×
اجتماعی
شناسه خبر : 338607
تاریخ انتشار : شنبه 1405/05/24 ساعت 09:15
جزئیات فراخوان جدید جذب هیأت علمی علوم پزشکی اعلام شد

جزئیات فراخوان جدید جذب هیأت علمی علوم پزشکی اعلام شد

معاون آموزشی وزارت بهداشت از آماده‌سازی فراخوان جدید جذب اعضای هیأت علمی دانشگاه‌های علوم پزشکی با 2800 مجوز خبر داد و گفت در شیوه‌نامه جدید، فعالیت‌های داوطلبانه، اجتماعی و آموزشی داوطلبان نیز در فرآیند ارزشیابی مورد توجه قرار می‌گیرد.

نورنیوز- گروه اجتماعی: معاون آموزشی وزارت بهداشت از اعمال برخی اصلاحات در معیارهای ارزشیابی متقاضاین جذب دانشگاه‌ها خبر داد و گفت: در شیوه‌نامه جدید تلاش کرده‌ایم برخی فعالیت‌های داوطلبانه در خدمت به گروه‌های نیازمند، مجروحان جنگی و آموزش به رده‌های پایین‌تر که پیش از این در امتیازدهی کمتر مورد توجه قرار گرفته بود را لحاظ کنیم.

دکتر طاهره چنگیز ضمن بیان این مطلب درباره جزئیات فراخوان جدید جذب اعضای هیأت علمی دانشگاه‌های علوم پزشکی اظهار کرد: مجوزهای مورد نیاز برای این فراخوان پس از پیگیری‌های متعدد و برگزاری جلسات مختلف، هفته گذشته در اختیار وزارت بهداشت قرار گرفت و اقدامات نهایی برای انتشار فراخوان انجام شده است.

وی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۴ فراخوانی برای جذب اعضای هیأت علمی دانشگاه‌های علوم پزشکی نداشتیم، افزود: درخواست ما این بود که با توجه به عدم برگزاری فراخوان در سال گذشته، مجوزهای مربوط به سال ۱۴۰۴ و همچنین سهم وزارت بهداشت از مجوزهای سال ۱۴۰۵ در اختیار ما قرار گیرد تا بتوانیم فرآیند جذب را آغاز کنیم.

معاون آموزشی وزارت بهداشت ادامه داد: در حال حاضر ۲۸۰۰ مجوز برای جذب اعضای هیأت علمی در اختیار داریم. البته میزان نیاز اعلام‌شده از سوی دانشگاه‌های علوم پزشکی بسیار بیشتر از این تعداد بود، اما ناچار شدیم نیازها را اولویت‌بندی کنیم و مواردی را در اولویت قرار دهیم که اجرای برنامه‌های آموزشی آنها به حضور عضو هیأت علمی وابسته است.

رشته‌های مورد نیاز در فراخوان اعلام می‌شود

چنگیز با اشاره به نحوه تعیین نیازهای دانشگاه‌ها گفت: با نیازسنجی انجام‌شده از دانشگاه‌های علوم پزشکی و پس از اولویت‌بندی، رشته‌های مورد نیاز برای این ۲۸۰۰ مجوز مشخص شده است و این رشته‌ها در فراخوان اعلام می‌شوند.

وی افزود: البته اگر افرادی خارج از مجموعه نیازهای اعلام‌شده نیز در فراخوان شرکت کنند، طبیعتاً در یک رقابت قرار خواهند گرفت و فردی که امتیاز بیشتری کسب کند، امکان جذب خواهد داشت.

تغییرات در معیارهای ارزیابی داوطلبان

معاون آموزشی وزارت بهداشت در پاسخ به پرسشی درباره تغییرات ایجادشده در فرآیند جذب و شرایط داوطلبان گفت: عمده تأمین اعضای هیأت علمی مورد نیاز دانشگاه‌های علوم پزشکی از طریق فراخوان جذب انجام می‌شود. در معیارهای ارزشیابی و جزئیات شیوه‌نامه نیز اصلاحاتی را پیشنهاد داده‌ایم.

چنگیز تأکید کرد: این تغییرات، رادیکال و عمده نیست، اما تلاش کرده‌ایم برخی ظرایف و موضوعاتی را که پیش از این در امتیازدهی مورد توجه قرار نگرفته بود، در شیوه‌نامه جدید لحاظ کنیم.

