×
اقتصادی
شناسه خبر : 343121
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1405/06/12 ساعت 09:50
خبر خوش برای مردم؛ خاموشی‌ها در خط پایان

خبر خوش برای مردم؛ خاموشی‌ها در خط پایان

با نزدیک شدن به پایان تابستان و کاهش مصرف برق، ناترازی شبکه به کمتر از 10 هزار مگاوات رسیده و مسئولان از نزدیک بودن روزهای بدون محدودیت برق خبر می‌دهند.

نورنیوز-گروه اقتصادی: مسئله انرژی در ایران تنها به کمبود تولید محدود نمی‌شود و بدمصرفی نیز به یکی از عوامل مؤثر در ایجاد ناترازی تبدیل شده است. کارشناسان معتقدند زمانی که مصرف با سرعتی بیشتر از ظرفیت تولید افزایش یابد، حتی با ورود سالانه نیروگاه‌های جدید به مدار، فاصله میان تولید و مصرف دوباره ایجاد خواهد شد؛ از این رو، مدیریت مصرف نه اقدامی موقت برای عبور از تابستان، بلکه بخشی از سیاست تأمین و امنیت انرژی کشور به شمار می‌رود.

ناترازی برق که طی سال‌های گذشته به یکی از چالش‌های اصلی صنعت برق کشور تبدیل شده، امسال نیز تحت تأثیر شرایط جنگی و آسیب‌های واردشده به تعدادی از نیروگاه‌ها، شرایط شبکه را پیچیده‌تر کرد. همزمان با افزایش مصرف برق در تابستان، از اواخر تیرماه خاموشی‌های برنامه‌ریزی‌شده در برخی نقاط کشور آغاز شد؛ موضوعی که بار دیگر ضرورت مدیریت مصرف و استفاده بهینه از انرژی را مورد توجه قرار داد.

با این حال، همراهی مشترکان در کنار تلاش صنعت برق موجب شد امسال با وجود شرایط جنگی و آسیب‌دیدن تعدادی از نیروگاه‌ها، مصرف برق حدود سه درصد نسبت به سال گذشته کاهش یابد و امکان تأمین برق بیشتری برای صنایع فراهم شود.

به گفته مسئولان، ناترازی برق در سال‌های گذشته به ۱۷ تا ۱۸ هزار مگاوات رسیده بود، اما با مدیریت مصرف و همکاری مردم، این رقم امسال به کمتر از ۱۰ هزار مگاوات کاهش یافته است. با وجود این اقدامات، پرسش اصلی مشترکان همچنان زمان پایان محدودیت‌های برق است؛ موضوعی که طی هفته‌های گذشته مسئولان درباره آن وعده‌هایی مطرح کرده‌اند. بر این اساس، اعلام شده است که محدودیت‌های تأمین برق کشور ظرف سه تا چهار هفته آینده و حتی زودتر برطرف خواهد شد.

محمد اله‌داد، مدیرعامل شرکت توانیر، نیز اخیراً اعلام کرده است که با کاهش دما و آغاز بارندگی، امیدوارند خاموشی‌ها به‌تدریج تا اواسط شهریور به طور کامل پایان یابد. 

وزیر نیرو نیز در سفر استانی خود به کرمانشاه با اشاره به شرایط شبکه برق اعلام کرد که در صورت پشت سر گذاشتن این هفته بدون حادثه و ادامه همکاری مردم، از هفته آینده در بخش خانگی و صنعتی دیگر نباید با ناترازی برق مواجه باشیم و شبکه به شرایط تراز بازخواهد گشت.

با نزدیک شدن به پایان تابستان و کاهش تدریجی دما، انتظار می‌رود با کاهش استفاده از وسایل سرمایشی که سهم قابل توجهی در افزایش مصرف برق دارند، فشار بر شبکه نیز کاهش یابد؛ موضوعی که می‌تواند زمینه را برای پایان محدودیت‌های برق، مطابق وعده مسئولان، فراهم کند. 


