×
سیاسی
شناسه خبر : 340857
تاریخ انتشار : دوشنبه 1405/06/02 ساعت 13:15
استمرار پیگیری پرونده تراستی‌ها

اژه‌ای: ۷.۵ میلیارد یورو تعهد ارزی رفع شد

استمرار پیگیری پرونده تراستی‌ها

رئیس قوه قضاییه از رفع تعهد ارزی بیش از 7.5 میلیارد یورو در پی اقدامات کمیته ویژه مبارزه با فساد اقتصادی خبر داد و بر استمرار پیگیری پرونده تراستی‌ها تأکید کرد.

نورنیوز-گروه سیاسی: حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی‌اژه‌ای، امروز دوشنبه ۲ شهریور، طی سخنانی در نشست شورای‌عالی قوه قضاییه، پیشاپیش میلاد سراسر نور و رحمت حضرت ختمی مرتبت، محمد مصطفی(ص) و امام جعفر صادق(ع) را تبریک گفت و طی سخنانی اظهار داشت: همگان باید بدانند که درخصوص مسائل کلان نظام، هیچگونه اختلاف‌نظر و عقیده‌ای میان کارگزاران و مسئولان وجود ندارد. همه ما متفق‌القول هستیم که در برابر دشمن متجاوز و جنایتکار باید جهاد بی‌امان داشته باشیم‌ و تسلیم زورگویی‌ها و زیاده‌خواهی‌های آمریکا و امثال او نشویم. همه ما اتفاق‌نظر داریم که باید حول محور ولی‌فقیه، هر چه بیشتر متحد و منسجم شویم و از ارزش‌های دینی و آرمان‌های انقلابی، حمایت و صیانت کنیم. ایضاً همه ما کارگزاران بر مردم‌داری و مردم‌مداری تأکید و اصرار ویژه داریم. فلذا دشمن غدّار بداند که اگر اختلافی وجود دارد، صرفاً در مباحث تاکتیکی و روشی است و در اصول و مقولات کلان، هیچگونه اختلاف و تفاوت دیدگاهی در بین مسئولان و کارگزاران نظام وجود ندارد.

رئیس قوه قضاییه در ادامه با اشاره به طرح برخی مباحث ناظر بر ضرورت اصلاح قیمت حامل‌های انرژی و مشخصاً بنزین، گفت: در این باب که وضعیت تولید، قیمت و مصرف حامل‌های انرژی و مشخصاً بنزین، مطلوب نیست و نیازمند اصلاح در این فقره هستیم، تقریباً یک اجماع میان متخصصان‌ و دست‌اندرکاران امر وجود دارد؛ لکن در اینکه چه زمانی و چگونه این اصلاح صورت گیرد، اختلاف‌نظر وجود دارد. ممکن است عده‌ای معتقد باشند که با عنایت به شرایط موجود، فی‌الحال اِعمال اصلاح قیمتی یا مصرفی در قضیه بنزین به صلاح نباشد.از سویی دیگر در تجویز روش‌های اصلاحی نیز شاهد اختلاف‌نظر هستیم؛ فی‌المثل عده‌ای بر ضرورت اصلاح قیمت تأکید می‌کنند و جمعی دیگر موضوع ضرورت اصلاح مصرف را پیش می‌کشند و یا جماعتی نیز طرح‌های تلفیقی ارائه می‌کنند.  

رئیس دستگاه قضا در ادامه به موضوع تراستی‌ها نیز گریزی زد و گفت: وقتی کار و مسئولیتی روی زمین می‌ماند، مرجع و مسئول قضایی مربوطه، حسب تکلیف قانونی‌اش، باید از نهاد و دستگاه متولی، مطالبه‌گری کند و او را وادار نماید که به مسئولیت قانونی‌اش جامه عمل بپوشاند؛ اگر آن نهاد و دستگاه موظف، به هر دلیلی به وظیفه‌اش عمل نکرد، مرجع قضایی مربوطه، ضمن رعایت تمامی جهات قانونی، به موضوع ورود می‌نماید و متولی می‌شود و در چارچوب قانون، اطلاع‌رسانی‌های مقتضی را انجام می‌دهد. طی سالهای اخیر، برخی از کارها و تکالیف در کشور به روی زمین مانده بود و وقتی قوه قضاییه به آن مقولات ورود کرد، دیگران هم جنب و جوش از خود نشان دادند. یکی از مصادیق این موضوع، قضیه‌ی تراستی‌ها و رفع تعهدات ارزی، است. بدان معنی که مرجع قضایی مربوطه به موضوع مذکور ورود داشت و سایر بخش‌های ذیربط را نیز وادار کرد که به تکالیف قانونی‌شان عمل کنند. 

