×
اجتماعی
شناسه خبر : 338828
تاریخ انتشار : یکشنبه 1405/05/25 ساعت 02:02
جزییات راهکار جدید وزارت بهداشت برای پیشگیری از اعتیاد

جزییات راهکار جدید وزارت بهداشت برای پیشگیری از اعتیاد

مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت گفت: پیشگیری از اعتیاد فقط، آموزش درباره مضرات مواد نیست،بلکه باید افراد را برای مواجهه سالم با چالش‌های زندگی توانمند کنیم.

نورنیوز-گروه اجتماعی: دکتر محمد رضا شالبافان در آستانه برپایی سومین کنگره بین المللی و پنجمین کنگره ملی اعتیاد و رفتارهای پرخطر در یزد در گفتگو با وبدا افزود: در مواجهه با بحران، فشارهای روانی و دشواری‌های زندگی، آنچه مسیر افراد را از یکدیگر متفاوت می‌کند، تنها شرایطی نیست که تجربه می‌کنند، بلکه توانایی آن‌ها برای مواجهه با این شرایط است؛ ظرفیتی که از آن با عنوان «تاب‌آوری» یاد می‌شود که می‌تواند نقش مهمی در پیشگیری از اعتیاد و رفتارهای پرخطر داشته باشد.

دانشیار روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی ایران، با تأکید بر اهمیت تاب‌آوری در پیشگیری از اعتیاد، تاب‌آوری را توانایی فرد برای سازگاری با شرایط دشوار، بازیابی توانمندی‌ها پس از تجربه بحران و ادامه مسیر زندگی با وجود چالش‌ها دانست و افزود: شواهد علمی نشان می‌دهد تاب‌آوری یک ویژگی ذاتی و ثابت نیست، بلکه مجموعه‌ای از مهارت‌ها و ظرفیت‌هایی است که می‌توان آن‌ها را در طول زندگی تقویت کرد.

شالبافان ادامه داد: افرادی که از مهارت‌های حل مسئله، مدیریت هیجان، خودآگاهی، روابط اجتماعی سالم و امید به آینده برخوردارند، در مواجهه با عوامل خطر، از جمله گرایش به مصرف مواد و سایر رفتارهای پرخطر، عملکرد سازگارانه‌تری دارند. به همین دلیل، ارتقای تاب‌آوری امروزه به یکی از مؤلفه‌های مهم در برنامه‌های پیشگیری از اعتیاد و ارتقای سلامت روان تبدیل شده است.

مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت با تأکید بر اینکه تقویت تاب‌آوری صرفاً وظیفه فرد نیست، تصریح کرد: خانواده، مدرسه، دانشگاه، محیط کار، جامعه و نظام مراقبت‌های روانی و اجتماعی، همگی در شکل‌گیری و تقویت این ظرفیت نقش دارند.

وی افزود: خانواده‌ای که فضای گفت‌وگو، حمایت عاطفی و احساس امنیت را برای فرزندان فراهم می‌کند، مدرسه‌ای که مهارت‌های زندگی را آموزش می‌دهد و جامعه‌ای که زمینه مشارکت اجتماعی و امید به آینده را فراهم می‌سازد، همگی در افزایش تاب‌آوری افراد سهیم هستند.

مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت با اشاره به برگزاری سومین کنگره بین‌المللی و پنجمین کنگره ملی اعتیاد و رفتارهای پرخطر در یزد اظهار داشت: این کنگره با تمرکز بر محورهایی همچون پیشگیری، آموزش، درمان، بازتوانی، سلامت روان و حمایت اجتماعی، فرصتی برای هم‌افزایی علمی و عملی در مسیر ارتقای سلامت فرد و جامعه فراهم می‌کند.

وی افزود: تبادل دانش و تجربه میان متخصصان و صاحب‌نظران حوزه‌های مختلف می‌تواند به تقویت رویکردهای مبتنی بر شواهد در پیشگیری، درمان و بازتوانی و در نهایت ارتقای سلامت جامعه کمک کند.

شالبافان خاطرنشان کرد: کوشش علمی، کنش جمعی زمانی می‌تواند به تغییر پایدار منجر شود که توسعه دانش و شواهد علمی، با توانمندسازی افراد، خانواده‌ها و جوامع برای مواجهه سالم با چالش‌های زندگی همراه شود. تاب‌آوری نه فقط یک مهارت فردی، بلکه سرمایه‌ای اجتماعی برای ساختن جامعه‌ای سالم‌تر و آینده‌ای ایمن‌تر برای نسل‌های بعد است.

گفتنی است سومین کنگره بین‌المللی و پنجمین کنگره ملی اعتیاد و رفتارهای پرخطر، ۱۱ تا ۱۳ شهریورماه ۱۴۰۵ به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی یزد برپا می شود.

