×
بین الملل
شناسه خبر : 344062
تاریخ انتشار : دوشنبه 1405/06/16 ساعت 10:30
پیروزی راست افراطی در انتخابات ایالتی آلمان

پیروزی راست افراطی در انتخابات ایالتی آلمان

حزب «آلترناتیو برای آلمان» با کسب حدود 44 درصد آرا در انتخابات ایالتی زاکسن-آنهالت، بهترین نتیجه انتخاباتی خود از زمان تاسیس را ثبت کرد.

نورنیوز-گروه بین الملل: تارنمای پولیتیکو در گزارشی با اعلام این خبر نوشت: راست افراطی آلمان در انتخابات منطقه‌ای روز یکشنبه (۱۵ مهر) در زاکسن-آنهالت به بزرگ‌ترین موفقیت انتخاباتی خود از زمان جنگ جهانی دوم دست یافت. حزب آلترناتیو برای آلمان برای نخستین بار به آستانه دستیابی واقعی به قدرت نزدیک شد.

این انتخابات آزمونی مهم برای سنجش توانایی این حزب ضد مهاجرت و مخالف اروپا در مواضع ضدروسیه است. این حزب اکنون با فاصله‌ای قابل توجه، محبوب‌ترین جریان سیاسی در بزرگ‌ترین اقتصاد اتحادیه اروپا به شمار می‌رود. پرسش اصلی این است که آیا آلترناتیو برای آلمان می‌تواند محبوبیت انتخاباتی خود را به حضور در ساختار قدرت و تشکیل دولت تبدیل کند یا خیر.

خود این حزب نیز پنهان نمی‌کند که زاکسن-آنهالت در شرق آلمان را الگویی برای تحقق اهداف سیاسی خود در سراسر کشور می‌داند و شعار «از اینجا شروع می‌شود» را برای این هدف برگزیده است.

اولریش زیگموند نامزد آلترناتیو برای آلمان برای ریاست دولت ایالتی، در مراسم پیروزی این حزب در شهر ماگدبورگ گفت: ما تاریخ‌ساز شدیم. کشورمان را پس می‌گیریم. این کار از همین جا، از زاکسن-آنهالت، آغاز می‌شود. در این مراسم، حاضران نیز یکصدا نام او را فریاد می‌زدند.

با شمارش تقریبا تمامی آرا، انتظار می‌رود آلترناتیو برای آلمان حدود ۴۴ درصد آرا را به دست آورد. این پیروزی قاطع با توجه به مشارکت بالای رای‌دهندگان، ۳۹ کرسی از پارلمان ایالتی را در اختیار این حزب قرار می‌دهد. با این حال، برای دستیابی به اکثریت مطلق، ۴۲ کرسی لازم است.

اکنون مذاکرات سیاسی بر سر اینکه آلترناتیو برای آلمان چگونه می‌تواند وارد ساختار قدرت شود، احتمالا بر امکان توافق این حزب با حزب پوپولیست چپ‌گرای «اتحاد زارا واگن‌کنشت» متمرکز خواهد بود. این حزب یکی از اعضای پیشین حزب کمونیست آلمان شرقی آن را بنیان گذاشته است. گزینه دیگر، متقاعد کردن نمایندگان احزاب دیگر برای جدایی از احزاب خود و پیوستن به این حزب است.

انتخابات روز یکشنبه برای اتحادیه دموکرات مسیحی به رهبری فریدریش مرتس صدراعظم آلمان، یک فاجعه بود. حمایت از این حزب به کمتر از ۱۸ درصد سقوط کرد؛ افتی سنگین در مقایسه با ۳۷.۱ درصد آرایی که در سال ۲۰۲۱(۱۴۰۰ خورشیدی) به دست آورده بود.

موفقیت آلترناتیو برای آلمان در این ایالت کوچک با جمعیتی حدود ۲.۱ میلیون نفر حتی گمانه‌زنی‌هایی درباره احتمال تغییر صدراعظم به راه انداخته است.

زیگموند نتیجه انتخابات را پیامی مستقیم برای فردریش مرتس دانست و گفت: البته این نتیجه پیامی برای برلین هم هست... هر روز ادامه حضور این مرد در دفتر صدراعظمی، اضافی است. مردم زاکسن-آنهالت نیز همین دیدگاه را دارند.

تا ساعت ۱۰ شب به وقت محلی، مرتس همچنان در برابر نتیجه انتخابات سکوت کرده بود و در میان ناظران، غیبت او کاملا به چشم می‌آمد. این انتخابات در برلین به طور گسترده نقطه عطفی در تاریخ آلمان پس از جنگ جهانی دوم تلقی می‌شود.


