×
سیاسی
شناسه خبر : 341872
تاریخ انتشار : جمعه 1405/06/06 ساعت 19:31
عراقچی: آثار «مدرسه میناب» سند حقانیت و مظلومیت مردم ایران است

عراقچی: آثار «مدرسه میناب» سند حقانیت و مظلومیت مردم ایران است

وزیر امور خارجه با تأکید بر نقش هنر در انتقال پیام و روایت وقایع گفت: آثار نمایشگاه «مدرسه میناب» سند حقانیت و مظلومیت مردم ایران و دانش‌آموزانی است که در جریان جنگ هدف قرار گرفتند و باید به جهان معرفی شوند.

نورنیوز- گروه سیاسی: سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه، عصر امروز جمعه ۶ شهریور در مراسم افتتاحیه نمایشگاه گروهی نقاشی «مدرسه میناب» که در حوزه هنری انقلاب اسلامی برگزار شد، با اشاره به نقش هنر در انتقال پیام و روایت وقایع اظهار کرد: هر تابلویی شاید به‌اندازه چندین سخنرانی و چندین کتاب با انسان سخن بگوید، پیام منتقل کند و تأثیرگذاری داشته باشد.
وی افزود: این آثار سند حقانیت و مظلومیت مردم ایران و کودکانی هستند که در این جنگ به‌صورت ناجوانمردانه و عمدی مورد هدف قرار گرفتند و اگرچه آنها را از دست دادیم، اما به اسطوره قهرمانی مردم ایران تبدیل شدند.

عراقچی با اشاره به دانش‌آموزان مدرسه میناب گفت: دانش‌آموزان این مدرسه به یک حماسه برای مردم ایران تبدیل شدند و ما هیچ‌گاه این حادثه را فراموش نمی‌کنیم، نمی‌بخشیم و از یاد نمی‌بریم و همواره آن را دنبال خواهیم کرد. وزیر امور خارجه اظهار امیدواری کرد که با همکاری برگزارکنندگان نمایشگاه، امکان انتقال این نمایشگاه به کشورهای خارجی فراهم شود.وی ادامه داد: امیدوار هستم بتوانیم این نمایشگاه را به کشورهای خارجی منتقل کنیم و کشور به کشور ببریم و نشان دهیم، البته اگر طاقت دیدنش را داشته باشند و اجازه‌اش را بدهند؛ البته از آنها بعید نیست که اجازه ندهند.عراقچی افزود: به‌هرحال ظلم‌هایی که به بشریت می‌کنند به اسم حقوق بشر، اگر می‌خواهند حقوق بشر را ببینند، درک کنند و از آن حمایت کنند، باید بیایند اینجا و این آثار را ببینند.

وی در ادامه درباره نقش هنر در عرصه دیپلماسی گفت: هنر همیشه تأثیرگذار است و پیامی که هنر می‌تواند با یک اثر، نقاشی، شعر یا فیلم منتقل کند، واقعاً با بسیاری از مطالب مکتوب و سخنرانی‌ها قابل‌مقایسه نیست.وزیر امور خارجه خاطرنشان کرد: در این جنگ نیز هنرمندان ما آثار زیادی از خود به جا گذاشتند؛ کلیپ‌هایی تهیه شد که تأثیرگذار بود، موسیقی‌هایی ساخته شد و خوانندگان به میدان آمدند و آثار بسیار زیبایی اجرا کردند و نمایشگاه‌های نقاشی نیز برگزار شد.عراقچی تأکید کرد: این روند باید ادامه پیدا کند تا مردم دنیا و نسل‌های آینده بدانند مردم ایران در این جنگ، در جنگ‌های ۱۲ روزه و ۴۰ روزه، چه فداکاری‌ها و جان‌فشانی‌هایی کردند و این را فقط هنر می‌تواند منتقل کند.

