×
اقتصادی
شناسه خبر : 336913
تاریخ انتشار : جمعه 1405/05/16 ساعت 15:20
چند درصد مشترکان خانگی دو برابر الگوی مصرف برق استفاده می کنند؟

چند درصد مشترکان خانگی دو برابر الگوی مصرف برق استفاده می کنند؟

معاون توانیر اعلام کرد حدود 2 درصد مشترکان خانگی که بیش از دو برابر الگوی مصرف برق استفاده می‌کنند، 10 درصد مصرف برق بخش خانگی را به خود اختصاص داده‌اند.

نورنیوز-گروه اقتصادی: همزمان با افزایش دمای هوا و رشد مصرف برق در روزهای گرم سال، مدیریت مصرف انرژی بیش از گذشته مورد توجه قرار گرفته است؛ موضوعی که مسئولان صنعت برق بر ضرورت همراهی همه مشترکان برای عبور از دوره اوج مصرف تأکید دارند. در این میان، بررسی الگوی مصرف مشترکان خانگی نشان می‌دهد بخش عمده مردم در محدوده الگوی تعیین‌شده مصرف می‌کنند، اما سهم گروه کوچکی از مشترکان پرمصرف از مصرف برق قابل توجه است.

در این زمینه عبدالامیر یاقوتی، مدیرکل دفتر مدیریت انرژی و برنامه‌ریزی امور مشتریان شرکت توانیر با اشاره به وضعیت مصرف برق در بخش خانگی اظهار کرد: حدود ۷۵ درصد جامعه زیر الگوی مصرف قرار دارند؛ به این معنا که حدود سه‌چهارم مشترکان کمتر از سطح تعیین‌شده به‌عنوان الگوی مصرف برق استفاده می‌کنند.

وی افزود: حدود ۱۵ درصد مشترکان بین الگو تا یک‌ونیم برابر الگو مصرف دارند، ۸ درصد بین یک‌ونیم تا دو برابر الگو مصرف می‌کنند و حدود دو درصد نیز بیش از دو برابر الگو مصرف دارند.

یاقوتی درباره سهم هر یک از این گروه‌ها از مصرف برق بخش خانگی گفت: حدود ۵۲ درصد مصرف برق بخش خانگی مربوط به همان ۷۵ درصد مشترکانی است که در محدوده الگو مصرف می‌کنند. ۱۵ درصد مشترکانی که بین الگو تا یک‌ونیم برابر الگو مصرف دارند، حدود ۱۸ درصد مصرف بخش خانگی را به خود اختصاص می‌دهند و سهم ۸ درصد مشترکانی که بین یک‌ونیم تا دو برابر الگو مصرف دارند نیز حدود ۱۷ درصد است. در این میان، حدود ۲ درصد مشترکان بیش از دو برابر الگو مصرف می‌کنند، اما سهم آنها از مصرف برق بخش خانگی به حدود ۱۰ درصد می‌رسد.

همه پرمصرف‌ها لزوماً بد مصرف نیستند

معاون توانیر درباره مشترکان بسیار پرمصرف گفت: نمی‌توان همه مشترکان پرمصرف را ذاتاً بد مصرف دانست. ممکن است برخی از آنها به دلیل شرایط خاص خانه، تعداد افراد، نوع تجهیزات یا عوامل دیگر، مصرف بیشتری داشته باشند و بنابراین نمی‌توان همه را با یک چوب راند.

وی ادامه داد: با این حال، در برخی موارد ممکن است برق یا سایر منابع انرژی بیش از نیاز مصرف شود؛ برای مثال، استفاده بیش از اندازه از سیستم‌های سرمایشی می‌تواند یکی از مصادیق مصرف غیرضروری باشد.

یاقوتی با اشاره به سیاست‌های صنعت برق برای مشترکان بسیار پرمصرف اظهار کرد: یکی از اقدامات در مرحله نخست، اعمال تعرفه‌های مربوط به مشترکان پرمصرف است. در میان حدود دو درصد مشترکان پرمصرف نیز، حدود نیم درصد نزدیک به پنج برابر الگو مصرف دارند؛ گروهی که تعداد بسیار محدودی هستند، اما مصرف بالایی دارند.

وی افزود: برای این گروه، قبض برق می‌تواند به ازای هر کیلووات، حدود ۴۰ برابر تعرفه یک مشترک معمولی که در محدوده الگو مصرف می‌کند، صادر شود و طبیعتاً رقم قبض این مشترکان بالا خواهد بود.

