×
سیاسی
شناسه خبر : 33643
تاریخ انتشار : دوشنبه 1398/07/01 ساعت 12:11
تحریمهای مجدد به معنای استیصال آمریکا است/صحبت ایران برای آمریکا تلخ است

رئیس‌جمهور:

تحریمهای مجدد به معنای استیصال آمریکا است/صحبت ایران برای آمریکا تلخ است

رئیس‌جمهور گفت: تحریم های مجدد آمریکا علیه ایران به معنای استیصال کامل آمریکاست و مشخص است که فشار و تحریم حداکثری نتوانست کاری را انجام دهد.

به گزارش نورنیوز، حجت‌الاسلام حسن روحانی صبح امروز(دوشنبه) پیش از عزیمت به نیویورک در فرودگاه مهرآباد، اظهار داشت: تحریم های مجدد آمریکا به معنای استیصال کامل آمریکاست و مشخص است که فشار و تحریم حداکثری نتوانست کاری را انجام دهد.


وی با بیان اینکه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل به صورت سالانه برگزار می‌شود و امسال هم هفتاد و چهارمین اجلاس است و فرصت مناسبی است برای اینکه نظرات ملت ها و از جمله ملت بزرگ ایران در آنجا بیان و توضیح داده شود، افزود: اقدامات غیرمنصفانه و ظالمانه‌ای که امروز نسبت به ملت ایران روا داشته می‌شود، برای مردم و کشورهای جهان در آنجا توضیح داده خواهد شد و همچنین مسائل پیچیده و سختی که امروز منطقه ما با آن مواجه است در آن اجلاس مطرح می‌شود.


روحانی با اشاره به اینکه امسال سفر ما به نیویورک اهمیت ویژه ای دارد چرا که احساس ما این بود که آمریکایی‌ها خیلی تمایل ندارند هیئت های ایرانی در سازمان ملل رفت و آمد و مصاحبه کنند و حضور داشته باشند، تصریح کرد: دلیل این مسئله را خود آمریکایی‌ها باید توضیح دهند؛ یا از بیان حرف می‌ترسند و یا آنکه حرف ما برای آنان بسیار تلخ است و یا آنکه دلایلی دارند و می‌خواهند در افکار عمومی مردم خودشان تأثیر گذاشته نشود.


رئیس‌جمهور ادامه داد: زمانی که آمریکایی‌ها خیلی تمایل به حضور هیئت های ایرانی در سازمان ملل متحد ندارند، پس ما باید اصرار داشته باشیم که حتماً این سفر را برویم اما اگر آنان خیلی مایل بودند، زیاد اهمیت نداشت و عدم تمایل آنان به سفر ما دلیل بر این است که این سفر کاملاً برای ما ضروری است.


وی بیان کرد: ضروری است که ما در سطوح مختلف به سازمان ملل برویم و حرف بزنیم چرا که ما دارای منطق و استدلال کافی هستیم اما دشمنان ما دلایل کافی را در اختیار ندارند.


روحانی متذکر شد: ما در شرایطی به سازمان ملل می‌رویم که آمریکایی ها تحریم ظالمانه خود را نسبت به ملت ایران به حدی رساندند که خودشان هم می‌گویند دیگر چیزی باقی نمانده است که تحریم کنیم و اخیراً هم مجبور شدند از نو شروع کنند. مانند یک نواری که تمام می‌شود و دومرتبه از ابتدا می گذارند و یک بار دیگر گوش می‌کنند و دوباره همان مواردی را که علیه ما تحریم کرده بودند، مجدداً تحریم کردند.


رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: این اقدام به معنای استیصال کامل آمریکاست و مشخص است که فشار و تحریم حداکثری نتوانست کاری را انجام دهد و ملت ما به خوبی در این یک سال و نیم ایستادگی و مقاومت کردند و روال حرکت اقتصادی در این چند ماه اخیر نسبت به ماه های پیش، مقداری بهتر شده است و نشان می‌دهد که ما توان مقابله کافی با آنها را داریم.


وی یادآور شد: در هفته های اخیر مسائل منطقه هم حاد شده است و برخوردها و نگرانی هایی وجود دارد که ریشه این نگرانی ها مشخص است، اما حادثه ای که در منطقه رخ می دهد و اتهاماتی که می زنند، پیداست که آمریکایی‌ها دنبال اهداف دیگری در منطقه هستند و وزیر امور خارجه آمریکا به طور مداوم حرف‌های بی منطقی می‌زند و متأسفانه بنده تاکنون ندیدم که این وزیر خارجه با منطق صحبت کند و این مسئله جز عجایب تاریخ است که یک وزیر خارجه مدام حرف‌های ناصحیح و نادرست می‌زند.


وی ادامه داد: در مسئله آرامکو، بیش از آنچه که خسارت وارد شد، آمریکایی‌ها تبلیغ می کنند و خسارت‌هایی که ممکن است در دو هفته جبران شود را می گویند در یک ماه هم نمی توان جبران کرد. دلیل این مسئله آن است که آمریکا به طور کامل می‌خواهد منطقه را تصاحب کند و می‌گوید که می‌خواهیم سیستم های پدافندی در منطقه بیاوریم.


