شناسه خبر : 33842
تاریخ انتشار : 1398/07/23 16:13
پیشنهاد ایجاد محدودیت یک تا دو ساله در پذیرش زائر

حسین پلارک رئیس کمیته مشارکت های مردمی، اسکان و تغذیه ستاد مرکزی اربعین تاکید کرد:

پیشنهاد ایجاد محدودیت یک تا دو ساله در پذیرش زائر

یشنهاد می کنم برای سنوات آینده محدودیت یک تا دو ساله در پذیرش زائر ایجاد کنیم درحال حاضر با مشکل جابه جایی زوار و آبرسانی مواجه هستیم و برای تأمین امکانات حداقل نسبی باید تعداد زوار کنونی تا ?? درصد کاهش یابد

پیشنهاد می کنم برای سنوات آینده محدودیت یک تا دو ساله در پذیرش زائر ایجاد کنیم درحال حاضر با مشکل جابه جایی زوار و آبرسانی مواجه هستیم برای تأمین امکانات حداقل نسبی باید تعداد زوار کنونی تا ?? درصد کاهش یابد مبلغ کمک های مردمی امسال به ???? هزار میلیارد تومان می رسد.


 


به گزارش نورنیوز- هر چه به روز اربعین حسینی نزدیک تر می شویم، تردد زائرین به مرزها برای ورود به عراق و شرکت در این مراسم افزایش می یابد؛ مهندس حسن پلارک، رئیس کمیته مشارکت های مردمی، اسکان و تغذیه ستاد مرکزی اربعین علاوه بر اینکه به تلاش های صورت گرفته برای خدمت رسانی به زائرین اربعین حسینی اشاره می کند و با توجه به امکانات موجود شرایط فعلی را مساعد می داند، می گوید: مردم برای شرکت در مراسم اربعین حسینی مشتاق و علاقه مند هستند و نمی توانیم مانع آنها شویم، ولی برای حفظ کرامت مردم و برای آسایش و تلفات کمتر و برای حفظ جانشان، توصیه و پیشنهادم این است که برای سنوات آینده محدودیت یک تا دو ساله در پذیرش زائر ایجاد کنیم تا بتوانیم در این فاصله زمانی، با عراقی ها رایزنی کنیم و عراقی ها مسیرها و محورهایشان را اصلاح و توسعه دهند و ما هم اقدامات و امکانات رفاهی بیشتری را تأمین کنیم به عنوان مثال ریل راه آهن به مرزها بکشیم تا رفت و آمد زائر با سرعت و رفاه بیشتری صورت گیرد؛ اگر این اتفاق بیفتاد آن زمان می توانیم اجازه دهیم نامحدود زائر به مراسم اربعین برود.


 


پیشنهاد می کنم برای سنوات آینده محدودیت یک تا دو ساله در پذیرش زائر ایجاد کنیم درحال حاضر با مشکل جابه جایی زوار و آبرسانی مواجه هستیم برای تأمین امکانات حداقل نسبی باید تعداد زوار کنونی تا ?? درصد کاهش یابد مبلغ کمک های مردمی امسال به ???? هزار میلیارد تومان می رسد.


 


 


مهندس پلارک گفت:


 


تاکنون تردد بیش از ? میلیون زائر از مرزهای ایران به عراق را شاهد بودیم که روز به روز بر این تعداد افزوده خواهد شد، سازمان عتبات عالیات و کمیته مشارکت های مردمی، اسکان و تغذیه برای خدمت رسانی به زائرین اربعین حسینی چه برنامه ریزی هایی داشته و چند درصد این برنامه ها اجرا شده است؟


کمیته مشارکت های مردمی، اسکان و تغذیه به عنوان یکی از کمیته های ?? گانه ستاد مرکزی اربعین است که مسئولیت سازماندهی مشارکت های مردمی، محل سکونت زائرین و تغذیه زوار را برعهده دارد. این سازمان زیر نظر نیروی قدس سپاه است و در رأس آن شخص سردار سیلمانی هستند. قبلاً این بخش در قالب ستاد بازسازی عتبات عالیات – به دلیل اینکه برای پیشبرد پروژه ها در عراق حضور داشت – اقدامات مربوطه را انجام می داد، اما سال گذشته سردار سلیمانی تصمیم گرفت که این کمیته را از ستاد عتبات عالیات جدا کند. لذا ما با استفاده از سازمان ها در قالب کمیته مشارکت های مردمی مستقیماً با نیروی قدس و وزارت کشور یعنی ستاد مرکزی اربعین، کار را دنبال می کنیم که کار بسیار سنگینی است و یکی از کمیته های محوری ستاد مرکزی اربعین است؛ محوری که عرض می کنم یعنی همه زائرینی که آماده و اعزام می شوند، نیاز به آب نوشیدنی، خوراک و اسکان دارند که مسئولیت تأمین آنها برعهده ماست لذا ما امسال این خدمات را سازماندهی کردیم و با توجه به تأکید مقام معظم رهبری و حتی تصمیمات ستاد مرکزی اربعین، تمام این خدمات برای زائرین صد در صد مردمی است یعنی دولت هیچ ردیف، بودجه و جایگاهی برای این موضوع قائل نیست.


