×
اقتصادی
شناسه خبر : 336671
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1405/05/15 ساعت 12:12
آیا بنزین گران می‌شود؟ واکنش مجلس به نگرانی‌ها درباره افزایش قیمت سوخت

آیا بنزین گران می‌شود؟ واکنش مجلس به نگرانی‌ها درباره افزایش قیمت سوخت

یک نماینده مجلس با اشاره به ناترازی بنزین، افزایش قیمت سوخت در شرایط فعلی را دارای پیامدهای اقتصادی و اجتماعی دانست و هشدار داد هر شوک قیمتی می‌تواند انتظارات تورمی را تشدید کرده و فشار بیشتری بر معیشت مردم وارد کند.

نورنیوز-گروه اقتصادی: حسین امامی‌راد، نماینده مردم چناران و طرقبه‌ در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به طرح مجدد بحث افزایش قیمت بنزین و بروز نگرانی در افکار عمومی، اظهار داشت: تردیدی نیست که ناترازی بنزین یک واقعیت است و ادامه روند فعلی، فشار سنگینی بر منابع ارزی و بودجه کشور وارد می‌کند، اما سیاست‌گذاری اقتصادی تنها بر پایه یک متغیر انجام نمی‌شود؛ زمان اجرا، شرایط اجتماعی، آثار اقتصادی و الزامات امنیتی نیز به همان اندازه اهمیت دارند.

وی تأکید کرد: طرح افزایش قیمت بنزین در شرایطی که کشور همچنان درگیر جنگ، فشارهای خارجی و تورم مزمن است، نه‌تنها یک تصمیم اقتصادی، بلکه تصمیمی با پیامدهای گسترده اجتماعی و امنیتی خواهد بود.

وی با بیان اینکه رشد مصرف بنزین، افزایش تعداد خودروها، محدودیت ظرفیت پالایش، فشار بر منابع ارزی و قاچاق سوخت از عوامل اصلی ناترازی هستند، تصریح کرد: پرسش اساسی این است که آیا افزایش قیمت، نخستین و بهترین راه‌حل است یا آخرین گزینه پس از اصلاح سایر عوامل؟

نماینده چناران در مجلس ادامه داد: واقعیت آن است که بخش مهمی از این ناترازی، محصول سال‌ها سیاست‌گذاری نادرست، تولید خودروهای پرمصرف داخلی، فرسودگی ناوگان حمل‌ونقل، ضعف حمل‌ونقل عمومی، استفاده ناکافی از CNG و LPG، اجرا نشدن کامل احکام برنامه هفتم و ضعف در بهینه‌سازی مصرف انرژی و از همه مهمتر، قاچاق گسترده سوخت است. در چنین شرایطی، انتقال بار این ناکارآمدی‌ها به مردم، نه عادلانه است و نه منطقی.

امامی راد با تأکید بر اینکه قاچاق سوخت نیز نیازمند نگاهی واقع‌بینانه است، گفت: شکی نیست که اختلاف قابل توجه قیمت بنزین در داخل با کشورهای همسایه، انگیزه قاچاق را ایجاد می‌کند، اما تا زمانی که این شکاف قیمتی عمیق باقی بماند و امکان واقعی‌سازی کامل قیمت‌ها به دلیل ملاحظات اقتصادی، اجتماعی و امنیتی وجود نداشته باشد، افزایش‌های محدود و تدریجی قیمت، نه مصرف داخلی و نه قاچاق را به‌طور مؤثر مهار می‌کند و نه جذابیت اقتصادی آن را از بین می‌برد. در مقابل، نتیجه چنین سیاستی بیش از هر چیز، تشدید تورم و افزایش فشار بر معیشت مردم خواهد بود.

وی افزود: از این‌رو، انسداد مسیرهای قاچاق، استقرار سامانه‌های هوشمند نظارتی و برخورد قاطع با شبکه‌های سازمان‌یافته هدررفت منابع باید در اولویت قرار گیرد.

امامی‌راد خاطرنشان کرد: بنزین یکی از کالاهای پیشران اقتصاد است و تجربه نشان داده افزایش قیمت آن به سرعت بر هزینه حمل‌ونقل، تولید، توزیع و قیمت کالاها و خدمات اثر می‌گذارد. در اقتصادی که سال‌ها با تورم مزمن دست‌وپنجه نرم کرده است، هر شوک قیمتی می‌تواند انتظارات تورمی را تشدید کرده و بیشترین فشار را بر اقشار حقوق‌بگیر، کارگران، بازنشستگان و دهک‌های متوسط و پایین جامعه وارد کند.

