×
سیاسی
شناسه خبر : 339835
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1405/05/29 ساعت 08:53
جنگ و اقتصاد ریاضتی

سیدمصطفی هاشمی‌طبا

جنگ و اقتصاد ریاضتی

ولیعهد عربستان سعودی در مصاحبه‌ای می‌گوید ایران چشم به فتح حرمین شریفین دارد و همه کارهایشان ریا و ظاهرسازی است. همچنین می‌گوید هاشمی‌رفسنجانی که ظاهرا می‌خواست با عربستان رابطه داشته باشد، در این امر صادق نبود و البته حرف‌های دیگر.

نورنیوز-گروه سیاسی: بن‌سلمان به روی خود نمی‌آورد که حتی قبل از پیروزی انقلاب اسلامی و در همین ۴۷ سال تا چه اندازه برای گسترش تفکر وهابی‌گری و دمیدن بر دشمنی با شیعیان و مهدورالدم خواندن آنها و نفوذ در اهالی سنت و جماعت ایران و پاکستان و مسلمانان آفریقا سرمایه‌گذاری کرده و از گروه‌های تروریستی طالبان و القاعده و داعش حمایت کرده است. البته بن‌سلمان برای گفتار خود شواهدی نیز دارد و آن سخنان افراد نامعقول ایرانی در لباس‌های متفاوت است که حتی ادعای فتح جهان و حسینیه‌کردن کاخ الیزه و مسجدکردن کاخ سفید را داشتند و به همین عربستان سعودی خطاب‌هایی کردند که امروز بن‌سلمان آن را شاهد خود آورده است؛ حرف‌هایی که این روزها حتی بیش از گذشته به زبان آدم‌های نامعقول و متوهم و شاید هم ابزارهای کفر و نفاق می‌آید و برای تضعیف جمهوری اسلامی ابزار به دست دشمن می‌دهد. مثل آن روحانی ضد توسعه و مصرف‌کننده محصولات توسعه که می‌گوید ما حتی برای پیش‌بردن عقایدمان نیمی از جمعیت خود را قربانی می‌کنیم.

تصور کنید (که فقط تصور نیست) در خاورمیانه، اسرائیل توسعه‌طلب و در کمین اراضی مسلمانان، عربستان جاه‌طلب و در فکر گسترش وهابی‌گری و نیز ترکیه در پی گسترش جهانی مفهوم پان‌ترکیسم در منطقه باشند و این تصور در ذهن همه اهالی خاورمیانه و جهانیان به‌صورت قطعی پدید آید، آن وقت منطقه چه حالی خواهد داشت.

