به گزارش نورنیوز، گروه بین الملل: سرزمین سروها همچنان آرام و قرار ندارد. معترضان همچنان میادین اصلی شهرها را در دست دارند و با حضورشان رسانه ها را به سمت خود کشیده و صدای خود را از این طریق به گوش همگان می رسانند.
از دیدگاه آنان آن چه از سوی دولت به عنوان «بسته اصلاحات» ارائه شده همانند یک عمل جراحی زیبایی بوده و هدف آن صرفاً وقت کشی است.
آنان مدعی اند که تجربه سی ساله شان با حکومت های سابق این مسئله را ثابت کرده که نباید سخن افراد «دروغگو» را باور کرد.
در این میان، گروه ها و مجموعه هایی کوچک نیز درصدد سازماندهی تظاهرات و هدایت اعتراضات به سوی اهداف و خواسته های معینی هستند.
این خواسته ها عبارتند از:
1. استعفای فوری دولت و تشکیل دولت نجات ملی
2. انحلال مجلس و برگزاری انتخابات طی شش ماه آینده البته با اصلاح قانون انتخابات براى حوزه واحد در سراسر کشور و بدون رنگ و لعاب مذهبی و طایفه ای.
3. بازگرداندن اموال به سرقت رفته توسط سیاستمداران از سال 1990.م تا کنون.
در مقابل، دولت کنونی و جریان های تشکیل دهنده اصلی آن، همچنان بر عدم استعفای دولت وعدم مقابله و رویارویی با تظاهرکنندگان و ضرورت بازگشایی راهها و جاده های درون شهری و برون شهری تأکید دارند.
نکته حائز اهمیت اینکه اکثر تظاهرکنندگان، نسبت به نقش آفرینی سلبی و مداخله گرایانه آمریکا در بیروت خشمگین هستند.
به عنوان مثال، بیشترین حملات طی دو روز گذشته متوجه بانک مرکزی و رئیس آن، «ریاض سلامه» بوده است. همه او را آمریکایی و عامل اصلی بحران اقتصادى می دانند.
در هر حال، ساماندهی بدون تابلو و پنهانی تجمع ها و تلاش همه جانبه برای ارائه انواع خدمات توسط عوامل و جریان های سیاسی و مشکوک همچنان ادامه داشته و سعی در هدایت و سوق دادن معترضان علیه مقاومت و حزب الله را دارند که تاکنون این تحرکات نتیجه عملی در بر نداشته است.
از سوی دیگر، تلاش ها برای عصیان مدنی و اعتصاب سراسری همچنان در حال انجام است. این در حالی است که اغلب رهبران جریان های سنی، مسیحی، شیعی و دروزی در میدان تنها مانده اند.
به نظر می رسد که حزب الله در این میان کمترین آسیب را از حوادث اخیر داشته است. سخنان قاطعانه «سید حسن نصرالله» دبیر کل حزب الله لبنان مبنی بر لزوم توجه دولت حریری به خواسته های معترضین سهم به سزایی در تقویت اعتماد عمومی به حزب الله داشته است.
تظاهرات گسترده در طرابلس، موضوع دیگری است که در اعتراضات اخیر به شدت مورد توجه سیاستمداران و تحلیلگران قرار گرفته است.
طرابلس که روزی «قلعة الاسلام» و «قندهار لبنان» و در سال های اخیر مرکزیت و نقطه امید داعش و دیگر گروههای تکفیری بوده است، امروز شاهد حضور انبوه تظاهر کنندگان رنگارنگ و با شکلی کاملا متفاوت بوده و همه لبنانی ها را شگفت زده کرده است.