رئیس عدلیه افزود: در قضیه تراستی‌ها، بخش‌هایی  بودند که ارز دریافت کرده و کالا وارد کشور نکرده بودند؛ ایضاً بخش‌هایی نیز بودند که ارزهای صادراتی در اختیار داشتند و نسبت به رفع تعهدات ارزی اقدام نکرده بودند. قوه قضاییه حسب تکلیف قانونی‌اش به این مقوله ورود کرد و در دی‌ماه سال گذشته، هیئتی در این خصوص با عضویت مسئولان مربوطه تشکیل شد. وفق آخرین گزارش دریافتی، که مربوط به اواخر مرداد ماه است، فقط از ناحیه دادستانی تهران، در بالغ بر ۳۵۸ پرونده، یا رفع تعهد ارزی صورت پذیرفته و یا اینکه مسیر مربوطه در حال طی شدن است.  

قاضی‌القضات با اشاره به آخرین گزارش دریافتی درخصوص رفع تعهدات ارزی، خاطرنشان کرد: وفق گزارش واصله، در نتیجه‌ی اقدامات کمیته ویژه مبارزه با فساد اقتصادی در حوزه ارز، تاکنون بالغ بر ۷ و نیم میلیارد یورو رفع تعهدات ارزی صورت گرفته است. این مبلغ، میزان قابل‌توجهی است؛ ما برای وصول ۶ میلیارد دلار از منابع خود در فلان کشور، جهد و تلاش بسیار می‌کنیم؛ حال آنکه در یک فقره در مبحث رفع تعهدات ارزی، در نتیجه اهتمام، پیگیری و ورود قوه قضاییه و بخش‌های مربوطه، بیش از ۷ میلیارد یورو، رفع تعهد صورت گرفت.

رئیس قوه قضاییه ادامه داد: در همین قضیه‌ی رفع تعهدات بیش از ۷ میلیارد یورویی، من به دادستان تهران تکلیف کردم که فهرست و مشخصات دقیق و کامل بخش‌هایی که رفع تعهد کرده‌اند را ارائه دهد؛ در میان آنها، هم اشخاص حقیقی و هم حقوقی هستند؛ لکن عمدتاً حقوقی هستند که وابسته به دولت و بخش خصوصی‌اند. 

محسنی اژه‌ای ضمن تشریح و تبیین تعیین‌تکلیف‌های انجام گرفته درخصوص مقوله‌ی رفع تعهدات ارزی، اظهار کرد: در همین قضیه‌ی رفع تعهدات ارزی، حدود ۲۰ میلیارد یورو نیز تعیین تکلیف شده است. بدان معنا که درج نام برخی بخش‌ها در فهرست بدهکاران، ناشی از محاسبات اشتباه دستگاه‌های مسئول در حوزه‌های بانکی و اقتصادی بوده است. اگرچه این قضیه، تعیین‌تکلیف شد؛ لکن مقوله‌ی بی‌نظمی‌های محاسباتی باید اصلاح شود و بخش‌های ذیربط اقتصادی و بانکی باید توجه بیشتری در تدوین فهرست‌های مربوط به بدهکاران داشته باشند.

رئیس قوه قضاییه بر ضرورت مداومت پیگیری‌ها پیرامون مبحث تراستی‌ها تاکید کرد و بیان داشت: در قضیه‌ی تراستی‌ها و رفع تعهدات ارزی آنها باید پیگیری‌ها منظم و مستمر باشد. به هیچ وجه قابل قبول نیست که یک تراستی در ماه نخست، ۱۰۰ میلیون یورو عدم رفع تعهد ارزی داشته باشد و عدم رفع تعهدات همین تراستی در ماه بعد ۱۵۰ میلیون یورو شود. از سویی دیگر، باید تضامین لازم نیز از آنها اخذ شود.

رئیس دستگاه قضا عنوان کرد: در قضیه‌ی تراستی‌ها، موضوع مهم آن است که پیگیری و اهتمام ما استمرار پیدا کند و به هیچ وجه تعطیل نشود. قطعاً در مبحث تراستی‌ها با تمامی افرادی که قصور یا تقصیر داشتند، به حسبه و وفق قانون برخورد خواهد شد. مسئولان مربوطه در این فقره با ملاحظه همه جهات و بدون اینکه بخواهند فضا را ملتهب کنند، تا تعیین تکلیف و وصول نهایی، موضوع را دنبال می‌کنند.