 


هزینه های خدمات به زائرین اربعین حسینی صد در صد مردمی است


 


حرکت، حرکتی مردمی است و مردم هم باید از آن پشتیبانی کنند و غیر از این هم باشد، امکان انجام این اقدامات نیست یعنی اگر مردم وارد این مقوله برای این خدمات رسانی نشوند، بودجه دولت کفاف نمی دهد یا باید همه بودجه خود را برای برگزاری این مراسم هزینه کند و به امور جاری کشور نمی رسد. نه تنها دولت ایران بلکه هیچ یک از دولت های دنیا نمی توانند بدون همکاری مردم، امکانات رفاهی برای یک جمعیت ? میلیون نفری تدارک ببینند و از آنها پشتیبانی کنند.


 


? میلیون نفر به مراسم اربعین حسینی می روند و در واقع باقی ?? میلیون جمعیت کشور که به مراسم نرفتند، این ? میلیون نفر را پشتیبانی می کنند.


 


در حال حاضر چه تعداد موکب در عراق و ایران فعال هستند؟


ما مشارکت و کمک های مردم را در قالب سازمانی به نام سازمان مواکب یا موکب ها سازماندهی کردیم و در حقیقت یک سازماندهی بسیار منسجم و مرتب توسط خود مردم با محوریت خود مردم است و ما فقط نقش هماهنگی و سازماندهی آن را انجام دادیم.


 


???? موکب در کشور سازماندهی کردیم که ?? درصد موکب ها در عراق مستقر هستند


 


نزدیک به ???? موکب در کشور سازماندهی کردیم، برای این ???? موکب یک سامانه ثبت نام ایجاد کردیم، هیأت مدیره و مدیر اجرایی تعیین کردیم، به آنها اجازه افتتاح حساب دادیم که کمک های مردمی را جمع آوری کنند به نوعی که حساب هایشان قابل پیگیری و رسیدگی باشد؛ هیأت امنا صورت جلسه می کنند و خریدها را انجام می دهند و کمک های مردمی را جمع آوری و خود را برای انتقال آماده می کنند.


 


جای انتقال افراد را ما تعیین می کنیم و افراد در سامرا، نجف، کربلا، بلد، کوفه شملچه، چذابه تقسیم می شوند. به تناسب فاصله اقامتی و توان موکب ها در دو جبهه به آنها ماموریت می دهیم. موکب ها هم در عراق و هم در ایران می ایستند و هدفشان خدمت رسانی به زائرین در کربلا یا جای جای ایران از جمله پلدختر و میرجاوه و… یا در مرزهاست. بنابراین امسال در قالب ???? موکب سازماندهی شده، ?? درصد این موکب ها در داخل عراق و ?? درصد در داخل ایران مستقر هستند.


 


گاهی زائرین در رفت و برگشت در مرزها با هم  تلاقی پیدا می کنند و بحران ایجاد می شود


 


در مرزهای کشور آمار زائرین برای ما ? میلیون نفر است، چون ? میلیون نفر مشرف می شوند و ? میلیون نفر به کشور بازمی گردند؛ یعنی ما باید ? میلیون زائر در مرزها خدمات دهی کنیم، بحران ما از زمانی شروع می شود که این رفت و برگشت تلاقی می کند. گاهی زائر در یک پروسه ?? روزه به کربلا می رود و در یک پروسه ?? روزه به کشور باز می گردد، در این صورت به بحران و مشکلی برخورد نمی کردیم، اما در حال حاضر این چنین نیست، زائرین در رفت و برگشت در مرزها با هم  تلاقی پیدا می کنند و به مشکلاتی برخورد می کنیم به عنوان مثال در چهارشنبه هفته گذشته در مرز شملچه و چذابه رفت و برگشت زائرین با هم تلاقی پیدا کرد که غیر قابل پیش بینی بود و بیش از ??? هزار نفر جمعیت در مرز با هم برخورد داشتند که در بحث تأمین آب برای این افراد نگران شدیم. بنابراین ما دو برابر جمعیت را در مرزها و یک برابر این جمعیت را نیز در عراق داریم؛ به عبارت دیگر ? میلیون نفر را در مرزها داریم و ? میلیون نفر هم یکبار دیگر در عراق مهمان ما هستند یعنی ? میلیون نفر را پذیرایی می کنیم.