وی یکی از این موارد را فعالیت‌های داوطلبانه و اجتماعی داوطلبان عنوان کرد و گفت: فعالیت‌های داوطلبانه در خدمت به مجروحان جنگی، گروه‌های نیازمند و همچنین آموزش به رده‌های پایین‌تر، از نظر ما ارزشمند است.

معاون آموزشی وزارت بهداشت توضیح داد: اینکه فردی در دوره‌ای که عضو هیأت علمی نبوده، یا زمانی که به عنوان عضو هیأت علمی سرباز فعالیت می‌کرده و حتی در دوران دستیاری یا دانشجویی، اهل کمک، مشارکت و ارائه خدمات داوطلبانه بوده است، از نظر ما دارای ارزش است و یکی از مواردی که در همین راستا به معیارهای مورد توجه در شیوه‌نامه اضافه شده، همین موضوع است.

حدود ۶ هزار عضو هیأت علمی غیرماندگارند

چنگیز با اشاره به وضعیت اعضای هیأت علمی قراردادی و متعهد خدمت در دانشگاه‌های علوم پزشکی اظهار کرد: نزدیک به ۶ هزار نفر از حدود ۲۲ هزار عضو هیأت علمی ما به صورت قراردادی، متعهد خدمت، طرحی یا سرباز فعالیت می‌کنند؛ بنابراین بخش قابل توجهی از اعضای هیأت علمی ما «غیرماندگار» هستند.

وی ادامه داد: بسیاری از نیروهایی که به صورت تعهدی یا سربازی فعالیت می‌کنند، پس از پایان تعهد خود ممکن است جذب بخش خصوصی شوند. اگر نتوانیم این افراد را در دانشگاه نگه داریم، ممکن است دیگر به عنوان عضو هیأت علمی به دانشگاه بازنگردند.

معاون آموزشی وزارت بهداشت افزود: به همین دلیل، یکی از اولویت‌های ما در تعیین نیازهای این فراخوان، توجه به نیروهایی بوده که تعهد خدمت یا سربازی آنها به پایان رسیده و همچنین نیازهای آموزشی فوری دانشگاه‌هاست.

جذب نخبگان از مسیر فراخوان عمومی انجام نمی‌شود

چنگیز درباره وضعیت جذب نخبگان و تسهیل شرایط همکاری با ایرانیان خارج از کشور نیز گفت: برای جذب نخبگان مسیری جداگانه وجود دارد. افرادی که از سوی بنیاد ملی نخبگان معرفی می‌شوند، مسیر جذب متفاوتی دارند و مجوز جذب آنها نیز از طریق بنیاد نخبگان تضمین می‌شود، هرچند این مسیر شرایط خاص و نسبتاً سختگیرانه‌ای دارد و تعداد افرادی که از این طریق معرفی می‌شوند معمولاً زیاد نیست.

وی افزود: در وزارت بهداشت همچنین مسیرهایی مانند «استاد الحاقی» و «استاد وابسته» وجود دارد. افرادی که در این قالب‌ها فعالیت می‌کنند، وارد فراخوان جذب نمی‌شوند و برای آنها حکم استخدامی به عنوان عضو هیأت علمی صادر نمی‌شود، بلکه ابلاغ آنها در قالب استاد الحاقی یا وابسته است و مسیر فعالیتشان نیز جداگانه دنبال می‌شود.

معاون آموزشی وزارت بهداشت در پایان تأکید کرد: مسیر اصلی تأمین اعضای هیأت علمی مورد نیاز دانشگاه‌های علوم پزشکی، همچنان فراخوان جذب است و در فراخوان جدید تلاش شده است علاوه بر پاسخ به نیازهای اولویت‌دار دانشگاه‌ها، برخی جنبه‌های فعالیت و سوابق داوطلبان که پیش از این کمتر در ارزیابی‌ها مورد توجه بوده، دیده شود.


