×
سیاسی
شناسه خبر : 336626
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1405/05/15 ساعت 08:49
آخرین اخبار و گزارش‌ها از جنگ ایران و آمریکا امروز پنجشنبه 15 مرداد

آخرین اخبار و گزارش‌ها از جنگ ایران و آمریکا امروز پنجشنبه 15 مرداد

تحولات مرتبط با جنگ ایران و آمریکا وارد مرحله تازه‌ای شده است؛ از ادعای دوباره دونالد ترامپ درباره گفت‌وگو با تهران تا اظهارات تازه معاون وزیر خارجه ایران درباره دریافت پیام‌هایی از واشنگتن و نزدیک شدن تفاهم تهران و مسقط بر سر تنگه هرمز. مجموعه این تحولات، از شکل‌گیری معادلات جدید در یکی از حساس‌ترین پرونده‌های منطقه حکایت دارد.

نورنیوز-گروه سیاسی: جنگ ایران و آمریکا امروز پنجشنبه ۱۵ مرداد ۱۴۰۵ وارد بیست‌وششمین روز خود شده و همزمان با ادامه تنش‌ها، اخبار تازه‌ای درباره روند دیپلماسی، پیام‌های رد و بدل شده میان تهران و واشنگتن، مذاکرات ایران و عمان درباره تنگه هرمز و مواضع مقام‌های آمریکایی منتشر شده است.

ترامپ: در حال گفت‌وگو با ایران هستیم

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، بار دیگر مدعی شد که میان تهران و واشنگتن گفت‌وگوهایی در جریان است و گفت: «در حال گفت‌وگو هستیم؛ باید ببینیم چه اتفاقی می‌افتد.»

ترامپ همچنین مدعی شد ترجیح می‌دهد اختلافات از مسیر توافق حل شود و ادعا کرد ایران خواستار توقف حملات و ادامه مذاکرات شده است؛ ادعاهایی که تاکنون از سوی مقام‌های ایرانی تأیید نشده است.

ونس: هدف ما پایان موفقیت‌آمیز مناقشه است

جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور آمریکا، نیز در گفت‌وگو با فاکس‌نیوز مدعی شد دولت آمریکا همچنان مسیر دیپلماسی را دنبال می‌کند و امیدوار است مذاکرات در نهایت به توافقی منجر شود که از نگاه واشنگتن نتیجه مطلوبی داشته باشد.

او مذاکرات با ایران را «پیچیده و پر فراز و نشیب» توصیف کرد و مدعی شد آمریکا از همه ابزارهای دیپلماتیک، اقتصادی و نظامی برای رسیدن به اهداف خود استفاده خواهد کرد.

غریب‌آبادی: هیچ مذاکره‌ای با آمریکا انجام نشده، اما پیام‌هایی دریافت کرده‌ایم

کاظم غریب‌آبادی، معاون حقوقی و بین‌الملل وزارت امور خارجه، با رد ادعای وجود مذاکرات مستقیم میان تهران و واشنگتن اعلام کرد در روزهای اخیر هیچ مذاکره‌ای میان ایران و آمریکا انجام نشده است.

وی در عین حال گفت جمهوری اسلامی ایران پیام‌هایی از آمریکا مبنی بر آمادگی برای بازگشت به تعهدات پیشین دریافت کرده است، اما درباره ورود به مرحله جدید تعامل با واشنگتن هنوز تصمیمی اتخاذ نشده و این موضوع به ارزیابی میزان صداقت و پایبندی آمریکا به تعهدات خود بستگی دارد.

غریب‌آبادی تأکید کرد تجربه‌های گذشته، به‌ویژه آنچه پس از تفاهم اسلام‌آباد رخ داد، باعث شده ایران با احتیاط بیشتری پیام‌های آمریکا را بررسی کند.

تفاهم ایران و عمان درباره تنگه هرمز در آستانه نهایی شدن

معاون وزیر امور خارجه همچنین از پیشرفت قابل توجه مذاکرات ایران و عمان درباره ترتیبات جدید تردد کشتی‌های تجاری در تنگه هرمز خبر داد و گفت گفت‌وگوهای دو کشور به مرحله‌ای رسیده که تقریباً درباره تمامی موضوعات اصلی تفاهمات اصولی حاصل شده است.

به گفته غریب‌آبادی، این تفاهم تنها به تعیین مسیرهای جدید تردد کشتی‌ها محدود نمی‌شود، بلکه موضوعاتی مانند حاکمیت دو کشور ساحلی، امنیت تنگه، ایجاد مرکز مشترک هماهنگی دریایی، مدیریت ترافیک شناورها و تبادل اطلاعات نیز در آن پیش‌بینی شده است.