نظرات

آخرین اخبار
حکم نهایی ساعدی‌نیا صادر شد
نامه ایران به شورای امنیت در پی تجاوز آمریکا به خاک کشور
برنامه قطعی برق قم امروز 12 شهریور + لینک برنامه خاموشی قم
سران آمریکا درباره حمله های خود به عروسی‌ها در کشورهای مختلف به افکار عمومی جهان پاسخ دهند
جزئیات آخرین تحولات جنگ ایران و آمریکا
الگوی تهاجم سه‌وجهی واشنگتن
داستان منطقه E1 چیست؟
خبر خوش برای مردم؛ خاموشی‌ها در خط پایان
«کریدور داوود» توطئه جدید اسرائیل علیه ایران
جدول قطعی برق هرمزگان پنجشنبه 12 شهریور+برنامه خاموشی هرمزگان
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 12 شهریور 1405؛جهش عجیب قیمت مونتاژی‌ها+ جدول قیمت ها
امروز؛ آخرین مهلت انتخاب رشته برای متقاضیان کارشناسی ارشد
پیش‌ بینی قیمت طلا و سکه پنجشنبه 12 شهریور 1405 ؛ سکه در مسیر کانال‌های بالاتر
نتایج مرحله اول المپیاد علمی دانشجویی 1405 منتشر شد
روایت ناتمام دلواری‌ها در آب‌های تنگه هرمز
وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه 12 شهریور 1405 + وضعیت استان‌ها
تک ضرب | خداحافظی با یک اسطوره پا به توپ
18شهید و 142مصدوم در تجاوز اخیر امریکا به ایران
برنامه مسابقات ورزشی امروز 12 شهریور 1405 +جدول پخش
از «تنگه ترامپ» تا راهبرد «کشتی در برابر کشتی»؛ قمار جدید آمریکا در هرمز
خفگی کودکان؛ از پیشگیری تا اقدام صحیح در لحظات حساس
کاهش شیوع HIV در میان مصرف کنندگان تزریقی موادمخدر در کشور
خسارت 120 هزار میلیارد تومانی اعتیاد به اقتصاد و جامعه
اعتیاد، راهزنی پنهان برای غارت سلامت روان و سرمایه‌های اجتماعی
آینده ترسناک فناوری؛ هدفون‌هایی که ذهن شما را می‌خوانند!
هشدار نیویورک‌تایمز درباره فروپاشی نظم جهانی پس از جنگ جهانی دوم
جورج کلونی: آمریکا در دوره‌ای تأسف‌بار است
فرود اضطراری هواپیمای مقام آمریکایی
شکایت رسمی پرسپولیس از استقلال به‌خاطر حضور آسانی در دربی
تارتار: پرسپولیس کمی بهتر از استقلال بود؛ یک غفلت برد را گرفت
بختیاری‌زاده: داور پنالتی استقلال را ندید
اصلاحات دفترچه انتخاب رشته ارشد 1405 منتشر شد
اقدام نروژ علیه روسیه؛ کشتی روسی توقیف شد
گزارش تصویری | لیگ برتر فوتبال - پرسپولیس و استقلال (دربی 107)
صنعت نفت آبادان 0-0 سپاهان اصفهان/ شالوده سپاهان با فشار نفت از هم نپاشید
آیین تشییع شهدای مراسم عروسی کوهستک پنجشنبه برگزار می‌شود
تاجرنیا: استقلال شایسته برد بود؛ حق‌مان سه امتیاز بود
فهرست شناورهای متخلف خلیج فارس به‌روزرسانی شد
بسکتبال ایران در رده 28 جهان؛ حفظ جایگاه چهارم آسیا
محکومیت 26 ماهه در آمریکا برای صادرات غیرمجاز کالا به روسیه
پایان مأموریت سفیر ترکیه در تهران
تیراندازی در مدرسه‌ای در ویرجینیا
گنج 1100 ساله در حیاط خانه
اروپا چگونه از «بازی شکست‌خورده» آمریکا حمایت می‌کند؟
مصطفی طرفی سرکنسول جدید ایران در بصره شد
تهدید تازه روبیو علیه ایران
مخالفت بلژیک با مصادره دارایی‌های روسیه؛ تبعات شدیدی خواهد داشت
مجلس: انگلیس 120 سال در پی تضعیف و کنترل ایران بوده است
هشدار دبیرکل نجبا به آمریکا
تودیع وثیقه از یک ماه به چند دقیقه رسید