×
بین الملل
شناسه خبر : 338635
تاریخ انتشار : شنبه 1405/05/24 ساعت 10:15
آیا آبراهام لینکلن راز شکست محاسبات ترامپ را فاش کرد؟

نورنیوز بررسی می‌کند،

آیا آبراهام لینکلن راز شکست محاسبات ترامپ را فاش کرد؟

گزارش‌های نگران‌کننده از آبراهام لینکلن، همزمان با فرسایش ذخایر تسلیحاتی آمریکا، تصویری متفاوت از ادعای برتری نظامی واشنگتن ترسیم می‌کند؛ تصویری که تاب‌آوری ایران، جنگ فرسایشی و نقش راهبردی تنگه هرمز را برجسته‌تر می‌سازد.

نورنیوز-گروه بین الملل: هنوز رسوایی کاهش ذخایر تسلیحاتی آمریکا، به‌ویژه رهگیرهای پاتریوت و تاد، از دستور کار دولت ترامپ خارج نشده که گزارش‌های منتشرشده درباره وضعیت داخلی ناو هواپیمابر «یواس‌اس آبراهام لینکلن» نشانه‌های تازه‌ای از فرسایش توان نظامی آمریکا را آشکار کرده است؛ ناوی که ترامپ زمانی اعزام آن به غرب آسیا را مایه افتخار ارتش آمریکا می‌دانست.
آبراهام لینکلن با حدود پنج هزار ملوان و تفنگدار دریایی، اکنون پس از ماه‌ها حضور در جنگ علیه ایران، با روایت‌هایی نگران‌کننده از فرسودگی جسمی و روانی خدمه مواجه است. خانواده برخی ملوانان از خستگی مفرط، افت سلامت روان، نگرانی درباره امنیت جانی و حتی تلاش برای خودکشی سخن گفته‌اند. گزارش‌هایی نیز درباره کمبود غذا و افت کیفیت آن در این ناو و ناو «یواس‌اس تریپولی» منتشر شده است.
هرچند فرماندهی مرکزی آمریکا گزارش‌ها درباره کشته‌شدن هفت ملوان در درگیری فیزیکی و افزایش موارد خودکشی در لینکلن را تکذیب کرده، مجموعه این گزارش‌ها، هشدار برخی سناتورها و درخواست برای بازخواست مسئولان، در کنار بازگشت این ناو و عزیمت آن به سمت سن دیگو و جایگزینی ناو هواپیمابر «یواس‌اس جورج واشنگتن» به جای لینکلن، نشان می‌دهد که نمی‌توان همه نشانه‌های بحران را صرفاً محصول جنگ رسانه‌ای دانست.

ارتشی که پشت تصویر هالیوودی ترک برداشت

ترامپ ورود خود به کاخ سفید را با وعده احیای «ارتش برتر جهان» همراه کرد و بارها مدعی شد آمریکا قادر است در کوتاه‌ترین زمان ایران را از پا درآورد. تصاویر پرزرق‌وبرق از تجهیزات نظامی، آماده‌سازی موشک‌ها و حضور نیروها در ناوهای آمریکایی نیز بخشی از همین نمایش قدرت بود.
اما آنچه اکنون از درون آبراهام لینکلن روایت می‌شود، تصویری متفاوت ارائه می‌کند: ارتشی که نه فقط با فشار میدان نبرد، بلکه با فرسایش نیروی انسانی، مشکلات پشتیبانی و فشار بر منابع تسلیحاتی مواجه است.
گزارش‌های منتشرشده درباره از دست رفتن ده‌ها پهپاد «ام‌کیو-۹ ریپر» و کاهش ذخایر رهگیرهای پاتریوت و تاد، در کنار هزینه‌های سنگین جنگ، این پرسش را جدی‌تر کرده است که آیا آمریکا می‌تواند جنگی طولانی‌مدت و پرهزینه را بدون پرداخت هزینه‌های فزاینده ادامه دهد؟

از وعده نابودی ایران تا دغدغه قیمت نفت

تناقض میان ادعاهای اولیه واشنگتن و مواضع امروز مقامات آمریکایی نیز قابل تأمل است. در حالی که جنگ در آغاز، مأموریتی کوتاه و محدود معرفی می‌شد، اکنون پس از ماه‌ها، اولویت‌های اعلام‌شده آمریکا بیش از پیش از «نابودی ایران» به بازگشایی تنگه هرمز، کاهش قیمت نفت و بنزین، محاصره دریایی و تشدید فشار اقتصادی تغییر کرده است.
مواضع مقاماتی چون معاون رئیس‌جمهور و وزیر جنگ آمریکا، در کنار تهدیدهای وزیر خزانه‌داری به تشدید فشارهای اقتصادی، از تغییر محاسبه واشنگتن حکایت دارد؛ تغییری که می‌توان آن را حاصل برخورد میان اهداف بلندپروازانه نظامی و واقعیت‌های سخت میدان دانست.
در این میان، آبراهام لینکلن بیش از آنکه صرفاً یک ناو جنگی باشد، به نمادی از فاصله میان تصویر ساخته‌شده از قدرت آمریکا و هزینه واقعی حفظ آن قدرت در یک جنگ فرسایشی تبدیل شده است.

