×
حوادث
شناسه خبر : 336783
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1405/05/15 ساعت 20:10
عملیات یگان حفاظت منابع طبیعی علیه قاچاقچیان بلوط در کرمانشاه

عملیات یگان حفاظت منابع طبیعی علیه قاچاقچیان بلوط در کرمانشاه

یگان حفاظت منابع طبیعی استان کرمانشاه با همکاری نیروهای محیط زیست و گزارش‌های مردمی، یک باند فعال قطع درختان بلوط و قاچاق چوب و زغال در بخش ماهیدشت را شناسایی و منهدم کرد. در این عملیات سه متخلف دستگیر شدند.

نورنیوز- گروه حوادث: فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی استان کرمانشاه از شناسایی و انهدام یک باند فعال در قطع درختان بلوط و قاچاق چوب و زغال در بخش ماهیدشت خبر داد و گفت: سه متخلف در جریان عملیات مشترک نیروهای حفاظتی دستگیر و تجهیزات و خودروهای آنان توقیف شد.

در پی دریافت گزارش‌های مردمی مبنی بر قطع درختان ارزشمند بلوط در محدوده چهارزبر و روستاهای بان‌لرینی و لعل‌آباد، عملیات اطلاعاتی و رصد نامحسوس با همکاری اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان کرمانشاه و اداره حفاظت محیط زیست در دستور کار قرار گرفت.

وی افزود: نیروهای عملیاتی با اجرای مأموریت‌های حفاظتی و برپایی کمین، تحرکات متخلفان را زیر نظر گرفتند و پس از دریافت گزارش‌های محلی و اعلام همکاری عشایر منطقه مبنی بر شنیده شدن صدای اره موتوری، بلافاصله به محل اعزام شدند.

فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی استان کرمانشاه تصریح کرد: در این عملیات، ۲ نفر از متخلفان هنگام قطع درختان بلوط با یک دستگاه خودروی پراید دستگیر شدند و یک نفر دیگر نیز که با یک دستگاه وانت برای خرید و حمل چوب‌های قطع شده در محل حضور داشت، بازداشت شد.

سرهنگ فیلی با بیان اینکه خودروهای مورد استفاده و تجهیزات ارتکاب جرم توقیف و برای طی مراحل قانونی به مراجع ذی‌صلاح تحویل داده شده است، گفت: جنگل‌های زاگرس سرمایه ملی و متعلق به همه مردم ایران هستند و هرگونه تعرض به منابع طبیعی و انفال با برخورد قاطع، سریع و بدون اغماض یگان حفاظت مواجه خواهد شد.

وی تأکید کرد: اجازه نخواهیم داد سودجویان با قطع درختان ارزشمند، امنیت زیستی و آینده جنگل‌های زاگرس را به مخاطره بیندازند و یگان حفاظت منابع طبیعی با هر فرد یا گروهی که به عرصه‌های ملی تعرض کند، مطابق قانون برخورد خواهد کرد.

فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی استان کرمانشاه همچنین از همکاری مردم محلی، عشایر، اداره حفاظت محیط زیست، نیروهای انتظامی و دستگاه قضایی در اجرای این عملیات قدردانی کرد و از شهروندان خواست در صورت مشاهده هرگونه تخریب، تصرف یا قطع درختان، موضوع را در کوتاه‌ترین زمان به یگان حفاظت منابع طبیعی گزارش کنند.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان کرمانشاه نیز با تأکید بر اهمیت حفاظت از جنگل‌های بلوط زاگرس گفت: این درختان تنها بخشی از پوشش گیاهی منطقه نیستند، بلکه سرمایه‌های ملی، حافظ خاک و منابع آب، ضامن پایداری اکوسیستم و میراثی برای نسل‌های آینده به شمار می‌روند.

جبار ولی‌پور افزود: هر فردی که اقدام به قطع یا تخریب این سرمایه‌های طبیعی کند، با برخورد قانونی و قاطع دستگاه‌های مسئول مواجه خواهد شد و حفاظت از منابع طبیعی و انفال، مسئولیتی همگانی است که مشارکت مردم در تحقق آن نقش تعیین‌کننده‌ای دارد.

