×
بین الملل
شناسه خبر : 337138
تاریخ انتشار : شنبه 1405/05/17 ساعت 19:10
واکنش معاون رئیس جمهور ترکیه به ناتوی اسلامی

واکنش معاون رئیس جمهور ترکیه به ناتوی اسلامی

معاون رئیس‌جمهور ترکیه اعلام کرد: توافق دفاعی مکه میان ترکیه، عربستان و پاکستان علیه هیچ کشور ثالثی نیست و با هدف تقویت بازدارندگی، ثبات منطقه‌ای و همکاری‌های دفاعی انجام شده است.

نورنیوز-گروه بین الملل: «جودت ییلماز»، معاون رئیس‌جمهور ترکیه اعلام کرد: «توافق دفاعی مشترک مکه» میان ترکیه، عربستان سعودی و پاکستان علیه ایران یا هیچ کشور دیگری طراحی نشده و هدف آن تقویت بازدارندگی و ثبات منطقه‌ای است.

ییلماز در گفت‌وگو با شبکه «سی‌ان‌ان ترک» این توافق را بسیار مهم دانست و افزود که افزایش تنش‌های ژئوپلیتیکی و تضعیف نظام جهانی، اهمیت همکاری‌های منطقه‌ای را افزایش داده است و ظرفیت‌های سه کشور مکمل یکدیگر است؛ پاکستان از توان هسته‌ای و موقعیت جغرافیایی مهم برخوردار است، عربستان در حوزه انرژی و تأمین مالی جایگاه ویژه‌ای دارد و ترکیه نیز دارای توانمندی‌های صنعتی و دفاعی قابل توجه است.

وی تأکید کرد: توافق مکه علیه هیچ طرفی نیست و یک سازوکار بازدارنده برای مقابله با خطرهای احتمالی است. این توافق جایگزین ناتو یا دیگر ائتلاف‌هایی که ترکیه در آنها عضویت دارد، نخواهد بود.

معاون رئیس‌جمهور ترکیه درباره احتمال رویکرد ضدایرانی این توافق نیز تصریح کرد: «قطعاً نباید آن را ساختاری علیه ایران تلقی کنیم.» به گفته وی، هدف اصلی توافق، تقویت صلح و ثبات منطقه‌ای و جهانی است.

ییلماز با اشاره به احتمال گسترش این توافق اظهار داشت: ساختار جدید برای پیوستن کشورهای دیگر باز است.

وی همچنین مصر را کشوری مهم از نظر نظامی، جغرافیایی و جمعیتی دانست و گفت: مسیر توسعه این ساختار بر اساس موضع مشترک سه کشور تعیین خواهد شد.

وی همچنین با رد تعابیری مانند «ناتوی اسلامی» یا «ائتلاف سنی»، تأکید کرد که این توافق باید «توافق مکه» و چارچوبی برای امنیت منطقه‌ای نامیده شود.

معاون رئیس‌جمهور ترکیه درباره احتمال مشارکت عربستان در پروژه جنگنده «قاآن» نیز گفت که چنین همکاری‌ای ممکن است و پروژه‌های بزرگ دفاعی به مشارکت چند کشور و تقسیم مسوولیت‌ها نیاز دارند.

ییلماز همچنین از آغاز همکاری ترکیه و عربستان در زمینه‌هایی مانند رفع تحریم‌ها و سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های حیاتی سوریه خبر داد و اظهار داشت که ثبات سوریه با ثبات ترکیه ارتباط مستقیم دارد و همکاری دو کشور می‌تواند آثار مثبتی بر سوریه و عراق داشته باشد.

وی درباره همکاری دفاعی ترکیه و پاکستان نیز بر افزایش تبادل تجربه میان نیروهای مسلح دو کشور، نزدیک کردن استانداردهای نظامی و تقویت قابلیت همکاری مشترک تأکید کرد.

