×
بین الملل
شناسه خبر : 344864
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1405/06/19 ساعت 19:25
ناتو: مین‌روبی هرمز به ما مربوط نیست

ناتو: مین‌روبی هرمز به ما مربوط نیست

دبیرکل ناتو اعلام کرد این ائتلاف در تنگه هرمز عملیات مین‌روبی انجام نمی‌دهد، اما تحولات این منطقه را از نزدیک زیر نظر دارد.

نورنیوز-گروه بین الملل: «مارک روته» دبیرکل ناتو روز پنجشنبه گفت که این ائتلاف در حال انجام عملیات مین‌روبی در تنگه هرمز نیست، اما وضعیت را از نزدیک زیر نظر دارد. روته این اظهارات را در جریان سفر خود به برلین مطرح کرد.دبیرکل ناتو درباره می‌روبی در تنگه هرمز گفت: «این موضوع به قلمرو ناتو مربوط نمی‌شود.

البته ما آنچه را در حال وقوع است زیر نظر داریم و کشورهای عضو ناتو از نزدیک با یکدیگر هماهنگ هستند.» او درخصوص تقلای فرانسه و کشورهای اروپایی برای حضور در تنگه هرمز گفت: «یک ابتکار مهم از سوی فرانسه و بریتانیا وجود دارد. برخی کشورها، مانند لتونی، لیتوانی و دیگران، فعال هستند. آنها نیروهای خود را در معرض خطر قرار نمی‌دهند، اما در زمینه مین‌روبی کمک می‌کنند. همه این اقدامات با همکاری ایالات متحده انجام می‌شود. این یک مأموریت ناتو نیست، اما ما وضعیت را زیر نظر داریم و هر جا که بتوانیم کمک می‌کنیم.»«کاظم غریب‌آبادی» معاون حقوقی و بین‌الملل وزارت خارجه ایران پیشتر گفته بود: «هر ناو اروپایی که بخواهد نزدیک تنگه هرمز بیاید هدف مشروع ماست. سیاست جمهوی اسلامی ایران این است که تنگه هرمز هیچ‌گاه به حالت قبل از جنگ برنگردد.»«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا بارها مدعی شده که تنگه هرمز به‌طور کامل از مین پاک‌سازی شده است.روزنامه فایننشال‌تایمز اما نوشته مالکان کشتی‌ها و مشاوران امنیتی معتقدند آمریکا احتمالاً نیمه جنوبی تنگه در نزدیکی سواحل عمان، را پاک‌سازی کرده است.با این حال مرکز اطلاعات دریایی مشترک که تحت مدیریت نیروی دریایی آمریکا قرار دارد، نسبت به ادامه خطر مین‌های شناور هشدار داده است.پس از ادعاهای ترامپ نیز گزارش‌هایی از برخورد مین با کشتی‌ها منتشر شده بود.

باید به حمایت از اوکراین ادامه دهیم

روته همچنین بار دیگر بر همبستگی این ائتلاف با آلمان در پی حمله پهپادی ادعایی روسیه به فرودگاه لایپزیگ برای هدف قرار دادن یک هواپیمای باری اوکراینی تأکید کرد؛ ادعایی که مسکو آن را رد کرده است.روته که در کنفرانس رؤسای نمایندگی‌های دیپلماتیک در وزارت خارجه آلمان صحبت می‌کرد، مدعی شد: «ما شاهد حملات ترکیبی مخرب در سراسر اروپا هستیم، حملات سایبری، خرابکاری و حملات پهپادی، مانند آنچه در لایپزیگ رخ داد.»او تأکید کرد که ناتو قاطعانه در کنار آلمان ایستاده است. دبیرکل ناتو گفت: «شما ۳۱ دوست و متحد در کنار خود دارید.»او همچنین مدعی شد که این ائتلاف اجازه نخواهد داد تاکتیک‌های یک «رژیم مستأصل» که در دستیابی به اهداف خود در اوکراین ناکام مانده، آن را مرعوب کند.دبیرکل ناتو، روسیه را به هدف قرار دادن غیرنظامیان و زیرساخت‌های غیرنظامی در اوکراین متهم کرد و گفت که واکنش به این وضعیت باید افزایش حمایت از اوکراین باشد.

آلمان قدرتمند یعنی ناتوی قوی

دبیرکل ناتو در ادامه از تلاش‌های آلمان برای تقویت توانمندی‌های دفاعی این کشور نیز تمجید کرد و گفت: «اگر دولت آلمان تا سال ۲۰۲۹، ۳.۵ درصد از تولید ناخالص داخلی خود را هزینه کند، این امر هزینه‌های دفاعی ناتو را به میزان قابل‌توجهی افزایش خواهد داد.»روته همچنین ادعا کرد که استقرار نیروهای آلمانی در جناح شرقی ناتو در لیتوانی، جلوه دیگری از «همبستگی متحدان» است و سامانه‌های پدافند هوایی پاتریوت و تانک‌هایی که آلمان در اختیار اوکراین قرار داده‌اند، به آنچه او «حفاظت از آزادی و امنیت» خواند، کمک می‌کنند.او افزود: «آلمان قدرتمندتر به معنای اروپای قدرتمندتر و ناتوی قدرتمندتر خواهد بود.»

آمریکا از اروپا دفاع می‌کند

درحالی‌که «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا به اعضای اروپایی ناتو روی خوش نشان نمی‌هد و حتی تهدید به تصرف گرینلند می‌کند، روته گفت معتقد است واشنگتن به دفاع از اروپا ادامه خواهد داد و در عین حال تأکید کرد که خواسته‌های ترامپ برای افزایش هزینه‌های دفاعی کشورهای اروپایی، منطقی است.
 


