×
اجتماعی
شناسه خبر : 341120
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1405/06/03 ساعت 15:15
آنفلوآنزا از کرونا پیشی گرفت؛ بوشهر و خوزستان بالاتر از آستانه خطر

آنفلوآنزا از کرونا پیشی گرفت؛ بوشهر و خوزستان بالاتر از آستانه خطر

بررسی داده‌های نظام مراقبت تنفسی وزارت بهداشت نشان می‌دهد وضعیت آنفلوآنزا در هفته بیست‌ودوم سال جاری افزایش یافته و دو استان بوشهر و خوزستان از آستانه هشدار عبور کرده‌اند.

نورنیوز- گروه اجتماعی: بنابر اعلام مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت و بر اساس داده‌های نظام مراقبت دیده‌وری تنفسی، دو پاتوژن تنفسی (آنفلوآنزا و کووید_۱۹) در هفته بیست‌ودوم سال جاری (منتهی به ۳۰ مرداد)، نسبت موارد دارای علائم عفونت‌های تنفسی در مراجعان سرپایی نسبت به هفته گذشته تغییری نداشته و همچنین برای بیماران بستری «اندکی افزایش» یافته، به نحوی که ۶.۱ درصد از مراجعین ّسرپایی، دارای علائم شبه آنفلوانزا "ILI" و ۶.۷ درصد از مراجعین بستری، دارای علائم تنفسی شدید "SARI" هستند. میزان عفونت‌های تنفسی مراجعان سرپایی و بستری در هفته گذشته به ترتیب ۶.۱ و ۶.۴ درصد بود.  

در این نظام مراقبت دیده‌وری، از میان ۱۶۱ نمونه تنفسی اخذ شده از مراجعین با تظاهرات "ILI" یا "SARI"، درصد مثبت آزمایش PCR آنفلونزا ۳.۷ و درصد مثبت آزمایش PCR کووید-۱۹ نیز ۴.۹  است. این نسبت‌ها طی هفته بیست‌ویکم سال ۲.۱ و ۲.۱ درصد بود.  

نسبت نمونه‌های مثبت از نظر آنفلوانزا طی هفته بیست‌ودوم سال در بیماران بستری «افزایش» یافته است. این نسبت در هفته مشابه سال قبل، «صفر» درصد بود. نسبت نمونه‌های تنفسی مثبت از نظر کووید-۱۹ نیز همچنان در سطح پایینی قرار دارد؛ اما نسبت به هفته گذشته افزایش یافته است. این نسبت در هفته مشابه سال قبل ۱۸درصد بود.

براساس داده‌های نظام مراقبت غیردیده‌وری آزمایشگاهی، در هفته بیست‌ودوم سال جاری، در مجموع ۳۲۷۹ (۹۶.۲ درصد از بیماران بستری اخذ شده) نمونه تنفسی در آزمایشگاه‌های مولکولی دانشگاه‌های علوم‌پزشکی کشور آزمایش شده که ۹۱ مورد آنفلوآنزا مثبت بوده که معادل ۲.۷ درصد است. ۷۴.۳ درصد موارد مثبت آنفلوآنزا را تایپ B تشکیل می‌دهد و همچنان تایپ غالب به حساب می‌آید. آنفلوآنزا نوع A، تایپ غالب در مقطع زمانی مشابه در سال گذشته بود.

دو استان بوشهر و خوزستان به ترتیب با ۲۸.۳ و ۱۶.۲ درصد مثبت آنفلوانزا، بالاتر از آستانه هشدار بالا قرار دارند. درصد مثبت آنفلوانزا سایر استان‌ها از آستانه هشدار پایین کمتر است. 

۳۵.۱ درصد موارد مثبت آنفلوانزا به گروه سنی کودکان تعلق دارد؛ ۸.۸ درصد موارد مثبت آنفلوانزا برای گروه سنی کمتر از ۲ سال است. همچنین گروه‌های سنی (۲ تا ۵ سال) و (۶ تا ۱۵ سال) به ترتیب ۱۴.۳ و۱۲ درصد از موارد مثبت آنفلوآنزا را به خود اختصاص داده‌اند.

بر اساس نتایج آزمایشات نمونه‌های اخذ شده با هدف دیده‌وری ۲۱ پاتوژن تنفسی، مرداد سال جاری، در میان ۱۲۰ نمونه اخذ شده برای این دیده‌وری، که مربوط دو استان‌ تهران و هرمزگان است؛ رینوویروس  با ۱۳.۳ درصد و کووید-۱۹ با ۵.۸ درصد ، پاراآنفلوانزا و سایر کروناها (بجز کووید -۱۹) با ۵ درصد، بالاترین درصد پاتوژن های تنفسی شناسایی شده را تشکیل می‌دهند.