 


 


امسال بیش از ?? هزار موکب عراقی در مسیر زوار قرار دارد


 


نکته مهم این است که مدعی نیستیم از همه این زائرین عزیز تنها ما پذیرایی می کنیم. در مرزها صد در صد مدیریت با ماست ولی در عراق میزبانی اصلی را به عهده دوستان عراق گذاشتیم و در واقع ما به کمک آنها می رویم. یعنی ?? درصد موکب ها که در عراق  هستند، در اصل کمک دهنده به موکب های عراقی هستند. امسال بیش از ?? هزار موکب عراقی در مسیر زوار قرار دارد. درست است که موکب های عراقی نمی توانند مانند موکب های ایرانی خدمات ارایه دهند، اما با تمام وجود هر چه دارند در طبق اخلاص گذاشتند. در این سال ها که جمعیت ما افزایش پیدا می کند، موجودی موکب های عراقی ظرف دو تا سه روز تمام می شود ولی با همان بضاعتی که دارند، به زائرین خدمت رسانی می کنند و برخی هم حتی خدماتی خوبی ارایه می دهند. متقابلاً موکب های ایران هم پذیرای زائرین عراقی و زائرین سایر کشورها هستند. در دو یا سه روز منتهی به اربعین در مسیر نجف و کربلا و حله و بعضاً از بغداد تا کربلا، زائرین عراقی نیز در مراسم حضور پیدا می کنند که جمعیتی بالغ ? تا ? میلیونی دارند و همه موکب ها پذیرای همه زائران هستند.


 


روزانه برای یک میلیون و ??? هزار نفر امکانات خواب و استراحت ایجاد شده است


 


یک سال پیش این قول را داده بودید که صحن حضرت زینب (س) از اربعین سال ?? افتتاح و مورد استفاده زائران اربعین حسینی (ع) قرار می‌گیرد، در حال حاضر این صحن آماده برای اسکان زائرین است؟ برای اسکان زائرین چه امکاناتی را فراهم کردید؟


امسال در مجموع با ???? موکب روزانه یک میلیون و ??? هزار نفر امکانات خواب و استراحت ایجاد کردیم؛ برای اسکان و استراحت زائران چادر زدیم، ساختمان های نیمه کاره را در اختیار گرفتیم، پروژه هایی که در اختیارمان بوده مثل صحن حضرت زهرا(س)، صحن عقیله بنی هاشم، شبستان هایی در کاظمین و سامرا را برای زائرین در فراهم کردیم. در حال حاضر در نجف ??? هزار نفر جمعیت برای استراحت اسکان می دهیم. خدمات خواب و استراحت را ?? درصد در مرزها و ?? درصد داخل عراق ارایه دادیم و در مجموع امکان اسکان و استراحت هر شب ? میلیون و ??? هزار نفر را ایجاد کردیم.


 


?? تا ?? هزار نفر در صحن حضرت زینب(س) اسکان داده می شوند


 


 در مور صحن حضرت زینب(س) باید اشاره کنم که امسال با تلاش شبانه روزی دوستان در دو تا سه ماه اخیر و قبل از شروع مراسم اربعین، سه ساختمان های اصلی یعنی کتابخانه، موزه و مهمانسرا در چهار طبقه آماده شده است، اما هنوز کامل نیست، با این حال هر شب نزدیک به ?? هزار نفر در صحن حضرت زینب(س) اقامت دارند. هنوز موفق نشدیم به طور کامل سقف شبستان را تمام کنیم، چادرهایی به ستون ها نصب کردیم و نزدیک به ?? هزار نفر در آن مستقر هستند.


 


ظرفیت صد در صدی صحن حضرت زهرا(س) مورد استفاده زائرین قرار می گیرد


 


ظرفیت صد در صدی صحن حضرت زهرا(س) مورد استفاده زائرین قرار می گیرد و حدود ??? هزار نفر در این صحن اسکان داده می شوند. آنچه در بضاعت ماست در اختیار زوار قرار دادیم، امیدواریم مردم در بازسازی پروژه های نیمه تمام کمک کنند تا برای سال های آینده بتوانیم خدمات کامل تر و بهتری را به زوار ارایه دهیم.


 


برای تغذیه و تهیه غذا برای زائرین اربعین حسینی در عراق، چه شرایط و امکاناتی فراهم کردید؟ روزانه چه تعداد غذا میان زوار توزیع می شود؟


روزانه به تعداد ? میلیون و ??? هزار پرس غذا توزیع می شود


 


از تاریخ ? صفر تعداد  ?? تا ?? هزار نفر پخت غذا داشتیم که در روزهای بعد این تعداد افزایش پیدا کرد تا به تعداد میلیونی رسید، پروسه زمانی ? تا ?? صفر یعنی ?? روز مانده به اربعین حسینی پیک آماری ماست و روزانه به تعداد ? میلیون و ??? هزار پرس غذا توزیع می شود. پس این مدت زمان یعنی ?? تا ?? صفر، آمار به ترتیب کاهش می یابد در واقع در این زمینه ما با یک نمودار نزولی، صعودی و مجدداً نزولی رو به رو هستیم.


