×
اجتماعی
شناسه خبر : 342459
تاریخ انتشار : دوشنبه 1405/06/09 ساعت 12:43
ورود 200 هزار موتورسیکلت برقی به تهران؛ جزئیات طرح دولت و شهرداری

ورود 200 هزار موتورسیکلت برقی به تهران؛ جزئیات طرح دولت و شهرداری

سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران از برنامه ورود 200 هزار موتورسیکلت برقی به پایتخت با همکاری دولت و شهرداری خبر داد. بر اساس این طرح، موتورسیکلت‌های کار از جمله پیک‌ها، فعالان پست و خدمات در اولویت جایگزینی قرار دارند و برای خرید موتورسیکلت برقی نیز تسهیلات و مشوق‌هایی پیش‌بینی شده است.

نورنیوز-گروه اجتماعی: سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران از برنامه ورود ۲۰۰ هزار موتورسیکلت برقی به پایتخت با همکاری دولت و شهرداری تهران خبر داد و گفت موتورسیکلت‌های کار و فرسوده در اولویت اجرای این طرح قرار خواهند داشت.

علیرضا نادعلی با اشاره به اهمیت توسعه حمل‌ونقل عمومی و برقی‌سازی ناوگان اظهار کرد: ساماندهی حمل‌ونقل عمومی یکی از مهم‌ترین وظایف مدیریت شهری برای کاهش آلودگی هواست و برقی‌سازی ناوگان نیز در دوره ششم مدیریت شهری با جدیت دنبال شده است.

موتورسیکلت‌های کار در اولویت برقی‌سازی

نادعلی با بیان اینکه موضوع برقی‌سازی موتورسیکلت‌ها حدود سه سال پیش همزمان با اتوبوس‌ها و تاکسی‌ها مطرح شد، گفت در ابتدا درباره ورود شهرداری به این حوزه مقاومت‌هایی وجود داشت، اما پس از برگزاری جلسات رسمی شورا و حضور نمایندگان دولت، زمینه همکاری در این بخش فراهم شد.

به گفته وی، موتورسیکلت‌ها یکی از عوامل مهم آلودگی هوا هستند و موتورسیکلت‌های کار به دلیل فرسودگی و تردد بالا، اهمیت بیشتری در برنامه برقی‌سازی دارند.

سخنگوی شورای شهر تهران اعلام کرد ۲۰۰ هزار دستگاه موتورسیکلت برقی با همکاری دولت و شهرداری وارد چرخه حمل‌ونقل خواهد شد و برای خریداران نیز مشوق‌هایی در نظر گرفته می‌شود.

وام و تسهیلات برای خرید موتورسیکلت برقی

نادعلی گفت اولویت اجرای طرح با موتورسیکلت‌های کار از جمله فعالان حوزه پیک، پست و خدمات است؛ چراکه ممکن است این افراد توان مالی لازم برای پرداخت هزینه اولیه خرید موتورسیکلت برقی را نداشته باشند.

بر همین اساس، تسهیلات خرید برای این گروه در نظر گرفته خواهد شد. وی همچنین گفت در این طرح، بانک مرکزی مباحث ارزی را پیگیری می‌کند و شهرداری تهران نیز وظیفه توسعه زیرساخت‌های شارژ را بر عهده خواهد داشت.

اسقاط موتورسیکلت‌های فرسوده

یکی از محورهای مهم طرح، اسقاط موتورسیکلت‌های فرسوده بنزینی است.

نادعلی تأکید کرد صرف خرید موتورسیکلت برقی نباید به عنوان دستاورد طرح تلقی شود و همزمان با تحویل موتورسیکلت جدید، موتور فرسوده نیز باید اسقاط شود.

به گفته وی، هدف این است که یک وسیله نقلیه آلاینده از چرخه تردد شهر خارج و وسیله‌ای پاک جایگزین آن شود.

۴ میلیون موتورسیکلت در تهران

سخنگوی شورای شهر تهران با اشاره به آمار سال‌های ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴ گفت نزدیک به ۴ میلیون موتورسیکلت در تهران وجود دارد که حدود ۷۰ درصد آنها فرسوده هستند.

وی تأکید کرد ورود ۲۰۰ هزار موتورسیکلت برقی باید نقطه آغاز یک روند ادامه‌دار باشد و برقی‌سازی موتورسیکلت‌ها به تدریج به فرهنگ عمومی در پایتخت تبدیل شود.

توسعه ایستگاه‌های شارژ و تعویض باتری

نادعلی درباره زیرساخت شارژ موتورسیکلت‌های برقی نیز گفت بخشی از زیرساخت‌های موجود شارژ خودرو در تهران با انجام تغییرات لازم می‌تواند برای موتورسیکلت‌ها مورد استفاده قرار گیرد.