معاون توانیر همچنین به نقش تجهیزات هوشمند در مدیریت مصرف اشاره کرد و گفت: بیش از هفت میلیون کنتور هوشمند در شبکه نصب شده است که این تجهیزات تنها برای مدیریت مصرف از سوی صنعت برق نیستند، بلکه به خود مشترک نیز کمک می‌کنند وضعیت مصرفش را مشاهده و مدیریت کند.

یاقوتی ادامه داد: همان‌رطور که برخی تجهیزات در خانه میزان مصرف یا تغییرات جریان را نشان می‌دهند و افراد متوجه می‌شوند کدام وسیله مصرف بیشتری دارد، کنتور هوشمند نیز می‌تواند مانند داشبورد و آمپر خودرو عمل کند و وضعیت مصرف را به مشترک نشان دهد تا بتواند مصرف خود را تنظیم کند.

به گفته وی، مشترکان می‌توانند با مراجعه به اپلیکیشن «برق من»، مصارف قبلی و منحنی بار خود را مشاهده کنند. مشترکانی که دارای لوازم اندازه‌گیری هوشمند هستند نیز می‌توانند تقریباً هر سه تا چهار ساعت وضعیت مصرف خود را رصد کرده و در صورت نیاز، نحوه مصرف را تغییر دهند.

خاموش کردن یک لامپ هم مهم است

در کنار اقدامات صنعت برق، رعایت برخی نکات ساده از سوی مشترکان نیز می‌تواند در مدیریت مصرف مؤثر باشد. کارشناسان تأکید دارند بهترین حالت این است که انرژی مورد استفاده، چه آب، چه برق و چه گاز، متناسب با نیاز مصرف شود.

خاموش کردن لامپ‌های اضافه، خاموش کردن تلویزیون و سایر وسایلی که مورد استفاده نیستند و جلوگیری از مصرف غیرضروری، از جمله اقداماتی است که اگر به‌صورت جمعی از سوی مردم انجام شود، می‌تواند به مدیریت مصرف کمک کند.

نگهداری صحیح تجهیزات نیز اهمیت زیادی دارد؛ چراکه استفاده و نگهداری درست از وسایل می‌تواند راندمان آنها را افزایش دهد. برای مثال، تمیز کردن قسمت پشتی یخچال و رعایت فاصله مناسب آن با دیوار می‌تواند بر میزان مصرف برق تأثیر بگذارد.

در مورد سیستم‌های سرمایشی نیز اقداماتی مانند نصب سایبان برای کولرهای بیرونی، سرویس منظم تجهیزات و استفاده صحیح از آنها می‌تواند مصرف برق را کاهش دهد. همچنین در شرایط مناسب، استفاده از دور کند کولر به جای دور تند و تنظیم دمای محیط در محدوده‌ای متعادل، می‌تواند ضمن حفظ آسایش، مصرف انرژی را کاهش دهد.

ترکیب استفاده از پنکه و کولر گازی نیز یکی دیگر از روش‌هایی است که می‌تواند با تأمین شرایط مناسب برای افراد، مصرف انرژی را کاهش دهد.

به گفته مسئولان، انتخاب تجهیزات متناسب با نیاز خانوار نیز در مدیریت مصرف اهمیت دارد. تجهیزات باید علاوه بر برخورداری از راندمان مناسب، واقعاً مورد نیاز باشند.

برای مثال، اگر یک یا دو نفر در یک خانه زندگی می‌کنند، استفاده از یخچال بسیار بزرگ که انرژی بیشتری مصرف می‌کند، لزوماً منطقی نیست. همچنین نگهداری چند یخچال قدیمی صرفاً به این دلیل که «حیف است دور انداخته شود»، می‌تواند موجب افزایش مصرف برق شود.

این موضوع درباره تلویزیون و سایر تجهیزات برقی نیز صدق می‌کند و انتخاب وسایل دارای رده انرژی مناسب می‌تواند در کاهش مصرف برق مؤثر باشد.