 


در چهارشنبه هفته گذشته در آبرسانی به زوار با مشکل شدیدی مواجه شدیم


 


در چند روز گذشته زائرین برای تهیه آب معدنی با مشکلاتی مواجه شدند، این خبر را تأیید می کنید و در این زمینه چه کمبود و مشکلاتی وجود دارد؟ 


در سرد کردن آب با مشکل مواجه هستیم


 


آب، یک موضع بسیار حیاتی است، امسال هوا گرم شده و سال آینده گرم تر خواهد شد. گرم شدن هوا مصرف آب را بیشتر کرده است. این خبر که با مشکل کمبود آب معدنی مواجه شدیم، درست است. روز چهارشنبه هفته گذشته این اتفاق افتاد که پیش بینی نشده بود، ما با موج زائرینی مواجه شدیم که قصد داشتند به عراق سفر کنند و عده ای هم از عراق به کشور باز می گشتند و با هم تلاقی پیدا کردند لذا با یک کمبود چند ساعته آب معدنی مواجه شدیم که سریع آبرسانی شد و به لطف خدا مشکل حل شد. اما نتوانستیم آب را سرد کنیم، اکنون هم در تأمین آب مشکلی نداریم و میزان لازم آب معدنی برای داخل عراق و ایران را پیش بینی و تهیه کردیم، ولی همچنان در سرد کردن آب با مشکل مواجه هستیم و چون آب ها گرم هستند مصرف آب هم بالا می رود.


 


 سه شنبه و چهارشنبه این هفته پیک جمعیتی خواهیم داشت


 


بر طبق آنچه در ستاد مرکزی اربعین پیش بینی کردیم، در روزهای چهارشنبه، پنجشنبه و جمعه هفته گذشته پیک جمعیتی داشتیم که اکنون شرایط عادی است و دوباره از  سه شنبه و چهارشنبه این هفته این پیک را خواهیم داشت. همچنین پیک سوم را در روزهای یکشنبه، دوشنبه و سه شنبه هفته آینده خواهیم داشت که زائرین به کشور باز می گردند.


 


امیدواریم مردم کمک کنند که بتوانیم به اندازه کافی آب مورد نیاز را تأمین کنیم و موکب ها تقویت شوند و غذا پخت کنند و حداقل پذیرایی را داشته باشیم تا زائرین به کشور بازگردند.


 


در حال حاضر با مشکل حمل و نقل و جابه جایی زوار مواجه هستیم


 


در حال حاضر مهم ترین مشکل یا کمبودی که زائرین در عراق و در طول مسیر با آن مواجه هستند، مربوط به چه مواردی است؟


در حال حاضر مشکل حمل و نقل داریم. ظرفیت حمل و نقل برای این جمعیت در کشور خودمان سخت است و در کشور عراق اصلاً این ظرفیت وجود ندارد و همچنین جاده های عراق از وضعیت مناسبی برخوردار نیست. در خروجی شلمچه به بصره، چذابه به عماره، مهران به کوت تا شمیلی و حله؛ جاده ها اصلاً کشش ندارند، یعنی پیوسته ماشین ها و اتوبوس ها و ون ها پر از انسان در حرکت هستند. می توان گفت که یک مسیر ??? کیلومتری از مهران تا نجف، پیوسته به هم با سرعت کم حرکت می کنند و همین جاده برگشت هم دارد و همین باعث می شود که جاده محدودیت خود را داشته باشد.


 


پیشنهاد می کنم برای سنوات آینده محدودیت یک تا دو ساله در پذیرش زائر ایجاد کنیم


 


مردم برای شرکت در مراسم اربعین حسینی مشتاق و علاقه مند هستند و نمی توانیم مانع آنها شویم، ولی برای حفظ کرامت مردم و برای آسایش و تلفات کمتر و برای حفظ جانشان، توصیه و پیشنهادم این است که برای سنوات آینده محدودیت یک تا دو ساله در پذیرش زائر ایجاد کنیم تا بتوانیم در این فاصله زمانی، با عراقی ها رایزنی کنیم و عراقی ها مسیرها و محورهایشان را اصلاح و توسعه دهند و ما هم اقدامات و امکانات رفاهی بیشتری را تأمین کنیم به عنوان مثال ریل راه آهن به مرزها بکشیم تا رفت و آمد زائر با سرعت و رفاه بیشتری صورت گیرد؛ اگر این اتفاق بیفتاد آن زمان می توانیم اجازه دهیم نامحدود زائر به مراسم اربعین برود.


 


برخی از زوار گله هایی دارند مبنی بر اینکه کرایه ماشین ها مثلاً در مسافت مهران تا نجف و سایر مسیرها، نسبت به سال گذشته افزایش چشمگیری داشته و مبالغی بالغ بر ??? تا ??? هزار تومان از زائرین  دریافت شده است. 