روحانی تصریح کرد: کاملاً پیداست که آمریکا می‌خواهد کل نفت شرقی عربستان را به طور کامل در مشت خود قرار دهد، البته این دعوا مربوط به ما نیست و دعوای آمریکا با چین و دیگران است. آنها از این فرصت سوءاستفاده کرده‌اند و با عربستان قرارداد بسته‌اند که میلیاردها دلار سیستم های پدافندی در منطقه بیاورند. این نشان می‌دهد آمریکایی‌ها دنبال اهداف دیگری هستند.


رئیس جمهور خاطرنشان کرد: همه این سر و صداها یک بهانه برای حضور بیشتر آمریکا در منطقه است.


وی با اشاره به محورهای حضور خود در سازمان ملل عنوان کرد: طرح پیشنهادی ما برای امنیت منطقه تنها امنیتی نیست و اقتصادی و سایر موارد هم هست. نام این طرح «ابتکار صلح هرمز» است و این نام به دلیل اینکه حروف اول آن HOPE به معنای امید است و لذا این ائتلاف، ائتلاف امید است. بنابراین همه کشورهای ساحلی خلیج فارس و منطقه هرمز دعوت می‌شوند تا امنیت منطقه را تضمین کنیم.


روحانی افزود: به دلیل اینکه هنوز این طرح باز نشده است عکس العمل‌ها نیز مشخص نیست. آمریکایی‌ها در عکس العمل اول گفتند ما خیلی دلمان می‌خواهد ببینیم این طرح چیست و ابعاد را مورد بررسی قرار دهیم. بنابراین طرح ما که ارائه خواهد شد تحت عنوان ابتکار صلح هرمز است که به معنای همان ائتلاف امید است. ان شاءالله بتوانیم این طرح را باز کرده و به دنیا اعلام کنیم ایران به دنبال یک صلح بلند مدت در منطقه است و آمادگی دارد در مجمع گفتگو با سازمان ملل حضور پیدا کند و فعال شود.


روحانی خاطرنشان کرد: ما معتقدیم راهکار منطقه از درون منطقه خواهد بود. آنهایی که از بیرون منطقه می‌آیند هیچ وقت نمی‌توانند صلح و امنیت بیاورند. کما اینکه دیدیم آمریکایی‌ها در این مدت و از سال ???? تاکنون در منطقه در حال لشکرکشی هستند و هیچ کجا نتوانستند امنیت ایجاد کنند.


وی تصریح کرد: مساله ?+? و مسائل مربوط به هسته‌ای و موضوعی که تحت عنوان کاهش تعهدات ایران است و منطقی که برای این کار دارد را نیز تشریح خواهیم کرد. در سطح وزرا یک اجلاس ?+? هم در نیویورک خواهد بود و موضوع مورد بررسی قرار می‌گیرد.


وی ضمن ابراز خوشحالی از وضعیت سیاسی آمریکا در جهان گفت: من بسیار خوشحالم که برای اولین بار در تاریخ تخاصم ایران و آمریکا در یک سال و نیم اخیر به نقطه ای رسیدیم که آمریکا به لحاظ سیاسی منزوی شده است و هیچ کشوری به جز دو سه کشور کوچک از اذناب آمریکا نیست که کار آمریکا را تایید کند بلکه همه کار او را محکوم می‌کنند.


رئیس‌جمهور افزود: در حادثه آرامکو همه افکار آزاد جهان تجاوز به یمن را محکوم می‌کنند. آمریکا محصول تجاوز عربستان، آمریکا و امارات و صهیونیسم به یمن است. خب تجاوز نکنند آنها هم جواب نمی‌دهند. وقتی آنها تجاوز می کنند و اینها جواب می دهند برایشان سنگین است و وقتی پاسخ می شنوند خیلی برایشان سنگین است. ظلم و ستمی که خودشان می کنند ظاهرا برای خودشان توجیه دارد. بنابراین در این طرح به دنبال تبیین کاهش تعهدات هستیم.


وی با تاکید بر اینکه در کاهش تعهدات خوشبختانه آمریکا از نظر سیاسی موفق نشده است بیان کرد: آمریکا نه در آژانس و نه در جای دیگر موفق شده است. آمریکا یک بار کاهش تعهدات را به آژانس برد و آنجا در شورای حکام گفتند اصلا به این شورا ارتباطی ندارد. «گفت سوراخ دعا را گم کرده» که به او گفتند آقا عوضی آمدی! این مساله اصلا جایش اینجا نیست و اگر می خواهی شکایتی انجام دهی ?+? تشکیل بده و آنجا بیان کن.


روحانی افزود: تا امروز آنها نتوانستند کاری انجام دهند و ضرورت دارد این ها را در آنجا توضیح دهیم. مساله دیگر ملاقات با سران کشورهای دیگر است و با ?? نفر از سران کشورها در این ? روز ملاقات داریم. علاوه بر آن چند مصاحبه مطبوعاتی و چند نشست با مدیران مسئول رسانه ها و همچنین فرهیختگان و صاحب نظران آمریکا و همینطور سخنرانی ما در سازمان ملل متحد و تبیین مواضع در دنیا از برنامه های ماست.


