×
بین الملل
شناسه خبر : 340079
تاریخ انتشار : جمعه 1405/05/30 ساعت 10:21
موافقت‌نامه تجارت ترجیحی ایران با عمان نهایی شد

موافقت‌نامه تجارت ترجیحی ایران با عمان نهایی شد

مدیرکل دفتر غرب آسیا سازمان توسعه تجارت از نهایی شدن موافقت‌نامه تجارت ترجیحی با کشور عمان به منظور تقویت روابط اقتصادی، پس از طی مراحل اداری خبر داد و گفت: این مافقت نامه جهت بررسی نهایی به مجلس شورای اسلامی ارسال شده است.

نورنیوز-گروه بین الملل: عبدالامیر ربیهاوی با اشاره به اقدامات سازمان توسعه تجارت در دولت چهاردهم اظهار داشت: پیش‌بینی می‌شود این موضوع در ماه آینده در دستور کار مجلس قرار گیرد.

وی، از پیشرفت‌های قابل توجه در حوزه دیپلماسی تجاری و توسعه زیرساخت‌های مرزی و بندری با کشورهای همسایه خبر داد و گفت: با اقدامات صورت گرفته در دو سال اخیر،عزم این سازمان برای تسهیل و افزایش مراودات تجاری با کشورهای منطقه جدی است.

این مقام مسئول، به پیگیری احیای موافقت‌نامه تجارت ترجیحی با ترکیه اشاره کرد و افزود: کارهای اولیه و مذاکرات مقدماتی این موافقت‌نامه انجام شده و امیدواریم در ماه‌های آتی به نتایج ملموسی دست یابیم.

مدیرکل دفتر غرب آسیا سازمان توسعه تجارت، ساماندهی بازارچه‌های مرزی با کشورهای عراق و ترکیه را یکی دیگر از اولویت‌های سازمان برشمرد و گفت: در همکاری با استان‌های مرزی از جمله آذربایجان غربی، کرمانشاه، کردستان، ایلام و خوزستان، بازارچه‌های مرزی غیرفعال مجدداً فعال شده‌اند. همچنین، با تأیید و ارسال فهرست‌های کالایی و هماهنگی برای تخصیص کدهای وارداتی و امور گمرکی، گام‌های مؤثری در جهت توسعه تجارت با این همسایگان غربی برداشته شده است.

ربیهاوی به بررسی ظرفیت بنادر جنوبی کشور با کشورهای همسایه مانند قطر و عمان اشاره کرد و بیان داشت: بازدیدها و گزارش‌دهی از بنادر دیر و جاسک به گمرک جمهوری اسلامی و سایر دستگاه‌های ذیربط، دستاوردهای خوبی به همراه داشته است. به عنوان مثال، با تلاش‌های صورت گرفته و رفع موانع مربوط به رویه واردات موقت در بندر جاسک، ظرفیت این بندر برای توسعه تجارت با کشورهای منطقه افزایش یافته است. این تلاش‌ها برای سایر گمرکات نیز ادامه داشته و نتایج مثبتی در پی داشته است.

وی اضافه کرد: این اقدامات نشان‌دهنده رویکرد جامع سازمان توسعه تجارت ایران در بهره‌گیری از ظرفیت‌های منطقه‌ای و رفع موانع قانونی و زیرساختی برای تقویت جایگاه ایران در تجارت جهانی است.

جهش در دیپلماسی تجاری ایران با توسعه شبکه رایزنان بازرگانی

مدیرکل دفتر غرب آسیای سازمان توسعه تجارت ایران، با تشریح دستاوردهای کلان این سازمان در سال‌های ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴، از ثبت رکوردهای بی‌نظیر در جذب هیئت‌های تجاری و توسعه زیرساخت‌های صادراتی خبر داد و گفت: اکسپوی ۱۴۰۳ یکی از موفق‌ترین رویدادهای تجاری کشور بود که با هدف‌گذاری دقیق و حضور پررنگ مقامات دولتی و بخش خصوصی از کشورهای مختلف، دستاوردهای چشمگیری به همراه داشت.