نظرات

آخرین اخبار
حمله جدید رژیم صهیونیستی به شرق و جنوب لبنان
کاهش مصرف بنزین 2 استان با ابزارهای غیرقیمتی
کشف ماینر غیرمجاز در 3 شهر گیلان
برنامه قطعی برق کرمانشاه فردا شنبه 14 شهریور؛ جدول ساعت خاموشی مناطق
بوئینگ؛ پیمانکار فروش مهمات تهاجمی به عربستان
پیکر شهید سیدمالک موسوی تبار در بهمئی به خاک سپرده شد
ادعای ترامپ درمورد احتمال هدف قرار دادن کوه کلنگ گزلا
سپاه: عملیات ارتفاعات جاسوسان نقطه عطف امنیت پایدار شمال‌غرب کشور بود
بن‌زاید و اردوغان بر تقویت همکاری برای امنیت منطقه تأکید کردند
اقدام قانونی بانک ترکیه ای علیه تحریم های آمریکا
ضربه جنگ به اقتصاد خلیج فارس؛ چشم‌انداز بهبود تا پایان 2026 تیره شد
برنامه قطعی برق تهران فردا شنبه 14 شهریور 1405 + لینک خاموشی
قالیباف: ایران از ایده چین برای ایجاد یک معماری امنیتی جدید استقبال می‌کند
واریز معوقات بازنشستگان تأمین اجتماعی آغاز شد؛ چرا پرداخت‌ها مرحله‌ای است؟
اقدام پلیس نیویورک به قتل برای جلوگیری از خودکشی!
ترامپ: دموکرات‌ها ترجیح می‌دهند در جنگ علیه ایران شکست بخوریم
مسکو: دخالت در هوانوردی، تروریسم دولتی است
بازداشت پادکستر سابق کالیفرنیایی به دلیل تهدید علیه جان ترامپ
خبرنگار وال‌استریت ژورنال: روسیه و چین واکنش های شورای امنیت علیه ایران را وتو می‌کنند
اعتراف رسانه صهیونیستی: شیخ نعیم قاسم قدرتمندتر از تصور ماست!
دزفول سوگوار خلبان شهید؛ پیکر «مجتبی حسینوند» در گلزار شهدای شهیدآباد آرام گرفت
مهاجرانی: رئیس‌جمهور صدای منتقدان را می‌شنود
برنامه قطعی برق البرز فردا شنبه 14 شهریور اعلام شد + لینک مشاهده خاموشی برق کرج
قاسم الاعرجی: انحصار سلاح اولویت غیرقابل‌مذاکره دولت عراق است
آتش‌سوزی در قلب پایتخت؛ عملیات مهار حریق در کوچه برلن
محدودیت ترافیکی در جاده‌های شمال؛ کندوان و تهران-شمال یک‌طرفه شد
رمزگشایی از دیدار جنجالی در کاخ سفید؛ یهودیانی که گفتند نماینده صهیونیسم نیستیم
شوک قیمتی در بازار جهانی؛ گرانی مواد غذایی به اوج 3 ساله رسید
آمریکا و تروئیکا در آستانه شکست کامل «توهم اسنپ‌بک»
تامین امنیت غذایی؛ تخلیه 22 هزار تن برنج در هرمزگان آغاز شد
پایان عصر پهپادهای 50 میلیون دلاری؟ آمریکا در جستجوی جایگزین‌های ارزان‌قیمت
تلاش تروئیکا برای فرستادن پرونده هسته‌ای ایران به شورای امنیت
نیویورک‌تایمز: ایران، اعتمادبه‌نفس بیشتری به توانایی‌های خود پیدا کرده است
مجوزهای «تولید بار اول»، موتور محرک اقتصاد دانش‌بنیان ایران
وعده اژه‌ای برای تسهیل تجارت ایران و هند
پیش بینی قیمت دلار فردا شنبه 14 شهریور 1405؛ دلار در آستانه ثبت رکورد جدید
سخنگوی ارتش: تا خروج کامل آمریکا از منطقه ایستاده‌ایم
پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا شنبه 14 شهریور | احتمال صعود قیمت طلا و سکه
درخشش تیم ملی پاراتکواندو مردان ایران
عذرخواهی رسمی AFC از ایران؛ اشتباه داوری در بازی با کره شمالی تایید شد
استراتژی جدید پدافند غیرعامل؛ تاب‌آوری زیرساخت‌ها در برابر تهدیدات سایبری
هشدار رهبر جمهوری‌خواهان نسبت به از دست دادن اکثریت سنا
حمله پهپادی روسیه به ساختمان مرکزی سرویس امنیتی اوکراین
آمریکا یک بانک ترکیه‌ای را در ارتباط با ایران تحریم کرد
پایان خوش دعوی بر سر مهریه 1377 سکه بهار آزادی در ملارد
فرصت استفاده رایگان از مترو و اتوبوس تهران
محورهای دیدار رئیس دستگاه قضا با مقام قضایی هند
تورهای تجاری گاوبانگی، مرال‌ها را تهدید می‌کند
آخرین وضعیت جاده‌های شمال؛ ترافیک سنگین در آزادراه تهران-شمال و فیروزکوه
گسترش عملیات نظامی در بلوچستان پاکستان علیه جدایی‌طلبان