×
بین الملل
شناسه خبر : 337127
تاریخ انتشار : شنبه 1405/05/17 ساعت 18:35
عربستان بیشتر ذخایر پاتریوت خود را در 38 روز از دست داد

عربستان بیشتر ذخایر پاتریوت خود را در 38 روز از دست داد

رویترز به نقل از مرکز مطالعات راهبردی و بین‌المللی اعلام کرد: عربستان در جریان 38 روز جنگ، حدود 86 درصد از ذخایر موشک‌های پاتریوت خود را مصرف کرده است.

نورنیوز-گروه بین الملل: برآوردهای جدید حاکی از کاهش بی‌سابقه ذخایر موشک‌های رهگیر پاتریوت است؛ عربستان تنها در جریان ۳۸ روز جنگ، حدود ۸۶ درصد از ذخایر خود را به کار گرفت و ذخایر آمریکا نیز ۶۵ درصد کاهش یافت؛ وضعیتی که یک بحران دفاعی و چالش‌های راهبردی عمده‌ای را برای واشنگتن و ریاض ایجاد کرده است.

خبرگزاری رویترز به نقل از مرکز مطالعات راهبردی و بین‌المللی (CSIS) گزارش داد که عربستان در ۳۸ روز نخست جنگ، حدود ۲۴۰۰ موشک رهگیر PAC-۳ شلیک کرده است؛ رقمی معادل تقریبا ۸۶ درصد از کل ذخایر این کشور معادل ۲۸۰۰ موشک که باعث شد تا آوریل گذشته، تنها ۴۰۰ موشک برای عربستان باقی بماند.

این مرکز خاطرنشان کرد که سایر کشورهای عرب حوزه خلیج فارس نیز مقادیر مشابهی از ذخایر خود را استفاده کرده‌اند که نشان‌دهنده یک بحران نظامی منطقه‌ای است.

برآوردهای CSIS حاکی از آن است که ارتش آمریکا بین ماه‌های فوریه و ژوئیه ۲۰۲۶، حدود ۶۵ درصد از موجودی موشک‌های پاتریوت خود را استفاده کرده است؛ به طوری که میزان ذخایر از حدود ۲۳۳۰ موشک پیش از آغاز جنگ تا پایان ماه ژوئیه به رقمی بین ۷۵۹ تا ۸۲۷ موشک کاهش یافته است.

منابع موجود نشان می‌دهند که هزینه هر آتش‌بار از یک میلیارد دلار فراتر می‌رود و قیمت هر موشک نیز بین چهار تا پنج میلیون دلار است؛ امری که تجدید و تکمیل مجدد این ذخایر را به بار مالی سنگینی تبدیل می‌کند.

وزارت جنگ آمریکا(پنتاگون) برای مقابله با کمبود شدید ذخایر، قراردادی کلیدی با شرکت لاکهید مارتین منعقد کرد که ارزش احتمالی آن به ۵۸.۶ میلیارد دلار می‌رسد؛ این قرارداد شامل تولید موشک‌های رهگیر پاتریوت در قالب برنامه‌ای چندساله تا سال ۲۰۳۲ است.

واشنگتن همچنین با فروش ۵۲۵۰ موشک رهگیر به کشورهای حوزه خلیج فارس موافقت کرد تا توان دفاعی آن‌ها را تقویت کرده و ذخایرشان را بازسازی کند.

برآوردها حاکی از آن است که بازگرداندن ذخایر پدافند هوایی به سطح پیش از آغاز جنگ ممکن است سال‌ها به طول انجامد؛ امری که ایالات متحده و متحدانش را با چالشی راهبردی روبه‌رو می‌کند، به‌ویژه در شرایطی که عملیات نظامی ادامه دارد و دامنه درگیری‌های منطقه‌ای در حال گسترش است.


اخبار مرتبط
کاهش شدید ذخایر موشکی آمریکا؛ استفاده از 1500 پاتریوت در درگیری با ایران
چهارشنبه 1405/05/21 ساعت 00:25
کاهش شدید ذخایر موشکی آمریکا؛ استفاده از 1500 پاتریوت در درگیری با ایران
نیویورک‌تایمز با افشای بحران ذخایر پاتریوت آمریکا گزارش داد که ارتش ایالات متحده در درگیری‌های اخیر با ایران، بیش از 1500 موشک رهگیر شلیک کرده و اکنون با کمبود جدی تسلیحات و چالش در برابر تاکتیک‌های نوین ایران مواجه است.
پاتریوت‌های عربی چگونه در زمین آمریکا جنگیدند؟
یکشنبه 1405/05/18 ساعت 17:00
نورنیوز بررسی می‌کند،
پاتریوت‌های عربی چگونه در زمین آمریکا جنگیدند؟
گزارش مصرف گسترده موشک‌های پاتریوت در کشورهای عربی، پرده از هزینه وابستگی به آمریکا برداشته و تسلیحاتی را آشکار کرده است که در جنگ اخیر علیه ایران به‌کار رفتند و معادله امنیت بومی منطقه را امروز زیر سؤال بردند.
درباره توافق سه‌جانبه عربستان، ترکیه و پاکستان
شنبه 1405/05/17 ساعت 12:51
مهدی علیخانی
درباره توافق سه‌جانبه عربستان، ترکیه و پاکستان
روز جمعه یک توافق دفاعی سه‌جانبه میان سه کشور مهم منطقه یعنی عربستان‌سعودی، ترکیه و پاکستان امضا شد. بلافاصله پس از انتشار این خبر و در تحلیل‌های اولیه‌، دلیل اصلی یا هدف این پیمان به «نحوه مواجهه با ایران پس از هدف قرار گرفتن عربستان‌سعودی به عنوان میزبان پایگاه‌های امریکا در جریان جنگ رمضان» معطوف شد.
نظرات