اگر نیک بنگریم نظام ایدئولوژیک ما از یک سو نمی‌تواند از اهداف و شعارهای خود دست بردارد و حتی اگر دست بردارد و تنها یک حکومت واقعا ملی باشد، دشمنان همچنان وجود خواهند داشت. حتی اگر با آمریکا کنار بیاییم (آمریکا جدا از صهیونیسم) و رابطه‌مان را با عربستان مطمئن کنیم، هنوز اسرائیل وجود دارد و در عین تجاوزگری و توسعه‌طلبی با استفاده از مبانی اعلامی جمهوری اسلامی مانند «نابودی اسرائیل»، به عنوان پیشگیری از تجاوز ایران و با شعار حفظ جان یهودیان و دفاع از خود و با برتری هوایی به تجاوز و جنگ علیه ایران خواهد پرداخت و طبعا مانند اکنون هیچ کشور خارجی و هیچ سازمان بین‌المللی آن را محکوم و از تجاوز آن جلوگیری نخواهد کرد. پس دشمنان ما وجود خواهند داشت و در فکر خود اندیشه سلطه بر ما را مرور خواهند کرد و این در حالی است که دشمنان دیگری در مرزهای مختلف ایران به کمین نشسته‌اند و به این خاطر باید بگوییم جنگ تازه شروع شده و هرگز پایان نمی‌یابد. از یک سو ما که در چنین گردابی قرار گرفته‌ایم در مسائل داخلی، کاریکاتوری از لیبرالیسم ناقص و هرج‌ومرج اقتصادی و اجتماعی و شلخته‌گری در مدیریت کشور را پیشه کرده‌ایم و قدر متیقن اگر دشمنان خارجی از دشمنی صرف‌نظر کنند با این شیوه زندگی و مدیریت پایانی خوش نخواهیم داشت و هیچ تدبیری برای رفع مسائل نمی‌‌اندیشیم. درست مانند اینکه می‌دانیم زلزله خواهد آمد اما مدیریت ما سال‌هاست براساس کمک به فاجعه زلزله انجام وظیفه می‌کند. سؤال اینجاست که چرا ما به تداوم جنگ باور نداریم؟ نه آنکه ما تجاوز کنیم بلکه در معرض تجاوز هستیم. همچنان‌که این مهم انجام شد و تهدیدها بی‌شرمانه ادامه دارد و صراحتا حرف از تجاوز وسیع و قاطع نظامی می‌زنند و هیچ‌کس جلودار آنها نیست و چنین خواهند کرد. همچنان‌که در موارد مشابه دیگر نهایت سفاکی و تجاوزگری بی‌رحمانه را انجام داده‌اند. ما نیز در همین حال با خوش‌خیالی به مردم نوید معیشت بهتر و حل مسائل اجتماعی و کم‌شدن تورم و زندگی بهتر را می‌دهیم. درحالی‌که باید اقتصاد ریاضتی را پیشه کنیم. واقعا اگر به‌دنبال رفاه جامعه، شکوفایی اقتصاد، پیشرفت کشور و قوی‌شدن کشور در ابعاد مختلف هستیم، باید بدانیم به این سیره و روش موجود چنین امری محال است و چون نمی‌خواهیم به دریوزگی و اطاعت از بدتر از طاغوت‌های زمان گردن نهیم، پس باید جامعه را به نظامی اجرائی و ریاضتی که از عهده مقابله با جنگ دائم برآید مجهز کنیم و شیوه‌های کنونی را به خاک بسپریم. اگر به‌سادگی نمی‌توانیم این را به باور خود برسانیم خوب است ۱۰ یا ۲۰ سال گذشته را که نه جنگ و نه صلح، نه مذاکره (به جز موارد معدود) داشته‌ایم، مرور کنیم. 

تمام فاکتورهای اقتصادی و اجتماعی نزول داشته و نه‌تنها پیشرفت حسب قانون‌های مصوب نداشتیم که به نوعی پسرفت دچار شده‌ایم! نه سرمایه‌گذاری شده، نه سرمایه‌گذاری خارجی صورت گرفته، نه تورم کم شده، نه قدرت پول افزایش یافته، نه توریسم در کشور ما پا گرفته، نه دانشگاه‌ها، بیمارستان‌ها، شبکه ریلی و جاده‌ای و نیروگاه‌ها نوسازی شده و نه وضع معیشت مردم بهتر شده است. همه را به آینده مبهمی واگذار کرده‌ایم و ضرب‌المثل «بزک نمیر بهار میاد/ کمبوزه و خیار میاد» را گسترش داده‌ایم. درحالی‌که ما چون به ایدئولوژی و اعتقاد خود پایبندیم باید همه ارکان جامعه را حسب مقابله با دشمنان ایدئولوژی و اعتقاد خود سامان دهیم والا آب در هاون می‌کوبیم.‌