تفاهم جدید به معنای بازگشایی کامل تنگه هرمز نیست

غریب‌آبادی با رد برخی گمانه‌زنی‌ها تأکید کرد تفاهم جدید به معنای بازگشایی کامل تنگه هرمز نیست و اجرای آن نیازمند فراهم شدن الزامات سیاسی، امنیتی و حقوقی است.

وی افزود آمریکا با نقض تعهدات خود، ازسرگیری درگیری‌های نظامی، بازگرداندن تحریم‌ها و توقف روند آزادسازی منابع مالی ایران، عملاً زمینه اجرای تفاهم‌های پیشین را از بین برده است.

مدل جدید مدیریت تنگه هرمز پس از ۶۰ سال

به گفته معاون وزیر امور خارجه، مدلی که ایران و عمان در حال نهایی کردن آن هستند، ادامه رویه شصت‌ساله گذشته نیست، بلکه الگویی جدید متناسب با شرایط امنیتی امروز منطقه خواهد بود.

وی تأکید کرد ایران تنها عمان را به عنوان طرف مذاکره درباره ترتیبات تنگه هرمز به رسمیت می‌شناسد و هیچ نقشی برای کشورهای دیگر در این سازوکار قائل نیست.

ادعای رویترز درباره هشدار ایران به کشورهای منطقه

همزمان خبرگزاری رویترز مدعی شده است ایران به برخی کشورهای حاشیه خلیج فارس هشدار داده هرگونه حمله جدید آمریکا می‌تواند با پاسخ متقابل علیه زیرساخت‌های انرژی منطقه همراه باشد.

این گزارش تاکنون با تأیید رسمی مقام‌های ایرانی همراه نشده است، اما همزمان با ادامه تحرکات دیپلماتیک و امنیتی، توجه ناظران را به تحولات منطقه جلب کرده است.