نظرات

آخرین اخبار
استقلال 0-0 پرسپولیس/ همه چشم‌ها به نیمه دوم دوخته شد
هلند طلاهای خود را از آمریکا و کانادا خارج کرد
اروپا به حمایت از تحریم‌های آمریکا علیه ایران پیوست
آمریکا کاردار جدید خود در بغداد را معرفی کرد
نیو ریپابلیک: جنگ با ایران آمریکا را تضعیف کرده؛ ایران قوی‌تر شده است
کارت آزمون کاردانی 1405 منتشر شد؛ جزئیات دریافت و رفع نقص
ذوب‌آهن 1-0 پیکان تهران/ موتور پیکان در فولادشهر خاموش شد
ملوان انزلی 0-1 نساجی مازندران/ شکست خانگی ملوانان
تغییر در فرماندهی ارتش اردن؛ رئیس جدید ارتش منصوب شد
نسخه رئیس جمهور برای حوزه سلامت
خرس قهوه‌ای دنا قربانی تیراندازی شد
عارف: با بهره‌گیری از فناوری‌های نوین در جنگ رمضان، شرایط دفاعی کشور دائماً بهبود یافت
بقائی: سیریک داستان نیست؛ آمریکا حتی حمله به غیرنظامیان را انکار نمی‌کند
قیطاسی طلایی شد؛ نخستین طلای ایران در بازی‌های جهانی عشایری
قیمت سکه جهش کرد؛ سکه طرح جدید به 226 میلیون تومان رسید
نقش آلمان در تجهیز ماشین جنگی صهیونیست‌ها
نورنما | جست و جو برای یافتن هزاران مفقود در سیل نپال
نورنما | 12 شهریور ؛سالروز شهادت سردار مبارزه با استعمار انگلیس، رئیسعلی دلواری ،گرامی باد
عراقچی بر تقویت همکاری‌های ایران و روسیه تأکید کرد
تاج پرونده هزینه اردوهای ترکیه را به حراست فدراسیون سپرد
پوتین: چین شریک اصلی روسیه در زمینه انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای است
ادعای وزیر انرژی آمریکا درباره باقی ماندن نیروهای آمریکایی در خلیج فارس
سخنگوی شورای نگهبان: مطالبه اجرای قانون بدون شناخت قانون ممکن نیست
عضو الفتح: در جدیت آمریکا برای خروج از عراق تردید داریم
ترس صهیونیست‌ها از طرح غافلگیری ایران
نتانیاهو در غزه: اینجا می‌مانیم و خط زرد را حفظ می‌کنیم
هشدار بارش و سیلاب در 15 استان؛ هلال‌احمر به حالت آماده‌باش درآمد
هواپیمای جاسوسی ناتو بار دیگر به مرز روسیه نزدیک شد
شبح لینکلن در تایلند پهلو گرفت
ولعِ «شورون» برای بلعیدن منابع نفتی ونزوئلا
«اسکورت» حاتمی‌کیا؛روایت مردمانی که با جان خود قمار می‌کنند
گزارش تصویری | آثار تجاوز آمریکا به مراسم عروسی در سیریک
رتبه نخست ایران در کشف گاز جهان از 2025 تاکنون
عراقچی بر حمایت قاطع ایران از فلسطین تاکید کرد
واکنش «تریتا پارسی» به حمله آمریکا به مراسم عروسی در سیریک
فرش دستباف قسطی می‌شود؛ برنامه جدید برای رونق بازار فرش ایرانی
فایننشال تایمز: ترامپ آخرین میخ را بر تابوت نظم آمریکایی می‌کوبد
تمدید فراخوان حمایت از تولید مودم نوری با تراشه بومی
لیگ برتر والیبال با شیوه‌ای تازه برگزار می‌شود
انتقاد وزیر خارجه فرانسه از اتحادیه اروپا درباره شهرک‌نشینان سرزمین‌های اشغالی
نورنما | صحنه ای مسحور کننده از ماه خونین و یک نهنگ در پاتاگونیای آرژانتین
برنامه خاموشی فارس و شیراز فردا پنجشنبه 12 شهریور+لینک برنامه خاموشی فارس
تهدید تازه آمریکا علیه ایران
آینده جنوب لبنان در هاله‌ای از ابهام
شهادت راننده بیل مکانیکی در حمله آمریکا به جهرم
چرخش نفتی برنهام؛ «توقف نفت» دوباره به خیابان‌های لندن بازگشت
حمایت روسیه از کوبا جدی‌تر شد؛ هشدار به آمریکایی‌ها
آبفا: 5353 روستا از آب پایدار بهره‌مند شدند
برنامه قطعی برق کرمان فردا پنجشنبه 12 شهریور+ لینک خاموشی کرمان
سفر رئیس سومالی‌لند به آمریکا برای جلب حمایت واشنگتن