×
سیاسی
شناسه خبر : 341297
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1405/06/04 ساعت 11:02
روایت تاریخی هاشمی از صنعت موشکی ایران؛ از شهاب و قدر تا فاتح

روایت تاریخی هاشمی از صنعت موشکی ایران؛ از شهاب و قدر تا فاتح

خاطرات روز دوم شهریور 1382 آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، تصویری قابل توجه از وضعیت صنعت موشکی ایران در بیش از دو دهه قبل ارائه می‌دهد؛ روایتی که در آن از موشک‌های شهاب، قدر، فاتح و زلزال، بردهای 100 تا 2000 کیلومتری و برنامه‌های ایران برای ساخت موشک‌های پرتاب ماهواره سخن گفته شده است.

نورنیوز- گروه سیاسی: آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در خاطرات روز دوم شهریور ۱۳۸۲ نوشت: به یکی از مراکز ساخت موشک رفتم. آقایان [علی] شمخانی،[وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح]، [احمد] وحید[دستجردی] [مدیرعامل سازمان صنایع هوافضا]، [حسین] دهقان [قائم‌مقام وزیر دفاع]، کریمی و [یدالله حبیبی، نماینده ولی فقیه در وزارت دفاع]، در مورد موشک‌های زلزال، شهاب، قدر و سفیر و... زمین به زمین با سوخت مایع و موشک فاتح با سوخت جامد و از ۱۰۰ کیلومتر تا ۲۰۰۰ کیلومتر بُرد، توضیحات دادند. فعلاً تا ۱۵۰۰ کیلومتر آن عملیاتی است و نیز موشک‌های مورد نیاز پرتاب ماهواره در حال مطالعه و برنامه‌ریزی است.

سپس از سالن‌های قطعه‌سازی، مونتاژ، طراحی و فروش بازدید کردیم. سپس از موشک‌های تاو، دراگون، مالیوتکا، صیاد ۱ و ۲ و کرم ابریشم و انواع ساحل به سطح و سطح به سطح با بُرد تا ۳۰۰ کیلومتر در دریا که شبیه موشک‌های چینی، کره‌ای، روسی، آمریکایی و فرانسوی است‌ که نوعاً با مهندسی‌ معکوس و بومی‌سازی ساخته می‌شود. انصافاً مجموعه صنایع ارزشمندی است و خیلی ارزان‌تر از قیمت‌های جهانی مشابه‌ آن‌هاست. در جمع مدیران، آقای شمخانی خیرمقدم‌ گفت و من سخنرانی تشویق‌آمیز نمودم.

پس از نماز جماعت و ناهار، ساعت سه‌ونیم بعدازظهر به دفترم رسیدم. تا شب به انجام‌ کارها پرداختم. مسئله بازداشت [هادی] سلیمان‌پور [سفیر سابق ایران در آرژانتین] در انگلستان [به ‌درخواست‌ آرژانتین به‌ اتهام مشارکت در بمب‌گذاری‌ آمیا] در رسانه‌ها داغ است. وزارت امورخارجه، کارداران‌ آرژانتین و انگلستان را احضار و بازخواست نموده است. بعضی رادیوهای بیگانه می‌گویند، اسم اصلی او صنوبری است و در زمانی که انیس نقاش لبنانی [به اتهام ترور شاهپور بختیار] در زندان پاریس بوده، بارها به دیدن او رفته است.

جواب روابط عمومی دادگستری [استان تهران] به اظهارات رئیس‌جمهور و وزیر ارشاد و درخصوص انتشار کتاب‌ها تُند است و به‌ آن‌ها برخورد کرده است. عدم‌ تصویب لایحه تقسیم خراسان هم باعث خوشحالی بعضی و ناراحتی بعضی دیگر شده است.

در نجف، در اثر یک انفجار در دفتر آیت‌الله سیدمحمدسعید حکیم [از مراجع تقلید]، ایشان مجروح‌ شده و سه نفر از محافظان‌ کشته و جمعی مجروح شده‌اند. به نظر می‌رسد با هدف تضعیف حوزه [علمیه] نجف اقدام شده است.

گروهی به نام «لشکر محمد» که فیلم ویدئویی با نقاب پخش‌ کرده‌اند، مسئولیت انفجار دفتر سازمان ملل در بغداد را به عهده‌ گرفته‌اند. [کوفی‌عنان] دبیرکل سازمان ملل، آقای [روماریو] لوپز داسیلوا پرتغالی را جانشین [موقت] [سرجیو] دومیلو کرده و جمعی از کارکنان را به اردن منتقل‌کرده است.

