×
اقتصادی
شناسه خبر : 337282
تاریخ انتشار : یکشنبه 1405/05/18 ساعت 15:54
تسریع بازسازی پالایشگاه‌های آسیب‌دیده پارس جنوبی

تسریع بازسازی پالایشگاه‌های آسیب‌دیده پارس جنوبی

عملیات بازسازی پالایشگاه‌های آسیب‌دیده پارس جنوبی با هدف بازگرداندن ظرفیت تولید گاز و آماده‌سازی شبکه انرژی کشور برای زمستان ادامه دارد؛ طبق برنامه، 100 میلیون مترمکعب از ظرفیت ازدست‌رفته تولید گاز در ماه‌های آینده به مدار بازخواهد گشت.

نورینوز- گروه اقتصادی: همزمان با تداوم تولید در سکوهای پارس جنوبی، عملیات بازسازی پالایشگاه‌های آسیب‌دیده این منطقه با هدف بازگرداندن ظرفیت ازدست‌رفته تولید گاز و آماده‌سازی شبکه گاز کشور برای فصل سرد سال با سرعت در حال انجام است.

آسیب بخشی از تأسیسات پالایشگاهی پارس جنوبی در جریان حملات اخیر، بخشی از ظرفیت تولید گاز کشور را از مدار خارج کرد؛ موضوعی که در کنار ناترازی موجود در صنعت گاز، ضرورت بازگرداندن سریع ظرفیت‌های ازدست‌رفته را افزایش داده است.

خروج ۲۳۰ میلیون مترمکعب ظرفیت تولید گاز از مدار

براساس اعلام محمدجعفر قائم‌پناه، معاون اجرایی رئیس‌جمهوری، حملات اخیر به زیرساخت‌های صنعت نفت، ۲۳۰ میلیون مترمکعب از ظرفیت تولید گاز کشور را از چرخه تولید خارج کرده است.

طبق برنامه‌ریزی انجام‌شده، قرار است با تلاش متخصصان صنعت نفت، در ماه‌های آینده حدود ۱۰۰ میلیون مترمکعب در روز از این ظرفیت دوباره به مدار تولید بازگردد.

محسن پاک‌نژاد، وزیر نفت، نیز بر ضرورت جبران ظرفیت ازدست‌رفته تأکید کرده و اعلام کرده است که تمام ظرفیت‌های موجود برای بازگرداندن بخش عمده محدودیت‌های تولید گاز تا پیش از آغاز فصل سرما به کار گرفته خواهد شد.

بازسازی پالایشگاه‌های پارس جنوبی با استفاده از توان داخلی

هدف وزارت نفت تنها بازسازی فیزیکی تأسیسات آسیب‌دیده نیست، بلکه بازگرداندن ظرفیت تولید گاز در کوتاه‌ترین زمان ممکن در دستور کار قرار دارد.

در همین راستا، شرکت‌های ملی نفت و گاز ایران، شرکت نفت و گاز پارس، پیمانکاران و سازندگان داخلی در بخش‌های مختلف مهندسی، تأمین تجهیزات، اجرا و راه‌اندازی در این فرآیند مشارکت دارند.

حمید بورد، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، نیز در بازدید از پالایشگاه‌های آسیب‌دیده پارس جنوبی بر ضرورت شتاب‌بخشی به عملیات بازسازی و بازگرداندن این پالایشگاه‌ها به چرخه کامل بهره‌برداری تأکید کرده است.

بازگشت ۳ ترین فاز ۱۴ پارس جنوبی در ۱۰ روز

تورج دهقانی، مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس، با تشریح آخرین وضعیت بازسازی پالایشگاه‌های آسیب‌دیده اعلام کرد پس از وقوع حملات، ظرفیت‌های فنی، مهندسی و اجرایی برای آواربرداری، ایمن‌سازی، ارزیابی خسارت و آغاز عملیات بازسازی در کوتاه‌ترین زمان ممکن بسیج شد.

به گفته دهقانی، سه ترین پالایشگاه فاز ۱۴ پارس جنوبی ظرف ۱۰ روز به چرخه تولید بازگشت.وی همچنین اعلام کرد عملیات ایمن آواربرداری پالایشگاه‌های سوم و پنجم در کمتر از دو ماه به پایان رسیده است.

