×
بین الملل
شناسه خبر : 344238
تاریخ انتشار : دوشنبه 1405/06/16 ساعت 23:03
لاوروف: پیوستن ایران به «توافق مکه» گامی رو به جلو است

لاوروف: پیوستن ایران به «توافق مکه» گامی رو به جلو است

سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، با اعلام حمایت از پیوستن ایران به «توافق مکه»، سیاست‌های آمریکا و مخالفت آشکار اسرائیل با تهران را عامل مانع‌تراشی در برابر ثبات منطقه‌ای دانست و بر شکل‌گیری معماری امنیتی نوین در اوراسیا تأکید کرد.

 نورنیوز- گروه بین الملل: سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه امروز دوشنبه اعلام کرد که مسکو پیوستن ایران به «توافق مکه» (میان پاکستان، ترکیه و عربستان) را گامی در جهت درست تلقی خواهد کرد.

وزیر امور خارجه روسیه در این خصوص ادامه داد: اطمینان دارم که اگر الجزایر نیز ابراز تمایل کند، این امر تأثیر مثبتی خواهد داشت. معتقدم اگر چنین سازوکاری در مقطعی بر سر شرایط مشارکت ایران در این فرایند به توافق برسد، این اقدام، عملی‌ ترین گام در راستای همان مسیری خواهد بود که ما هنگام تدوین طرح خود مد نظر داشتیم.

سرگئی لاوروف سپس اضافه کرد: ما هیچ‌ گونه ادعای تقدم و برتری نداریم؛ این طرح را می‌ توان هر نامی که مایل باشند، نامید. با این حال، روندهایی در حال شکل‌ گیری است؛ مردم کم‌ کم متوجه می‌ شوند، از آنجا که ما در کنار یکدیگر زندگی می‌کنیم، نباید برای هم تهدید ایجاد کنیم. متأسفانه همه در ایالات متحده آماده حمایت از این روند نیستند و اسرائیل آشکارا با آن مخالفت می‌کند و معتقد است تا زمانی که ایران درهم‌کوبیده نشود، هیچ اتفاق خوبی نخواهد افتاد. من بر این باورم که به‌مرور زمان، اوضاع سامان خواهد یافت.

وی سپس اضافه کرد: ایالات متحده شرکای نزدیک روسیه را از تجارت با مسکو منصرف می‌ کند تا هرگونه فرصت اقتصادی را به سمت خود هدایت کند. آن سطح روابطی که میان روسیه و غرب تا قبل از فوریه ۲۰۲۲ جریان داشت، دیگر هرگز برقرار نمی شود. سازمان امنیت و همکاری اروپا کاملاً بی‌اعتبار شده است و عوامل بازدارنده آن نیز ماهیت خود را از دست داده اند. معماری امنیتی اوراسیایی به سرعت شکل نمی گیرد، اما نتیجه نهایی تشکیل این معماری پایدار، مطمئن و بلندمدت خواهد بود.

وزیر امور خارجه روسیه در ادامه افزود: روند تنوع‌ بخشی به صادرات منابع انرژی روسیه به شرق با سرعت در حال انجام است؛ اروپا با رویگردانی از انرژی روسیه به خود آسیب می‌زند. روسیه با استفاده از دلار در مبادلات مالی مخالفتی ندارد، اما اگر استفاده از آن غیرممکن باشد، مسکو منافع خود را در نظر خواهد گرفت.


اخبار مرتبط
آمریکا امنیت‌فروشی کرد؛ غرب آسیا حالا خریدار ندارد
چهارشنبه 1405/06/18 ساعت 11:55
نورنیوز بررسی می‌کند
آمریکا امنیت‌فروشی کرد؛ غرب آسیا حالا خریدار ندارد
سخنان لاوروف درباره احتمال پیوستن ایران به توافق مکه، از تغییر تدریجی معادلات امنیتی غرب آسیا حکایت دارد؛ تحولی که با تکیه بر ظرفیت‌های بومی، استقلال منطقه‌ای و همکاری ایران، چین و روسیه، می‌تواند مسیر نظم امنیتی جدیدی را در منطقه هموار کند.
دیدار وزرای خارجه روسیه و عربستان در مسکو؛ تأکید لاوروف بر ثبات خاورمیانه
سه‌شنبه 1405/06/17 ساعت 18:20
دیدار وزرای خارجه روسیه و عربستان در مسکو؛ تأکید لاوروف بر ثبات خاورمیانه
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، در دیدار با فیصل بن فرحان همتای سعودی خود در مسکو، بر علاقه‌مندی روسیه برای مشارکت در تلاش‌های کاهش تنش و حل‌وفصل بحران‌های خاورمیانه و گسترش همکاری‌های دوجانبه تأکید کرد.
نشست ترکیه، عربستان و پاکستان برای بررسی توافق مکه در استانبول
یکشنبه 1405/06/08 ساعت 17:36
نشست ترکیه، عربستان و پاکستان برای بررسی توافق مکه در استانبول
مقامات ارشد ترکیه، عربستان و پاکستان روز دوشنبه در استانبول نخستین نشست کمیته مشترک تشکیل‌شده بر اساس توافق دفاعی سه کشور را برگزار می‌کنند؛ امنیت بین‌الملل در دستور کار است.
بنگلادش خواستار پیوستن به «توافق مکه» شد
سه‌شنبه 1405/06/03 ساعت 12:41
بنگلادش خواستار پیوستن به «توافق مکه» شد
یک مقام ارشد وزارت امور خارجه بنگلادش از تمایل این کشور برای پیوستن به توافقنامه دفاعی مشترک میان عربستان سعودی، پاکستان و ترکیه موسوم به «پیمان مکه» خبر داد.
نظرات