با این حال، همزمان با افزایش تعداد موتورسیکلت‌های برقی، توسعه ایستگاه‌های شارژ نیز ضروری خواهد بود.

وی همچنین فناوری تعویض سریع باتری را یکی از گزینه‌های قابل بررسی دانست و به تجربه برخی پایتخت‌های جهان در این زمینه اشاره کرد.

توسعه معاینه فنی موتورسیکلت‌ها

سخنگوی شورای شهر تهران با اشاره به فعال بودن خطوط معاینه فنی موتورسیکلت در مراکز پایتخت گفت این زیرساخت‌ها باید در سراسر شهر توسعه پیدا کند؛ به‌ویژه در مناطق مرکزی که تراکم تردد موتورسیکلت‌ها بیشتر است.

برقی‌سازی راهکاری برای کاهش مصرف بنزین

نادعلی برقی‌سازی موتورسیکلت‌ها را یکی از راهکارهای مقابله با ناترازی بنزین دانست.

به گفته وی، در کنار آلودگی هوا و مسائل زیست‌محیطی، ناترازی تولید بنزین نیز از مسائل مهم کشور است و یکی از دلایل ورود جدی دولت به طرح برقی‌سازی، جبران بخشی از این ناترازی است.

سخنگوی شورای شهر تهران تأکید کرد پایتخت با مسائل پیچیده‌ای مواجه است و مدیریت شهری باید در کنار برنامه‌های بلندمدت، اقدامات کوتاه‌مدت و میدانی را نیز دنبال کند تا آثار طرح‌های برقی‌سازی هرچه سریع‌تر در زندگی و سلامت شهروندان نمایان شود.


اخبار مرتبط
تکذیب توقف طرح اسقاط؛ 2 هزار موتورسیکلت از رده خارج شد
یکشنبه 1405/06/22 ساعت 12:23
تکذیب توقف طرح اسقاط؛ 2 هزار موتورسیکلت از رده خارج شد
مدیر ستاد نوسازی ناوگان و اسقاط خودروهای فرسوده از اسقاط 2 هزار موتورسیکلت از دی‌ماه سال گذشته خبر داد و گفت 8 هزار دستگاه دیگر آماده اسقاط هستند.
شهرداری تهران به دنبال نسخه جدید جبران خسارت جنگ؛ پای «تراکم مازاد» به میان آمد
چهارشنبه 1405/06/11 ساعت 12:32
شهرداری تهران به دنبال نسخه جدید جبران خسارت جنگ؛ پای «تراکم مازاد» به میان آمد
شهرداری تهران در حال بررسی سازوکاری برای کمک به بازسازی خانه‌های آسیب‌دیده جنگ است؛ طرحی که استفاده از تراکم مازاد را مطرح کرده و همزمان نگرانی‌هایی درباره ظرفیت زیرساخت‌های پایتخت ایجاد کرده است.
جزئیات طرح نوسازی موتورسیکلت فرسوده؛ وام 400 تا 500 میلیون تومانی
پنج‌شنبه 1405/06/05 ساعت 12:16
جزئیات طرح نوسازی موتورسیکلت فرسوده؛ وام 400 تا 500 میلیون تومانی
مدیر ستاد نوسازی ناوگان و اسقاط خودروهای فرسوده از پرداخت تسهیلات کم‌بهره تا سقف 500 میلیون تومان برای جایگزینی موتورسیکلت‌های فرسوده خبر داد؛ متقاضیان در صورت انتخاب موتورسیکلت برقی می‌توانند از تسهیلات بیشتری برخوردار شوند.
نظرات

