نورنیوز- گروه بین الملل: اگرچه رئیس جمهور ایالات متحده مدعی شده است که در خصوص \"پرونده پسر بایدن در اوکراین\" مکالمه ای عادی با زلانسکی داشته ، اما با وجود انتشار متن مکالمه ترامپ از سوی کاخ سفید، برخی منابع معتقدند که کاخ سفید با مقامات اوکراینی در خصوص انتخابات ریاست جمهوری سال 2020، وارد معامله شده است!
روزنامه واشنگتن پست گزارش کرده، دونالد ترامپ کمی پیش از تماس تلفنی جنجالیاش با رییس جمهور اوکراین به رییس دفتر موقت کاخ سفید دستور داده، کمک مالی نظامی نزدیک به ??? میلیون دلاری به اوکراین را متوقف کند.
متعاقب این اقدام، رئیس جمهور آمریکا فورا تماسی تلفنی با زلانسکی برقرار کرده و از وی خواسته است تا در خصوص فساد بایدن و پسرش تحقیقاتی را صورت دهد.وی چندین بار این درخواست را از زلانسکی مطرح کرده است.به عبارت بهتر، ترامپ به زلانسکی پیام داده است که برقراری دوباره کمکهای نظامی واشنگتن به کی یف، در گروی همکاری کی یف با کاخ سفید در تقابل با بایدن است.
از سوی دیگر، این ماجرا اساسا قر ار نبوده است افشا شود اما نهادهای امنیتی آمریکا، که بخش عمده ای از آنها مخالف استمرار حضور ترامپ در کاخ سفید هستند، جزئیات آن را منتشر کرده اند.حتی برخی دیپلماتها و مقامات ارشد وزارت خارجه آمریکا معتقد هستند که این اقدام، بسیار ناشیانه محسوب شده و نوعی پاس گل به حزب دموکرات برای استیضاح و حتی وادارسازی ترامپ به استعفاست.
اگرچه زلانسکی در حاشبه نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد، اعمال فشار از سوی واشنگتن بر کی یف در خصوص تحقیقات علیه بایدن را منکر شده است، اما کلیت تماس تلفنی ترامپ با همتای اکراینی خود در خصوص نامزد رقیبش ( بایدن) را تایید کرده است. هم اکنون رایزنی های گسترده و البته پشت پرده ای میان مقامات ارشد حزب دموکرات و جمهوریخواهان سنتی بر سر نحوه مواجهه با رسوایی تازه ترامپ در جریان است. آخرین اخبار حاکی از آن است که دموکراتها قصد دارند این پرونده را تا زمان استعفای ترامپ از قدرت دنبال کنند.
برخی از سران حزب دموکرات نیز معتقدند که این پرونده، می تواند به عنوان یک برگ برنده علیه ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده به کار گرفته شود. آنها این گونه استدلال می کنند که با توجه به عدم امکان حمایت 67 عضو سنا از استیضاح و برکناری ترامپ، بهتر است به جای سرمایه گذاری دموکراتها بر روی استیضاح و برکناری یا استعفای ترامپ، از این پرونده به عنوان یک اهرم فشار بر کمپین انتخاباتی ترامپ استفاده شود.
در مقابل، عده ای از سران حزب جمهوریخواه معتقدند که رسوایی اخیر، جایی ر ا برای مانور ترامپ در انتخابات باقی نخواهد گذاشت. در چنین شرایطی باید برای \"گذار احتمالی از ترامپ\" در انتخابات ریاست جمهوری آتی آماده شد. این افراد معتقدند که باید ترامپ را بابت استعفا از مقام ریاست جمهوری یا اعلام عدم حضور در انتخابات ریاست جمهوری آتی، تحت فشار قرار داد ، هر چند که رئیس جمهور آمریکا به شدت در این خصوص مقاومت خواهد کرد. در هر حال، طی روزهای آتی شاهد تشدید مناقشات سیاسی در ایالات متحده بر سر ماجرای \"اوکراین گیت\" خواهیم بود. موضوعی که سرنوشت رئیس جمهور جنجالی آمریکا را در هاله ای از ابهام قرار خواهد داد.
نورنیوز