درست است اتوبوس کم بود. معاون عمرانی وزارت کشور نقاط خروج از مرز تا نقاط ایستگاه های انتقال اتوبوس های درون شهری را سازماندهی کرد و فکر می کنم بیش از ??? دستگاه اتوبوس به اضافه ??? دستگاه تریلی از سپاه برای انتقال زائرین از یک فاصله مرزی تا ایستگاه های عراقی، فعال هستند لذا در حال حاضر کمبودی در این زمینه نداریم.


 


دریافت کرایه ??? هزار تومانی از زوار برای فاصله بغداد تا شلمچه !


 


در مورد اینکه برخی از وسیله های نقلیه عراق با هزینه های سنگینی زائر جا به جا می کنند باید بگویم که کنترل این قسمت در دست ما نیست، از اعدادی که شما گفتید، اطلاعی ندارم ولی می دانم که مبالغ را بسیار بالا بردند، مخصوصاً در زمان هایی که وسیله نیست، این مبالغ بسیار بیشتر می شود. من حتی شنیدم که یک ماشینی از مسافرین مبلغ ??? هزار تومان برای فاصله بغداد تا شملچه کرایه دریافت کرده است یعنی مبلغی به میزان بلیط هواپیما !


 


به جز مواردی که به آن اشاره داشتید، چه مشکل و کمبودی برای هر چه بهتر برگزار شدن این مراسم وجود دارد که لازم در سال های آینده برای رفع آن تلاش کرد؟


اگر بخواهیم حداقل امکانات برای یک فرد در زیارت قائل شویم، کمبودی نداریم، یعنی در حال حاضر زائر با حداقل امکانات رفاهی سفر خود را انجام می دهد، معطلی در مرز دارد، در محل اقامت جا ندارد، غذا راحت نمی تواند بگیرد و باید در صف های طولانی بایستد، هر جا در خیابان بود، بخوابد، اما با توجه به اینکه در سال های آینده هوا گرم می شود، در این مسایل مشکلاتی به وجود می آید. زائرین قانع هستند و سختی سفر را می خرند و جزو مستحاب سفر می دانند، اگر به این حداقل ها قانع باشیم، مشکلی نداریم، اما در تأمین یک حداقل نسبی که زائر بتواند از امکانات رفاهی استفاده کند، در همه بخش ها مشکل داریم. حداقل نسبی این است که شخص زیر سقف بخوابد، غذا را راحت بگیرد، زیراندازی داشته باشد، سرویس بهداشتی به اندازه کافی وجود داشته باشد و استحمام کند که در حال حاضر این حداقل های نسبی به طور کامل وجود ندارد.


 


برای تأمین امکانات حداقل نسبی باید تعداد زوار کنونی تا ?? درصد کاهش یابد


 


امسال بیش از ? میلیون زائر داشتیم که به نظرم این تعداد باید حداقل تا ?? درصد کاهش پیدا کند تا بتوانیم امکانات رفاهی نسبی را برای آنان فراهم کنیم.


 


با کمک های مردمی ??? هزار تُن مواد مصرفی و خوراکی تهیه کردیم


 


در حال حاضر همه دستگاه ها و مردم پای کار هستند؛ امسال ما بیش از ?? هزار تُن امکانات داخل عراق بردیم، حداقل ?? هزار تُن هم داخل ایران داریم، در واقع با کمک های مردمی ??? هزار تُن مواد مصرفی و خوراکی تهیه کردیم. بیش از ? هزار و ??? دستگاه کامیون مواد به داخل عراق منتقل کردند، نزدیک به ? تا ? هزار کامیون نیز مواد مصرفی به داخل مرزها انتقال دادیم یعنی ?? هزار دستگاه کامیون بار منتقل شده است. ??? هزار نفر آشپز در موکب ها مستقر شدند که به نوبت در سه شیف پخت می کنند. یک میلیون و ??? هزار نفر امکانات خواب ایجاد می کنیم؛ هر نفر ? پتو که منظور کنیم، ???? پتو برای زوار تهیه کردیم، این ظرفیت تولید چند سال چند کارخانه پتوبافی است. کدام دولت می تواند این تعداد جمعیت را سازماندهی کند؟ معتقدم چون مردم پای کار بودند، این امکانات و خدمات سازماندهی شد در غیر این صورت امکان پذیر نبود.


 


 


 


در سال های قبل برخی از امکانات مانند پتو، موکب، داربست و چادر را به عراق منتقل کردیم و فضاهایی در عراق ایجاد شد که این امکانات در آنجا نگهداری می شود و هر سال پیش از شروع اربعین آماده سازی می شود و دوباره مورد استفاده قرار می گیرد. بنابراین آماری که در مورد حمل و نقل اعلام کردم، به جز این امکاناتی است که از سال های قبل به کشور عراق منتقل کردیم و هر ساله سعی می کنیم تنها کمبودهای این امکانات را جبران می کنیم.