وی تأکید کرد: استمرار جنگ و تهدیدات خارجی، حفظ آرامش اقتصادی، انسجام اجتماعی و اعتماد عمومی را به یک ضرورت راهبردی تبدیل کرده و هر تصمیمی که بر نگرانی و نااطمینانی جامعه بیفزاید، با الزامات مدیریت کشور در این شرایط همخوانی ندارد.

نماینده مردم چناران، طرقبه‌شاندیز و گلبهار اظهار داشت: مدیریت مصرف سوخت ضرورتی انکارناپذیر است، اما مدیریت مصرف الزاماً به معنای افزایش قیمت نیست. اجرای کامل احکام برنامه هفتم، نوسازی ناوگان فرسوده، ارتقای کیفیت خودروهای داخلی، توسعه حمل‌ونقل عمومی، گسترش سوخت‌های جایگزین، هوشمندسازی نظام توزیع سوخت، اصلاح عادلانه نظام یارانه انرژی و برخورد قاطع با قاچاق گسترده، راهکارهایی هستند که ریشه‌های ناترازی را هدف قرار می‌دهند و هزینه بسیار کمتری به جامعه تحمیل می‌کنند.

امامی‌راد تصریح کرد: امروز کشور بیش از هر زمان دیگری به آرامش اقتصادی و تقویت اعتماد عمومی نیاز دارد. عقلانیت در سیاست‌گذاری اقتضا می‌کند که دولت به جای تمرکز بر راهکارهای قیمتی، اصلاحات ساختاری را در اولویت قرار دهد و این اطمینان را به جامعه بدهد که در شرایط فعلی، افزایش قیمت بنزین جایی در دستور کار ندارد.

نماینده چناران در پایان تأکید کرد: امنیت اقتصادی مردم در شرایط امروز، بخشی جدایی‌ناپذیر از امنیت ملی کشور است.


اخبار مرتبط
بنزین یورو5 در راه است؛ تولید پالایشگاه تهران افزایش می‌یابد
دوشنبه 1405/05/19 ساعت 15:28
بنزین یورو5 در راه است؛ تولید پالایشگاه تهران افزایش می‌یابد
مدیرعامل پالایشگاه تهران از پیشرفت 80 درصدی واحد جدید بنزین‌سازی خبر داد؛ پروژه‌ای که ظرفیت تولید بنزین را 1.5 میلیون لیتر افزایش داده و تولیدات پالایشگاه را به استاندارد یورو 5 می‌رساند.
پزشکیان: بنزین را نمی‌توان با دستور ناگهانی تغییر داد
یکشنبه 1405/05/18 ساعت 23:56
پزشکیان: بنزین را نمی‌توان با دستور ناگهانی تغییر داد
مسعود پزشکیان با تأکید بر ضرورت تفاهم درباره تصمیم‌های مهم، گفت: اجرای تصمیم‌هایی مانند بنزین بدون هماهنگی می‌تواند کشور را با مشکل مواجه کند و تغییر افراد نیز راه‌حل ریشه‌ای مشکلات نیست.
قیمت جدید بنزین سوپر مشخص شد؛ تغییر نرخ در بورس انرژی
چهارشنبه 1405/05/14 ساعت 19:19
قیمت جدید بنزین سوپر مشخص شد؛ تغییر نرخ در بورس انرژی
بر اساس آمار بورس انرژی، جدیدترین نرخ بنزین سوپر وارداتی توسط بخش خصوصی برای کشف قیمت در بازار عرضه و مشخص شد؛ این فرآیند بخشی از مکانیزم کشف قیمت حامل‌های انرژی است.
جزنیات طرح انتقال سهمیه بنزین به کارت بانکی / سهمیه ها چه تغییری می کنند؟
سه‌شنبه 1405/05/13 ساعت 15:49
جزنیات طرح انتقال سهمیه بنزین به کارت بانکی / سهمیه ها چه تغییری می کنند؟
مجری طرح انتقال سهمیه بنزین به کارت بانکی با اشاره به معماری فنی این طرح اظهار کرد: فرآیند سوخت‌گیری همچنان در شبکه کارت سوخت انجام می‌شود و پس از پایان سوخت‌گیری، عملیات تسویه‌حساب و پرداخت در یک شبکه مستقل انجام خواهد شد.
نظرات

