×
بین الملل
شناسه خبر : 336414
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1405/05/14 ساعت 12:52
هدف اصلی ترامپ در مذاکرات با ایران به تنگه هرمز محدود شده است

فایننشال تایمز

هدف اصلی ترامپ در مذاکرات با ایران به تنگه هرمز محدود شده است

روزنامه فایننشال تایمز در گزارشی نوشت اهداف اولیه دونالد ترامپ درباره ایران از فشار بر برنامه هسته‌ای و موشکی تهران به موضوع بازگشت تردد در تنگه هرمز محدود شده است؛ مذاکرات ایران و عمان اکنون محور اصلی تلاش‌ها برای کاهش تنش‌هاست.

نورنیوز-گروه بین الملل: روزنامه فایننشال تایمز نوشت: ترامپ و مشاورانش در پنج ماه گذشته، بیش از ده ها بار ادعا کرده اند که توافق با ایران «قریب الوقوع» است اما حتی اگر چنین توافقی از طریق مذاکرات بین ایران و عمان انجام بگیرد، اهدافی را که رئیس جمهوری آمریکا در همان ابتدای جنگ تعیین کرده بود، محقق نخواهد کرد.

به نوشته این رسانه، خواسته های فوری ترامپ از فهرستی از مسائل شامل توافق بر سر اهداف هسته ای ایران، تولید موشک بالستیک و حمایت از (به اصطلاح) گروه های نیابتی ایران، به تنها یک موضوع محدود شده است: ایران اجازه دهد تنگه هرمز به وضعیت قبل از جنگ بازگردد.

این رسانه با اشاره به ادعای اخیر مارکو روبیو وزیر خارجه آمریکا در جمع خبرنگاران درباره جلوگیری از هسته ای شدن ایران به عنوان توافق نهایی با ایران به نقل از وی نوشت: توافقی که اکنون و به فوریت به دنبال آن هستیم بامحوریت تنگه هرمز است.

منتقدان می گویند این اظهارات به خودی خود نشانه یک تحقیر راهبردی برای آمریکا است.

ایران بعد از جنگ ترامپ، اهرم فشار استراتژیک خود بر تنگه هرمز را حفظ کرده و هر گونه ترتیبات جدید، کنترل این آبراه را (همچنان که هست) در اختیار ایران قرار خواهد داد بدون این که حق دریافت عوارض از کشتی‌ های عبوری را از این کشور سلب نماید؛ شرایطی که تا همین یک سال پیش برای ژئواستراتژیست‌های آمریکایی غیر قابل‌تصور به نظر می ‌رسید.

آرون دیوید میلر مذاکره کننده سابق صلح خاورمیانه در هر دو دولت دموکرات و جمهوری خواه در آمریکا گفت: جایی که قبلا تردد در آن آزاد بود، دیگر این شرایط در آن حاکم نیست و تقریباً هیچ دستاوردی وجود ندارد که ترامپ بتواند از توافقی که ایرانیان حاضر به پذیرش آن هستند، کسب کند و آن واقعیت را تغییر دهد.

به نوشته این رسانه، در خصوص برنامه هسته ای ایران، واشنگتن با حکومتی که دست برتر را دارد و می تواند به خواست خود تنگه را ببندد مواجه است موضوعی که به سختی با خواسته ترامپ برای «تسلیم کامل» تهران مطابقت دارد.

فایننشال تایمز نوشت: با این حال با توجه به این که تنها کمتر از سه ما تا انتخابات میان دوره ای کنگره باقی مانده است، به نظر می رسد اکنون هر راهی برای خروج از جنگی که به نگرانی ها درباره کمبود نفت و تورم دامن زده است، به لحاظ سیاسی برای ترامپ مخاطره آمیز به نظر می رسد.

این رسانه انگلیسی با اشاره به کاهش قیمت نفت به زیر ۸۰ دلار در هر بشکه در روز سه شنبه و در بحبوجه امیدها به پایان تنش بین ایران و آمریکا نوشت: قیمت بنزین در آمریکا بالای ۴ دلار و ۳۵ درصد بالاتر از سطح قبل از جنگ است و انتظار می رود قیمت گازوئیل در دولت ترامپ از میانگین قیمت این محصول در دولت جو بایدن بالاتر باقی بماند.