نظرات

آخرین اخبار
تقدیر پزشکیان از عراقچی
تجلیل وزیر ورزش از قهرمانان وزنه‌برداری زنان ایران
تجلیل فرمانده هوانیروز از همسر شهید شمشادیان
افتتاح 5 پروژه بزرگ مس در شهربابک با دستور رئیس‌جمهور
رفع موقت مشکل شماره‌گذاری خودروهای وارداتی در جزیره کیش
وزیر دادگستری: هیچ واحد تولیدی نباید تعطیل شود
یک ایرانی عضو هیات مدیره نتپک شد
اهمیت ارتقای تعاملات و همکاری‌های خارجی بر مبنای منافع مشترک و اصول برد-برد
آغاز انتخاب رشته ارشد دانشگاه آزاد 1405
تحریم‌های یکجانبه واشنگتن علیه تهران با قوانین بین‌المللی مطابقت ندارد
بازگشت 40 درصد ظرفیت آسیب‌دیده پارس جنوبی به مدار
فراخوان جدید نیماد برای حمایت از طرح‌های پژوهشی سلامت
رییس اورژانس کشور: تامین آمبولانس آفرود برای منطقه‌های کویری ضروری است
پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا جمعه 6 شهریور و تحلیل قیمت طلا
سقف فروش ارز به شرکت‌ها 5 برابر شد
اقتصاد باید به مردم و بخش خصوصی بازگردد
بخشی از مطالبات داروخانه‌ها و مراکز درمانی پرداخت شد
برنامه قطعی برق تهران فردا جمعه 6 شهریور اعلام شد + لینک خاموشی
همکاری روسیه و ایران برای حذف فشارهای تحریمی
کمبود تخت در سیستان‌ و بلوچستان باید جبران شود
وزیر علوم: کمبود خوابگاه‌های متاهلی جدی است
وزیر نفت: فروش نفت ادامه دارد
کویتی‌ها در راولپندی چه می‌کردند؟
آماده‌سازی گذرگاه بیت حانون برای بازگشایی
حمله یمن به انبارهای نظامی عربستان در المخا
آخرین وضعیت نقل‌وانتقالات لیگ برتر فوتبال ؛ پرسپولیس رکورددار شد
جزئیات دیدار عراقچی و نخست‌وزیر قطر
نورنما | کارگران چینی در ارتفاع صدها فوتی مشغول ساخت پایه پل
آمار جالب وزارت خارجه از 2 سال دیپلماسی ایران
ضربه جنگ ایران و آمریکا به فرودگاه دبی؛ شمار مسافران 31 درصد کاهش یافت
نورنما | صدها شرکت در کنفرانس رباتیک پکن
مجازات ملوان ناو آبراهام لینکلن که برای فرار داخل اقیانوس پرید
گزارش تصویری | افتتاحیه چهلمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی
ان‌بی‌سی: حملات ایران خسارت بی‌سابقه‌ای به مراکز اطلاعاتی و راداری آمریکا وارد کرد
ده ثبت جهانی بندر تاریخی سیراف به یونسکو رسید
پیام مهم روسیه درباره تحریم‌های ایران
نخستین جراحی مغز با کمک هوش مصنوعی با موفقیت انجام گرفت
واکنش سازمان دامپزشکی به ادعای گوشت‌های آلوده وارداتی
چرا صادرات سیب‌زمینی تا پایان سال ممنوع شد؟
وزیر بهداشت علت گرانی دارو را اعلام کرد
بنزین گران می‌شود؟ پاسخ معاون رئیس‌جمهور به شایعات افزایش قیمت سوخت
آخرین اخبار از نقل و انتقالات باشگاه تراکتور 5 شهریور؛ 4 بازیکن جوان جذب شدند
جمع‌آوری 300 هزار انشعاب برق غیرمجاز؛ 700 مگاوات از بار شبکه کم شد
محافظ شخصی یحیی سنوار در خان‌یونس ترور شد
اعلام اسامی 25 ملی‌پوش فوتبال بانوان برای اردوی جدید تیم ملی
احراز اقامت شرط دریافت کالابرگ مردادماه؛ اعتبار این افراد شارژ شد
هشدار تازه تل‌آویو به لندن؛ احتمال اخراج مقام‌های انگلیسی از مرکز غزه
هشدار صریح یک مقام امنیتی به آمریکا؛ نفت ایران را مصادره کنید، پاسخ متقابل می‌گیرید
تعرفه 50 درصدی ترامپ چه بلایی سر خودروسازان ژاپنی می‌آورد؟
بن‌زاید چگونه ترامپ را علیه عمان تحریک کرد؟ ردپای امارات در پرونده هرمز