×
بین الملل
شناسه خبر : 336739
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1405/05/15 ساعت 17:13
روسیه: سکوت ژاپن درباره نقش آمریکا در بمباران هیروشیما ننگ‌آور است

روسیه: سکوت ژاپن درباره نقش آمریکا در بمباران هیروشیما ننگ‌آور است

همزمان با هشتاد و یکمین سالگرد بمباران اتمی هیروشیما، مقام‌های روسیه از خودداری مقامات ژاپنی در اشاره به نقش آمریکا در این حمله به‌شدت انتقاد کردند و این رویکرد را توهین به قربانیان و اقدامی ننگ‌آور توصیف کردند.

نورنیوز- گروه بین الملل: مقامات ژاپنی بار دیگر در آیین یادبود قربانیان بمباران اتمی هیروشیما و ناکازاکی به نقش آمریکا در این جنایت اشاره ای نکردند؛ موضعی که با واکنش مقامات روسیه همراه شد و آنها این رویکرد توکیو را ننگ‌آور توصیف کردند.

 خبرگزاری روسی تاس از توکیو پنجشنبه گزارش داد: شهردار هیروشیما، در مراسم هشتاد و یکمین سالگرد بمباران اتمی این شهر از سوی آمریکا، از روسیه و اقداماتش در اوکراین انتقاد کرد، اما از ایالات متحده به عنوان کشوری که هیروشیما را بمباران اتمی کرد، نام نبرد.

بنا بر این گزارش، نخست‌وزیر ژاپن نیز در سخنرانی خود هیچ نامی از ایالات متحده آمریکا نبرد. در پیام دبیرکل سازمان ملل متحد که در این آیین خوانده شد نیز اشاره‌ای به عامل جنایت اتمی نشد.

دیمیتری مدودف، معاون رئیس شورای امنیت روسیه در مطلبی در شبکه‌های اجتماعی نوشت: «شرم‌آور است که نه نخست‌وزیر ژاپن و نه هیچ مقام دیگری، ضمن یادآوری بمباران هسته‌ای هیروشیما و ناکازاکی، هرگز اشاره‌ای به عامل آن نکرده‌اند.»

وی افزود: ژاپن دست‌نشانده ایالات متحده است و در آینده به بازیگری سرگردان و بدون حامی، تبدیل خواهد شد.

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه نیز در کانال تلگرامی خود تصریح کرد: شهردار هیروشیما دوباره فراموش کرد که به جهان بگوید چه کسی مقصر رنج شهرش است و از ایالات متحده به عنوان کشوری که بمب اتمی را بر سر غیرنظامیان انداخت، نام نبرد.

وی افزود: هر سال، شهردار هیروشیما مطالب نادرست درباره روسیه را تکرار می‌کند و ژاپنی‌ها را با واژگان روس‌هراسانه شستشوی مغزی می‌دهد.

سخنگوی وزارت خارجه روسیه اظهار داشت: مردم روسیه که از تجاوز ژاپن در خاور دور رنج زیادی کشیده‌اند، همواره قربانیان دو شهر ژاپنی (در حمله اتمی آمریکا) را به یاد داشته‌اند و از این فاجعه به عنوان نمونه‌ای از ظلم غیرقابل پذیرش یاد می‌کنند.

لئونید اسلوتسکی، رئیس کمیته روابط بین‌الملل دومای دولتی (مجلس قانونگذار) روسیه نیز در این باره به خبرگزاری تاس گفت: هیچ‌کس (در آمریکا) تاکنون از ژاپن به خاطر آن وقایع وحشتناک عذرخواهی نکرده است؛ شهردار هیروشیما از اشاره به نام ایالات متحده (به عنوان عامل این جنایت) می‌ترسد و در عوض، با رویکردی از جنس غربی درباره روسیه صحبت می‌کند.

این سیاستمدار روس سخنرانی شهردار هیروشیما را توهینی آشکار به قربانیان این فاجعه خواند.