این اظهارات پس از آن بیان شد که «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه، «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان سعودی و «شهباز شریف» نخست‌وزیر پاکستان روز جمعه در مکه مکرمه این توافق را امضا کردند.

بر اساس این توافق، حمله مسلحانه به هر یک از سه کشور، حمله علیه هر سه کشور تلقی می‌شود و طرف‌ها بر تقویت بازدارندگی مشترک و همکاری دفاعی تأکیدکردند.


اخبار مرتبط
پیمان مکه و معادله ایران؛بازی تازه آغاز شده است!
شنبه 1405/05/17 ساعت 09:56
نورنیوز زمینه ها و ابعاد پیمان دفاعی مکه را بررسی می کند؛
پیمان مکه و معادله ایران؛بازی تازه آغاز شده است!
پیمان دفاعی عربستان، پاکستان و ترکیه در مکه را نمی‌توان صرفاً ائتلافی علیه ایران دانست. این توافق در دل محیط امنیتی جدید غرب آسیا، تجربه جنگ یمن و تلاش ریاض برای تنوع‌بخشی به شرکای امنیتی شکل گرفته؛ اما پیام عراقچی، روایت دیگری از معماری امنیتی منطقه ارائه می‌کند.
اسحاق دار: توافق مکه به ثبات منطقه کمک می‌کند
جمعه 1405/05/16 ساعت 20:34
اسحاق دار: توافق مکه به ثبات منطقه کمک می‌کند
وزیر امور خارجه پاکستان با اشاره به امضای توافق دفاعی سه‌جانبه مکه میان پاکستان، عربستان و ترکیه ابراز امیدواری کرد، این توافق زمینه‌ساز صلح و ثبات بیشتر در منطقه شود.
پیمان دفاعی مکه امضا شد؛ اتحاد نظامی عربستان، ترکیه و پاکستان؛ بندهای این پیمان مهم چیست؟
جمعه 1405/05/16 ساعت 14:30
پیمان دفاعی مکه امضا شد؛ اتحاد نظامی عربستان، ترکیه و پاکستان؛ بندهای این پیمان مهم چیست؟
عربستان سعودی، ترکیه و پاکستان امروز جمعه با حضور محمد بن سلمان، رجب طیب اردوغان و شهباز شریف، «توافق‌نامه دفاع مشترک مکه» را امضا کردند؛ پیمانی که بر اساس آن هرگونه حمله مسلحانه به یکی از سه کشور، حمله به همه اعضا تلقی می‌شود و از آن به عنوان یکی از مهم‌ترین تحولات امنیتی و ژئوپلیتیکی منطقه در سال‌های اخیر یاد می‌شود.
نظرات