آخرین اخبار
تمرینات مقاومتی علائم افسردگی زنان جوان را کاهش می‌دهد
حملات هوایی عربستان به دکل‌های مخابراتی یمن؛ 4 کارگر شهید شدند
انصارالله: مصر، ترکیه و پاکستان ممکن است اهداف بعدی رژیم صهیونیستی باشند
وزارت خارجه کویت: تعرض به مسجدالاقصی نقض قوانین بین‌المللی است
رئیس سازمان حج: تحریم‌ها ممکن است بر سفرهای زیارتی اثر بگذارد
ترامپ علیه دیوان بین‌المللی کیفری!
تهدیدات اسرائیل فقط جنوب لبنان را هدف نگرفته است
رئیس شورای عالی سیاسی یمن: انقلاب 21 سپتامبر نقطه عطف تاریخ یمن است
عملیات 48 ساعته پلیس خوزستان؛ 153 سلاح غیرمجاز کشف شد
درخواست گوترش برای حضور دائمی آفریقا در شورای امنیت سازمان ملل
مراسم تشییع شهید صیاد، عبدالله ملاحی در میناب برگزار شد
آخرین خبر از افزابش مبلغ کالابرگ
احمدی شهردار ساری ماند؛ استیضاح شورای شهر تایید نشد
پدافند روسیه: 1951 پهپاد اوکراینی در 24 ساعت منهدم شد
قهرمانی حیاتی در مسابقات بدمینتون سنگال
محکومیت حضور نتانیاهو در مسجدالاقصی
ایستگاه دوحه در سفر عراقچی به نیویورک چقدر مهم است؟
کنگره ناتوان از حل معمای انتقال مرموز قطعات محرمانه اف-35 به هنگ‌ کنگ
مقام سابق ژاپنی: ژاپن نباید فقط به خواسته‌های آمریکا توجه کند
عارف درگذشت برادر عباس آخوندی را تسلیت گفت
قالیباف: آمریکا برخلاف ظاهرش، آسیب‌پذیر و در معرض خطر است
خسارت 294 خودروی آسیب‌دیده جنگ در هرمزگان پرداخت شد
حمله مسلحانه در پاکستان 6 نظامی را کشت
فرود اضطراری پرواز استانبول ـ تهران در تبریز
نبرد سخت دیانا رحیمی با نماینده چین در ووشوی بازی‌های آسیایی
سردار آزمون برای بازگشت به تیم ملی با تاج دیدار کرد
واکنش بن‌گویر به بازداشت عامل تیراندازی در رام‌الله
یمن: محاصره یمن ارتباطی با ایران ندارد
کشف طلای مسروقه و دستگیری نیم‌ساعته سارق در بابل
دستگیری فرد شرور مسلح و کشف آرد غیرمجاز در سمنان
پلیس هرمزگان محموله بزرگ کالای قاچاق را کشف کرد
سرکنسول جدید ایران در کربلا با عراقچی دیدار کرد
سفیر جدید ایران در قزاقستان با عراقچی دیدار کرد
انهدام پهپاد پیشرفته اوربیتر در تنگه هرمز توسط پدافند ارتش
ساعت قطعی برق مشهد و خراسان رضوی 30 شهریور + لینک ساعت خاموشی
تحلیل رسانه هندی از آینده قیمت طلا در بازار جهانی
پزشکیان: همه دستگاه‌ها برای تداوم تولید و اشتغال تلاش کنند
منچسترسیتی، برنده جشنواره گل در اتحاد
مردم برای سلامتی آیت‌الله شبیری زنجانی دعا کنند
پروژه جنجالی ترامپ؛ طاق نصرت واشنگتن رنگ‌وبوی نظامی گرفت
نخستین مدال ایران در ناگویا؛ چین در صدر جدول مدالی
جهش قیمت زعفران و شمش طلا در بورس کالا
برنامه خاموشی برق البرز فردا 30 شهریور + جدول قطعی کرج
اتلتیکومادرید 2-1رئال مادرید؛ دربی جذاب مادرید با طعم رکوردشکنی ستاره+فیلم گل‌ها
سخنگوی وزارت خارجه قطر: واشنگتن توافق می‌خواهد
عضویت یک ایرانی در شورای جهانی گردشگری پایدار
پیش‌ بینی قیمت طلا و سکه دوشنبه 30 شهریور 1405+جدول قیمت ها
نوراینفو | 6 علت شایع چشم‌درد که باید بدانید + علائم هشدار
برنامه‌ریزی ایران برای حضور بی‌حاشیه در بازی‌های آسیایی ناگویا
دستیابی به توافق جامع با ایران؛ محور گفت‌وگوی السیسی و رئیس سیا؟