رئیس‌جمهور تصریح کرد: ان شاءالله این سفر مایه خیر و برکت برای مردم کشور ما باشد، آن هم با توجه به هفته اول مهر، هفته دفاع مقدس و ماه سالار شهیدان که امیدواریم برای ما همراه با موفقیت باشد.



مهر
نظرات

آخرین اخبار
شانس 2 طلا و یک برنز تیم محمد بنا در کشتی فرنگی قهرمانی اروپا
میدری: الگوهای موفق اقتصادی استان‌ها در سراسر کشور اجرا می شود
مقام مسئول در مجلس: نظر مشاوران رئیس لزوما اعلام موضع رئیس مجلس نیست
واکنش نخست وزیر پاکستان به تمدید آتش‌بس از سوی ترامپ
رسانه‌های عبری: تمدید آتش‌بس با ایران «هدیه» ترامپ به نتانیاهو و اسرائیل است
در صورت هر گونه اقدام علیه ایران، آماده هجوم به اهداف از پیش تعیین شده هستیم
هشدار جنبش نجباء؛ نبرد آینده متفاوت خواهد بود
اعلام نرخ جدید عوارض واردات گوشت قرمز
نرخ خرید گندم 48 هزار و500 تومان تعیین شد
وزیر آموزش و پرورش: مدارس همچنان غیر حضوری است
ترامپ آتش بس با ایران را تمدید کرد
ایران: حمله به کشتی «توسکا» نقض صریح و اساسی آتش‌بس 8 آوریل است
کشتی‌گیر ترک رکورد زد
حاجی‌بابایی: مذاکره در سایه تهدید امکان‌پذیر نیست
پاسخ موشکی حزب‌الله به نقض آتش‌بس توسط رژیم صهیونیستی
کشف استارلینک در یک واحد تجاری در تهران
ایروانی تاکید کرد: لغو محاصره دریایی شرط آغاز مجدد مذاکرات است
بیرانوند: به‌دلیل علاقه شخصی در تجمعات شبانه شرکت می‌کنم
تاکید ولید جنبلاط بر بازگشت به توافق آتش‌بس با فرمول جدید
قیام علیه استبداد رسانه‌ای جهان، از تونل‌های غزه تا انیمیشن‌های لگویی
مرور وضعیت پرسپولیس در جلسه آنلاین اوسمار و حدادی
تنگه هرمز برگ برنده اصلی ایران در مذاکرات با آمریکا
سفارت ایران در اتریش: اظهارات جدید اتحادیه اروپا رقت‌انگیز است
افزایش بی‌سابقه قیمت برق در آمریکا
سی ان ان: ذخایر موشکی ارتش آمریکا در جنگ علیه ایران کاهش یافته است
سردار موسوی: اگر از کشورهای همسایه به ایران حمله شود باید با تولید نفت خداحافظی کنند
آیا ژاپن به ابزار جدید آمریکا در بحران‌ها تبدیل می‌شود؟
تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران
شکستن محاصره دریایی آمریکا از سوی 34 نفتکش مرتبط با ایران
ارتش لبنان: خاک لبنان را پس می گیریم
عراقچی: ایران می‌داند چگونه با محدودیت‌ها مقابله و از خود دفاع کند
اذعان ترامپ به نگرانی از متغیر «زمان» به نفع ایران
شرط هیات ایرانی برای رفتن به اسلام آباد چیست؟
راهزنی دریایی دوباره ارتش تروریستی آمریکا در اقیانوس
تأکید پزشکیان بر حکمرانی محلی؛ مساجد محور سازماندهی اجتماعی
جزئیات جدیدی از زمان اجرای مرحله سوم متناسب سازی حقوق بازنشستگان
ماجرای اعدام 8 زن ایرانی چه بود؟
تمرینات تیم فوتبال استقلال تعطیل شد
قیمت نفت برنت صعودی شد
اتحادیه اروپا: برگزاری دور دوم مذاکرات اسلام‌آباد ضروری است
عکس های منتخب ایران، سه شنبه 1 اردیبهشت 1405
برپایی دومین تمرین تاکتیکی ملی‌پوشان زیر نظر قلعه‌نویی
پنیر سر تله موش رایگان است اما مرگبار!
بقائی: تاکنون تصمیمی برای حضور در مذاکرات اسلام‌آباد گرفته نشده است
پیام رهبر انقلاب به اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم
چین: ادعای آمریکا دروغ است
خلافی 350 میلیونی یک پژو 405 در ابهر!
پکن: زیاده خواهی آمریکا علت اصلی بن بست در مذاکرات با ایران است
واکنش بی‌ادبانه ترامپ به جدایی تیم کوک از شرکت اپل
افزایش حقوق در برخی واحدها توافقی شد+ جزئیات