×
اقتصادی
شناسه خبر : 342454
تاریخ انتشار : دوشنبه 1405/06/09 ساعت 12:24
عامل اصلی تورم مشخص شد ؛ معاون رئیس‌جمهور: بانک‌ها 67 درصد عامل تورم هستند

عامل اصلی تورم مشخص شد ؛ معاون رئیس‌جمهور: بانک‌ها 67 درصد عامل تورم هستند

معاون اجرایی رئیس‌جمهور با اشاره به عوامل افزایش تورم در ایران، نقش بانک‌ها و کسری بودجه را پررنگ دانست و گفت به گفته اقتصاددانان، دو سوم تورم ناشی از نقدینگی ایجادشده توسط بانک‌هاست. محمدجعفر قائم‌پناه همچنین تأکید کرد تا مشکل بانک‌ها و کسری بودجه حل نشود، روند تورم در کشور ادامه خواهد داشت.

نورنیوز-گروه اقتصادی : معاون اجرایی رئیس‌جمهور با تشریح دلایل افزایش تورم در کشور، بانک‌ها و کسری بودجه دولت را از مهم‌ترین عوامل تورم دانست و گفت تا زمانی که این دو مسئله حل نشود، تورم همچنان ادامه خواهد داشت.

محمدجعفر قائم‌پناه در گفت‌وگو با ایسنا، درباره افزایش نرخ تورم و برنامه دولت برای کنترل آن اظهار کرد: در تیرماه کنترل تورم وجود داشت، اما نرخ تورم در بخش‌های مختلف اقتصاد همچنان بالاست و تورم مواد غذایی نیز افزایش قابل توجهی داشته است.

علت افزایش تورم مواد غذایی چیست؟

قائم‌پناه درباره تورم مواد غذایی گفت بخشی از افزایش قیمت‌ها ناشی از تغییر نرخ ارز بوده است.

به گفته وی، تغییر نرخ ارز ترجیحی و تبدیل نرخ ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی به نرخ جدید، در ماه‌های نخست حدود ۶ درصد تورم به جامعه تحمیل کرده است.

وی همچنین به پرداخت ۸۰ همت در ماه در قالب کالابرگ اشاره کرد و گفت این پرداخت‌ها با هدف جبران بخشی از فشار تورمی بر مردم انجام می‌شود.

معاون اجرایی رئیس‌جمهور تأکید کرد افزایش تورم مواد غذایی ناشی از تغییر نرخ ارز را باید از تورم مزمن کشور تفکیک کرد.

ادعای نقش ۶۷ درصدی بانک‌ها در تورم

قائم‌پناه یکی از ریشه‌های اصلی تورم در ایران را بیماری مزمن تورمی دانست و درباره نقش نظام بانکی گفت: به گفته اقتصاددانان، اگر تورم را به سه بخش تقسیم کنیم، دو بخش آن مربوط به نقدینگی است که بانک‌ها ایجاد می‌کنند و یک بخش نیز به کسری بودجه دولت مربوط می‌شود.

وی بر همین اساس اظهار کرد: ۶۷ درصد عامل تورم بانک‌ها هستند.

قائم‌پناه برای توضیح این موضوع به مشکلات ناشی از تسهیلات بانکی و مطالبات وصول‌نشده اشاره کرد و گفت در برخی موارد، وام‌گیرنده قادر به بازپرداخت تسهیلات نیست و وثیقه نیز ارزش واقعی لازم را ندارد. در چنین شرایطی بانک با کمبود منابع مواجه می‌شود و برای تأمین منابع خود به بانک مرکزی مراجعه می‌کند.

وی تأکید کرد منظور از تسهیلات مورد اشاره، وام‌هایی مانند وام ازدواج نیست.

بانک آینده نمونه‌ای از مشکلات بانکی

معاون اجرایی رئیس‌جمهور در ادامه با اشاره به مشکلات برخی بانک‌ها گفت نمونه‌ای از این وضعیت، بانک آینده است.

وی از عملکرد بانک‌هایی که منابع مردم را به سمت فعالیت‌های غیرمولد و شرکت‌داری هدایت می‌کنند انتقاد کرد و گفت برخی بانک‌ها به جای ایفای نقش اصلی خود، به سمت فعالیت‌های مختلف اقتصادی و بنگاه‌داری رفته‌اند.

کسری بودجه؛ عامل دیگر افزایش تورم

قائم‌پناه کسری بودجه دولت را یکی دیگر از عوامل تورم عنوان کرد و گفت به دلیل ناترازی بودجه، دولت با مشکلات مالی مواجه است و تأمین این کسری می‌تواند آثار تورمی ایجاد کند.