مایکل راتنی سفیر سابق آمریکا در عربستان در دولت بایدن گفت: ذخایر رهگیرهای موشکی آمریکا کاهش یافته و افکار عمومی آمریکا و متحدان این کشور خسته شده اند و این امر رئیس جمهوری آمریکا را با «گزینه های محدودی» مواجه کرده است. تشدید جنگ می تواند آسیب های جدی به طرف های منطقه ای وارد کند، قیمت های نفت را افزایش دهد و به بازارهای جهانی انرژی آسیب وارد کند.»

راتنی گفت: چالش ترامپ این نیست که چگونه در جنگی که به نظر می رسد در آن به دام افتاده است، بجنگد، بلکه چالش او این است که چگونه این توافق را توضیح دهد. ادعای موفق بودن هر گونه توافق روز به روز برای او دشوارتر شده است.

فایننشال تایمز افزود: اکنون امیدها به باز شدن تنگه هرمز محل عبور یک پنجم نفت جهان قبل از جنگ، دوخته شده است؛ آبراهی که اکنون به میدان نبرد واقعی تبدیل شده است. وضعیت این تنگه اکنون محور مذاکرات مستقیم بین ایران و عمان است.

روزنامه انگلیسی در بخشی از نوشتار خود به نقل از تحلیلگران نوشت: حتی اگر امروز یا فردا تنگه هرمز بازگشایی شود -آنچنان که اسکات بِسنت وزیر خزانه داری آمریکا نیز روز سه شنبه در مصاحبه با شبکه خبری سی ان بی سی پیش بینی کرد-، آزادی تردد در این تنگه به وضعیت قبل از جنگ باز نخواهد گشت.

اسماعیل بقایی سخنگوی وزارت خارجه ایران روز سه شنبه گفت: ایران و عمان، «پروتکل های مدیریت تردد در تنگه هرمز درآینده» را بررسی می کنند. اکنون بعد از ماه ها دیپلماسی رفت و برگشت برای پایان دادن به جنگی که ترامپ آغازگر آن بوده است و ادعاهای مکرر واشنگتن مبنی بر پیشرفت آن، آمریکا به مذاکرات دو کشور خاورمیانه امید بسته تا از جنگی که در ماه مارس (اسفند) ادعا می کرد «یک گشت و گذار کوتاه» خواهد بود، خارج شود.

علی واعظ کارشناس مسائل ایران در گروه بین المللی بحران گفت: این واقعا یک توافق بین ایران و آمریکا نیست، بلکه توافق بین ایران و عمان است.

این تحلیگر گفت: ترامپ گیر کرده و نمی تواند از نظر نظامی در این سطح پیروز شود... او نمی تواند بدون پرداخت هزینه سیاسی در داخل کشورش به لحاظ دیپلماتیک این مساله را حل کند و گاهی از کوره در می‌رود، چرا که ماجرا آن ‌قدرها هم که او محاسبه کرده بود، ساده و بی‌دردسر نیست.

واعظ افزود: ترامپ ممکن است هر توافقی را به عنوان «دستاورد سیاسی» ترسیم کند.

ولی نصر کارشناس مسائل ایران و استاد دانشگاه جانز هاپکینز آمریکا نیز گفت: ایران به طور شفاف گفته که کنترل تنگه هرمز را در اختیار دارد و این موضوع قابل مذاکره نیست. تهران بر این باور است که اکنون باید به آمریکا نشان دهد که با کارزار بمباران شکست نخواهد خورد و تنگه هرمز را واگذار نخواهد کرد.