ایران فقط تنگه را نمی‌بندد؛ زمان بازگشایی را هم تعیین می‌کند

درس اصلی این معادله آن است که نتیجه جنگ را نمی‌توان صرفاً با تعداد ناوها، موشک‌ها و هواپیماها سنجید. تاب‌آوری، جنگ نامتقارن، عمق راهبردی و بهره‌گیری هوشمندانه از ظرفیت‌های جغرافیایی و ژئوپلیتیکی، می‌تواند موازنه قدرت را دگرگون کند.
از همین منظر، حفظ انسجام ملی، پرهیز از محاسبات هیجانی و جلوگیری از تصمیماتی که تاب‌آوری اجتماعی و اقتصادی را تضعیف کند، بخشی از راهبرد ادامه مسیر است. ایران می‌تواند با اتکا به ظرفیت‌های موجود، معادله پایان جنگ را از «تحمیل شروط» به «تعیین شروط» تغییر دهد.
در چنین چارچوبی، تنگه هرمز صرفاً موضوعی برای تصمیم درباره بسته‌شدن نیست؛ مسئله مهم‌تر، زمان و شرایط بازگشایی آن است. اگر امنیت منطقه‌ای، رفع محاصره و آزادی دارایی‌های ایران به بخشی از معادله پایان جنگ تبدیل شود، تهران عملاً درباره زمان بازگشت تنگه به وضعیت عادی نیز نقش تعیین‌کننده خواهد داشت.
انتصاب فرماندهان جدید، تأکید آنان بر حفظ آرایش جنگی و مدیریت امنیتی تنگه، در کنار هشدارهای دیپلماتیک درباره گرفتار نشدن در دام اخبار جعلی و محاسبات اشتباه، پیامی روشن دارد: جنگ ممکن است با قدرت نظامی آغاز شود، اما پایان آن را مجموعه‌ای از عوامل نظامی، اقتصادی، روانی و ژئوپلیتیکی تعیین می‌کند.
آبراهام لینکلن شاید تنها یک ناو باشد؛ اما اگر نشانه‌های فرسایش از عرشه آن به تصمیم‌گیری‌های واشنگتن سرایت کرده باشد، آنچه در پیش است دیگر صرفاً یک بحران دریایی نیست؛ بلکه آزمونی برای ادعای «ارتش اول جهان» در برابر قدرت تاب‌آوری و راهبرد ایران است.


نورنیوز
اخبار مرتبط
بحران در ناو آمریکایی آبراهام لینکلن؛ نگرانی درباره وضعیت ملوانان بالا گرفت
یکشنبه 1405/05/25 ساعت 15:47
وال‌استریت‌ژورنال:
بحران در ناو آمریکایی آبراهام لینکلن؛ نگرانی درباره وضعیت ملوانان بالا گرفت
فرمانده سنتکام آمریکا در پایان سفر منطقه‌ای خود از ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن بازدید کرد؛ ناوی که پس از حدود 9 ماه حضور در دریا و مشارکت در عملیات آمریکا علیه ایران، برای بازگشت به آمریکا آماده می‌شود.
بحران در ناو آبراهام لینکلن؛ دموکرات‌ها خواستار برکناری وزیر دفاع آمریکا شدند
جمعه 1405/05/23 ساعت 10:31
بحران در ناو آبراهام لینکلن؛ دموکرات‌ها خواستار برکناری وزیر دفاع آمریکا شدند
چاک شومر، رهبر اقلیت دموکرات سنا، با انتقاد شدید از بی‌کفایتی پیت هگست، خواستار اخراج فوری وزیر دفاع آمریکا در پی گزارش‌های تکان‌دهنده از وضعیت انسانی و بحران سلامت روان در ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن شد.
بحران در ناو آبراهام لینکلن: خودکشی ملوانان و فشار روانی شدید
جمعه 1405/05/23 ساعت 10:08
بحران در ناو آبراهام لینکلن: خودکشی ملوانان و فشار روانی شدید
گزارش‌ها از ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن حاکی از بحران سلامت روان ملوانان است. خانواده‌های خدمه به شرایط سخت زندگی اعتراض دارند و سناتورهای آمریکایی خواستار بررسی فوری وضعیت انسانی و کمبود امکانات این ناو شده‌اند.
نظرات

