×
اجتماعی
شناسه خبر : 336848
تاریخ انتشار : جمعه 1405/05/16 ساعت 12:17
کاهش چشمگیر 88 درصدی آتش‌سوزی در مناطق محیط‌زیستی

کاهش چشمگیر 88 درصدی آتش‌سوزی در مناطق محیط‌زیستی

معاون یگان حفاظت محیط زیست از کاهش 88 درصدی سطح آتش‌سوزی در مناطق چهارگانه خبر داد؛ به طوری که میزان سوختن اراضی از 13 هزار هکتار در سال گذشته به 1645 هکتار در سال جاری رسید.

نورنیوز-گروه اجتماعی: در پی کاهش رطوبت و خشک شدن بخشی از پوشش گیاهی در فصل تابستان در پی افزایش دما، میزان آتش‌سوزی مناطق چهارگانه محیط زیستی به‌ویژه در منطقه زاگرس افزایش پیدا می‌کند.

منوچهر فلاحی درباره آخرین آمار آتش‌سوزی در مناطق چهارگانه محیط زیستی اظهار کرد:سطح آتش‌سوزی در مناطق چهارگانه از ابتدای سال ۱۴۰۴ تا ۱۵ تیر همان سال ۱۳ هزار و ۳۱۵ هکتار بود. این آمار در سال ۱۴۰۵ به ۱۶۴۵ هکتار کاهش یافت یعنی نسبت به مدت مشابه سال قبل ۸۸ درصد کاهش آتش‌سوزی داشته‌ایم.

وی درباره بیشترین استان‌هایی که درگیر آتش‌سوزی بوده‌اند، گفت: در سال ۱۴۰۴، کرمانشاه با ۵۴۱۹ هکتار، فارس با ۳۳۶۸ هکتار، لرستان با ۳۱۱۲ هکتار و خوزستان با ۱۰۰۳ هکتار بیشترین میزان آتش‌سوزی در مناطق چهارگانه را داشته‌اند. در این میان ۴۰.۷ درصد آتش‌سوزی‌ها در استان کرمانشاه، ۲۵.۳ درصد در فارس، ۲۳.۴ درصد در لرستان و ۷.۵ درصد در خوزستان رخ داد.

معاون یگان حفاظت محیط زیست اضافه کرد: در سال جاری بیشترین میزان آتش‌سوزی مناطق چهارگانه در استان فارس با ۱۳۸۲ هکتار، کهگیلویه و بویراحمد در ۱۹۰ هکتار، کرمانشاه در ۵۱ هکتار و چهار محال و بختیاری در ۲۱ هکتار بوده است، بدین ترتیب ۸۴ درصد آتش‌سوزی‌های رخ داده در استان فارس، ۱۱.۵ درصد در استان کهگیلویه و بویراحمد،۳.۱ درصد در کرمانشاه و ۱.۳ درصد در چهارمحال و بختیاری بوده است.در حالی‌که کرمانشاه سال گذشته رتبه اول را در آتش‌سوزی مناطق چهارگانه داشت ولی امسال رتبه سوم را در این زمینه دارد. بیشترین نقاط دچار آتش‌سوزی در جنوب و جنوب غرب کشور بوده است. 

وی درباره بیشترین مناطق دچار آتش‌سوزی در سال جاری گفت: از ابتدا تا 15 تیر سال جاری، بیشترین وسعت حریق در منطقه حفاظت شده «ماله گاله» در استان فارس با ۷۵۷ هکتار ثبت شد. پس از آن منطقه حفاظت شده ارژن و پریشان در استان فارس با ۴۶۴ هکتار و در رتبه سوم منطقه حفاظت شده «کوه دیل» استان کهگیلویه و بویراحمد با ۱۷۲ هکتار قرار دارد.

فلاحی درباره احتمال وقوع آتش‌سوزی در بهار و تابستان و کانون‌های بحرانی آتش‌سوزی اظهارکرد: با ۹۸ درصد احتمال آتش‌سوزی در ایلام وجود دارد. خطر آتش‌سوزی در برخی مناطق کرمانشاه و لرستان بالاست. بر اساس پیش‌بینی‌های انجام شده در بلند مدت (۶ ماه آینده) استان‌های لرستان و چهارمحال و بختیاری نیز جزو استان‌های بسیار پرخطر محسوب می‌شوند. استان‌های کهگیلویه و بویر احمد، فارس  و کردستان هم پر خطر هستند. سطح خطر وقوع آتش سوزی در استان‌های آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی متوسط رو به بالا و در گیلان، مازندران و گلستان متوسط ارزیابی می شود.

