×
اجتماعی
شناسه خبر : 342524
تاریخ انتشار : دوشنبه 1405/06/09 ساعت 16:11
هدف دشمن ناامیدسازی جامعه است؛ تاب‌آوری اجتماعی در دستور کار دولت

هدف دشمن ناامیدسازی جامعه است؛ تاب‌آوری اجتماعی در دستور کار دولت

دستیار اجتماعی رئیس جمهور با تأکید بر اهمیت تاب‌آوری اجتماعی و ذهنی در شرایط جنگی گفت: هدف دشمن ناامیدسازی جامعه از توان دولت است و ایجاد آرامش روانی باید وظیفه باشد.

نورنیوز-گرو اجتماعی: علی ربیعی، دستیار اجتماعی رئیس جمهور  در نشست علمی و تخصصی بایستگی‌های حمایت‌های اجتماعی-روانی در وضعیت جنگی افزود: در بحث تاب آوری ادراکی و ذهنی، هنوز به دانش لازم نرسیدیم، ما نیازمند بسته تاب آوری اجتماعی که در آن تاب آوری معیشتی و انواع تاب آوری ها که بتواند جامعه را سرپا نگهدارد، دیده شود، هستیم. همچنین نیازمند دستورالعملی هستیم که دانش تاب آوری ادراکی و ذهنی را در میان دستگاه ها شناخته شده کند و هر وزیر، کنشگر، دستگاه و وزارتخانه ای بداند رفتارش چگونه به تاب آوری ذهنی جامعه کمک می کند.

وی تاکید کرد: بنابراین درخواست ما این است و دنبال این هستیم که بایسته های تاب آوری ادراکی و ذهنی را بتوانیم به دانش و دستاوردی تبدیل کنیم که منجر به آیین نامه هایی شود که راهنمای کار سیاستگذاران و کنشگران اجتماعی و سیاسی باشد.

ایجاد آرامش روانی و ذهنی در جامعه باید وظیفه باشد

دستیار اجتماعی رئیس جمهور گفت: هدف دشمن داغ کردن جامعه است. به نظر می رسد هرکسی امروز می خواهد خدمتی کند، باید جامعه را خنک کند. گرایش سیاسی برخی افراد اجازه نمی دهد که این موضوع را به خوبی درک کنند که این موضوع تاب آوری ذهنی بسیار مهم است. در زمانی که خشم به وجود می آید باید چشم انداز امید ایجاد شود، ایجاد آرامش روانی و ذهنی در جامعه باید وظیفه باشد چراکه هدف دشمن ناامیدسازی جامعه از توان دولت است.

ربیعی افزود: اکنون افرادی در سن ازدواج داریم که در دوران تحریم به دنیا آمدند، در تحریم بزرگ شدند و در تحریم هم باید دنبال شغل باشند، ما باید به آنها آثار تحریم را می گفتیم اما نگفتیم و اولین سئوالی که از آنها می کنیم که مسبب وضع موجود چیست، یکراست حاکمیت را نشانه می‌گیرند، در جنگ هم به خاطر این فشارها است که مردم دچار ناامیدی می شوند. دشمن درست نقطه امید - که دولت است - را هدف قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه دشمن می‌خواهد سیاست درگیرانه را به جامعه القا کند، افزود: همه جنگ ها انسان ها را هدف قرار می دهد، به ظاهر گفته می شود هدف یک رژیم یا نظام سیاسی است و به نوعی کار خود را توجیه می کنند، اما جنگ به ویژه جنگ نابرابر، انسان ها را بیشتر هدف قرار می دهد، هدف تجاوز برخلاف آنچه بیان می شد، روشن است. مساله ژئوپلتیک و آبراه تجاری است. این جنگ علیه ما نیز از این امر مستثنی نیست.

جنگ ابتدا تمامیت ذهنی ایرانیان را هدف قرار داد

دستیار اجتماعی رئیس جمهور گفت: این جنگ در ایران استثنایی داشته است؛ این جنگ از روز اول پیش از آنکه تمامیت ارضی را مورد هدف قرار دهد، تمامیت ذهنی جامعه را هدف قرار داد، بیش از دو سال با ابزارهای تبلیغاتی و ارتباطی، ذهنیت ایرانیان را مورد هجوم و امیدها را مورد تعرض قرار دادند. هدف اول این جنگ، ذهنیت و ادراک ایرانیان بود.