اخبار مرتبط
پاکستان؛ به تلاش‌ها برای میانجیگری بین ایران و آمریکا ادامه می‌دهیم
چهارشنبه 1405/05/21 ساعت 11:32
پاکستان؛ به تلاش‌ها برای میانجیگری بین ایران و آمریکا ادامه می‌دهیم
سخنگوی وزارت خارجه پاکستان همزمان با سفر محسن نقوی به ایران اعلام کرد اسلام‌آباد به تلاش‌های دیپلماتیک برای پایان بحران خاورمیانه و فعال نگه‌داشتن کانال‌های مستقیم و غیرمستقیم میان ایران و آمریکا ادامه خواهد داد.
شکست استراتژی ترامپ در جنگ با ایران
دوشنبه 1405/05/19 ساعت 21:40
شکست استراتژی ترامپ در جنگ با ایران
گزارش روزنامه آبزرور نشان می‌دهد که جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران نه تنها به تغییر نظام منجر نشده، بلکه با مسدود شدن تنگه هرمز و بحران جهانی انرژی، واشنگتن را در موقعیت استیصال قرار داده و جایگاه راهبردی ایران را تقویت کرده است.
ایران هیمنه آمریکا را شکست
دوشنبه 1405/05/19 ساعت 20:50
ایران هیمنه آمریکا را شکست
پایگاه خبری العهد به نقل از منیر شحاده نوشت جنگ ایران، فرضیه برتری مطلق آمریکا در تغییر نظام‌های سیاسی را با چالش جدی مواجه کرده است؛ تحلیلی که بر نقش تنگه هرمز، تداوم ساختار قدرت در ایران و فرسایش راهبردی واشنگتن تمرکز دارد.
آخرین اخبار و گزارش های سیاسی و امنیتی در منطقه امروز جمعه 16 مرداد
جمعه 1405/05/16 ساعت 08:58
آخرین اخبار و گزارش های سیاسی و امنیتی در منطقه امروز جمعه 16 مرداد
تحولات جنگ ایران و آمریکا همچنان با محوریت تنگه هرمز، رایزنی‌های دیپلماتیک و تحرکات امنیتی ادامه دارد. همزمان با اظهارات تازه دونالد ترامپ درباره احتمال توافق با ایران و گزارش‌ها از تلاش عمان برای پیشبرد توافقی درباره تنگه هرمز، محسن رضایی نسبت به ایجاد مسیر جایگزین هشدار داد و وقوع دو انفجار در قشم نیز بار دیگر توجه‌ها را به این منطقه راهبردی جلب کرد.
سناریوی ترامپ برای خروج از بحران با حملات نمادین
پنج‌شنبه 1405/05/15 ساعت 15:25
گاردین:
سناریوی ترامپ برای خروج از بحران با حملات نمادین
روزنامه گاردین در تحلیلی تند، رویکرد دونالد ترامپ در قبال ایران را «دیپلماسی مهدکودکی» نامید. این رسانه با مرور سلسله تهدیدهای مکرر ترامپ مبنی بر حملات گسترده و سپس عقب‌نشینی‌های ناگهانی او، تاکید کرد که رئیس‌جمهور آمریکا در تلاش است تا بدون خروج از جنگی که آغاز کرده، تنها با نمایش‌های نمادین، ظاهر خود را حفظ کند.
پشت پرده عجله ترامپ برای هرمز؛چرا زمان،برگ برنده ایران شده است؟
پنج‌شنبه 1405/05/15 ساعت 12:50
نورنیوز‌‌ راهبرد ایران در طراحی زمین جدید مواجهه با آمریکا را بررسی می‌کند؛
پشت پرده عجله ترامپ برای هرمز؛چرا زمان،برگ برنده ایران شده است؟
تحولات منطقه را نمی‌توان تنها با دوگانه جنگ یا مذاکره تحلیل کرد. پشت پرده بحران کنونی، نبردی بر سر «زمان» و طراحی زمین بازی جریان دارد؛ جایی که ترامپ و نتانیاهو با فشار انتخابات مواجه‌اند و ایران تلاش می‌کند با مدیریت هوشمندانه میدان، آزادی عمل رقبای خود را محدود کند.
ترامپ تهدید کرد: افشاگران ضعف‌های آمریکا با مجازات‌های سنگین روبه‌رو می‌شوند
پنج‌شنبه 1405/05/15 ساعت 08:57
ترامپ تهدید کرد: افشاگران ضعف‌های آمریکا با مجازات‌های سنگین روبه‌رو می‌شوند
در ادامه واکنش‌های دونالد ترامپ به انتشار اطلاعات درباره وضعیت نظامی آمریکا، رئیس‌جمهور این کشور از پیگیری قضایی افرادی خبر داد که به گفته او اقدام به افشای اطلاعات حساس کرده‌اند؛ اظهاراتی که بار دیگر بحث درباره مدیریت اطلاعات و وضعیت توان دفاعی واشنگتن را مطرح کرده است.
غریب‌آبادی:پیام‌هایی از آمریکا مبنی بر آمادگی برای بازگشت به تعهدات دریافت کرده ایم
چهارشنبه 1405/05/14 ساعت 21:39
غریب‌آبادی:پیام‌هایی از آمریکا مبنی بر آمادگی برای بازگشت به تعهدات دریافت کرده ایم
معاون حقوقی و بین‌الملل وزارت امور خارجه با تأکید بر اینکه در روزهای اخیر هیچ مذاکره‌ای میان ایران و آمریکا انجام نشده، گفت پیام‌هایی از واشنگتن درباره آمادگی برای بازگشت به تعهدات دریافت شده است. وی همچنین از نزدیک شدن تفاهم ایران و عمان درباره ترتیبات جدید تردد کشتی‌های تجاری در تنگه هرمز خبر داد.
نظرات