وی درباره اقدامات وزارت امور خارجه برای تقویت دیپلماسی هنر گفت: بخشی در وزارت امور خارجه تحت عنوان دیپلماسی عمومی داریم که یکی از کارهای آن دیپلماسی هنری و دیپلماسی فرهنگی است.عراقچی افزود: برای انعکاس حقانیت مردم ایران و مواضع مردم ایران، این بخش را فعال کردیم و در قضایای اخیر آماده هرگونه پشتیبانی از هنرمندان کشورمان هستیم.وی تصریح کرد: همان‌طور که عرض کردم، آمادگی داریم کمک کنیم این نمایشگاه و امثال این نمایشگاه به خارج از کشور منتقل شود و پیام‌رسان مردم ایران باشد.

وزیر امور خارجه در ادامه درباره مستندسازی جنایات آمریکا و رژیم صهیونیستی گفت: بخش حقوقی وزارت امور خارجه بسیار فعال است و شاید تا الان چهار یا پنج مجلد از استنادات جنایت‌هایی که آمریکا و رژیم صهیونیستی در جنگ ۱۲ روزه و بعد از آن انجام داده‌اند، تهیه کرده‌ایم.عراقچی افزود: در جنگ اخیر نیز این کار ادامه دارد و آثار تحریم‌های اقتصادی ناجوانمردانه آنها را نیز مستند می‌کنیم.وی گفت: این کار را ادامه می‌دهیم تا ان‌شاءالله در مجامع بین‌المللی، هرچند تحت تأثیر قدرت‌های دیگر هستند، بتوانیم به اندازه‌ای که امکان دارد این جنایات را منعکس کنیم و از حقوق مردم ایران دفاع کنیم.

عراقچی همچنین با انتقاد از رویکرد کشورهای غربی نسبت به حقوق بشر اظهار کرد: حقوق بشر متأسفانه به یک ابزار سیاسی در دست کشورهای غربی تبدیل شده و از آن بهره‌برداری سیاسی می‌کنند.وی افزود: برای یک نفر در گوشه‌ای از شهر تهران صدها بیانیه و اعلامیه صادر می‌کنند، اما برای ۷۰ هزار نفری که در غزه کشته شدند، یک دونه اعلامیه یا یک قطعنامه شورای امنیت یا شوراهای دیگرشان صادر نمی‌کنند و حتی محکوم نمی‌کنند.وزیر امور خارجه تأکید کرد: سیاست ما کاملاً روشن است؛ ما به حقوق بشر به معنای واقعی کلمه در ایران معتقد هستیم و همواره از حقوق مردم ایران دفاع کرده‌ایم و اجازه نمی‌دهیم این موضوع مورد سوءاستفاده کشورهای دیگر قرار بگیرد.در پایان این مراسم، عراقچی از برگزارکنندگان نمایشگاه و هنرمندان حاضر قدردانی کرد.