آخرین اخبار
زنگ خطر تب کریمه کنگو در ایران
فرانسه خواستار راه حل دیپلماتیک برای بازگشایی تنگه هرمز شد
یک ایرانی در مسیر صندلی طلایی پارالمپیک آسیا
پیام پزشکیان برای روز شعر و ادب فارسی
آزمون استقامت ایران و آمریکا در نبرد فرسایشی
پرواز استانبول–تهران «هما» متوقف شد
حمله روسیه به قلب لجستیک اوکراین
جاده شمال قفل شد؛ ترافیک 10 کیلومتری در محور رشت–قزوین
تکرار روایت جهت‌دار غرب در گفت‌وگوی کالاس و بن فرحان
کشف محموله 370 میلیارد ریالی دارو و مکمل قاچاق در شیراز
گزارش الجزیره از پیام‌های راهبردی رزمایش «جانم فدای ایران» در تهران
ارتقای پایگاه نظامی چین در نزدیکی باب‌المندب
ادعای فاز عملیاتی ائتلاف دریایی 41 کشور
وزیر آموزش‌وپرورش: ساخت 4700 مدرسه در دو سال گذشته
چین: استفاده ژاپنی‌های راست‌گرا از هوش مصنوعی برای تحریف حقایق تاریخی
فرود مرگبار هواپیمای کوچک در کرواسی
رمزگشایی از شرط تل‌آویو برای امضای توافق امنیتی با دمشق
پیش‌بینی پنج روزه هوای تهران
پاداش 2 میلیارد ریالی خراسان شمالی برای 5 نماینده خود در بازی‌های آسیایی ناگویا
سیطره انصارالله بر کوه‌های الاغبره در پیشروی خیره‌کننده
قاچاقچی «فسیل» به حبس محکوم شد
جبهه جدید تنش میان روسیه و غرب
ایران، چگونه بازطراحی «خاورمیانه جدید» را به شکست کشاند؟
دوران دوستی بی‌قید و شرط اروپا و آمریکا به پایان رسیده است
تحرکات رژیم صهیونیستی در کرانه باختری
کسب برنز ناگویا با عبور از دیوار چین میسر می‌شود+برنامه دیدارهای نهایی
تأکید ایران و روسیه بر تداوم همکاری‌های نظارتی در حوزه ایمنی هسته‌ای
یمن بازار نفت عربستان به اروپا را متوقف کرد
مسکو خواستار خروج سامانه‌های تایفون آمریکا از ژاپن شد
گزارش تصویری| رزمایش جان فدایان ایران
ایران متعلق به همه ایرانیان است
واکنش رسانه اسرائیلی به ادعاهای نتانیاهو درباره برنامه هسته‌ای ایران
لحن متفاوت سخنگوی ارتش پاکستان درباره دفاع از عربستان
یک جنگنده F-2000 در عربستان آسیب دید
گام جدید کرملین در قبال شرکت‌های غربی فعال در روسیه
واکنش بقائی به اظهارات یکی از سخنگویان آمریکا
کشف محموله مواد مخدر در خوزستان
مارین لوپن: ترامپ با جنگ علیه ایران «کل سیاره زمین» را به آتش می‌کشد
پایان محدودیت‌های هوایی عراق
گسترش بازار تاکسی‌های خودران اروپا
فراخوان ستاره‌های پرتغالی برای جام ملت‌های اروپا
لبنان بخشی از هر توافق ایران با آمریکا خواهد بود
احتمال ال‌نینو افزایش یافت؛ هشدار درباره بارش‌های شدید پاییزی
احضار کاردار انگلیس در مسکو در پی اختلافات تسلیحاتی
رونمایی از رقبای ایران در رقابت‌های ووشو بازی‌های آسیایی
واکنش روسیه به عملکرد آژانس بین‌المللی انرژی اتمی
فایننشال تایمز: طلای 4 میلیارد دلاری ونزوئلا در مسیر آمریکا
اختلاف قدیمی، جشن عروسی را به صحنه درگیری مرگبار تبدیل کرد
راهپیمایی در صعده در دفاع از مکه و حمایت از نیروهای مسلح یمن
انتقاد نماینده کنگره آمریکا از توافق تسلیحاتی با عربستان