ربیعی افزود: دشمن برخی افراد را به خیابان کشاند و اتفاقات دی ماه رقم خورد و اکنون نیز همین رویه را دنبال می کند، این جنگ هدف ذهنیت ایرانیان را در ذات خود دارد، اگر فرض را بر این بگذاریم که متجاوزان روزی پیروز شوند، آن روز، روز شکنندگی ایرانیان است. قبل از شکنندگی فیزیکی، شکنندگی ذهنی و ادراکی ایجاد می شود. اگر روزی احساس کنند پیروز شده اند، روزی است که جامعه از لحاظ تاب آوری دچار شکست شده است. آن روزی که احساس کردند که نتوانستند پیروز شوند، آن روزی بود که مردم به خیابان آمدند و از سوی دیگر روزی که مردم در پی فراخوان دشمن به خیابان نیامدند.

وی تاکید کرد: شکست ذهنی و تاب آوری ادراکی مردم، نقطه پیروزی، قوت یا شکست ما را می‌تواند بسازد.

ضرورت جمع آوری تجارب کارکنان بهزیستی در زمینه دانش اجتماعی

دستیار اجتماعی رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود گفت: بهزیستی برخی کارکردهایی دارد که شناخته نشده است. اگر از بیرون نگاه کنیم کارکردهایی درون بهزیستی وجود دارد که در سازمان های دیگر کمتر سراغ دارم، یکی از مشکلات ما در بهزیستی این است که نتوانستیم دانش درون این سازمان را سامان دهیم و تجارب غیرمکتوب جمع آوری کنیم که به آن دانش ضمنی اطلاق می شود. امید است برنامه ای برای دانش ضمنی کارکنان بهزیستی داشته باشیم.

وی خطاب به دست اندرکاران نشست علمی و تخصصی بایستگی‌های حمایت‌های اجتماعی - روانی در وضعیت جنگی گفت: از شما انتظار دارم تا درباره تاب آوری ذهنی و ادراکی مفهوم سازی و بایسته های سیاستی را برای سیاستگذاران استخراج کنید، همچنین انتظار می رود دانش اجتماعی برای افزایش مقاومت ذهنی و ادراکی تولید کنید. در این جنگ ذهنی باید سیاستگذار را مسلح کنیم به داشتن سیاست هایی که به مفهوم سازی تاب آوری کمک کند.

۳ راهکار برای افزایش تاب آوری

فریدالدین حجت‌الاسلامی سرپرست بهزیستی استان تهران نیز در این نشست گفت: از سه مسیر اورژانس اجتماعی، غربالگری و محله محوری می توانیم به افزایش تاب آوری کمک کنیم، اورژانس اجتماعی با داشتن ناوگان سیار و تیم های تخصصی خط مقدم ارائه خدمات تاب آوری به شمار می رود.

وی افزود: علاوه بر آنچه که امروز به صورت سنتی یعنی مداخله پس از گزارش بحران اجتماعی را داریم، می توانیم خدمات اضطرار زودهنگام و تریاژ روانی را در ساعات اولیه ارائه خدمت دهیم.

سرپرست بهزیستی استان تهران ادامه داد: در بستر پایش و غربالگری نیز خط صدای مشاور ۱۴۸۰ بهزیستی بسیار فعال است، این خط تلفنی یکی از کارهای تخصصی و ناب سازمان بهزیستی است که به صورت رایگان خدمت ارائه می دهد.

حجت الاسلامی افزود: داده های موجود در خط ۱۴۸۰ را می توانیم از حالت عمومی و پراکنده مستقیم روی گروه های پرریسک مانند کودکان، سالمندان، زنان سرپرست خانوار و افراد ساکن در مراکز اقامتی متمرکز کنیم.

وی با تاکید بر نقش محله محوری در افزایش تاب آوری خاطرنشان کرد: در این راستا باید از پتانسیل مردم کمک بگیریم، تاب آوری از دستوراالعمل شکل نمی گیرد بلکه در محلات شکل می گیرد، آموزش های تخصصی ارائه شده در محلات می تواند تاب آوری پایدار را به دنبال داشته باشد و برای شرایط خاص تر آماده شویم.