وی تأکید کرد تا دو مسئله اصلی یعنی مشکلات نظام بانکی و کسری بودجه حل نشود، کنترل پایدار تورم دشوار خواهد بود.

جنگ هم به تورم دامن می‌زند

معاون اجرایی رئیس‌جمهور در ادامه با اشاره به شرایط جنگی کشور گفت جنگ نیز به عوامل تورمی اضافه شده است.

قائم‌پناه اظهار کرد در شرایط جنگی نمی‌توان انتظار داشت اقتصاد بدون فشارهای تورمی باشد و تأکید کرد این وضعیت، فشار مضاعفی بر اقتصاد و مردم وارد می‌کند.

«فرصت اصلاح اقتصادی از روز اول داده نشد»

قائم‌پناه درباره برنامه دولت برای اصلاح اقتصادی گفت اصلاحات بانکی در حال پیگیری است، اما اجرای اصلاحات اقتصادی نیازمند شرایط باثبات است.

وی با بیان اینکه شرایط اقتصادی کشور مناسب نیست، اظهار کرد بیشترین فشار از وضعیت موجود بر مردم وارد می‌شود و دولت تلاش دارد اصلاحات اقتصادی را پیش ببرد.

معاون اجرایی رئیس‌جمهور گفت: «فرصت اصلاح از روز اول به ما داده نشده است.»

به گفته وی، دولت تلاش داشت برنامه‌های مختلفی را اجرا کند و رئیس‌جمهور نیز درصدد جلوگیری از آغاز جنگ بود، اما شرایط موجود اجرای برخی برنامه‌های اصلاحی را دشوار کرده است.

بنزین ۱۵۰۰ تومانی در برابر هزینه واقعی

قائم‌پناه با اشاره به مشکلات ناترازی انرژی گفت پس از پایان جنگ باید موضوعات مهم اقتصادی از جمله اصلاحات اقتصادی، آموزش و پرورش و حامل‌های انرژی مورد توجه قرار گیرد.

وی درباره قیمت بنزین نیز اظهار کرد نمی‌توان انتظار داشت بنزین با قیمت بسیار پایین در اختیار مردم قرار گیرد در حالی که هزینه واقعی آن بسیار بیشتر است.

اصلاح بانک‌ها بدون ایجاد تنش

معاون اجرایی رئیس‌جمهور درباره برنامه دولت برای اصلاح نظام بانکی گفت وزیر اقتصاد برای این موضوع طرح و برنامه دارد و تلاش می‌شود اصلاحات بانکی بدون ایجاد تنش در جامعه انجام شود.

قائم‌پناه همچنین از تلاش دولت برای جبران کسری بودجه و کنترل هزینه‌ها خبر داد و گفت افزایش درآمدهای مالیاتی نیز بدون رونق تولید و تجارت امکان‌پذیر نیست.

وی تأکید کرد برای افزایش درآمد مالیاتی باید تولید و تجارت رونق بگیرد تا بخش‌های اقتصادی بتوانند مالیات بیشتری پرداخت کنند.

سه راهکار برای کنترل تورم

قائم‌پناه در پایان، تورم را پدیده‌ای مزمن دانست که برای مهار آن باید مجموعه‌ای از اقدامات همزمان انجام شود.

به گفته وی، کنترل نقدینگی بانک‌ها، کاهش کسری بودجه و افزایش تولید سه محور اصلی برای مقابله با تورم هستند و این عوامل ارتباط مستقیمی با یکدیگر دارند.