آخرین اخبار
برنامه قطعی برق مازندران امروز یکشنبه 15 شهریور 1405 + لینک مستقیم جدول
قیمت گوشت قرمز امروز 15 شهریور 1405 اعلام شد + جدول قیمت ها
چین ماده‌ای ساخت که اورانیوم آب دریا را با سرعت بالا جذب می‌کند
برنامه قطعی برق گیلان امروز 15 شهریور + زمان خاموشی رشت
چمران: امیدواریم لایحه حمل و نقل عمومی رایگان تصویب شود
زنگ خطر آنفلوانزا در کشور؛ نوع B در صدر موارد ابتلا قرار گرفت
مصر و پاکستان بر ازسرگیری اجرای تفاهم‌نامه ایران و آمریکا تأکید کردند
آخرین تحولات جنگ ایران و آمریکا؛حملات موشکی سپاه به ناو و ناوشکن آمریکا، هدف‌گیری نفتکش‌ها
تسهیل تردد خودروهای خارجی با پلاک بین‌المللی در ایران
برنامه قطعی برق ایلام امروز یکشنبه 15 شهریور 1405 + جدول زمان خاموشی‌ها
تلگراف: بمب هدایت‌شونده آمریکایی به مراسم عروسی در کوهستک اصابت کرد
برنامه قطعی برق کرمانشاه امروز یکشنبه 15 شهریور 1405 + جدول زمان خاموشی ها
کالابرگ سه گروه امروز شارژ شد
آخرین قیمت خودروهای سایپا امروز یکشنبه 15 شهریور 1405؛ شاهین اتوماتیک 3 میلیاردی شد
موج اخراج فرماندهان ارشد آمریکا در دوران هگست؛ وفاداری به ترامپ یا شایستگی نظامی؟
کنایه الاتحاد به رونالدو بعد از شکست النصر
هوش مصنوعی هزینه برق خانواده آمریکایی را بالا می‌برد؟
آخرین قیمت خودروهای ایران خودرو امروز یکشنبه 15 شهریور 1405؛ دنا پلاس از3 میلیارد عبور کرد
معوقات بازنشستگان فرهنگی چه زمانی پرداخت می‌شود؟
قیمت دلار توافقی امروز یکشنبه 15 شهریور 1405؛ دلار در آستانه 161 هزار تومان
اسرائیل جنوب سوریه را زیر آتش گرفت
کاهش سهم «اعتیاد» در انتقال HIV؛ تغییر الگوی انتقال بیماری در ایران
پرونده لیزینگ خودرو پرهام به کجا رسید؟توضیحات دادگستری درباره پرداخت مطالبات مالباختگان
قیمت طلای جهانی امروز یکشنبه 15 شهریور 1405 ؛ طلا صعود می‌کند یا سقوط؟
پیروزی مقتدرانه ایران مقابل هند؛ صعود تیم ملی والیبال به یک‌چهارم نهایی
انفجارهای مهیب تعز را لرزاند
مدار دیپلماسی | ایران برای پاسخ به متجاوز چقدر باید منتظر بماند؟
منتظر صلح جامع نمانیم، صلح را تولید کنیم
هشدار ایران به بلغارستان، هزاران نفر را علیه حضور نظامی آمریکا بسیج کرد
هشدار وزیر خارجه انگلیس درباره غزه؛ کودکان در انتظار درمان می‌میرند
حمله سپاه به شناور آمریکایی در تنگه هرمز
برنامه بازی‌های امروز لیگ برتر فوتبال یکشنبه 15 شهریور؛ ساعت بازی استقلال و آلومینیوم
وضعیت آب و هوا یکشنبه 15 شهریور 1405+ وضعیت استانها
از آیزنهاور تا ترامپ افول یک امپراتوری
بریکس و امکان ساختن زیرساخت حقوقی چندجانبه
ممنوعیت استفاده دستگاه‌های دولتی از پیام‌رسان‌های غیربومی لغو شد
درخواست دولت برای تسریع دراحقاق‌حقوق زنان
اجسام کوانتومی از گرانش پیروی می‌کنند؟
رصد تولد یک دنباله‌دار در فاصله 5 میلیارد کیلومتری زمین
ناو هواپیمابر و یک ناوشکن ارتش کودک کش متجاوز آمریکا مورد حمله قرار گرفت
تأمین یک میلیون دوز واکسن آنقلوانزا
آنچه لازم است درباره قرص جوشان بدانید
مدیرکل دفتر بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت: 40 درصد سرطان‌ها قابل پیشگیری است
نقش یگ گیرنده عصبی در روی‌آوری افراد به خودکشی
شکر در 1000 روز اول زندگی چه بلایی سر بدن می‌آورد؟ کاهش خطر 5 سرطان
هشدار نارنجی در راه؛ بارش شدید شمال کشور
مودی پاکستان را تهدید به حمله کرد
حمله توپخانه‌ای عربستان به صعده یمن
آمریکا سهم 35 درصدی خود در نفت ونزوئلا را حفظ کرد
فرمانده نیروی دریایی سپاه: هر تحرک مشکوک هدف قرار می‌گیرد