نظرات

آخرین اخبار
قیمت سکه پارسیان امروز دوشنبه 30 شهریور 1405؛ از 100 تا 1500 سوت
جدول قطعی برق کرمانشاه امروز دوشنبه 30 شهریور؛ برنامه جوانرود، سنقر و پاوه
پیام تسلیت مسئولان کشوری در پی ارتحال آیت الله شبیری؛ عزای عمومی و جزئیات مراسم تشییع پیکر
هشدار سخنگوی سپاه؛ در صورت حمله جدید، جغرافیا و اهداف جنگ تغییر می‌کند
طلایی‌نیک: نقش شمخانی در معماری قدرت دفاعی ایران منحصر‌به‌فرد بود
نگرش روسی به روابط بین‌المللی
رشد نقدینگی در مرداد چقدر شد؟ اعلام آخرین آمار از سوی رئیس بانک مرکزی
رئیس‌جمهور بدون تیم رسانه‌ای عازم نیویورک می‌شود
ایران 20 - بحرین 34؛ شکست هندبالیست‌های ایران مقابل قهرمان آسیا
خبر خوش برای 5 ملی‌پوش بسکتبال ایران؛ معافیت از سربازی با مدال برنز ناگویا
کارچاق‌کنی برای تغییر نقشه اراضی ملی؛ سرشبکه باند بازداشت شد
هومر عباسی تاریخ‌ساز شد؛ شنای ایران پس از 16 سال فینالیست دارد
کالابرگ از 15 مهر تغییر می‌کند؛ جزئیات مبلغ و دهک‌های مشمول
43 روز مانده به انتخابات؛ شوک تازه در بازار سوخت آمریکا
هشدار ستاد کل نیروهای مسلح به آمریکا و اسرائیل؛ شکست‌های بیشتری در راه است
آخرین قیمت گوشت قرمز امروز دوشنبه 30 شهریور 1405؛ نرخ‌ها ثابت ماند
این شکستنی‌های گردن‌نگیر !
زنگ آغاز سال تحصیلی 1406-1405 توسط پزشکیان نواخته شد؛ توصیه رئیس‌جمهور به دانش‌آموزان
آخرین قیمت خودروهای ایران خودرو امروز 30 شهریور ؛ افزایش قیمت سورن، دنا، 207 و تارا
تراستی و اقتصاد مافیایی تحریم
اهمیت قطعنامه 2231 و مدل برجام
آخرین قیمت خودروهای داخلی و مونتاژی امروز دوشنبه 30 شهریور؛ کاهش قیمت چانگان و هایما
شب پرحادثه در جاده مخصوص؛ آتش‌سوزی گسترده در انبارهای مواد شیمیایی
نظرسنجی تازه درباره اقتصاد آمریکا؛ 63 درصد از عملکرد ترامپ ناراضی‌اند
برزیل قهرمان والیبال آمریکای جنوبی شد؛ صعود مستقیم به المپیک 2028
ناوگان سایه برای فرار از هرمز؛ چگونه تحریم‌ها معکوس شدند؟
آخرین قیمت خودروهای سایپا امروز دوشنبه 30 شهریور ؛ جدول قیمت بازار و نمایندگی
شغال کثیف به اعدام محکوم شد؛ جزئیات حکم قاتل ایلیا کوچولو
آخرین تحولات جنگ ایران و آمریکا ؛ انهدام پهپاد آمریکایی در هرمز و پیام مذاکره واشنگتن
جهش قیمت دلار توافقی در آخرین روزهای شهریور
هشدار به مسافران شمال؛ بارندگی و ترافیک در جاده‌ها
جزئیات شکار یک پهپاد MQ-1 دیگر در آسمان تنگه هرمز
آخرین قیمت طلای جهانی امروز دوشنبه 30 شهریور ؛ بازار طلا در آستانه تصمیم بزرگ
پروازهای ایران و عراق لغو می‌شود؟ پاسخ سازمان هواپیمایی
رکورد تازه مسی در آمریکا؛ فاصله تا رونالدو فقط 49 گل
دوفوریتی | آغاز سال تحصیلی و گمشده ای به نام عدالت آموزشی
آخرین وضعیت آب‌وهوا امروز دوشنبه 30 شهریور؛ در این مناطق کشور گرما در ادامه دارد
نتایج ملی‌پوشان ایران در روز دوم بازی‌های آسیایی 2026؛ شروع طوفانی کبدی و رکوردشکنی در شنا
آخرین تحولات جنگ یمن و عربستان؛ حمله موشکی به ریاض و احتمال ورود مستقیم آمریکا
آلودگی هوا مسبب بیماری‌های جدی چشمی
هشدار ناسا درباره جابه‌جایی مرکز جرم زمین و تأثیر آن بر سامانه‌های ناوبری
شناسایی 531 بیماری نادر در کشور
چه عادت‌هایی خون‌تان را لخته می‌کند؟
چه کسی جنگ را در گوش ترامپ زمزمه می‌کند؟
تمرینات مقاومتی علائم افسردگی زنان جوان را کاهش می‌دهد
حملات هوایی عربستان به دکل‌های مخابراتی یمن؛ 4 کارگر شهید شدند
انصارالله: مصر، ترکیه و پاکستان ممکن است اهداف بعدی رژیم صهیونیستی باشند
وزارت خارجه کویت: تعرض به مسجدالاقصی نقض قوانین بین‌المللی است
رئیس سازمان حج: تحریم‌ها ممکن است بر سفرهای زیارتی اثر بگذارد
ترامپ علیه دیوان بین‌المللی کیفری!