نظرات

آخرین اخبار
قیمت دینار عراق امروز دوشنبه 9 شهریور 1405
قیمت معاینه فنی خودرو 1405 اعلام شد
بلیت پنج میلیون تومانی تئاتر «نوید محمدزاده» جنجالی شد
واژگونی اتوبوس در جاده سبزوار ـ نیشابور؛ آخرین جزئیات از مجروحان و فوتی ها
نخست‌وزیر هند: خواهان گسترش و تنوع‌بخشی به سبد تجاری ایران و هند هستیم
آدم‌ربایی سه میلیارد تومانی در پونک؛ گروگان با نقشه پلیس آزاد شد
زلزله شرق تهران زنگ خطر بافت‌های فرسوده را به صدا درآورد
قدرت‌نمایی با سلاح در اینستاگرام؛ متهم سابقه‌دار دستگیر شد
گازوئیل در مسیر آتش؛ وقتی جنگ مرز ندارد
اژه‌ای:در برابر آمریکا کوتاه نمی‌آییم؛ پاسخ بعدی قاطع‌تر خواهد بود
داور داربی 107 مشخص شد
آزمون استخدامی معلولان آبان‌ماه برگزار می‌شود
سفر هوایی عتبات متوقف شد؛ دلیل چیست؟
هند، دیدار مودی با پزشکیان را سازنده و پربار خواند
خبر خوش دانشگاه تهران برای رتبه‌های برتر کنکور؛ ماهی 20 میلیون تومان بگیرید
پل B1 کرج پس از حمله چه سرنوشتی پیدا کرد؟ رقم بازسازی اعلام شد
قیمت طلا و سکه امروز دوشنبه 9 شهریور 1405؛سکه امامی 218 میلیون تومان شد+جدول قیمت ها
حمله به لارک چگونه پارادوکس ترامپ در جنگ با ایران را آشکار کرد؟
قیمت سکه پارسیان امروز دوشنبه 9 شهریور 1405 + جدول قیمت انواع سکه
مهریه وارد مرحله تازه شد؛ توضیح نماینده مجلس درباره قانون جدید
استراتژی جدید ترامپ یا قمار متفاوت؟!
آخرین قیمت دلار امروز دوشنبه 9 شهریور 1405؛ دلار 3 هزار تومان گران شد، یورو 5 هزار تومان
ورود 200 هزار موتورسیکلت برقی به تهران؛ جزئیات طرح دولت و شهرداری
آخرین وضعیت خاموشی تهران در تابستان 1405؛ مصرف برق کاهش پیدا کرد
حادثه تلخ در لیگ بسکتبال ؛ رضا کاظمی در جریان مسابقه بسکتبال جان باخت
عامل اصلی تورم مشخص شد ؛ معاون رئیس‌جمهور: بانک‌ها 67 درصد عامل تورم هستند
روابط آمریکا و تایوان وارد مرحله جدید شد؛ تمرکز بر فناوری و تراشه
هشدار دیوان محاسبات درباره عملکرد صندوق توسعه ملی
نحوه محاسبه گواهی اسقاط خودرو تغییر کرد؛ جزئیات دستورالعمل جدید
واریز معوقات فروردین بازنشستگان از امشب آغاز می‌شود+ جزئیات پرداخت وزمان معوقات اردیبهشت
تغییر ناگهانی در فدراسیون فوتبال؛ ممبینی برکنار شد
بزرگترین عرضه اولیه بورس امروز انجام می‌شود؛ جزئیات خرید سهام پتروشیمی تابان
چرا استقلال قید دروازه‌بان اسپانیایی را زد؟
شرایط واردات خودرو برای ایرانیان مقیم خارج اعلام شد؛ جزئیات و تعرفه واردات 1405
بلیت‌فروشی داربی 107 از امروز؛ سهمیه هواداران استقلال و پرسپولیس مشخص شد
نرخ ژتون غذای دانشجویان دو برابر می‌شود؟ وزارت بهداشت توضیح داد
کشف 12 هزار مزرعه رمزارز غیرمجاز در کشور
هزینه ساخت، بازار مسکن را بیشتر به رکود برد
تالاب‌های ایران هنوز تشنه‌اند؛ مطالبه حق‌آبه در دستور کار محیط زیست
درخواست جنجالی اسموتریچ از نتانیاهو؛ 40 بنای یادبود در کرانه باختری تخریب شوند
نورنما | دستگاه عابربانک چطور کار می‌کند
نوراینفو | کدام کشورهای جهان بیشترین وابستگی را به واردات انرژی دارند؟
خبر جدید تأمین اجتماعی درباره بدهی کارفرمایان و منابع بازنشستگان
تأکید جنبش امل بر پیگیری سرنوشت امام موسی صدر
واکنش فوری بازار انرژی به تنش‌ها؛ نفت برنت از 90 دلار عبور کرد
پیگیری پرونده امام موسی صدر در سطوح دوجانبه و بین‌المللی
سناتور آمریکایی: ترامپ اصلا نمی‌داند چه کار می‌کند
هک رمزارزها میلیاردها دلار خسارت به بار آورد؛ عامل اصلی چیست؟
قیمت گوشت قرمز امروز 9 شهریور؛ نرخ گوشت چه تغییری کرد؟
عملیات رهایی 2 گروگان در جیرفت پس از 25 روز اسارت