 


با توجه به میزان خدماتی که ارایه می دهید و به آن اشاره دارید، باید مبالغ کمک های مردمی به حد نصاب قابل توجهی رسیده باشد. 


کمک های مردمی را آخر پروژه ارزشگذاری می کنیم چون یک سامانه داریم که امسال تکمیل شده است؛ در این سامانه آمار کلیه کالاها، امکانات و وسایلی که از مرز خارج می شود یا به عراق انتقال داده می شود، وجود دارد. در این سامانه تعهد خدمات دهی موکب داران نیز ثبت شده است.


 


مبلغ کمک های مردمی امسال به ???? هزار میلیارد تومان می رسد


 


در سال گذشته حدود هزار میلیارد تومان خدمات به زائرین ارایه شده و فکر می کنم امسال این مقدار به ???? هزار میلیارد تومان برسد که همه این مبلغ از کمک های مردمی است.


 


ما یک پویش راه انداختیم به عنوان سهم من از اربعین #????*???* مردم می توانند وجوه خود را به این حساب واریز کنند. در حال حاضر به طور متمرکز به دنبال تأمین آب و تأمین هزینه حمل و نقل و انتقال مواد غذایی به موکب های در مرز هستیم چرا که اگر موکب ها را شارژ نکنیم حتماً در برگشت زائرین به کشور دچار مشکل می شویم.


 


به زائرین اطمینان می دهیم که از نظر امنیت هیچ گونه جای نگرانی نیست


 


با توجه به حوادث اخیر در داخل عراق، برخی از خانواده نسبت به سلامتی زوار خود ابراز نگرانی می کنید، امنیت زائران تا به امروز تأمین بوده است؟ و از این لحاظ مشکلی تا پایان مراسم اربعین حسینی نخواهیم داشت؟  


به زائرین اطمینان می دهیم که از نظر امنیت هیچ گونه جای نگرانی نیست و نگران نباشند. حوادث اخیری که در عراق شاهد بودیم، داخلی بود. مردم عراق مطالباتی از دولت خود داشتند و اصلاً بحث سیاسی نبود، رادیوهای بیگانه و معاندین به آن رنگ و بوی سیاسی دادند. اکثریت این اعتراضات مردمی در شهرهای شیعه نشین بود و اگر مساله سیاسی بود که نباید شیعیان این چنین اعتراض می کردند. موضوع تنها این بود که مردم عراق از دولت خود خواستند در برخی از مسایل بیشتر تلاش کنند و شرایط داخل عراق بسیار زود به حالت عادی بازگشت. شاید همان مردمی که در خیابان ها تظاهرات کردند، امروز موکب زدند و از زائرین پذیرایی می کنند لذا از نظر امنیتی جای هیچگونه نگرانی نداریم حتی دوستان در روزهای آخر از لحاظ امنیت نگران شدند و یک روز هم مرز خسروی بسته شد که به دستور و تأکید شخص سردار سلیمانی مسیر مجدداً باز شد و نزدیک به ?? روز است که روزانه ?? تا ?? هزار زائر با امنیت کامل در مرز خسروی تردد دارند. تا امروز هیچ مورد امنیتی نداشتیم، ولی متأسفانه موارد حوادث بسیار داشتیم، تاکنون آمار بالای ?? تا ?? نفر تلفات بر اثر فوت عادی یا به دلیل تصادفات جاده ای داشتیم.


 


مرز خسروی به دستور سردار سلیمانی مجدداً باز شد


 


علاوه بر تدابیر نیروهای ایران، دولت عراق و وزارت دفاع عراق و نیروهای حشدالشعبی در تأمین امنیت زائرین در تلاش هستند. نیروهای حشدالشعبی خارج از بحث امنیت، با راه اندازی موکب های وسیع در خدمات رسانی و آب رسانی نیز در تلاش هستند. اگر نیروهای حشدالشعبی کمک نکرده بودند و نیروهای ما از بصره را به چذابه و شلمچه نیاورده بود، بعید نبود که مردم در گرمای هوا از تشنگی از بین می رفتند.


 


 مراسم پیاده‌روی اربعین سال‌هاست که در فرهنگ شیعیان به‌عنوان نمادی از وفاداری و لبیک به امام حسین (ع) و تکریم و زنده نگه‌داشتن واقعه عاشورا تلقی می‌شود؛ اما طی سال‌های گذشته مراسم اربعین به مانیفستی برای مکتب اهل­بیت مبدل شده است. حضور شیعیانی از بیش از ?? کشور جهان در این مراسم، بزرگ‌ترین تجمع مذهبی در جهان را رقم می‌زند که می‌تواند حامل پیام‌های مهمی برای جهان اسلام و همچنین مردم دنیا باشد. از نظر شما این مراسم چه پیام‌هایی را به همراه داشته و دارد؟


