×
فرهنگی
شناسه خبر : 344652
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1405/06/18 ساعت 18:08
تقویت پاسداری از میراث فرهنگی با جذب 4 هزار نیروی جدید

تقویت پاسداری از میراث فرهنگی با جذب 4 هزار نیروی جدید

مدیرکل پایگاه‌های میراث ملی و جهانی از صدور مجوز جذب 4240 نیروی جدید برای تقویت یگان‌های حفاظت، پایگاه‌های ملی و موزه‌های زیرمجموعه وزارت میراث فرهنگی خبر داد.

نورنیوز-گروه فرهنگی: فرهاد عزیزی مدیرکل پایگاه‌های میراث ملی و جهانی وزارت میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی روز چهارشنبه درحاشیه بازدید از موزه تخصصی دست بافته‌های داری ترکمن متعلق به بخش خصوصی گفت: کمبود نیروی انسانی همواره یکی از چالش‌های وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بوده که معمولا به‌صورت کوتاه مدت و در قالب جذب نیروهای شرکتی و یا پروژه‌ای انجام می‌شد.

وی افزود: در دوره جدید و برای رفع اساسی چالش کمبود نیروی انسانی با پیگیری وزیر میراث فرهنگی و همراهی دولت و سازمان امور استخدامی مجوز جذب این تعداد نیرو برای بخش‌های مختلف سازمان از جمله «تقویت یگان‌های حفاظت، پایگاه‌های ملی و موزه‌های زیرمجموعه این وزارتخانه» صادر شد که به تدریج جذب خواهند شد.

عزیزی بابیان اینکه از مجموعه مجوز صادر شده برای جذب نیروی انسانی، حدود هزار نفر جهت تقویت یگان‌های حفاظت و بیش از هزار نفر در پایگاه‌های ملی بناهای تاریخی و موزه‌ها و بقیه هم در دیگر بخش‌های وزارتخانه خواهد بود، اضافه کرد: در کنار جذب نیرو، در راستای تقویت حکمرانی درحوزه میراث هم استفاده از ظرفیت هیات امناها و جوامع محلی در دستور کار قرار دارد.

وی ادامه داد: هم اکنون بیش از ۱۰۰ پایگاه ملی آثار و بناهای تاریخی در کشور داریم ضمن اینکه ۳۰ اثر تاریخی ایران هم در فهرست آثار جهانی ثبت شده است.

سیراف و ماسوله در نوبت ثبت جهانی

مدیرکل پایگاه‌های میراث ملی و جهانی وزارت میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی همچنین از در دست اقدام بودن ثبت جهانی چند اثر جدید کشورمان از جمله «سیراف» در استان بوشهر و «ماسوله» در استان گیلان خبر داد و گفت: پرونده سیراف به یونسکو ارسال شده و پرونده ماسوله هم بزودی با حضور ارزیابان یونسکو در محل تکمیل و ارسال خواهد شد.

عزیزی بابیان اینکه الزامات و زیرساخت‌های مورد نیاز برای ثبت جهانی برخی مساجد تاریخی و بناهای دیگر هم در دستور کار میراث فرهنگی قرار دارد، افزود: آثار تاریخی قابل توجهی در استان‌های مختلف کشور داریم که در لیست موقت ثبت جهانی قرار دارند و به مرور با تشکیل پرونده و انجام زیرساخت‌های مورد نیاز به یونسکو ارسال خواهد شد.

وی همچنین از درحال انجام بودن عملیات حفاظت و مرمت آثار و بناهای تاریخی کشور هم خبر داد و اضافه کرد: باوجود شراط جنگی و تنگناهای مالی، اقدامات مراقبتی و مرمتی به صورت امانی و یا با استفاده از ظرفیت دستگاه‌های اداری و اجرایی در دستور کار قرار دارد.

عزیزی، از توجه ویژه وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به بنای تاریخی گنبدقابوس و شهر باستانی جرجان خبر داد و گفت: علاوه بر ظرفیت منابع ملی از ظرفیت منابع استانی و هم افزایی دستگاه‌هایی مثل شهرداری و شورای اسلامی شهر گنبدکاووس و در قالب یک برنامه مشترک برای این بنای تاریخی استفاده خواهد شد.

به گفته وی، پیشنهاد تشکیل یک کارگروه ویژه برای بنای گنبدقابوس زیر نظر استاندار گلستان داده شد تا با برگزاری جلسات مرتبط و استفاده از ظرفیت دستگاه‌های مختلف، موانع و مشکلات برطرف و این بنای به مقصد مهم گردشگری جهانی تبدیل شود.