زنان بغداد، به خاطر ناامنی و ربوده ‌شدن زنان تظاهرات‌ کرده‌اند. تعدادی از نظامیان آمریکایی در شهرهای قائم، الرمادی، بعقوبه، بغداد و تکریت، کشته و زخمی‌ شده‌اند و فرمانده آن‌ها اعتراف‌ کرده‌ که تعداد عملیات چریکی علیه آن‌ها بعد از کشته ‌شدن عُدَی و قُصَی [پسران] صدام [حسین]، دو برابر شده و روزانه به ۲۵ مورد رسیده است.

در آمریکا، چند تظاهرات برای مخالفت با ادامه اشغال عراق انجام شده و بعضی نظرسنجی‌ها از سقوط محبوبیت جرج بوش خبر می‌دهد و دولت آمریکا در هالیوود، دفتر سانسور فیلم‌ها را تأسیس‌ کرده است.

کشیش آمریکایی‌ که به جرم تجاوز به کودکان زندانی بوده، در اثر نزاع با هم‌سلولی خود کشته شده است. دادگاه تحقیق، [تونی] بلر، نخست‌وزیر انگلیس را در مورد مرگ [دیوید] کلی [بازرس تسلیحاتی] احضار کرده است.

 


اخبار مرتبط
«اعتماد»؛ مستندی برای شناخت سناریوهای نفوذ آمریکا
چهارشنبه 1405/06/18 ساعت 18:41
«اعتماد»؛ مستندی برای شناخت سناریوهای نفوذ آمریکا
تهیه‌کننده مستند هشت‌قسمتی «اعتماد» می‌گوید: این اثر فراتر از یک روایت تاریخی، با بررسی سرنوشت هفت چهره سیاسی جهان، به شناخت الگوهای نفوذ و مداخلات آمریکا کمک می‌کند.
خاطره ویژه مرحوم هاشمی رفسنجانی درباره دبیر جدید شورای عالی امنیت
سه‌شنبه 1405/01/04 ساعت 20:20
خاطره ویژه مرحوم هاشمی رفسنجانی درباره دبیر جدید شورای عالی امنیت
درخاطره ویژه مرحوم هاشمی رفسنجانی درخصوص دبیر جدید شورای عالی امنیت آمده است که «جمعى از نمایندگان، از وزراى دفاع و امورخارجه، در مورد اظهارات‌ آقاى ذوالقدر، جانشین فرمانده سپاه، توضیح خواسته‌اند.
دلیل امتناع رهبری از بازدید سرداب حرم امام رضا(ع) به روایت هاشمی رفسنجانی
جمعه 1402/11/27 ساعت 13:14
دلیل امتناع رهبری از بازدید سرداب حرم امام رضا(ع) به روایت هاشمی رفسنجانی
آقای طبسی گفتند که آیت‌الله خامنه‌ای، در زیارت چند روز پیش حاضر نشده‌اند که به سرداب بروند، چون ضریح هنوز پایین نیامده بوده و فکر کرده‌اند که می‌تواند اهانت به قبر بی‌ضریح امام رضا(ع) باشد. بیرون آمدیم. محافظان، توقع داشتند که به سرداب بروند، ولی هنوز کسی را نبرده‌اند؛ برنامه فوق‌العاده باحالی بود.
نظرات