بهترین، کامل ترین و جامع ترین جمله ای که می توان در مورد هدف و پیام مراسم عظیم اربعین حسینی گفت، فرمایشات مقام معظم رهبری است که فرمودند: اربعین حرکتی است به سوی تمدن نوین اسلامی، به تعبیری می توان گفت زمینه سازی برای ظهور حضرت مهدی(عج) است که همگی انتظار آن را می کشیم. لازم است اقدامات فرهنگی بسیاری در این زمینه انجام شود تا خواسته ها محقق شوند که مقداری در این زمینه ها ضعف وجود دارد. به هر حال معتقدم که مردم با این حرکت و آمادگی خود به دنیا و رهبران دینی خودمان پیام می دهند که لبیک یا حسین یعنی ما آماده هستیم در رکاب امام حسین و در رکاب فرزند برومندشان حضرت صاحب الامر (عج) حرکت کنیم. آرزو و خواسته آنان هم ظهور آقاست که آقا پیامشان را بگیرند و مردم در رکاب ایشان برای یک قیام الهی جهانی لبیک گویان باشند.



نورنیوز
نظرات

با پاس گل و پنالتی آزمون قهرمان شد

زلزله 4.5 ریشتری در زیراب مازندران

تکذیب کشف چاقو در ورودی حرم مطهر رضوی

بنزین گران نمی شود/ضروردت واردات خودرو

عکس های منتخب جهان،13 دسامبر 2024

احتمال ریزش سنگ از کوه در جاده‌های هراز و چالوس

آغاز خدمات سفارت آذربایجان در ایران از 25 آذر

هشدار حشد شعبی درباره توطئه‌ علیه استان الانبار

پادکست | نعل وارونه به رنگ تروئیکای اروپایی

هشدار درباره فیشینگ با ترفند سود سهام عدالت

آلودگی و سرمای هوا؛ مدارس تهران تعطیل نشد/ مدارس کدام شهرها غیرحضوری شد؟

بازگشت خاموشی به پایتخت؛ برنامه‌ محدودیت‌ برقی را از سامانه برق من ببینید

اطلاعیه بانک مرکزی در خصوص شکل‌گیری بازار یکپارچه ارز

اتحادیه اروپا خواستار توقف غنی سازی اورانیوم توسط ایران شد

توصیه پزشکیان به مدیریت هوشمندانه تولید و مصرف انرژی

خروجی‌در بسیاری از رشته‌ها بیش از نیاز داخلی است

فرانسوا بایرو، نخست وزیر جدید فرانسه شد

جریان پرواز گوی آتشین در آسمان چه بود؟

عملیات مشترک ارتش یمن و مقاومت عراق علیه اهدافی در جنوب فلسطین اشغالی

آجیل و میوه شب یلدا چند؟

پسر 14 ساله در رودخانه تجن غرق شد

اعلام نتایج قرعه‌کشی جام‌جهانی 2026

مرغ و گوشت ارزان شد

راز 2 ساله قتل پیرمرد فاش شد

ورود مجلس به اجرای قانون هوای پاک

ریاکاری غرب؛ اشک تمساح برای یمن در سایه جنایت و کشتار درغزه

فرانسوا بایرو نخست‌وزیر جدید فرانسه شد

نورنما | صید ماهی 1.5 متری در کارون +فیلم

سرنگونی 3 پهپاد رژیم صهیونیستی توسط حماس

سازمان گزارشگران بدون مرز: 54 خبرنگار در سال 2024 کشته شدند

حمله روسیه به تاسیسات انرژی اوکراین در پاسخ به حمله به یک فرودگاه

والیبالیست‌های نوجوان ایران مقابل هند مغلوب شدند

آزادی برادر خالد مشعل از زندان آمریکا بعد از 20 سال

چرا سکه گران شد؟

مهاجرانی: مردم در پویش «دو درجه کمتر» شرکت کنند

نور ویدئو | مکانیسم ماشه؛ نعل وارونه به رنگ تروئیکای اروپایی +فیلم

تمدید فرصت دریافت سود سهام عدالت برای جاماندگان

آیت‌الله خاتمی: جامع‌ترین تحلیل درباره سوریه را رهبر معظم انقلاب اعلام کردند

تظاهرات خانواده‌های اسرای اسرائیلی علیه رژیم صهونیستی

«تام و جری»با داستانی تازه بازمی‌گردند

آنژه از عملکرد مهاجم آلمانی در لیگ اروپا انتقاد کرد

صدور بخشنامه‌ای جدید در دولت برای بررسی احکام خلاف شرع

18 نفر در نطنز با گاز مونوکسیدکربن مسموم شدند

نورنما | میراث جهانی چغازنبیل ، شوش +فیلم

اشغال جبل الشیخ سوریه توسط وزیر جنگ رژیم صهیونیستی تایید شد

آغاز اطلاع رسانی خاموشی‌ها در تهران