استان کرمانشاه با حدود ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار وسعت، از مهم‌ترین استان‌های جنگلی کشور به شمار می‌رود؛ به‌گونه‌ای که حدود ۷۰ درصد مساحت آن را عرصه‌های منابع طبیعی تشکیل می‌دهد.

بیش از ۵۲۷ هزار هکتار از این عرصه‌ها را جنگل‌های طبیعی، عمدتاً از گونه بلوط و بیش از یک میلیون و ۱۹۰ هزار هکتار را مراتع شامل می‌شود.

جنگل‌های زاگرس در این استان علاوه بر نقش مهم در حفظ تنوع زیستی، جلوگیری از فرسایش خاک، تغذیه منابع آب و مقابله با ریزگردها، از ارزشمندترین سرمایه‌های طبیعی کشور محسوب می‌شوند و هر ساله یگان حفاظت منابع طبیعی با اجرای ده‌ها عملیات، با پدیده‌هایی همچون قاچاق چوب، تصرف اراضی ملی و تخریب جنگل‌ها مقابله می‌کند.


اخبار مرتبط
ضربات سنگین منابع طبیعی مازندران به تصرف‌کنندگان اراضی و قاچاقچیان چوب
پنج‌شنبه 1405/05/15 ساعت 23:56
ضربات سنگین منابع طبیعی مازندران به تصرف‌کنندگان اراضی و قاچاقچیان چوب
اداره کل منابع طبیعی مازندران از رفع تصرف 1500 متر مربع اراضی ملی در شهرستان نور و دستگیری یک قاچاقچی حرفه‌ای چوب در قائم‌شهر خبر داد. علی باقری، مدیرکل این اداره، بر برخورد قانونی شدید با هرگونه تغییر کاربری و تعرض به عرصه‌های جنگلی تأکید کرد.
پاسخ سازمان حفاظت محیط زیست به اخباری درباره آهوهای جزیره خارگ
جمعه 1405/04/26 ساعت 16:19
پاسخ سازمان حفاظت محیط زیست به اخباری درباره آهوهای جزیره خارگ
سازمان حفاظت محیط زیست با رد ادعاهای منتشرشده درباره فرار آهوهای جزیره خارگ به دلیل صدای انفجار، اعلام کرد حضور این گونه در مناطق شهری خارگ پدیده‌ای قدیمی و ناشی از همزیستی طولانی‌مدت با مردم و احساس امنیت در این زیستگاه است.
پزشکیان: حفاظت از محیط زیست مسئولیت همه ماست
سه‌شنبه 1405/03/19 ساعت 10:08
پزشکیان: حفاظت از محیط زیست مسئولیت همه ماست
رئیس‌جمهور با اشاره به اصل 50 قانون اساسی تأکید کرد که حفاظت از محیط زیست یک مسئولیت همگانی است و تنها به یک نهاد یا دستگاه خاص محدود نمی‌شود.
نظرات