آخرین اخبار
برنامه مسابقات امروز چهارشنبه 25 شهریور؛ ساعت بازی فوتبال امید ایران و تیم ملی بسکتبال
پاییز در راه است؛ هشدار درباره موج ویروس‌های تنفسی و آنفلوانزا
از عجله تا پرخاشگری؛ پشت پرده رفتارهای خطرناک رانندگان چیست؟
راز گورستان‌های 2500 ساله آشکار شد؛ هوش مصنوعی پرده از یک راز برداشت
سفر ارزان به گیلان با قطار گردشگری رشت؛ ساعت حرکت و بازگشت اعلام شد
چگونه از آرتروز مچ دست پیشگیری کنیم؟ 4 تمرین کاربردی
هشدار جدید وزارت بهداشت؛ کرونا از آستانه هشدار بالا عبور کرد
پاسخ موشکی یمن به حملات عربستان؛ آرامکو و پایگاه هوایی ملک خالد زیر آتش
خلبان اف-15 سرنگون‌شده بر فراز ایران چگونه شناسایی شد؟
تخلیه بخشی از فرودگاه شوپن ورشو پس از کشف چمدان مشکوک
گفت‌وگوی وزرای خارجه آمریکا و عمان درباره ایران و تنگه هرمز
شکست آمریکا در آژانس اتمی؛ عضویت ایران در کمیته عمومی تأیید شد
تغییر مسیر بودجه نظامی آمریکا؛ کمک‌ها به آمریکای لاتین اختصاص یافت
ادعای جنجالی زلنسکی؛ روسیه هواپیمای رئیس‌جمهور اوکراین را هدف گرفت
کویت به توافق ابراهیم می‌پیوندد؟ ادعای جدید سفیر اسرائیل در امارات
هشدار ستار هاشمی درباره اینترنت؛ فیلترشکن‌ها شبکه ایران را آلوده کرده‌اند
هشدار صدراعظم آلمان درباره تهدید روسیه علیه زیرساخت‌های زیرآبی اروپا
استیضاح وزیر جنگ آمریکا کلید خورد؛ اتهام سنگین کنگره به هگست
آغاز رزمایش «عهد خدمت» برای توزیع 30 هزار بسته لوازم‌التحریر در تهران
سردار عظمایی: دلاورمردی رزمندگان در جبهه‌ جنوب وامدار حضور باصلابت مردم است
سخنگوی نیروهای مسلح یمن: عربستان 52 بار یمن را بمباران کرد
تحریم جدید نروژ علیه اسرائیل؛ خرید و فروش با شهرک‌ها ممنوع می‌شود
پزشکیان: بازسازی کشتی‌های آسیب‌دیده در جنگ تسهیل شود
سرمربی اسپانیا تا 2030 تمدید می‌کند؛ دلا فوئنته در خانه از جام جهانی دفاع می‌کند
وزیر بهداشت : تأمین دارو و مواد اولیه با حمایت رئیس‌جمهور پیگیری شد
قالیباف: توطئه آمریکا برای حمله به ایران از اقلیم کردستان شکست خورد
عراقچی: در زمان مناسب میزان واقعی تلفات نیروهای آمریکایی را افشا می‌کنیم
کمالوندی: صنعت هسته‌ای ایران با حمله نظامی، خرابکاری و ترور از بین نمی‌رود
مخبر: 200 شب است که پاسداران کیان ایران زیر باران بمب و گلوله ایستاده‌اند
هشدار دستیار پوتین به لهستان؛ ورشو در صورت جنگ با روسیه نابود می‌شود
سخنگوی قوه قضاییه خبر داد: شناسایی و انسداد 214 گلوگاه فسادزا در دستگاه‌های دولتی
سردار ابن‌الرضا: بهینه‌سازی انرژی، بخشی از دفاع از ایران در جنگ است
نرخ سود صندوق‌های ارزی اعلام شد+ نحوه پرداخت سود
نورویدئو | وین ؛ جایی که قانون پشت درِ سیاست ماند
رژیم صهیونیستی از دریای سرخ حذف شد
حملات هوایی عربستان به شمال و غرب مأرب در یمن
گزارش تصویری | خسارات و تلفات وارد شده به عربستان سعودی در پی درگیری های اخیر با یمن
قیمت نفت ایران از 105 دلار عبور کرد؛ نفت برنت به 107 دلار رسید
گل‌گهر 0 - الجزیره 0 ؛ نخستین امتیاز گل‌گهر در آسیا با تساوی برابر الجزیره
دادگاه مصر عضویت اخوان‌المسلمین در فهرست گروههای تروریست را تمدید کرد
رکورد تاریخی کرایه نفتکش‌ها در پی تنش‌های تنگه هرمز
حقیقت روشن شد؛ حالا نوبت عدالت است
آتش‌سوزی در مجتمع تجاری در حال ساخت مشهد مهار شد
مانور سیلاب تهران آغاز شد؛ آموزش مهارت‌های بقا در شرایط سخت
وزیر کشور ایران به آنکارا رفت؛ رایزنی درباره امنیت مرزها و مبارزه با تروریسم
معرفی دستاوردهای ایران در حوزه پلاسمای پزشکی و رادیوداروها
هشدار قضایی درباره رانندگی نوجوانان؛ اجازه موتورسواری بدون گواهینامه را ندهید
محسنی اژه‌ای: مردم ایران 200 شب پاسدار عزت و شرافت خود بودند
برنامه خاموشی کهگیلویه و بویراحمد برای فردا چهارشنبه 25 شهریور
وزارت ارشاد: هیچ خواننده خارج‌نشینی برای کنسرت در ایران درخواست نداده است