نظرات

آخرین اخبار
آمریکا فروش 4.5 میلیارد دلاری تسلیحات به قطر را تأیید کرد
نخست‌وزیر عراق: کشور در دوره‌ای دشوار قرار دارد
از هرمز تا همبرگر؛ ترامپ از فتح هرمز به بحران گوشت چرخ کرده رسید
وزیر کار زمان پرداخت معوقات بازنشستگان تأمین اجتماعی را اعلام کرد + فیلم
پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا شنبه 31 مرداد/ طلا گران می شود؟
هزینه سنگین بحران انرژی در اروپا؛ چشم‌انداز 89 میلیارد یورویی
شهادت پدر 2 شهید در کرانه باختری
پشت پرده سقوط سخنگوی ترامپ؛ پنج روز تحقیق و یک مظنون اصلی
اظهارات جنجالی بن‌گویر درباره اسیران زن فلسطینی
واژگونی قایق در نیجریه؛ 50 نفر جان باختند
زلزله در فیفا؛ پروژه برکناری اینفانتینو کلید خورد
مسن‌ترین فرد جهان 117 ساله شد
جزییات افزایش شیوع آنفلوانزا در کشور/ علایم و استانهای درگیر
اعتصاب کارگری فعالیت فرودگاه اسرائیل را مختل کرد
تصادف یک خرس قهوه‌ای در سوادکوه با قطار
صعود «تات» و «رحمانی» به یک‌چهارم نهایی کشتی آزاد جوانان جهان
برنامه قطعی برق لرستان امروز جمعه 30 مرداد اعلام شد/ جدول خاموشی شهرستان‌ها
حمله پهپادی در بلوچستان پاکستان
یادگارهای اکبر عبدی در موزه اردبیل ماندگار شد
هاآرتص: 20هزار کودک در غزه کشته شدند؛روزانه 28کودک
ترامپ هیچ راهبردی برای جنگ ایران نداشت
بازگشت «صبح جمعه با شما» به رادیو
اسرائیل با حمله به فرودگاه ادلب، پیمان مکه را محک زد
مستندسازی جنایت مدرسه میناب در دادگاه‌های بین‌المللی
رقابت برای جانشینی گوترش داغ شد
باند سارقان طلا با 8 سرقت در چند استان متلاشی شد
بیرانوند با مدال آسیایی از سربازی معاف می‌شود؟
دماوند، زیر پای دانش‌آموز شیرازی
چین و امارات رزمایش مشترک «سپر شاهین 2026» برگزار می‌کنند
تهران از امروز خنک تر می شود
رئیس جمهور: هیچ‌گاه مقابل قلدری سر خم نمی‌کنیم
واکنش دولت به شایعه بنزین 80 هزار تومانی
قیمت طلا و سکه امروز جمعه 30 مرداد
8 تصادف مرگبار در تهران با 10 کشته در یک هفته
مخالفان نتانیاهو در آستانه پیروزی در انتخابات
مخالفت چین با جنگ اقتصادی امریکا علیه ایران
پیش بینی بورس فردا شنبه 31 مرداد/ بورس صعود می کند؟
«کارآگاه علوی 3» از امشب پخش می‌شود+ فیلم
برکناری‌ مقام های موساد؛ نشانه‌ شکست اسرائیل در جنگ با ایران
هفته طلایی برای سهامداران؛ بورس در مسیر 7 میلیونی شدن
نفیو: فشار اقتصادی بیشتر، ایران را تسلیم نمی‌کند
طارمی به فوتبال آسیا بازمی گردد؟
نواف سلام: نظامیان اسرائیل باید از جنوب لبنان خارج شوند
آخرین خبر از نقل و انتقالات پرسپولیس امروز جمعه 30 مرداد
برونو فرناندز، شانس اول بهترین بازیکن لیگ برتر
سرپرست وزارت دفاع: در جنگ رمضان قوی‌تر از جنگ 12 روزه ظاهر شدیم
بدهی آمریکا از مرز 40 تریلیون دلار عبور کرد
بیت‌کوین آماده جهش دوباره قیمت
ولیعهد عربستان راهی فرانسه می شود
سرلشکر عبداللهی: پاسخ ایران به تهدیدات دشمن، کوبنده خواهد بود