احیای آخرین ردیف شیرین‌سازی پالایشگاه فاز ۱۴ نیز مطابق برنامه زمان‌بندی در حال انجام است و عملیات اجرایی در پالایشگاه‌های آسیب‌دیده با رعایت الزامات فنی، مهندسی و ایمنی دنبال می‌شود.

استمرار تولید گاز همزمان با بازسازی

در جریان بازدید مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران از مناطق عسلویه و کنگان، آخرین وضعیت پالایشگاه‌های فازهای ۹ و ۱۰، فازهای ۴ و ۵ و فاز ۱۴ مورد بررسی قرار گرفت.

پالایشگاه فاز ۱۴ که در جریان جنگ ۱۲ روزه آسیب دیده بود، اکنون یکی از محورهای اصلی عملیات بازسازی به شمار می‌رود و بازسازی یک ردیف شیرین‌سازی آن با استفاده از ظرفیت‌های فنی و مهندسی صنعت نفت ادامه دارد. همزمان با عملیات بازسازی، تولید در سکوهای گازی پارس جنوبی، تعمیرات اساسی سکوها و فعالیت‌های توسعه‌ای نیز متوقف نشده است.

بورد استمرار این فعالیت‌ها را حاصل مدیریت منسجم و تلاش کارکنان صنعت نفت دانست و تأکید کرد این صنعت در شرایط بحرانی، همزمان مسئولیت صیانت از تأسیسات و سرمایه‌های ملی، استمرار تولید و تأمین انرژی کشور را برعهده دارد.

پارس جنوبی آماده تأمین گاز در زمستان

با توجه به اینکه جبران کامل ظرفیت ازدست‌رفته پالایشگاهی به زمان نیاز دارد، حفظ تولید پایدار در سکوهای پارس جنوبی و افزایش قابلیت اطمینان تأسیسات اهمیت ویژه‌ای پیدا کرده است.

ظرفیت‌های فنی، عملیاتی و مدیریتی صنعت نفت اکنون برای بازسازی تأسیسات آسیب‌دیده، تقویت زیرساخت‌های عملیاتی و آماده‌سازی سکوهای دریایی برای فصل سرد سال به کار گرفته شده است.

در مجموع، عملیات جاری در پارس جنوبی تنها به بازسازی چند پالایشگاه محدود نمی‌شود؛ بلکه حفظ تولید، بازگرداندن ظرفیت پالایشگاهی، آماده‌سازی سکوهای دریایی، تقویت زیرساخت‌های عملیاتی و اجرای طرح‌های عمرانی به صورت همزمان دنبال می‌شود.

بازگشت سه ترین فاز ۱۴ به چرخه تولید در مدت ۱۰ روز، پایان آواربرداری و ایمن‌سازی پالایشگاه‌های سوم و پنجم و آغاز عملیات بازسازی پالایشگاه‌های فازهای ۴ و ۵، بخشی از اقداماتی است که با هدف کاهش زمان بازگشت ظرفیت تولید و آماده‌سازی شبکه گاز کشور برای زمستان انجام می‌شود.

اکنون صنعت نفت با تکیه بر توان متخصصان، پیمانکاران و سازندگان داخلی، سه مأموریت اصلی حفظ تولید گاز، بازسازی تأسیسات آسیب‌دیده و آماده‌سازی برای فصل سرد سال را به صورت همزمان دنبال می‌کند؛ اقداماتی که می‌تواند در پایداری تأمین انرژی کشور در ماه‌های پیش رو نقش مهمی داشته باشد.