نظرات

آخرین اخبار
خط قرمز مقاومت عراق برای تحویل سلاح
پیام پزشکیان به رئیس‌جمهور تاجیکستان در روز استقلال
بقایی: جنگ اقتصادی آمریکا علیه ایران نقض آشکار حقوق بین‌الملل است
برنت در آستانه 100 دلار؛ نفت گران‌تر شد
80 زلزله در یک هفته؛ کدام استان بیشترین لرزش را داشت؟
اینفوگرافی | آخرین زنگ مدارس سنگی؛ نقشه راه نوسازی و ایمن‌سازی مدارس
افزایش قیمت دلار توافقی امروز 16 شهریور
هشدار پلیس راهور به رانندگان؛ این جای پارک را اشغال نکنید
پزشکیان خواستار توسعه دورکاری در دستگاه‌های دولتی شد
پیروزی راست افراطی در انتخابات ایالتی آلمان
قیمت طلای جهانی امروز 16 شهریور 1405؛ طلا در مرز 4400 دلار
رزمایش «لبه آزادی» در شرق کره‌جنوبی آغاز شد
قیمت گوشت قرمز امروز 16 شهریور 1405 + جدول قیمت ها
افزایش قیمت خودروهای ایران خودرو امروز 16 شهریور 1405 + پژو 207 در مزر 3 میلیاردی
برنامه خاموشی برق کرمانشاه امروز دوشنبه 16 شهریور اعلام شد+ جدول
بازگشت فرودگاه کنارک به شبکه پروازی
آتش‌سوزی هتل‌آپارتمان در مشهد؛ بیش از 300 نفر گرفتار شدند
نفتکش‌ها همچنان در هراس از تردد؛ شکاف میان ادعای ترامپ و آمار عبور از هرمز
قیمت خودروهای سایپا امروز 16 شهریور 1405 + نتایج قرعه کشی
10 کشته و 60 زخمی در انفجار مرگبار مواد آتش‌بازی در مکزیک
آخرین تحولات جنگ ایران وآمریکا؛تغییر راهبردایران درتنگه هرمز؛مدیریت عبور به جای بستن کامل
واکنش تند سناتور آمریکایی به اظهارات ترامپ درباره ایران: رئیس‌جمهور ما دچار توهم است
ایلامی‌ها بخوانند؛ برنامه قطعی برق امروز دوشنبه 16 شهریور منتشر شد
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 16 شهریور1405؛ پژو 207 از 3 میلیارد تومان عبور کرد +جدول
اگر تحریم با فساد همراه شود
بازگشت استعمار سنتی به روابط بین‌الملل
برنامه قطعی برق قم امروز دوشنبه 16 شهریور؛ جدول خاموشی قم
دوفوریتی | سقوط سن قمار به 15 سالگی
قرعه‌کشی سایپا برای 4 خودرو برگزار شد + جزئیات اعلام نتایج
وضعیت آب و هوا دوشنبه 16 شهریور 1405+ وضعیت استانها
یوونتوس در دقیقه 92 از شکست مقابل میلان گریخت
تاب‌آوری اقتصادی و شورای عالی امنیت ملی
جمهوری سوم پایان یک دوره، آغاز یک راه
ترافیک صبحگاهی در 4 محور تهران؛ آخرین وضعیت ترافیک جاده‌های شمالی
آیا جنگ ایران همان صورتحساب انتخاباتی ترامپ خواهد شد
برنامه بازی‌های امروز لیگ برتر دوشنبه 16 شهریور ؛ ساعت بازی پرسپولیس و ذوب‌آهن
جزییات جدید درباه تغییر در نرخ سوم بنزین/ سهمیه‌های 60 لیتری و 50 لیتری بنزین چه می‌شود؟
راز موفقیت کودکان در چیست؟
آلزایمر در تهران؛ وقتی آلودگی هوا و تنهایی، حافظه را می‌دزدند
بپی‌کلمبو پس از 8 سال در آستانه مدار عطارد
آسیب گربه خانگی به سلامت روان کودکان خردسال را نادیده نگیرید
مراسم «روز دفاع پاکستان» در تهران برگزار شد
اعزام عمره از 15 مهر آغاز می‌شود؛ جزئیات برنامه اعلام شد
مصر و اردن خواستار کاهش تنش در منطقه شدند
محسن رضایی: محدوده ممنوعه جدید در خلیج فارس اعلام می‌کنیم
دستگیری 3 عامل همکاری با گروه‌های معاند در شادگان
اعتراض حامیان فلسطین در نمایشگاه جواهرات ایتالیا
اکران نسخه مرمت‌شده آثار مهرجویی و حاتمی در روز سینما
مشاور سابق اوباما: مقاومت ایران ما را غافلگیر کرد
مراسم نخستین سالگرد درگذشت عضو دفتر امام خمینی(ره) برگزار می‌شود