آخرین اخبار
وزیر خارجه عمان: همچنان متعهد به گفتگو هستیم/علت تعویق نشست صلاله
تعویق نشست صلاله درباره تنگه هرمز
واشنگتن پست: ایران همچنان کنترل اوضاع را محکم در دست دارد
ابلاغ دستور جدید دولت برای صرفه‌جویی سوخت
حمله جنگنده‌های سعودی به بازار یمن
پزشکیان وارد تهران شد
احتمال لغو دیدار آتی شی و ترامپ چند درصد است؟
ادعای وزیر انرژی آمریکا؛ مذاکره با ایران را ترجیح می‌دهیم
واکنش طنز قالیباف به بنزین 9.99 دلاری در آمریکا
58 حمله هوایی عربستان به یمن در 24 ساعت
لبنان و اسرائیل دوباره پای میز مذاکره می‌روند
حکیم: عراق نمی‌تواند گذرگاه آغاز تهدید برای کشورهای همجوار باشد
راه‌اندازی کریدور سبز میان ایران و ارمنستان
خشونت شهرک‌نشینان به «تهدید استراتژیک» تبدیل شده است
گزارش عملکرد 2 ساله دولت پزشکیان منتشر شد
ادعای شکست روسیه در صورت حمله به لهستان!
رونالدو به جنجال هواداران التعاون واکنش نشان داد
خبر مهم برای معلمان غیردولتی
مس شهر بابک 1-1 نساجی مازندران/طلسم مس شهربابک نشکست، نوار بردهای نساجی قطع شد
منچستریونایتد 0-1 منچسترسیتی/ نمایش پراضطراب شیاطین سرخ
فیدان چه پیامی را به الجولانی رساند؟
جلسه هماهنگی استقلال و السد در بصره برگزار شد؛ آبی‌ها،آبی می‌پوشند
ادعای رئیس مجلس نمایندگان آمریکا؛ به دنبال حل و فصل جنگ هستیم
فاصله حرکت قطارهای خط 7 مترو کاهش یافت
هشدار مدیر مرکز رصد اجتماعی درباره فشار معیشتی و نارضایتی عمومی
کشتی گیر سنگین وزن ایرانی به کما رفت
گزارش تصویری | هجدهمین اجلاس سران کشورهای عضو بریکس
بارسلونا 4-2 لوانته/ دیکته پیروزی بارسا
عکس های منتخب ایران؛ یکشنبه 22شهریور 1405
تحریم و جنگ هم نتوانست تجارت ایران و دبی را متوقف کند
پزشکیان: با ولیعهد ابوظبی درباره آینده مشترک به تفاهم رسیدیم
حماس از مواضع بریکس درباره فلسطین استقبال کرد
علی برکه: توافق اسلو شکست خورد
شنیده شدن صدای انفجار در جنوب عربستان
ترکیب احتمالی تراکتور مقابل الشباب
ادعای تازه ترامپ درباره جنگ ایران؛ پایان جنگ نزدیک است؟
یمن: سقوط رهگیرهای عربستانی باعث خسارت به مسجد شده است
واللا: ایده حمله اسرائیل به دمشق در ارتش مطرح شده است
پیاتزا: هرگز بازی را رها نکردیم؛ به تیمم افتخار می‌کنم
اعلام موجودیت سومالی‌لند با آمادگی اعزام 2 هزار نیرو به غزه!
رده‌بندی نهایی والیبال قهرمانی آسیا اعلام شد
پیراهن دو تیم تراکتور و شباب الاهلی برای دیدار فردا در لیگ نخبگان آسیا + عکس
سردار رادان: بیرانوند سرباز است؛ باید به ملوان یا فجر برود
استیو بنن: ترکیه بزرگترین خطر برای آمریکا است
ابو ساهر، رهبر داعش در کرکوک دستگیر شد
سرمربی ژاپن: برای شکست ایران خیلی سخت جنگیدیم
ترکیب مس شهر بابک در بازی با نساجی مازندران
تأکید بر توسعه همکاری‌های اقتصادی ایران در قالب بریکس
کانادا در مسیر اروپا؛ ایده عضویت وابسته در اتحادیه اروپا
کشف تاریخی در اهر؛ کتیبه 10 سطری اورارتویی به فهرست آثار ملی رفت