وی راجع به اقدامات سازمان محیط زیست برای استان‌های با خطر بالای آتش‌سوزی گفت: ما برای همه استان‌ها دستورالعملی کلی صادر کرده‌ایم چراکه حتی یک درخت هم برای ما اهمیت دارد و اقداماتی که باید انجام دهند را در آن ذکر می‌کنیم. به عنوان نمونه ادوات اطفای حریق آن‌ها باید آماده به کار باشد و هماهنگی‌های بین بخشی لازم را بین اداره مدیریت بحران، سازمان جهاد کشاورزی و آتش‌نشانی به وجود آورند. گروه‌های واکنش سریع به حریق را نیز تشکیل دهند. به‌طور قطع در تخصیص اعتبارات، تجهیزات و ادوات اطفای حریق همچنین احداث پد بالگرد به استان‌های پر خطر توجه ویژه‌ای می‌شود.

فلاحی درباره آمار مربوط به آتش‌سوزی در سه ماهه اول سال جاری در مناطق چهارگانه اظهارکرد: طی این مدت در ۶۲ نقطه آتش شناسایی و محدوده حریق ۱۴ منطقه و عرصه سوخته ۱۳۶۶ هکتار بوده است. بر اساس داده‌های ماهواره‌ای، استان فارس با ۱۱۱۲ هکتار رتبه اول، کهگیلویه و بویراحمد با ۱۹۰ هکتار در رتبه دوم و کرمانشاه با ۴۳ هکتار در در رتبه سوم قرار دارد. چهار محال و بختیاری نیز با ۲۱ هکتار در رتبه چهارم است.

معاون یگان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: ۸۴ درصد از پوشش گیاهی دچار حریق ساوانا (علفزارهای گرمسیری و نیمه‌گرمسیری) و ۱۰ درصد زمین زراعی بوده است. این آمار نشاندهنده آن است که کشاورزان علیرغم همه تذکرات داده شده پس از برداشت محصول اول، برای دفع آفات و آماده‌سازی زمین خود برای کشت دوم به‌ویژه در جنوب کشور کاه و کلش باقیمانده را آتش‌ می‌زنند. اگر فردی از طرف وزارت جهاد کشاورزی مجوز نداشته باشد و اقدام به انجام این کار کند، ماموران یگان حفاظت محیط زیست بر اساس ماده ۳۱ قانون هوای پاک می‌توانند وارد عمل شوند و متخلف را به دادگاه معرفی کنند و برخورد قانونی با آن‌ها انجام می‌شود.

فلاحی در پایان گفت:‌ بر اساس قانون حفاظت و بهسازی محیط زیست نیز آلودگی هوای ایجاد شده مشمول جریمه ریالی یا حبس می‌شود. تصمیم‌گیری در این زمینه به تشخیص قاضی پرونده بستگی دارد.