اخبار مرتبط
ونس: به دنبال پایان موفقیت‌آمیز مناقشه با ایران هستیم
پنج‌شنبه 1405/05/15 ساعت 08:58
ونس: به دنبال پایان موفقیت‌آمیز مناقشه با ایران هستیم
«جی‌دی ونس» معاون رئیس‌جمهور آمریکا با دفاع از رویکرد دولت ترامپ در قبال ایران مدعی شد واشنگتن به دنبال پایان موفقیت‌آمیز مناقشه با تهران است و برای رسیدن به توافق، از ابزارهای دیپلماتیک، اقتصادی و نظامی استفاده خواهد کرد.
اختلاف در کاخ سفید؛ گزارش از درگیری لفظی ترامپ و هگست درباره ایران
پنج‌شنبه 1405/05/15 ساعت 08:50
اختلاف در کاخ سفید؛ گزارش از درگیری لفظی ترامپ و هگست درباره ایران
روزنامه واشنگتن‌پست مدعی شد اختلاف بر سر کمبود مهمات و مدیریت جنگ با ایران، به مشاجره لفظی میان دونالد ترامپ و «پیت هگست» وزیر جنگ آمریکا در نشست کمپ دیوید منجر شده است.
رویترز ادعای ترامپ را رد کرد؛ تنگه هرمز هنوز باز نشده است
چهارشنبه 1405/05/14 ساعت 19:03
رویترز ادعای ترامپ را رد کرد؛ تنگه هرمز هنوز باز نشده است
خبرگزاری رویترز ادعای ترامپ درباره بازگشایی قریب‌الوقوع تنگه هرمز را رد کرد و از پیشنهاد جدیدی برای واگذاری کنترل تردد کشتی‌ها به ایران در توافق با عمان خبر داد.
رمز گشایی از آدرس غلط واشنگتن درباره مذاکرات هرمز
چهارشنبه 1405/05/14 ساعت 14:10
نورنیوز بررسی می کند؛
رمز گشایی از آدرس غلط واشنگتن درباره مذاکرات هرمز
همزمان با انتشار اخبار گفت‌وگوهای ایران و عمان درباره مدیریت تردد در تنگه هرمز، برخی مسئولین کاخ سفید و رسانه‌های غربی با فضا سازی گسترده از «بازگشایی قریب‌الوقوع» این آبراه سخن می‌گویند. اما این روایت، تفاوت میان مذاکرات فنی و حل‌وفصل پرونده‌های سیاسی و امنیتی را نادیده می‌گیرد؛ تفاوتی که می‌تواند مسیر تحولات هرمز را تعیین کند.
وال‌استریت ژورنال: مذاکرات ایران-آمریکا لغو شده/نیویورک تایمز: لغو نشده!
یکشنبه 1405/04/07 ساعت 23:14
وال‌استریت ژورنال: مذاکرات ایران-آمریکا لغو شده/نیویورک تایمز: لغو نشده!
روزنامه وال‌استریت ژورنال به نقل از منابع خود مدعی شد که مذاکرات برنامه‌ریزی‌شده میان واشنگتن و تهران که قرار بود این هفته برگزار شود، لغو شده است. این در حالی است که روزنامه نیویورک تایمز به نقل از یک مقام بلندپایهٔ آمریکایی مدعی شد که مذاکرات فنی با ایران لغو نشده است.
معاون سخنگوی سازمان ملل متحد: از مذاکرات ایران آمریکا حمایت می کنیم
دوشنبه 1405/02/28 ساعت 23:55
معاون سخنگوی سازمان ملل متحد: از مذاکرات ایران آمریکا حمایت می کنیم
معاون سخنگوی سازمان ملل متحد گفت: آنچه ما می‌خواهیم اطمینان حاصل کنیم این است که طرف‌ها (ایران - آمریکا) بتوانند به توافق برسند، ولی ما از همه این تلاش‌ها برای پیشبرد این پیشنهادها در چارچوب مذاکرات حمایت می‌کنیم.
نگرانی مقام سابق موساد از روند مذاکرات ایران_آمریکا
دوشنبه 1405/02/21 ساعت 04:05
نگرانی مقام سابق موساد از روند مذاکرات ایران_آمریکا
«حاییم تومر»، مقام سابق موساد با به کار بردن اصطلاح «اردک لنگ» درباره ترامپ، در مورد تماس‌های دیپلماتیک بین تهران و واشنگتن و اینکه آیا هرگونه توافقی بین آنها منافع رژیم صهیونیستی را در نظر می‌گیرد یا نه، ابراز نگرانی کرد.
نظرات