نظرات

آخرین اخبار
وضعیت آب و هوا امروز چهار شنبه 28 مرداد 1405+ وضعیت استانها
ترامپ به دنبال دیدن کیم جونگ اون است
غریب‌آبادی: ملت ایران در برابر فشار عقب‌نشینی نمی‌کند
آیا کراتین در مبارزه با سرطان موثر است
پایان افسانه فایده پیاده‌روی برای استخوان‌ها؛ پژوهش‌های جدید چه می‌گوید؟
حرکت کشور به سوی بحران جمعیتی؛ مداخلات افراد غیرمتخصص در حوزه سلامت باروری
رازی که 3000 سال مدفون بود؛ کشف کتیبه‌های «رامسس دوم» در قلب صحرای سینا
مجله فارین افرز؛ پایان دوران سلطه آمریکا در خاورمیانه؟
شکاف میان ترامپ و ونس درباره ایران
ترور به بهانه حذف تهدید؛ پشت پرده حمله اسرائیل به شهر غزه چیست؟
نماینده محیط‌زیست ایران در بریکس از خجالت اماراتی‌ها درآمد
رد ادعای امارات در اتهام زنی به ایران
پایان اختلاف بر سر ریاست هیات فوتبال؛ فدراسیون زیر بار محدودیت‌های وزارت ورزش نرفت
بدهی ملی آمریکا از 39 تریلیون دلار گذشت
کرمان بر سکوی قهرمانی؛ پایان رقابت‌های کشتی پهلوانی کارگران کشور
لوموند در انتقاد از ترامپ: کارنامه‌ای «مملو از شکست» در خاورمیانه
موج محکومیت‌های بین‌المللی در پی حمله اسرائیل به فرودگاه «ابوالظهور» در سوریه
اقدام خصمانه فرانسه علیه 2 دیپلمات ایرانی
دستگیری عامل عمدی آتش‌سوزی در جنگل‌های ایلام
ممنوعیت ساعت هوشمند و هندزفری در کنکور؛ محرومیت از آزمون تا 10 سال!
نورنما | مسیر شگفت انگیز راه آهن دورود به اندیمشک در ایران زیبا
چرخش استراتژیک در کاراکاس؛ چرا ونزوئلا پس از سال‌ها به رژیم صهیونیستی نزدیک شد؟
حضور یکپارچه مردم در چهلمین روز تشییع تاریخی وتدفین «آقای شهید ایران »
گفت‌وگوی تلفنی بن زاید و ترامپ؛ بررسی محورهای همکاری امارات و آمریکا
توافق آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و دولت موقت سوریه برای حل پرونده پادمانی
دیپلماسی علمی در محاصره؛ پنتاگون نگران «نشت فناوری» به ایران، چین و روسیه
آمریکا رئیس دیوان بین‌المللی کیفری را تحریم کرد
اطلاعیه وزارت خارجه ایران درباره معرفی 2 دیپلمات فرانسوی به‌عنوان عناصر نامطلوب
شمسی پور قهرمان کشتی فرنگی جوانان جهان شد
واکنش محسن رضایی به ادعای ترامپ درباره مالکیت بر تنگه هرمز
نساجی 0 - 1 استقلال / صدر جدول آبی باقی ماند +فیلم خلاصه بازی
تعطیلی ادارات و بانک‌ها فردا چهارشنبه 28 مرداد؛ اسامی استان‌ها اعلام شد
قالیباف: با اعمال فشار بیشتر بر ایران، نمی‌توان به امتیازاتی دست یافت
پخش زنده بازی النصر و الدرعیه امروز سه شنبه در جام پادشاهی عربستان
تقویم کامل بازی‌های استقلال و تراکتور در مسابقات آسیایی
عملیات جدید یمن در جنوب استان الحدیده
قطع زنجیره تأمین ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن توسط ایران
جنگ 40 روزه معادلات امنیتی منطقه را تغییر داد
قطعی برق کرمانشاه فردا چهارشنبه 28 مرداد + جدول خاموشی
گزارش تصویری از مراسم بزرگداشت چهلمین روز تشییع تاریخی و تدفین «آقای شهید ایران»
مراسم چهلم رهبر شهید در تهران؛ وداعی که پس از 40 روز همچنان تازه است
درخشش خیره‌کننده نمایندگان تکواندوی ایران در پاکستان
انفجارهای مهیب در دبی؛ آیا امارات هدف حمله مستقیم قرار گرفته است؟
ترکیب احتمالی پرسپولیس مقابل استقلال خوزستان؛ تغییر در ترکیب
نقطه عطف دانشگاه علم و فرهنگ؛ تاسیس دانشکده هوش مصنوعی
خلاصه و نتیجه بازی تراکتور و سپاهان امروز سه شنبه در رقابت های لیگ برتر ایران
پخش زنده بازی سپاهان و تراکتور امروز سه شنبه 27 مرداد در رقابت های لیگ برتر ایران
حادثه امنیتی در تنگه هرمز؛ کشتی باری هدف پرتابه ناشناس قرار گرفت
یزد در چهلم رهبر شهید انقلاب، یکپارچه به میدان می‌آید
خلاصه و نتیجه بازی استقلال و نساجی امروز سه شنبه/استقلال 1 - نساجی 0