به گزارش نورنیوز، این روزنامه می افزاید البته این وضعیت قبلا نیز وجود داشته ولی اکنون شواهدی نشان می دهد که شورای عالی خاخام به هدف خدمت به محتکران برخی مواد غذایی و نوشیدنی ها دست به این اقام می زند،چون بازشدن درهای واردات برای دیگر تجار بازار به منافع این افراد و حاخام ها لطمه وارد می کند.
ویژه نامه اقتصادی مامون وابسته به یدیعوت احرونوت در این گزارش می نویسد:اگر تمامی اصلاحات و تغییرات سیستی طی این سنوات انجام می شد و اکنون می بایست بازارها پر از کالا می بودو احتکار در واردات شکسته می شد، ولی این اتفاق نیفتاده و رقابتی در قیمت ها نیست و هنوز بسیاری از کالاها گران هستند.
از سوی دیگر چالش بزرگ تر در مقابل ایجاد فضای رقابت به دست آوردن گواهی حلال در واردات و تولید از شورای عالی خاخام ها است.
در گفتگوی روزنامه صهیونیستی با بسیاری از وارد کنندگان،همگی آن ها از ترس ایجاد اذیت از سوی شورای عالی خاخام ها درخواست کردند که نامی از آن ها ذکر نشود،این افراد در گفتگو با انتقاد از اقدامات شورای عالی خاخام ها گفتند: مجوزی که دو روز فقط برای صدور آن وقت می خواهد در عمده مواقع بیش از 6 ماه باید منتظر صدورش ماند و این یک اقدام تعمدی است.
یکی دیگر از تجار می گوید: شورای خاخام ها برای تجار بزرگ و اصلی مجوزهای سالانه صادر می کند،ولی تجار جدید را اذیت می کند تا نتوانند با تجار بزرگ رقابت کنند.
این گزارش می افزاید: اگر شورای عالی خاخام ها اگر دست از این اقدامات بردارد و مجوزها را صادر کند قیمت ها بین 30 الی 40 درصد در بازارها کاهش پیدا خواهد کرد.
مسئله مجوزهای حلال و احتکار خاخام ها یکی از پرونده های مهم دولت نتانیاهو در سال های اخیر بوده است،چون در صورت شکستن این احتکار باعث بهبود معیشت و خرید افراد خواهد شد،ولی فراکسیون های حریدیم(وابسته به خاخام ها) در کنیست مانع بزرگی در این مسیر بودند و نتانیاهو نیز با آنان در تعامل بود.
یدیعوت احرونوت می افزاید: دولت نیز در این راستا اقدام ملموسی انجام نداده است و گزارش ها حاکی از آن است که همچنان شورای عالی خاخام ها در مسئله احتکار کالاها نقش مهمی را ایفا می کند. همچنین شورای خاخام ها مانع ایجاد تغییراتی در قانون واردات شد در دوره بیستم کنیست این رژیم شد.
این روزنامه صهیونیستی می افزاید: اقدامات شورای عالی خاخام ها گزارش های مبنی بر نقش این شورا در احتکار را اثبات می کند،چون نمی خواهند برای منافع شان رقیبی پیدا شود.
این موضوع امروزه در بازار گوشت بسیار نمایان است،قیمت امروز گوشت 30 درصد گران تر در مقایسه با کشورهای توسعه یافته است و این به دلیل سخت گیری های بی مورد و هزینه بسیار بالای صدور گواهی حلال است.
وارد کنندگان می گویند: واردات گوشت برای ما بسیار هزینه دارد، به طور مثال برای واردات از کشورهای آمریکای لاتین باید 10الی 14 خاخام را برای هر کشتارگاه اعزام کنیم و هزینه هر خاخام بین 6 الی 7 هزار دلار در ماه است، به اضافه هزینه های دیگر، و این بدین معناست که ماهانه باید بیش از 100 هزار دلار برای واردات 500 تن گوشت هزینه کرد.
این روزنانه در پایان به این موضوع اشاره می کند که: رژیم صهیونیستی مجوزهای حلال یهودی صادره در خارج از این کشور را رد می کند و این در حالی است که ما یهویدیان تندرو حریدیم تندروتر از صهیونیست ها در کشورهایی مثل فرانسه و آمریکا حضور دارند، ولی در این جا هدف این است که این گواهی فقط و به دلیل اهداف اعلام شده در گزارش در احتکار شورای عالی خاخام ها باشد.
نورنیوز