نظرات

آخرین اخبار
همتی: فشار اقتصادی آمریکا به ایران، خطای محاسباتی است
یحیی سریع: یمن یک تشکیلات رزمی سعودی را در تعز هدف قرار داد
المخا به دست نیروهای یمنی افتاد
چین و روسیه مقابل فشار ضدایرانی ایستادند
لندن 2 نفر را به اتهام همکاری با ایران بازداشت کرد
ناتو: مین‌روبی هرمز به ما مربوط نیست
قوانین جدید مهریه؛وصول، تقسیط و توقیف اموال چگونه انجام می‌شود؟
از هشدار 7 اکتبر تا جنگ ایران؛ امارات در کدام سوی میدان ایستاده است؟
مقام سابق کاخ سفید: شاهد زوال عقل ترامپ هستیم
آغاز نشست شورای امنیت درباره ایران؛ نشست بی‌نتیجه دیگری درباره کمیته 1737
نورویدئو | وقتی اسرائیل برای پیروزی، میدان نبرد را کوچک می‌کند
ادعای گروسی درباره کوه کلنگ؛ فعالیت هسته‌ای در ایران دیده می‌شود
عربستان در شوک نفتی؛کاهش 1.9 میلیون بشکه‌ای تولید نفت خام
دام پلیس برای قاتل شوهرخواهر در شیراز
استقلال - پیکان / ترکیب دوتیم اعلام شد
یاوه‌گویی جدید وزیر جنگ رژیم صهیونیستی علیه ایران
پاداش پایان خدمت فرهنگیان؛ وعده واریز بازنشستگان 1403 و 1404
برگ جدید جنایت رژیم صهیونیستی؛ 23 مورد استفاده اسرائیل از فسفر سفید در لبنان
رویترز: جنگ ترامپ با ایران به «جنگ ابدی» تبدیل می‌شود؟
هشدار نارنجی هواشناسی؛ 3 استان در خطر سیلاب و رعدوبرق
قرعه‌کشی فوتبال ساحلی جام ملت‌های آسیا ؛ ایران حریفانش را شناخت
برنامه خاموشی برق البرز فردا جمعه 20 شهریور + لینک برنامه خاموشی
خاموشی برق کرمان فردا جمعه 20 شهریور + لینک برنامه خاموشی
مدودف: در صورت تهدید حیاتی از سلاح هسته‌ای استفاده خواهیم کرد
برق این مناطق فارس جمعه 20 شهریور قطع می‌شود؛ زمان‌بندی خاموشی
گاردین: ترامپ درباره 11 سپتامبر 6 دروغ شاخدار گفته است
پیش‌بینی قیمت دلار فردا جمعه 20 شهریور؛ موج گرانی در راه است؟
الجزایر روابط دیپلماتیک با امارات را قطع کرد
افزایش دما، معادله تازه امنیت و اقتصاد جهان
سازمان ملل: غزه در آستانه فاجعه جدیدی قرار دارد
نماینده پوتین: جنگ‌افروزان اروپا از توافق روسیه و آمریکا می‌ترسند
جزئیات آخرین تحولات جنگ ایران و آمریکا/ ترامپ از پایان جنگ گفت، نفت از 105 دلار عبور کرد
پکن و واشنگتن بر سر کاهش تعرفه‌های متقابل مذاکره می‌کنند
نیکزاد: دشمنان تصور می‌کردند تهران را سه‌روزه می‌گیرند، اما ایران را نشناختند
جاده چالوس جمعه یک‌طرفه می‌شود؛ جزئیات محدودیت‌های ترافیکی
میزان خسارت های طوفان و سیل در مازندران اعلام شد؛ 750 واحد مسکونی آسیب دید
آخرین قیمت طلای جهانی امروز پنجشنبه 19 شهریور؛ اونس طلا از 4400 دلار عبور کرد
کارمزد جدید بانک‌ها اعلام شد؛ هزینه دسته‌چک، چک برگشتی و گواهی تمکن چقدر شد؟
لغو 4 بازی هفته هفتم لیگ برتر؛ پرسپولیس و سپاهان بازی ندارند
عوارض 10 درصدی کرایه حمل مایعات نفتی و گازی متوقف شد
جدول پخش فیلم‌های تلویزیونی پنجشنبه 19 شهریور؛ از «دوازدهمین مرد» تا «اخراجی‌ها 2»
دو معاونت ریاست جمهوری مأمور پیگیری طرح مقابله با نفوذ شدند
دستور پزشکیان برای بسیج همه ظرفیت‌ها در مناطق سیل‌زده
آخرین قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 19 شهریور 1405؛ سکه امامی به 240 میلیون تومان رسید
پهپاد کاریال عربستان به دست نیروهای یمن ساقط شد
هشدار پلیس فتا درباره کلاهبرداری با وعده درآمد دلاری از لایک کردن
هشدار بغداد؛ استفاده از خاک عراق برای حمله به کشورهای دیگر ممنوع است
قیمت خودروهای داخلی و خارجی امروز پنجشنبه 19 شهریور؛ تارا و اکستریم رکورد زدند
آخرین قیمت دلار امروز پنجشنبه 19 شهریور 1405؛ جهش 10 هزار تومانی یورو
وزارت دفاع: صنعت دفاعی ایران نابودشدنی نیست