ربیهاوی با تأکید بر اینکه اجلاس آفریقا در حاشیه اکسپوی ۱۴۰۳ به لحاظ حجم حضور مقامات دولتی و فعالان بخش خصوصی از این قاره، در تاریخ تجارت خارجی ایران بی‌نظیر بوده است، افزود: حضور ۷۰۰ تن از وزرا، معاونان وزرا و هیئت‌های عالی رتبه آفریقایی و بازدیدهای میدانی آن‌ها از واحدهای تولیدی در استان‌هایی مانند اصفهان، بستر مناسبی برای توسعه همکاری‌های پایدار فراهم کرد.

مدیرکل دفتر غرب آسیای سازمان توسعه تجارت، گسترش روابط با کشورهای همسایه و غرب آسیا را از اولویت‌های اصلی عنوان کرد و گفت: در این دوره، شاهد حضور فعال و اعزام و پذیرش هیئت‌های تجاری با کشورهای کلیدی نظیر ترکیه، عراق، امارات، عمان و کویت بودیم. همچنین برگزاری اکسپوی استان فارس در سال ۱۴۰۳ با تمرکز بر کشورهای حوزه خلیج فارس و عراق، گامی مؤثر در جهت تقویت پیوندهای تجاری منطقه‌ای بود.

تحول در زیرساخت‌های صادراتی و مراکز تجاری

ربیهاوی با اشاره به اقدامات توسعه‌ای این سازمان در دو سال اخیر، از تغییرات ساختاری در مراکز تجاری ایران خبر داد و تصریح کرد: توسعه شبکه مراکز تجاری در اولویت قرار گرفت؛ به گونه‌ای که در برخی کشورها که پیش‌تر فاقد مرکز تجاری بودند، مراکز جدیدی ایجاد شد.

وی ادامه داد: در کشورهایی که تنها یک مرکز تجاری داشتیم، این تعداد به دو یا سه مرکز افزایش یافت تا خدمات پشتیبانی به صادرکنندگان ایرانی به حداکثر برسد.

تقویت شبکه رایزنان بازرگانی/تدوین نقشه راه تجاری و موافقت‌نامه‌های اقتصادی

وی به تقویت دیپلماسی اقتصادی از طریق افزایش رایزنان بازرگانی اشاره کرد و گفت: برای نمونه در عراق، با توجه به ظرفیت‌های موجود، حضور رایزنان بازرگانی از بغداد به اقلیم کردستان (اربیل) و جنوب عراق گسترش یافته است. این رویکرد در سایر بازارهای هدف از جمله ترکیه و استقرار رایزن در آنکارا نیز در حال پیگیری و اجراست.

مدیرکل دفتر غرب آسیای سازمان توسعه تجارت ایران در پایان خاطرنشان کرد: تدوین “نقشه راه تجاری” با کشورهای شریک اقتصادی از جمله عراق و ترکیه، یکی از اقدامات راهبردی ما بوده است. این نقشه‌راه‌ها جهت بررسی و نهایی‌سازی به طرف‌های مقابل ارسال شده و در حال حاضر بسیاری از کشورها پیشنهادات خود را ارائه کرده‌اند.

وی عنوان کرد: همچنین، پیگیری موافقت‌نامه‌های تجاری دوجانبه از دیگر محورهای اصلی ما برای تسهیل و پایدارسازی تجارت در آینده است.

 

 

 