30 فلسطینی در 24 ساعت گذشته شهید شدند

رکورد فروش خودروهای برقی شکسته شد

تمرین استقلال ادامه دارد

عدم حمایت ترامپ از عضویت اوکراین در ناتو

اوکراین: آماده مذاکره با روسیه نیستیم

اردوغان بر نقش اتحادیه اروپا در بازسازی سوریه تاکید کرد

رونمایی مایکروسافت از مدل جدید هوش مصنوعی

رئیس‌جمهور چین در تحلیف ترامپ شرکت نمی‌کند

آغاز صدور احکام متناسب سازی 40درصد براساس جداول ابلاغی

قیمت جهانی طلا امروز 23 آذر 1403

مدارس مازندران 25 و 26 آذر تعطیل شد

آغاز رسمی تولید انبوه قطارهای ملی مترو از روز شنبه

انتخاب کاردار جدید سفارت ترکیه در دمشق

واکنش‌های جهانی به رویدادهای سوریه؛ از نگرانی مشترک تا تناقض آشکار

تداوم آلودگی هوا در تهران

قاتل معلم فرانسوی با تحریرالشام در ارتباط بود

بارش برف و باران در جاده چالوس

سازمان ملل: نقض حاکمیت سوریه توسط اسرائیل را محکوم می‌کنیم

مجلس نمایندگان آمریکا بودجه 895 میلیارد دلاری نظامی را تصویب کرد

طرح صلح ترامپ برای اوکراین؛ واگذاری زمین‌های شرقی به روسیه و منابع معدنی به آمریکا

دیدار و گفت‌و‌گوی وزیر خارجه آمریکا با اردوغان درباره تحولات سوریه

هشدار؛ برف، سیل و یخبندان در راه است/خطر کولاک؛ مسافران برگردند

انهدام 90 درصد موشک‌های سوریه از سوی رژیم اسرائیل/اردن میزبان نشست چندجانبه در باره سوریه

اسرائیل و آینده سوریه!

10 دلیل ناکارآمدی فشار حداکثری امریکا علیه ایران

پزشکیان از مردم درخواست کرد؛ 2 درجه‌ دمای گرمایش منازل را کم کنید

مسجد سلیمان قهرمان لیگ فرنگی شد

پرسپولیس و استقلال در تهران از رقبای آسیایی میزبانی می‌کنند

اسلامی خبر داد؛تامین 20 هزار مگاوات برق هسته‌ای با سرمایه گذاری 80 میلیارد دلاری

چه کسی بر سوریه حکومت خواهد کرد؟

باید صرفه‌جویی در مصرف انرژی را به عنوان یک هنجار در نسل جدید جا بیاندازیم

وضعیت هوای تهران همچنان قرمز / تهران باز هم صاحب «آلوده‌ترین هوا جهان» شد

دبیرکل جنبش انصارالله یمن: رژیم صهیونیستی به فراتر از سوریه طمع دارد

انتشار جزئیات خبر بازداشت 30 شهرک‌نشین صهیونیست به جرم جاسوسی برای ایران

یک هندی قهرمان جدید شطرنج جهان شد

صعود استقلال به یک هشتم نهایی جام حذفی

خاموشی‌ها از سر گرفته می‌شود/ انتشار جداول خاموشی از شنبه/گاز 53 هزار باغ‌ویلا قطع شد+فیلم

8 تیم راه یافته به مرحله یک هشتم نهایی جام حذفی مشخص شد

گفتگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و امارات

پادکست | آیا ماکارونی میتونه باعث مسمومیت بشه ؟ +فیلم

کسب یک مدال طلا و دو برنز جهانی توسط دو وزنه بردار ایران

هشدار؛ کلاهبرداران سود سهام عدالت در کمین هستند

«دوبله خودکار» در یوتیوب ممکن شد

قاتل جوان پس از یک سال تسلیم قانون شد

غرب از برجسته‌سازی نام ایران در سوریه به دنبال چیست؟

تشریح جزئیات 2 قتل خانوادگی در پایتخت

مدیر عامل گروه زر به عنوان مدیر جهادی برتر در عرصه توسعه اقتصادی معرفی شد

ترامپ برای دومین بار شخصیت سال مجله «تایم» شد/ترامپ: به هیچ کس اعتماد ندارم

رویترز ادعا کرد؛ ایران با نظارت بیشتر در فردو موافقت کرد

سفیر ایران: اجازه حمله تروریستی به عراق را نخواهیم داد

استقبال حماس از قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای برقراری آتش‌بس

واکنش غریب‌آبادی به اعتراف گروسی درباره سلاح‌های هسته‌ای اسرائیل

نتایج آزمون کارآموزی وکالت 1403 اعلام شد

نماینده پارلمان انگلیس: بی‌کیفرمانی، اسرائیل را جسورتر کرده است

X
آگهی تبلیغاتی