رئیس عدلیه با اشاره به شایعه‌سازی‌هایی که پس از آغاز برخوردهای قانونی با متخلفان و مفسدان، شدت می‌گیرد، تصریح کرد: قطعاً وقتی برخوردهای قانونی انجام می‌گیرد، آنها که متضرر شده و منافع‌شان به خطر افتاده، شروع به جنجال‌آفرینی، اتهام‌زنی و غوغاسالاری می‌کنند. وقتی ۶ میلیارد دلار، دست افراد معدودی قرار می‌گیرد و ما می‌خواهیم، آنان را ملزم به ایفای تعهدات قانونی‌شان کنیم، آنها واکنش نشان می‌دهند و بخشی از واکنش آنها، خلاصه در حاشیه‌سازی و دروغ‌پراکنی در قبال مسئولان‌امر می‌شود. معهذا آنچه مهم است آن است که ما بواسطه‌ی این دروغ‌پراکنی‌ها و شایعه‌سازی‌ها، میدان را خالی نمی‌کنیم و تا استیفای کامل حقوق مردم و بیت‌المال، پیگیری‌های خود را ادامه می‌دهیم.

 محسنی‌اژه‌ای در ادامه سخنانش در نشست امروز با اشاره به انتصابات جدید در قوه قضاییه گفت: تمامی مسئولان و فعالان در قوه قضاییه، چه آنانی که به تازگی حکم مسئولیت دریافت کرده و چه بزرگوارانی که تکریم شده و به سنگر دیگری رفته‌اند، همگی تکلیف‌مدار و مسئولیت‌پذیر هستند. برای عزیزانی که از جمع مدیران عالی قوه قضاییه جدا شده، آرزوی مزید توفیقات را داریم و به مسئولان تازه منصوب‌شده و به طور کلی همه مسئولان و خدمتگزاران به نظام و مردم در سنگر قضایی تاکید و توصیه می‌کنیم که در همه احوالات به یاد خدا باشند و لحظه‌ای از خدمت به مردم غافل نشوند. امر قضا، امر خطیری است؛ در استیفای حقوق مردم و استنقاذ حق ذی‌حقان، هیچ ملاحظه‌ای نداشته باشید و از سرزنش سرزنشگران و شایعاتی که منتشر می‌کنند، نهراسید. توصیه مؤکد و مهم دیگر، دوری و اجتناب از تجمل‌گرایی و اشرافی‌گری است. 

شایان ذکر است، رئیس قوه قضاییه در مطلع سخنانش در نشست امروز با تبریک هفته دولت به دولتمردان و رئیس‌جمهور محترم و همچنین گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان رجایی، باهنر، رئیسی، خطیب، نصیرزاده و سایر شهدای دولت و ایضاً شهدای شاخصی که در شهریورماه به فیض شهادت نائل آمدند، از جمله شهیدان لاجوردی، قدوسی و اندرزگو اظهار کرد: قوه قضاییه خود را ملزم می‌داند تا کمک‌کار دولت باشد. ما در قضیه‌ی معیشت مردم، کنترل بازار، برطرف کردن زمینه‌های فساد و رفع ناهنجاری‌های اجتماعی، به همه دولت‌ها کمک کرده و قطعاً به دولت چهاردهم نیز کمک می‌کنیم.

رئیس دستگاه قضا همچنین با اشاره به موضوع ناهنجاری‌های اجتماعی گفت: در مسئله‌ی رفع و مقابله با ناهنجاری‌های اجتماعی همه دستگاه‌های ذیربط از جمله قوه قضاییه، دولت، بخش‌های انتظامی و امنیتی و ایضاً دستگاه‌های فرهنگی، دانشگاه‌ها، حوزه‌ها، آموزش‌وپرورش باید ورود داشته باشند و به تکالیف خود جامه عمل بپوشانند.  

رئیس عدلیه در ادامه با اشاره به تروریسم اقتصادی آمریکا علیه ملت ایران، بیان داشت: آمریکایی‌ها از ابتدای پیروزی انقلاب، تروریسم اقتصادی خود را علیه ملت ایران آغاز کردند و یاوه‌گویی‌های اخیر رئیس‌جمهور آمریکا، موضوع تازه‌ای نیست؛ قطعاً رژیم آمریکا از جدیدترین پروژه تروریسم اقتصادی خود علیه ملت ایران نیز طرفی نخواهد بست؛ همانطور که تحریم‌های به‌اصطلاح فلج‌کننده و فشار حداکثری نیز نتیجه نداد. 

قاضی‌القضات در خاتمه با تبریک روز پزشک و داورساز، گفت: روز پزشک و روز داروساز را به متخصصان و فعالان این دو عرصه‌ی خطیر تبریک می‌گویم؛ حقیقتاً هم پزشکان و هم داروسازان نقش بسیار مهمی در زنجیره سلامت و بهداشت آحاد جامعه دارند. قاطبه‌ی پزشکان ما التفات و مراقبت دارند که در هنگامه‌ی درمان جسمی بیمار، روح او و بستگان او دچار ضربه نشود و این یک امر بسیار مهم و ضروری است. در اینجا جا دارد که روز پزشک را به طور ویژه به همکاران گرانقدر خود در سازمان پزشکی قانونی نیز تبریک بگویم. عزیزان ما در این سازمان، در راستای کشف حقیقت و کمک به استقرار عدالت در جامعه، کمک‌کار قضات هستند و ما مقام و خدمات آنان را ارج می‌نهیم.