آخرین اخبار
خروج نیروهای خارجی؛ شرط تحویل سلاح گروه‌های مقاومت عراق
صالحی: قدردانی شیخ نعیم قاسم از نقش ایران، نشان‌دهنده هماهنگی دیپلماسی و مقاومت است
تبریک انصارالله یمن به مناسبت بیستمین سالگرد پیروزی جنگ 33 روزه
پزشکیان: دختران وزنه‌بردار ایران یک «اولین» ارزشمند را به نام خود ثبت کردند
گل‌گهر 1 - نساجی صفر؛ شروع شیرین رحمتی در سیرجان
جدول لیگ برتر فوتبال بعد از هفته اول / استقلال بالاتر از تراکتور و سپاهان
حضور فعال ایران در نشست مجازی وزرای ورزش بریکس 2026
سپاهان 2 - چادرملو صفر؛ استارت سه‌امتیازی طلایی‌پوشان در لیگ+ فیلم خلاصه بازی
درآوردن موفقیت‌آمیز سوزن از روده کودک 10 ساله در رشت
افشای پیوند ترامپ و علوم غریبه!
استقلال 4 - 0 مس شهر بابک/ شروع طوفانی و صدرنشینی آبی ها در لیگ برتر+ فیلم خلاصه بازی
خیبر 1 - فجرسپاسی 1؛ فرار خرم‌آبادی‌ها از شکست
تراکتور 2 - پیکان صفر؛ شروع کم‌نقص با درخشش مغانلو + فیلم گل های تراکتور
فرانسه خواستار توقف اشغالگری و پیگرد شهرک‌نشینان متجاوز صهیونیستی شد
حمله موشکی یمن به مواضع مزدوران عربستان در بندر المخا + فیلم
درخشش بنیامین فرجی در مسابقات جوانان؛ شکست قاطع نماینده فرانسه
جدول قطعی برق کرمانشاه فردا شنبه 24 مرداد ماه اعلام شد
یک خبر مهم برای پیشکسوتان پرسپولیس
عکس های برتر سال 2026 با موضوع اقیانوس ها
جزئیات سفر کوشنر و ملادنوف به اسرائیل و مصر درباره غزه
ضربه‌ پلیس به قاچاق دارو؛ دستگیری 2 راننده متهم
عملیات خنثی‌سازی مهمات در کنارک
قالیباف: بین امام شهید و رهبر معظم انقلاب هیچ فرقی نیست؛ حکم، حکم ولایت است
«نه» حزب‌الله به دیکته‌های اسرائیلی مورد پذیرش دولت لبنان
خلاصه و نتیجه بازی استقلال و مس شهر بابک امروز جمعه 23 مرداد در رقابت های لیگ برتر ایران
پرواز قشم به تهران، مشهد و اصفهان چه زمانی برقرار می‌شود؟
تحول در مدیریت ترافیک تهران؛ از رفع تأخیر جرائم تا ساماندهی موتورسیکلت‌ها
خلاصه و نتیجه بازی تراکتور و پیکان امروز جمعه 23 مرداد در لیگ برتر ایران+ فیلم
پخش زنده بازی استقلال و مس شهر بابک امروز جمعه 23 مرداد در رقابت های لیگ برتر ایران
نتانیاهو در آستانه انتخابات؛ «بی‌بی» باید کنار برود!
ترکیب استقلال مقابل مس شهر بابک اعلام شد؛ بازگشت آبی‌ها به شهر قدس پس از 168 روز
وزیر خارجه طالبان: نیازی به مذاکره با مخالفان سیاسی و مسلح نیست
نقشه ترامپ برای تعلیق ممنوعیت ساخت سالن رقص در کاخ سفید
آخرین وضعیت آلودگی نفتی در سواحل قشم
بسته‌های پیشنهادی جدید دولت برای تامین مسکن کم درآمدها
جنبش نجباء: اجازه شعله‌ور شدن درگیری داخلی در عراق را نمی‌دهیم
اقامه دعوی دانشجویان فلسطینی علیه دانشگاه کلمبیا
اولین واکنش رسمی پکن به رزمایش تایوان
واکنش رسانه‌های انگلیسی به اظهارات نتانیاهو
نابودی یک‌چهارم ناوگان پهپادی «ریپر» آمریکا
گزارش تکان‌دهنده سازمان جهانی بهداشت؛ افزایش بی‌سابقه حملات به مراکز درمانی
تداوم مأموریت فرسایشی آمریکا؛ «جورج واشنگتن» جایگزین «لینکلن»
تاریخ‌سازی بسکتبال سه نفره ایران؛ پسران در رده نخست لیگ ملت‌های آسیا
پنتاگون به دنبال بازسازی ذخایر پدافندی
پیشروی تانک‌های اسرائیلی به سمت حداثا
شکست نقشه‌های تجاوزگرانه در منطقه با تکیه بر فرهنگ مقاومت
دومینوی کناره‌گیری از دولت ترامپ
هشدار سازمان همکاری اسلامی درباره افزایش جنایت‌های صهیونیستی
بارش‌های شدید شرق آسیا را فلج کرد؛ چین و ژاپن درگیر سیل و تخلیه اضطراری
مهسا بهشتی قوی‌ترین بانوی آسیا؛ پایانی رؤیایی برای وزنه‌برداری دختران