آخرین اخبار
خودروهای فرسوده 5 سال مهلت گرفتند؛ ثبت‌نام نوسازی از فردا آغاز می‌شود+لینک ثبت نام
صلاحیت بر باد رفته محمد صلاح
الحوثی: عربستان با مشارکت آمریکا جنایات گسترده‌ای در یمن مرتکب شد
نورنما | هفته دفاع مقدس، یادآور روزهای حماسه و ایثار گرامی باد
مأموریت دشوار ژاوی در هلند
جنایت تلخ در اراک؛ زن 60 ساله با دست و پای بسته به قتل رسید
بازدید از موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس رایگان شد
هشدار سازمان بازرسی درباره تعارض منافع در طرح‌های انرژی
آماده‌باش پلیس راهور برای بازگشایی مدارس؛ طرح ترافیکی در 3 مرحله اجرا می‌شود
هالند به رکورد تاریخی هری کین رسید؛ شکار تمام تیم‌های لیگ برتر
قطعی برق اصفهان فردا سه‌شنبه 31 شهریور + لینک برنامه خاموشی‌ها
آخرین تحولات جنگ ایران و آمریکا ؛ هشدار درباره هرمز، نفت 100 دلاری و سفر مقام پاکستانی
حمله جنگنده‌های عربستان به منطقه حیفان در تعز
کریپتونایتِ جمهوری‌خواهان در انتخابات
واریز حقوق شهریور بازنشستگان تأمین اجتماعی آغاز شد؛ حقوق چه کسانی تا امروز واریز شده است؟
رایزنی وزرای کشور ایران و پاکستان برای گسترش روابط
ائتلاف علیه ایران در راه بی‌بازگشت؟
صلح جهانی یا جنگ بی‌پایان؛ جهان در آستانه کدام نظم؟
چین با 23 طلا در صدر جدول مدالی بازی‌های آسیایی
پشت پرده نشست ترامپ و سران خلیج فارس؛ مأموریت اعراب برای اثرگذاری روانی بر بازار نفت
واریز یارانه نقدی شهریور برای دهک‌های چهارم تا نهم
خدعه انگلیسی علیه مناطق روسی‌زبان در اوکراین
گام حقوقی برای جبران خسارت‌ها؛ توقیف کشتی‌های مرتبط با آمریکا و اسرائیل در خلیج فارس
مقررات جدید اتحادی اروپا برای مراکز داده و ذخیره اطلاعات
دفتر حج ایران در عربستان بازگشایی شد؛ آغاز عمره از نیمه مهر
خبر غیرحضوری شدن مدارس هرمزگان صحت ندارد
جهش پنج‌برابری نرخ نفتکش‌ها در بازار جهانی حمل‌ونقل نفت
آلترناتیوهای آلمان میان آمریکا و روسیه کانال می‌زنند
آمریکا مانع حضور هیات فلسطینی در نشست سازمان ملل شد
بحران مالی عمیق فرانسه، بازنشستگان را تهدید می‌کند
هشدار تازه در شبه‌جزیره کره؛ کره شمالی 2 موشک بالستیک آزمایش کرد
چرا جشنواره فیلم دریای سرخ عربستان لغو شد؟
مدیرعامل توانیر: ناترازی برق از 20 هزار به 10 هزار مگاوات کاهش یافت
مشهد از فردا گرم‌تر می‌شود؛ دمای 36 درجه در انتظار پایتخت معنوی ایران
بانک مرکزی نسخه حذف تدریجی چک کاغذی را ابلاغ کرد
پیش‌بینی هوای گیلان تا پنجشنبه؛ افزایش دما و وزش باد جنوبی در راه است
پایان تلخ یک مراسم عروسی در چابهار؛ مرگ کودک 12 ساله
شکایت 3 رسانه آمریکایی علیه ترامپ؛ ماجرای ممنوعیت ورود به کاخ سفید چیست؟
فرمانده کل انتظامی: دفاع مقدس برای ما یک دکترین عملیاتی است
استالونه پیشنهاد ترامپ را رد کرد؛ چرا مأموریت هالیوود عملی نیست؟
قیمت دینار عراق امروز دوشنبه 30 شهریور؛ نرخ بدون تغییر ماند
قهرمان المپیک فقط 12 ثانیه دوام آورد؛ پیروزی تاریخی مبارز فلسطینی در UFC + فیلم مبارزه
پیام تسلیت مسئولان کشوری در پی ارتحال آیت الله شبیری؛ عزای عمومی و جزئیات مراسم تشییع پیکر
نتایج ملی‌پوشان ایران در روز دوم بازی‌های آسیایی 2026؛ شروع طوفانی کبدی و رکوردشکنی در شنا
آخرین قیمت خودروهای ایران خودرو امروز 30 شهریور ؛ افزایش قیمت سورن، دنا، 207 و تارا
طلایی‌نیک: نقش شمخانی در معماری قدرت دفاعی ایران منحصر‌به‌فرد بود
تصویب کلیات افزایش اعتبار کالابرگ؛دستور پزشکیان برای بازنگری معافیت مالیاتی بنگاه‌های بزرگ
انبار مهمات ارتش سوریه در حلب منفجر شد؛ خانه‌های اطراف تخلیه شدند
درخواست عجیب بیرانوند برای معافیت از سربازی؛ بررسی مشکل اعصاب و روان
قیمت میوه در میادین تهران امروز دوشنبه 30 شهریور اعلام شد + جدول