آخرین اخبار
رایزنی تلفنی عراقچی و عاصم منیر
گزارش عراقچی از رایزنی های اخیرش با مقامات پاکستان و عمان
پاسخ قالیباف به لفاظی‌های بسنت: نمایش مضحکت، «روز پیروزی» نبود؛ «روز دلقک» بود!
نیروی دموکراتیک سوریه منحل شد
گفت وگوی تلفنی وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و قطر
سخنگوی دولت: سهمیه بنزین 1500 و 3000 تومانی تغییر نمی‌کند
قالیباف: آمریکا در جنگ نظامی و سیاسی از ایران شکست خورد
رئیس‌جمهور کوبا: تحریم‌های آمریکا نسل‌کشی است
قطعی برق کرمانشاه فردا چهارشنبه 4 شهریور اعلام شد/ جدول خاموشی
قطعی برق چهارمحال و بختیاری فردا چهارشنبه 4 شهریور + جدول
قطعی برق کهگیلویه و بویراحمد فردا چهارشنبه 4 شهریور + لینک
خروج یک هواپیما از باند فرودگاه مشهد؛ حادثه هیچ مصدومی نداشته است
هشدار بقائی به تبعات سکوت کشورها در برابر قلدری آمریکا
واشنگتن‌پست: ایران قادر است تحریم‌های آمریکا را دور بزند
البوسعیدی از گفت‌وگوی سازنده با عراقچی خبر داد
واکنش دمشق به بازدید یسرائیل کاتس از جنوب سوریه
جزئیات بیانیه مشترک ایران و عمان؛ کریدور دریانوردی موقت در تنگه هرمز
در جلسه 7 ساعته رئیس‌جمهور با رهبر معظم انقلاب چه گذشت؟
عکس های منتخب ایران؛ سه شنبه ،3شهریور 1405
طلا و سکه ارزان شد+ قیمت جدید
نتایج اولیه آزمون ارشد اعلام شد
گوترش: بن‌بست آمریکا در جنگ علیه ایران محدودیت‌ ابرقدرت‌ها را آشکار کرد
رکورد جدید در حراج شمش طلا؛ 116 کیلوگرم طلا در مرکز مبادله معامله شد
تفاهم‌نامه اسلام‌آباد بحث اعتماد به آمریکا نیست، بحث انتخاب ابزار است
هشدار فرمانده قرارگاه حمزه سیدالشهدا درباره نقشه دشمن برای تهاجم از محور شمال‌غرب
ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان کشوری آغاز شد
برنامه قطعی برق تهران فردا چهارشنبه 4 شهریور اعلام شد
ترامپ متوهم مدعی مین‌زدایی تنگه هرمز شد
نیروی دریایی سوئد خواستار مصادره ملک شهروند روس شد
سفر محرمانه رئیس سیا به مسکو؛ مذاکرات پشت پرده آمریکا و روسیه
شناسایی معاملات مشکوک به پولشویی 130 هزار میلیارد تومانی در بازار ارز و طلا
ما بر ایستادگی در کنار جمهوری اسلامی ایران و وحدت میادین تأکید داریم
آخرین وضعیت ترافیکی جاده‌های کشور؛ ترافیک سنگین در محور چالوس و هراز
پزشکیان: امضای توافقنامه نه از روی وادادگی، بلکه از روی منطق بود
ماجرای 300 کتاب کهنه‌ای که رهبر شهید انقلاب آنها را صحافی کردند
واکنش کرملین به ایده حاکمیت خارجی بر دونباس
پزشکیان رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی را منصوب کرد
چرا مس رفسنجان 3 فصل محروم شد؟
پیش بینی قیمت دلار فردا چهارشنبه 4 شهریور
قیمت سکه پارسیان امروز 3 شهریور 1405؛ هر گرم به 22 میلیون تومان رسید
خبر خوش برای صنعت خوراک دام؛ برداشت 3.9 میلیون تن جو در سال جاری
شهادت رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر در درگیری با قاچاقچیان
آخرین قیمت طلا و سکه امروز 3 شهریور 1405؛ طلا در مرز 22 میلیون تومان
آغاز ثبت‌نام طرح آشیان در 12 شهر+ لینک ثبت نام
برنامه کنسرت‌های شهریور 1404؛ از تالار وحدت تا شهرهای مختلف ایران
ساعت کاری ادارات تا 15 شهریور اعلام شد+جزییات
یک منبع مطلع: مواضع و شروط ایران درباره تنگه هرمز به طور شفاف به واسطه پاکستانی اعلام شد
پایان ماموریت ناو لینکلن در خاورمیانه؛ پهلوگیری در تایلند پس از 250 روز
قیمت دینار عراق امروز سه‌شنبه 3 شهریور چقدر کاهش یافت؟
سیاست‌های مالی ترامپ و بمب ساعتی بدهی آمریکا