آخرین اخبار
خلبان اف-15 سرنگون‌شده بر فراز ایران چگونه شناسایی شد؟
تخلیه بخشی از فرودگاه شوپن ورشو پس از کشف چمدان مشکوک
گفت‌وگوی وزرای خارجه آمریکا و عمان درباره ایران و تنگه هرمز
شکست آمریکا در آژانس اتمی؛ عضویت ایران در کمیته عمومی تأیید شد
تغییر مسیر بودجه نظامی آمریکا؛ کمک‌ها به آمریکای لاتین اختصاص یافت
ادعای جنجالی زلنسکی؛ روسیه هواپیمای رئیس‌جمهور اوکراین را هدف گرفت
کویت به توافق ابراهیم می‌پیوندد؟ ادعای جدید سفیر اسرائیل در امارات
هشدار ستار هاشمی درباره اینترنت؛ فیلترشکن‌ها شبکه ایران را آلوده کرده‌اند
هشدار صدراعظم آلمان درباره تهدید روسیه علیه زیرساخت‌های زیرآبی اروپا
استیضاح وزیر جنگ آمریکا کلید خورد؛ اتهام سنگین کنگره به هگست
آغاز رزمایش «عهد خدمت» برای توزیع 30 هزار بسته لوازم‌التحریر در تهران
سردار عظمایی: دلاورمردی رزمندگان در جبهه‌ جنوب وامدار حضور باصلابت مردم است
سخنگوی نیروهای مسلح یمن: عربستان 52 بار یمن را بمباران کرد
تحریم جدید نروژ علیه اسرائیل؛ خرید و فروش با شهرک‌ها ممنوع می‌شود
پزشکیان: بازسازی کشتی‌های آسیب‌دیده در جنگ تسهیل شود
سرمربی اسپانیا تا 2030 تمدید می‌کند؛ دلا فوئنته در خانه از جام جهانی دفاع می‌کند
وزیر بهداشت : تأمین دارو و مواد اولیه با حمایت رئیس‌جمهور پیگیری شد
قالیباف: توطئه آمریکا برای حمله به ایران از اقلیم کردستان شکست خورد
عراقچی: در زمان مناسب میزان واقعی تلفات نیروهای آمریکایی را افشا می‌کنیم
کمالوندی: صنعت هسته‌ای ایران با حمله نظامی، خرابکاری و ترور از بین نمی‌رود
مخبر: 200 شب است که پاسداران کیان ایران زیر باران بمب و گلوله ایستاده‌اند
هشدار دستیار پوتین به لهستان؛ ورشو در صورت جنگ با روسیه نابود می‌شود
سخنگوی قوه قضاییه خبر داد: شناسایی و انسداد 214 گلوگاه فسادزا در دستگاه‌های دولتی
سردار ابن‌الرضا: بهینه‌سازی انرژی، بخشی از دفاع از ایران در جنگ است
نرخ سود صندوق‌های ارزی اعلام شد+ نحوه پرداخت سود
نورویدئو | وین ؛ جایی که قانون پشت درِ سیاست ماند
رژیم صهیونیستی از دریای سرخ حذف شد
حملات هوایی عربستان به شمال و غرب مأرب در یمن
گزارش تصویری | خسارات و تلفات وارد شده به عربستان سعودی در پی درگیری های اخیر با یمن
قیمت نفت ایران از 105 دلار عبور کرد؛ نفت برنت به 107 دلار رسید
گل‌گهر 0 - الجزیره 0 ؛ نخستین امتیاز گل‌گهر در آسیا با تساوی برابر الجزیره
دادگاه مصر عضویت اخوان‌المسلمین در فهرست گروههای تروریست را تمدید کرد
رکورد تاریخی کرایه نفتکش‌ها در پی تنش‌های تنگه هرمز
حقیقت روشن شد؛ حالا نوبت عدالت است
آتش‌سوزی در مجتمع تجاری در حال ساخت مشهد مهار شد
مانور سیلاب تهران آغاز شد؛ آموزش مهارت‌های بقا در شرایط سخت
وزیر کشور ایران به آنکارا رفت؛ رایزنی درباره امنیت مرزها و مبارزه با تروریسم
معرفی دستاوردهای ایران در حوزه پلاسمای پزشکی و رادیوداروها
هشدار قضایی درباره رانندگی نوجوانان؛ اجازه موتورسواری بدون گواهینامه را ندهید
محسنی اژه‌ای: مردم ایران 200 شب پاسدار عزت و شرافت خود بودند
برنامه خاموشی کهگیلویه و بویراحمد برای فردا چهارشنبه 25 شهریور
وزارت ارشاد: هیچ خواننده خارج‌نشینی برای کنسرت در ایران درخواست نداده است
پاداش 100 هزار دلاری استقلال با پیروزی مقابل السد
زمان واریز معوقات اردیبهشت بازنشستگان تأمین اجتماعی اعلام شد + جزئیات نحوه واریز
پیش‌بینی قیمت طلا و سکه فردا چهارشنبه 25 شهریور 1405 ؛ احتمال ادامه ریزش قیمت سکه و طلا
برنامه خاموشی برق کرمانشاه فردا چهارشنبه 25 شهریور + جدول قطع برق مناطق
آخرین تحولات جنگ ایران وآمریکادر روزشصت‌وششم؛کاهش عبورکشتی‌ها،افزایش قیمت نفت وهشدار ایران
ایران - امارات؛ آغاز کار تیم فوتبال امید با هزار امید و آرزو در ناگویا ؛ ساعت بازی ایران
آخرین قیمت طلا و سکه امروز سه شنبه 24 شهریور؛ ریزش سکه و طلا آغاز شد
افزایش تورم و قیمت سوخت؛ ترامپ تنها راه نجات در انتخابات کنگره را از دست داد