نظرات

آخرین اخبار
آخرین اخبار بازنشستگان تامین اجتماعی امروز جمعه 16 مرداد؛ تکلیف معوقات مشخص شد
انفجارهای زنجیره‌ای در مارب یمن
هوای تهران روزهای آینده خنک می شود
آخرین اخبار و گزارش‌ها از نقل‌وانتقالات باشگاه استقلال جمعه 16 مرداد
بازداشت مرد 22 ساله با لباس «عزرائیل» روی پشت‌بام بیمارستان
جنایت هولناک در مشهد؛ مردی که همسرش را به آتش کشید در بازسازی صحنه چه گفت؟
ضربه سنگین به رئال مادرید؛ رودری بارسلونا را انتخاب کرد!
تبعات جنگ ایران و آمریکا در انگلیس؛ سرقت روزانه 270 هزار دلار سوخت
سندرز: ترامپ آمریکا را به سوی یک جنگ فاجعه‌بار سوق داده است
کاهش چشمگیر 88 درصدی آتش‌سوزی در مناطق محیط‌زیستی
چرا جریان نفت در تنگه هرمز با افت شدید مواجه شده است؟
حادثه خونین در مدرسه تایلند؛ دانش‌آموز مسلح معلم و دانش آموزان را به رگبار بست
خشم ترامپ از افشای حقیقت؛ کمبود مهمات آمریکا در برابر ایران!
پیام تسلیت وزیر امور خارجه در پی درگذشت روزنامه‌نگار پیشکسوت ایران
هشدار اتحادیه خودرو درباره حواله‌فروشی غیرقانونی خودروهای وارداتی
پایان عصر تولدهای پرشمار؛ آغاز نبرد برای نیروی انسانی
یمن: معادله «محاصره در برابر محاصره» تغییرناپذیر است
چرا استراتژی آمریکا در برابر ایران شکست خورده است؟
آخرین اخبار و گزارش‌ها از نقل و انتقالات باشگاه پرسپولیس ؛ جمعه 16 مرداد
دستیار سابق قلعه‌نویی مربی تیم ملی ایتالیا شد
کشف بقایای یک جسد میان صخره‌های شمیرانات؛ تحقیقات ادامه دارد
نگرانی آمریکایی‌ها از تبعات جنگ با ایران؛ کاهش حمایت از ادامه درگیری
جهش قیمت نفت؛ برنت به 83.48 دلار در هر بشکه رسید
لغو بازی دوستانه بارسلونا در مراکش
سایه حملات بر مذاکرات رم؛ توقف دیپلماسی تا انتخابات اسرائیل
هلیوم سرگردان در خلیج فارس؛ تنگه هرمز گلوگاه جدید صنعت نیمه‌رسانا شد
چرا تنگه هرمز به وضعیت پیشاجنگ بر نخواهد گشت؟
رکوردشکنی در مهران؛ عبور نزدیک به 3 میلیون زائر از مرز اربعین
جزئیات برکناری دو مقام ارشد موساد در پی شکست طرح تغییر نظام ایران
جماعتی زسنگ تفرقه روزگار بی خبرند
حمله به اردوگاه قلندیا؛ 51 فلسطینی زخمی و بیش از 70 بازداشتی
پیش‌بینی بازار خودرو در هفته سوم مرداد 1405؛ خودرو بخریم یا قیمت‌ها تغییر می‌کند؟
آیا جی‌دی ونس جانشین ترامپ می‌شود؟ آغاز رقابت ونس و روبیو
حمله گسترده روسیه به مراکز اوکراین؛ 155 هدف منهدم شد
امنیت ملی قربانی «شنیده‌ها»؛ مدعی‌العموم تا کی سکوت می‌کند؟
خشم ترامپ از پیروزی عبدالرحمان السید در انتخابات سنای میشیگان
هادی العامری خواستار تعویق پاسخ به حملات آمریکا و عربستان شد
انصارالله:58 نفر در حمله به نیروهای وابسته به عربستان کشته شدند
اتحاد نظامی سه‌جانبه در خلیج فارس؛ توافق دفاعی ترکیه، عربستان و پاکستان
آخرین وضعیت راه‌ها؛ محورهای شمالی و مرزی بدون ترافیک
قیمت طلای جهانی امروز جمعه 16 مرداد 1405 ؛ تحلیل بازار جهانی طلا در هفته آینده
شرط عجیب آمریکا برای فعالیت خبرنگاران خارجی
آخرین اخبار و گزارش ها از جنگ ایران و آمریکا؛ امروز جمعه 16 مرداد
چرا قبض برق برخی مشترکان گران‌تر شده است؟ توضیحات جدید توانیر
برنامه مسابقات ورزشی امروز جمعه 16 مرداد 1405 +جدول پخش
وضعیت آب و هوا امروز جمعه 16 مرداد 1405 + وضعیت استان‌ها
جدول فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون جمعه 16 مرداد
ترامپ : آمریکا با محدودیت در تامین برخی مهمات روبه‌رو است
چرا با گرم شدن هوا، شکم‌ها بیشتر بیمار می‌شوند؟
پیش‌بینی دقیق زمان برخورد طوفان‌های خورشیدی به زمین