اسلوتسکی با رد اتهامات وارد شده از مقامات ژاپنی به روسیه درباره ارعاب با نمایش سلاح‌های هسته‌ای گفت: این اتهامات در راستای تبلیغات دروغین ضد روسی غرب مطرح شد و حال آنکه نمایش توانمندی‌های روسیه با هدف دفاع از حاکمیت و امنیت ملی این کشور در برابر تهدید نئونازی‌ها است.

بنا بر این گزارش، مقامات ژاپنی در سخنرانی‌های عمومی خود در سالیان گذشته هرگز اعلام نکرده‌اند که ایالات متحده بمباران هیروشیما و ناکازاکی را انجام داده است، با این حال، موزه یادبود صلح هیروشیما تمام جزئیات بمباران اتمی سال ۱۹۴۵ میلادی را ارائه می‌دهد. مطالب آموزشی برای مدارس و دانشگاه‌های ژاپن نیز به طور جامع تاریخ این کشور از جمله این جنایت را در بر می‌گیرد.

به نوشته تاس، بمباران اتمی این دو شهر توسط ایالات متحده در اواخر جنگ جهانی دوم و با هدف اعلام شده شتاب‌بخشی به تسلیم ژاپن انجام شد.

بمباران اتمی هیروشیما و ناکازاکی، تنها نمونه‌های استفاده جنگی از سلاح‌های هسته‌ای در تاریخ بشر هستند.

بنا بر برآوردهای مختلف، بمبی که بر هیروشیما انداخته شد، بین ۷۰ تا ۱۰۰ هزار نفر را در یک روز کشت. تا پایان سال ۱۹۴۵، تعداد کشته‌شدگان ناشی از این بمباران به ۱۴۰ هزار نفر رسید، تعداد کل قربانیان این بمباران تاکنون از ۳۵۰ هزار نفر فراتر رفته است.

این رسانه روسی در ادامه نوشت:‌ ایالات متحده هنوز مسئولیت اخلاقی خود را در قبال بمباران اتمی انکار و اقدامات خود را با «ضرورت نظامی» توجیه می‌کند.

جو بایدن، رئیس جمهور سابق، که در ماه مه ۲۰۲۳ در اجلاس گروه هفت در هیروشیما شرکت کرد، و باراک اوباما، که در سال ۲۰۱۶ اولین رئیس جمهور آمریکا بود و از بنای یادبود بازدید کرد، به خاطر بمباران اتمی از ژاپنی‌ها عذرخواهی نکردند.

دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا تاکنون از بناهای یادبود در هیروشیما و ناکازاکی بازدید نکرده است، اگرچه مقامات شهری ژاپن هم در دوره اول ریاست جمهوری ترامپ و هم پس از بازگشت وی به کاخ سفید از او برای شرکت در این آیین دعوت کردند.