آدرس وب‌سایت اطلاع‌رسانی کنگره: Addiction.ssu.ac.ir


نظرات

آخرین اخبار
جزییات راهکار جدید وزارت بهداشت برای پیشگیری از اعتیاد
آلودگی هوا فقط نفس‌ها را تنگ نمی‌کند
ویسی: ذوب‌آهن را در بازی‌های بعد متفاوت خواهید دید
رهبر دموکرات‌های کنگره: جنگ جمهوریخواهان علیه ایران بس است
ایران و تاجیکستان همکاری‌های برقی و آبی را گسترش می‌دهند
تارتار: این همان پرسپولیسی بود که می‌خواستم
از پیوند تاریخی تا همکاری‌های تازه؛ شیراز و دوشنبه هم‌مسیر شدند
حمله با اره موتوری به جنگلبان چالوسی؛ متهم به دام افتاد
انصارالله، تجاوزات اسرائیل در لبنان، غزه و کرانه باختری را محکوم کرد
عارف پیشنهاد تشکیل اتحادیه کشورهای فارسی‌زبان را مطرح کرد
ایران در برابر آمریکا؛ تهران 5 مطالبه برای پایان جنگ دارد
ایران جنایات رژیم صهیونیستی در لبنان را محکوم کرد
جنگ به بیش از 21 هزار واحد اصفهان خسارت زد
صنعت نفت آبادان 1-1 ملوان بندر انزلی/ نفت به تساوی رضایت داد
نقل و انتقالات پرسپولیس با این ستاره معروف به کجا رسید؟
ذوب‌آهن 0 - 0 فولاد/ نود دقیقه خسته‌کننده در فولادشهر
جدول قطعی برق کرمانشاه فردا یکشنبه 25 مرداد ماه اعلام شد
تولد 48 سالگی رضا صادقی با «دلشوره» همراه شد+صوت
تیراندازی در دانشگاه ویرجینیا؛ 5 نفر زخمی شدند
شمس‌آذر 0 - 2 پرسپولیس / سرخ‌پوشان با دست پر از قزوین بازگشتند
نجات 96 گردشگر از مرگ در سواحل گیلان
گل‌محمدی در دهوک: به تیمم امیدوارم
نعیم قاسم: مقاومت خواهیم کرد و هرگز تسلیم نمی‌شویم +فیلم
گشایش نخستین شبیه‌ساز بوئینگ 737 در کشور
قرعه کشتی‌گیران ایران در قهرمانی جوانان جهان مشخص شد
تردید اعراب درباره ترامپ و آینده مبهم پایگاه‌های آمریکا
عمده برنج گیلان برداشت شد
اعزام گروه تخصصی بنیاد شهید به لامرد
اطلاعیه بانک مرکزی درباره گواهی امنیتی پایگاه‌های اطلاع‌رسانی
تاریخ‌سازی پدل ایران در اندونزی؛ دو نماینده در نیمه‌نهایی
جنگ ایران آرایش دریایی آمریکا را تغییر داد
نقشه ترامپ برای کره شمالی
پس از پنج ماه؛ پروازها به فرودگاه لارستان برگشتند
پیام اردوغان به ترامپ؛ منتظر تحقق وعده شما هستیم
چه چیزی در راهبرد دفاعی ایران تغییر کرد؟
پخش زنده بازی فولاد و ذوب آهن امروز شنبه 24 مرداد در رقابت های لیگ برتر ایران
سناتور آمریکایی: جنگ علیه ایران از همان ابتدا غیرقابل پیروزی بود
نورویدئو | مصر چرا حاضر نشد «عضو چهارم» باشد ؟
اتفاقی عجیب برای بلغارها در آستانه مسابقات وزنه‌برداری جهانی چین
رایزنی السودانی و العامری برای تقویت ثبات و امنیت منطقه
کتائب سید الشهدا مسئولیت حمله پهپادی به اربیل را رد کرد
پخش زنده بازی پرسپولیس و شمس آذر قزوین امروز شنبه در رقابت های لیگ برتر ایران+ ترکیب تیم
ادعای اسرائیل؛ یکی از فرماندهان نیروی رضوان در جنوب لبنان ترور شد
رایزنی ایران و تاجیکستان برای گسترش همکاری‌های انرژی و ترانزیتی
آماده‌باش در مرز اسپانیا و مراکش برای موج جدید مهاجران
دام جدید کلاهبرداران اینستاگرامی+فیلم
رودخانه دز قربانی گرفت؛ جسد جوان 25 ساله پیدا شد
ایران در گروه پنجم والیبال زیر 17 سال جهان قرار گرفت
قیمت هر متر خانه در تهران چقدر شد؟ جزئیات طرح «خانه ریز»
جنوب لبنان زیر حملات اسرائیل؛ 11 شهید و 19 زخمی