نظرات

آخرین اخبار
لندن 2 نفر را به اتهام همکاری با ایران بازداشت کرد
ناتو: مین‌روبی هرمز به ما مربوط نیست
قوانین جدید مهریه؛وصول، تقسیط و توقیف اموال چگونه انجام می‌شود؟
از هشدار 7 اکتبر تا جنگ ایران؛ امارات در کدام سوی میدان ایستاده است؟
مقام سابق کاخ سفید: شاهد زوال عقل ترامپ هستیم
آغاز نشست شورای امنیت درباره ایران؛ نشست بی‌نتیجه دیگری درباره کمیته 1737
نورویدئو | وقتی اسرائیل برای پیروزی، میدان نبرد را کوچک می‌کند
ادعای گروسی درباره کوه کلنگ؛ فعالیت هسته‌ای در ایران دیده می‌شود
عربستان در شوک نفتی؛کاهش 1.9 میلیون بشکه‌ای تولید نفت خام
دام پلیس برای قاتل شوهرخواهر در شیراز
استقلال - پیکان / ترکیب دوتیم اعلام شد
یاوه‌گویی جدید وزیر جنگ رژیم صهیونیستی علیه ایران
پاداش پایان خدمت فرهنگیان؛ وعده واریز بازنشستگان 1403 و 1404
برگ جدید جنایت رژیم صهیونیستی؛ 23 مورد استفاده اسرائیل از فسفر سفید در لبنان
رویترز: جنگ ترامپ با ایران به «جنگ ابدی» تبدیل می‌شود؟
هشدار نارنجی هواشناسی؛ 3 استان در خطر سیلاب و رعدوبرق
قرعه‌کشی فوتبال ساحلی جام ملت‌های آسیا ؛ ایران حریفانش را شناخت
برنامه خاموشی برق البرز فردا جمعه 20 شهریور + لینک برنامه خاموشی
خاموشی برق کرمان فردا جمعه 20 شهریور + لینک برنامه خاموشی
مدودف: در صورت تهدید حیاتی از سلاح هسته‌ای استفاده خواهیم کرد
برق این مناطق فارس جمعه 20 شهریور قطع می‌شود؛ زمان‌بندی خاموشی
گاردین: ترامپ درباره 11 سپتامبر 6 دروغ شاخدار گفته است
پیش‌بینی قیمت دلار فردا جمعه 20 شهریور؛ موج گرانی در راه است؟
الجزایر روابط دیپلماتیک با امارات را قطع کرد
افزایش دما، معادله تازه امنیت و اقتصاد جهان
سازمان ملل: غزه در آستانه فاجعه جدیدی قرار دارد
نماینده پوتین: جنگ‌افروزان اروپا از توافق روسیه و آمریکا می‌ترسند
جزئیات آخرین تحولات جنگ ایران و آمریکا/ ترامپ از پایان جنگ گفت، نفت از 105 دلار عبور کرد
پکن و واشنگتن بر سر کاهش تعرفه‌های متقابل مذاکره می‌کنند
نیکزاد: دشمنان تصور می‌کردند تهران را سه‌روزه می‌گیرند، اما ایران را نشناختند
جاده چالوس جمعه یک‌طرفه می‌شود؛ جزئیات محدودیت‌های ترافیکی
میزان خسارت های طوفان و سیل در مازندران اعلام شد؛ 750 واحد مسکونی آسیب دید
آخرین قیمت طلای جهانی امروز پنجشنبه 19 شهریور؛ اونس طلا از 4400 دلار عبور کرد
کارمزد جدید بانک‌ها اعلام شد؛ هزینه دسته‌چک، چک برگشتی و گواهی تمکن چقدر شد؟
لغو 4 بازی هفته هفتم لیگ برتر؛ پرسپولیس و سپاهان بازی ندارند
عوارض 10 درصدی کرایه حمل مایعات نفتی و گازی متوقف شد
جدول پخش فیلم‌های تلویزیونی پنجشنبه 19 شهریور؛ از «دوازدهمین مرد» تا «اخراجی‌ها 2»
دو معاونت ریاست جمهوری مأمور پیگیری طرح مقابله با نفوذ شدند
دستور پزشکیان برای بسیج همه ظرفیت‌ها در مناطق سیل‌زده
آخرین قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 19 شهریور 1405؛ سکه امامی به 240 میلیون تومان رسید
پهپاد کاریال عربستان به دست نیروهای یمن ساقط شد
هشدار پلیس فتا درباره کلاهبرداری با وعده درآمد دلاری از لایک کردن
هشدار بغداد؛ استفاده از خاک عراق برای حمله به کشورهای دیگر ممنوع است
قیمت خودروهای داخلی و خارجی امروز پنجشنبه 19 شهریور؛ تارا و اکستریم رکورد زدند
آخرین قیمت دلار امروز پنجشنبه 19 شهریور 1405؛ جهش 10 هزار تومانی یورو
وزارت دفاع: صنعت دفاعی ایران نابودشدنی نیست
مخالفت دولت با طرح مقابله با نفوذ سرویس‌های اطلاعاتی بیگانه
تعطیلی استخرها و سالن‌های همایش دولتی با دستور رئیس‌جمهور
رویترز: تصرف زهپاد آمریکایی فرصتی برای مهندسی معکوس ایران است
هزینه وام مسکن زوجین تهرانی به 470 میلیون تومان رسید