نظرات

آخرین اخبار
رویارویی بسکتبالیست های ایران و کره جنوبی / پایان نیمه اول کره 36- 24 ایران
تهران، میزبان رزمایش بزرگ «جانفدایان ایران»
درمان بیماران مبتلا به سرطان رایگان می شود
بن‌سلمان پیشنهاد آتش‌بس 2 هفته‌ای با انصارالله را مطرح کرد
آخرین قیمت میوه و تره‌بار؛ سیب‌زمینی تا 85 هزار تومان رسید+جدول قیمت ها
بقایی از شهریار تجلیل کرد
چالوس امروز یک‌طرفه می‌شود؛جزئیات محدودیت‌های ترافیکی
کدام خواننده‌ها آخرین کنسرت‌های تابستان را برگزار می‌کنند؟
مدارس سیل‌زده مازندران،آماده بازگشت دانش‌آموزان
واگذاری 200بنای تاریخی کشور به بخش خصوصی
آخرین تحولات جنگ ایران و آمریکا ؛ وتوی روسیه و چین، تحریم‌های جدید آمریکا و تحولات هرمز
حفار غیرمجاز سکه‌های تاریخی در دام قانون
آخرین وضعیت جاده‌ها؛ترافیک روان در محورهای کشور
برنامه مسابقات ورزشی امروز 27 شهریور 1405+ ساعت بازی تیم بسکتبال ایران و کره جنوبی
برنامه مسابقات ورزشی امروز 27 شهریور 1405/فوتبال اروپا و دیدار ایران درناگویا + جدول پخش
اعتراف رسانه آمریکایی به سرنگونی دو پهپاد MQ-1 توسط ایران
آغاز موج بازگشت مسافران تابستانی
تشدید درگیری‌ها در یمن،توقف تردد در باب‌المندب
ترامپ از شکست ایران می‌گوید؛ بازار برای هرمزِ جدید آماده می‌شود
انتقال تجهیزات سنگین آمریکا از عراق به اردن
کره جنوبی درگیر جنگ در هرمز نخواهد شد
وضعیت آب و هوا امروز جمعه 27 شهریور 1405 + وضعیت استان‌ها
کارت جنگ دوباره روی میز ترامپ؛ تهدید برای حمله یا امتیازگیری در مذاکره؟
محله‌های پرخطر زیر ذره‌بین ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ برنامه‌های پیشگیری وارد فاز اجرا شد
موبایل در دورهمی خانوادگی چه بلایی سر روابط می‌آورد؟
هشدار ایران درباره مسابقه تسلیحاتی در فضا؛ آمریکا چه سلاحی در مدار مستقر کرده است؟
تأمین دارو از هند با پرواز؛ جزئیات برنامه جدید سازمان غذا و دارو
راننده 11 ساله در جاده یزد متوقف شد؛ والدین هم به دادگاه معرفی شدند
طلسم 50 ساله باغ دولت‌آباد یزد شکست؛ سند مالکیت صادر شد
داور ملی کشتی ایران در سانحه رانندگی جان باخت
بسیج نیروی دریایی ایتالیا برای عبور از بحران کشتیرانی
کاهش قیمت نفت در پی فروکش کردن نگرانی‌ها از اختلال در عرضه
حماس: انتصاب یکجانبه اعضای شورای ملی فلسطین را نمی‌پذیریم
تسهیل تجارت با تاجیکستان؛ کاهش هزینه‌های گمرکی در دستور کار وزارت صمت
کیف پول الکترونیکی کارمندان دولت؛ ماهانه حداقل یک میلیون تومان شارژ می‌شود
افشای پشت‌پرده؛ چرا کنگره توافق هسته‌ای ترامپ و ریاض را رد می‌کند؟
دوبلور پاندای کونگ‌فوکار درگذشت؛ رهبر نوربخش قربانی سانحه رانندگی شد
بیرانوند تصمیمش را گرفت: اول سربازی، بعد استقلال!
جزئیات جدید قتل عام 5 عضو یک خانواده در پونک؛دفن اجساد در چاه 20 متری +اعترافات تکان دهنده
قدردانی ایران از چین، روسیه برای وتوی قطعنامه ضدایرانی آمریکا
تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران؛ یک شرکت و 3 فرد در فهرست تحریم‌ها
نجفی: حمله به تأسیسات هسته‌ای صلح‌آمیز باید با «تحمل صفر» مواجه شود
آمار تکان‌دهنده جنایات رژیم صهیونیستی در لبنان؛ 8953 شهید و 30 هزار مجروح
لوموند: توافق‌ ابراهیم عامل تشدید جنگ در غزه، سودان و ایران است
لیست تیم ملی ایران برای بازی با ازبکستان و روسیه اعلام شد؛ غایبان سرشناس و چهره‌های جدید
چه اخباری در 26 شهریور تکذیب شد؟ از بنزین 80 هزار تومانی تا ادعای عجیب درباره سدها
نورویدیو | خیابان ایران را جناحی نکنیم
وزیر میراث فرهنگی: استاد شهریار نماد انسجام و وفاق ملی ایران است
لفاظی انتخاباتی ترامپ: آیا ترامپ به دنبال جنگ با ایران است؟
ابن‌الرضا: ثمرات دکترین دفاعی شهید شمخانی امروز در جنگ مقابل آمریکا و اسرائیل دیده می‌شود