نظرات

آخرین اخبار
عراقچی و نبیه بری تلفنی گفت‌وگو کردند؛ تأکید بر حمایت ایران از لبنان
بازنشر مواضع اقتصادی قالیباف در فضای مجازی آمریکا
بانک VTB روسیه در فهرست تحریم‌های آمریکا علیه ایران قرار گرفت
فریاد «اسرائیل را تحریم کنید» در آمستردام؛ حمایت از فلسطین، لبنان و ایران در برلین
فرود اضطراری پرواز مشهد به کرمانشاه به دلیل نقص فنی موتور
نیوزویک: مردم آمریکا پیامدهای جنگ علیه ایران را احساس می‌کنند
زاکانی: بعد از 47 سال قانون اساسی را کامل اجرا نکرده‌ایم
بلومبرگ: آلمان برای مقابله با چین بسته اقتصادی ـ امنیتی تدوین می‌کند
رئیس اتحادیه میهنی کردستان عراق به تهران سفر می‌کند
طی دو روز 72 کشتی از باب‌المندب عبور کردند
بلومبرگ: بریتانیا کمک به عربستان در جنگ با یمن را بررسی می‌کند
عامل انتشار تصاویر خصوصی و ساختگی جوانان و نوجوانان در یزد دستگیر شد
استقلال 3–0 السد ؛ طوفان آبی ها در بصره ؛ استقلال نماینده شایسته ایران در لیگ نخبگان
عربستان طی 24 ساعت 54 حمله هوایی به یمن انجام داد
هشدار حماس؛ اسرائیل به دنبال تغییر وضعیت تاریخی و حقوقی مسجد الاقصی است
بیانیه مشترک عراق و فرانسه؛ حمایت از آزادی کشتیرانی در تنگه هرمز
اعتراف جی‌دی ونس: آمریکا با انصارالله یمن گفت‌وگوی مستقیم داشته است
سهمیه معیشتی مرزنشینان افزایش یافت
کاظمی: مرجع تصمیم‌گیری درباره تعطیلی مدارس به آموزش‌وپرورش واگذار شد
جزئیات حادثه واژگونی مینی‌بوس دانش‌آموزان در همدان
علیرضا بیرانوند از اول مهر باید به تیم نظامی معرفی شود
وال‌استریت ژورنال و نگرانی از شتاب تولید سلاح در روسیه
شباب‌الاهلی 1 - تراکتور 0؛ نماینده ایران لیگ نخبگان را با شکست آغاز کرد
ترور عالم اهل سنت در زاهدان
فرونشست، سیل و زلزله؛ اطلس جدید مخاطرات ایران آماده انتشار شد
عارف: شورای هنر و ادب در دولت چهاردهم تشکیل می‌شود
دیدار مدیران روس‌اتم و آژانس در وین؛ ایمنی نیروگاه زاپوریژیا بررسی شد
آمریکا مخالف غنی‌سازی در عربستان؛ ریاض از کشف ذخایر اورانیوم خبر داد
واردات خودرو از مناطق آزاد با 20 درصد تخفیف
معاون وزیر راه درباره بحران مسکن: بدمسکنی و کاهش قدرت خرید در صدر مشکلات
واکنش باشگاه دهوک به شایعه اخراج یحیی گل‌محمدی
تهدید صریح دولت صنعا علیه عربستان در پی حملات به یمن
مرشایمر: جنگ ایران کمک تسلیحات آمریکا به اوکراین را کاهش داد
محدوده قطعی برق گیلان فردا سه‌شنبه 24 شهریور
هشدار معاون وزیر بهداشت: ولادت و ازدواج در کشور کاهش یافته است
نسخه جدید رئیس کل بانک مرکزی برای مهار موتورهای تورم‌زا و شوک‌های خارجی
حمله به نیروهای وابسته به عربستان در صحرای الجوف یمن
فروش 30 میلیاردی سینما در سه روز نیم‌بها؛ «استخر» و «زنده شور» رکورد زدند
جزئیات قطعی برق استان البرز برای فردا سه‌شنبه 24 شهریور
گوترش خواستار تقویت نقش آژانس در راستی‌آزمایی برنامه هسته‌ای ایران شد
برنامه قطعی برق تهران فردا سه‌شنبه 24 شهریور
رویترز: تجهیزات نفتی دست‌دوم آمریکا راهی ونزوئلا شد
3 جوان گلستانی در یک قدمی قصاص بخشیده شدند
پسکوف: بی‌ثباتی در خلیج فارس بازار جهانی نفت را تهدید می‌کند
زمانبندی قطعی برق مازندران فردا سه‌شنبه 24 شهریور
شوک جدید به بازار گاز اروپا؛ قیمت‌ها بیش از 5 درصد افزایش یافت
نظرسنجی فاکس‌نیوز: 65 درصد رأی‌دهندگان به ترامپ از او ناراضی‌اند
نورنما | کشف اجساد از کشتی مسافربری سوخته در فیلیپین
خبر طلایی وزیر کار برای بازنشستگان؛ خرید طلا با کسر از حقوق ماهانه
صف 1800 کامیون در مرز نوردوز؛ علت ترافیک جاده‌ای چیست؟