نظرات

آخرین اخبار
عملیات یگان حفاظت منابع طبیعی علیه قاچاقچیان بلوط در کرمانشاه
ایران و چین به‌دنبال جهش همکاری‌های اقتصادی؛ از تجارت تا سرمایه‌گذاری مشترک
درگذشت یک پیشکسوت دیگر از سینما
کریدور قفقاز؛ اهرم ژئوپلیتیکی ضد ایران
توزیع 20 تن گاز مایع یارانه‌ای در مرز چذابه
جزئیات حملات موشکی یمن به مواضع نیروهای وابسته به عربستان
مخابره پیام وحدت و عدالت راهپیمایی اربعین 1405 به جهان
طرح جدید همدان برای افزایش درآمد روستاییان؛ از تولید تا بازار فروش آنلاین
هشدار پلیس فتا درباره شگردهای کلاهبرداران در حوزه گردشگری
رقم ناچیز فسخ قرارداد رضاییان با استقلال
جلوگیری از فاجعه در همدان؛ آتش‌نشانی مانع انفجار پست برق در آتش‌سوزی برج شد
حاجی‌بابایی: انسجام ملی و پیروی از رهبری، سد محکم ایران در برابر جنگ رسانه‌ای است
تکرار تجربه ناموفق ائتلاف از سوی عربستان
هشدار کارشناسان سازمان ملل؛ شکل‌گیری «غزه‌ خاموش» در کوبا
فرصت ویژه برای متخصصان IT؛ تمدید مهلت ثبت‌نام مسابقات ملی مهارت
نورنما | تصاویری از مراسم تشییع مریم همتیان،بازیگر جوان سینما
حادثه هولناک در یاسوج؛ تریلی خودروهای پلیس و امداد را در هم کوبید
برج‌های بادی متحرک در ایتالیا؛ بازخوانی هوشمندانه هنر معماری بومی ایران
رکوردشکنی دوباره زهرا زارعی؛ شاهکار زنانه در مسابقات بین‌المللی بلاروس
ادامه روند رم یعنی تضییع حقوق ملی و خدشه به حاکمیت لبنان
تحقیق درباره جنایت جنگی
افزایش نگرانی‌های واشنگتن از زخم‌های نامرئی
نشست بحران پنتاگون درباره کمبود تسلیحات؛ دُم خروس بیرون زد!
چه کسانی از دریافت یارانه نقدی و کالابرگ محروم می‌شوند؟+ جزییات کامل
فدراسیون کشتی اسامی دعوت‌شدگان به اردوی تیم ملی فرنگی را اعلام کرد
روسیه: سکوت ژاپن درباره نقش آمریکا در بمباران هیروشیما ننگ‌آور است
مناقصه شورای صلح برای ساخت پایگاه در غزه!
تشدید جنگ انرژی؛ اوکراین پالایشگاه‌های نفت روسیه را هدف قرار داد
واکنش عالیشاه بعد از پیوستن به گل‌گهر
اظهارات تأمل‌برانگیز وزیر خارجه مصر
تشدید برخورد مسکو با نیروهای خارجی؛ محکومیت 36 مزدور جنگ اوکراین
رئیس‌جمهور: انقلاب مشروطه نماد آزادی‌خواهی و حاکمیت قانون در ایران است
موضع‌گیری جدید ترکیه علیه رژیم صهیونیستی
یوسف پزشکیان: اگر دولت شکست بخورد، ایران شکست می‌خورد
پلیس کره‌جنوبی به فدراسیون فوتبال یورش برد؛ تحقیق درباره انتصاب هونگ میونگ بو
عملیات گسترده یمن علیه مزدوران سعودی
اوکراین از ابتدای جنگ تاکنون چند میلیارد دلار کمک خارجی گرفته است؟
شرط جدید بازنشستگی اعلام شد/ چه کسانی باید بیشتر کار کنند؟
مرز مهران در صدر پایانه‌های پرتردد جهان قرار گرفت
اتحاد 8 کشور اسلامی در برابر رژیم صهیونیستی؛ فراخوان فوری به شورای امنیت
خاموش شدن قلم «محک»
قرار مرگ در پارک آبشار؛ پایان خونین زندگی تاجر تهرانی
کاهش چشمگیر سهم ایران از ماینینگ جهانی با اجرای طرح‌های نظارتی
نماینده روسیه: اوکراین با سلاح‌های ناتو عمق خاک روسیه را هدف می‌گیرد
انهدام یک تیم تروریستی در جنوب سیستان و بلوچستان با رصد اطلاعاتی
نوراینفو | چطور سلامت چشم‌هایمان را در محیط کار حفظ کنیم؟
صدابردار پیشکسوت سینما درگذشت
سناریوی ترامپ برای خروج از بحران با حملات نمادین
محاصره در برابر محاصره؛ یمن مسیرهای جایگزین صادرات نفت عربستان را بست
توانیر: جمع‌آوری 194 هزار انشعاب غیرمجاز برق در طرح ملی مهتاب