آخرین اخبار
داور ملی کشتی ایران در سانحه رانندگی جان باخت
بسیج نیروی دریایی ایتالیا برای عبور از بحران کشتیرانی
کاهش قیمت نفت در پی فروکش کردن نگرانی‌ها از اختلال در عرضه
حماس: انتصاب یکجانبه اعضای شورای ملی فلسطین را نمی‌پذیریم
تسهیل تجارت با تاجیکستان؛ کاهش هزینه‌های گمرکی در دستور کار وزارت صمت
کیف پول الکترونیکی کارمندان دولت؛ ماهانه حداقل یک میلیون تومان شارژ می‌شود
افشای پشت‌پرده؛ چرا کنگره توافق هسته‌ای ترامپ و ریاض را رد می‌کند؟
دوبلور پاندای کونگ‌فوکار درگذشت؛ رهبر نوربخش قربانی سانحه رانندگی شد
بیرانوند تصمیمش را گرفت: اول سربازی، بعد استقلال!
جزئیات جدید قتل عام 5 عضو یک خانواده در پونک؛دفن اجساد در چاه 20 متری +اعترافات تکان دهنده
قدردانی ایران از چین، روسیه برای وتوی قطعنامه ضدایرانی آمریکا
تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران؛ یک شرکت و 3 فرد در فهرست تحریم‌ها
نجفی: حمله به تأسیسات هسته‌ای صلح‌آمیز باید با «تحمل صفر» مواجه شود
آمار تکان‌دهنده جنایات رژیم صهیونیستی در لبنان؛ 8953 شهید و 30 هزار مجروح
لوموند: توافق‌ ابراهیم عامل تشدید جنگ در غزه، سودان و ایران است
لیست تیم ملی ایران برای بازی با ازبکستان و روسیه اعلام شد؛ غایبان سرشناس و چهره‌های جدید
چه اخباری در 26 شهریور تکذیب شد؟ از بنزین 80 هزار تومانی تا ادعای عجیب درباره سدها
نورویدیو | خیابان ایران را جناحی نکنیم
وزیر میراث فرهنگی: استاد شهریار نماد انسجام و وفاق ملی ایران است
لفاظی انتخاباتی ترامپ: آیا ترامپ به دنبال جنگ با ایران است؟
ابن‌الرضا: ثمرات دکترین دفاعی شهید شمخانی امروز در جنگ مقابل آمریکا و اسرائیل دیده می‌شود
سرشماری 1405 چگونه انجام می‌شود؟ جزئیات طرح جدید مرکز آمار ایران
هرمز، پکن و تهران؛ چرا معادلات منطقه تغییر کرده‌ است؟
نرخ‌های جدید مالیات دخانیات در 1405 اعلام شد ؛ هر نخ سیگار خارجی 20.000 ریال
خطر سقوط سنگ در جاده‌های مازندران؛ آسمان مازندران از شنبه طوفانی می‌شود
پایان وقفه در بزرگترین پروژه آبی؛ آب‌شیرین‌کن چابهار به مدار برگشت
شوک به بدنسازی ایران؛ فدراسیون بدنسازی و پرورش اندام ایران تعلیق شد
رهبر انصارالله یمن: جنایات عربستان سیاستی هدفمند برای نسل‌کشی ملت یمن است
وقوع حادثه دریایی برای یک نفتکش در شرق عدن یمن
نوراینفو | 75 درصد تخلفات کامیون ها در تهران شبانه است
ترافیک سنگین در خروجی‌های پایتخت و مسیرهای شمال کشور
پیروزی مقتدرانه دختران فوتبالیست ایران؛ برد قاطع 4 بر صفر برابر تاجیکستان
پیام بسیج در دویستمین شب ایستادگی: تا تحقق کامل آرمان‌ها در میدان می‌مانیم
ایران عضویت آمریکا در شورای حکام را مغایر اساسنامه آژانس دانست
اعتراض سفارت ایران در آلمان به «رویکرد دوگانه» غرب در قبال حقوق بشر
نظرسنجی جدید درباره ترامپ؛ محبوبیت رئیس‌جمهور آمریکا به پایین‌ترین سطح رسید
تزریق واکسن آنفلوآنزا از اواخر شهریور؛ اولویت‌بندی برای گروه‌های پرخطر
وزیر دفاع پاکستان: پیام عربستان درباره تحولات یمن را به ایران منتقل کردیم
وزارت خارجه سفیر آلمان را احضار کرد؛ اعتراض ایران به مواضع برلین
آجورلو: آمریکا به شروط تهران عمل کند تا تفاهم عمان- ایران درباره تنگه هرمز اجرایی شود
آخرین تحولات جنگ ایران و آمریکا؛ انهدام پهپاد MQ-9 آمریکا در قشم و تحرکات دیپلماتیک
پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا جمعه 27 شهریور؛ قیمت طلا صعودی می شود؟
جدول قطعی برق استان کرمانشاه فردا جمعه 27 شهریور+ زمان‌بندی خاموشی شهرهای استان
روسیه و چین قطعنامه ضدایرانی آمریکا را وتو کردند؛ شکست واشنگتن در شورای امنیت
سازمان ملل: حمله آمریکا به مدرسه میناب و لامرد مصداق جنایت جنگی است
سندرز سناتور آمریکایی، خواستار توقف انتقال بمب‌های سنگین به اسرائیل شد
نخست‌وزیر سوئد پس از شکست انتخاباتی استعفا داد
پیش بینی قیمت دلار فردا جمعه 27 شهریور 1405 ؛ دلار سقوط می‌کند؟
اظهارات جنجالی کاتس درباره اردوغان، حماس و ادامه جنگ در منطقه
مأموران خاطی در تبریز بازداشت شدند؛ قوه قضاییه وارد پرونده شد