نظرات

آخرین اخبار
نایب‌قهرمانی تیم والیبال ایران در تورنمنت چهارجانبه اوفا
همزمان با هفته دولت؛ بهره برداری چهار هزار و 198 واحد نهضت ملی مسکن در قم
پیش بینی بورس فردا سه شنبه 3 شهریور
نتایج نظرسنجی انتخابات اسرائیل اعلام شد؛ پیشتازی رقیب نتانیاهو
راهکارهای طلایی برای نجات مواد غذایی یخچال در زمان قطعی برق
بسته حمایتی ویژه صنایع آسیب‌دیده ابلاغ شد
ایران و ازبکستان؛ دیدار دوستانه در 2 مهر
مفتی سابق سوریه به حبس ابد محکوم شد
پایان حضور ائتلاف آمریکا در عراق؛ حاکمیت کامل در 30 سپتامبر
هشدار درباره یک بحران ملی؛ ایران برای موج سالمندی آماده نیست
هشدار مهم درباره قیمت طلا؛ احتمال ریزش قیمت در روزهای آینده
جنگ اقتصادی با ایران؛ پروژه نجات کارنامه بسنت؟
اتفاق متفاوت در بازداشتگاه اوین؛ دفاع مجازی یک دانشجوی ارشد از پایان‌نامه
هشدار هلال‌احمر درباره غرق‌شدگی؛ کدام استان‌ها بیشترین حادثه آبی را دارند؟
آغاز ثبت‌نام مسکن استیجاری تهران و مشهد +لینک ثبت‌نام
کیف پول ایران جایگزین کارت‌به‌کارت می‌شود؟ جزئیات طرح جدید بانک مرکزی
قیمت افغانی امروز 2 شهریور 1405؛ هر افغانی وارد کانال 3 هزار تومان شد
جنایت خانوادگی در تهران؛ پسر جوان به قتل پدرش با 5 ضربه چاقو اعتراف کرد
آخرین قیمت طلا و سکه امروز دوشنبه 2 شهریور 1405؛ جهش 12.5 میلیونی سکه در 2 روز
نورنما | ربات انسان نما رکوردهای انسان را زد!
جنگ رسانه‌ای استقلال و پرسپولیس؛ چرا دوتیم به جان هم افتادند؟
رایزنی نظامی اوگاندا و بوروندی برای اعزام نیرو به غزه
هفت کیلو طلا چگونه به سرقت رفت؟
پزشکیان: برای خدمت به مردم جناحی عمل نمی‌کنیم
شهادت بسیجی اهل سنت در شیرآباد زاهدان
کاهش 54 درصدی بار 16 بیماری با طرح پرستار پیگیر
پخش زنده هندبال ایران و کویت؛ ساعت بازی و شبکه پخش
توپ گل جنجالی مارادونا 2.5 میلیون پوند فروخته شد
چه کسی برنده آزمون بزرگ ایران و آمریکا خواهد بود؟
عمار حکیم: انحصار سلاح به معنای انحلال حشد الشعبی نیست
هوای تهران از فردا خنک‌تر می‌شود
اعتراض دانشمند ایرانی‌تبار به جنگ آمریکا علیه ایران
حمایت ویژه از طرح‌های فناورانه زنجیره‌ای
آخرین قیمت دلار امروز دوشنبه 2 شهریور 1405؛ دلار از مرز 202 هزار تومان عبور کرد
نیروگاه خورشیدی 80 مگاواتی در یزد افتتاح شد
زمان بازی تیم ملی ایران و ازبکستان اعلام شد
نورویدئو | وقتی مسئولان فقط از بحران می‌گویند، چه چیزی ساخته می‌شود؟
قیمت مرغ امروز دوشنبه 2 شهریور اعلام شد + جدول
110 سری جهیزیه در هفته دولت به نوعروسان کمیته امداد اهدا می‌شود
جدول قیمت گوشت قرمز امروز دوشنبه 2 شهریور
دفترچه سوالات و کلید اولیه کنکور 1405 منتشر شد+ لینک
از آزادی زندانیان تا گسترش خدمات اجتماعی
یک‌چهارم تخت‌های بیمارستانی خالی است
شب‌های خطرناک تهران؛ بیش از 130 نفر در تصادفات شبانه جان باختند
پذیرش بدون آزمون دانشجویان زن در ارشد علوم قضایی
برنامه بانک مرکزی برای تأمین ارز
تجمعات قانونی می‌شوند؛ جزئیات وعده جدید وزارت کشور
استمرار پیگیری پرونده تراستی‌ها
ثبت‌نام آزمون سامفا آغاز شد
جهانگیر: خصوصی‌سازی باید به یک پروژه کلان ملی تبدیل شود