×
اقتصادی
شناسه خبر : 336348
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1405/05/13 ساعت 21:55
بازار جهانی نفت زیر فشار؛ افت شدید صادرات نفت خلیج فارس

بازار جهانی نفت زیر فشار؛ افت شدید صادرات نفت خلیج فارس

گلدمن ساکس در تازه‌ترین گزارش خود اعلام کرد: صادرات نفت خلیج فارس به حدود 36 درصد سطح پیش از آغاز جنگ آمریکا علیه ایران کاهش یافته و بازار جهانی نفت همچنان با کمبود عرضه، ریسک‌های ژئوپلیتیکی و نوسان قیمت نفت برنت مواجه است.

نورنیوز- گروه اقتصادی: گلدمن‌ساکس در گزارشی با تاکید بر اینکه بازار فیزیکی طلای سیاه همچنان با کمبود عرضه روبه‌روست، برآورد کرد که صادرات نفت خلیج فارس با کاهشی چشمگیر، به حدود ۳۶ درصد سطح عرضه در پیش از آغاز جنگ آمریکا علیه ایران رسیده است.

 این بانک چندملیتی مستقر در نیویورک معتقد است که در بازه زمانی «تایید توافق هسته‌ای احتمالی، بین آمریکا و ایران یا تشدید قابل توجه درگیری میان دو کشور» نفت احتمالا در محدوده ۸۰ تا ۹۰ دلار برای هر بشکه نوسان خواهد کرد.

گلدمن ساکس همچنین ارزش منصفانه نفت برنت در بازار نقدی(لحظه‌ای) را حدود ۸۰ دلار به ازای هر بشکه برآورد کرده و بر این باور است که به‌رغم تداوم ابهامات درباره عرضه نفت خاورمیانه، بازار تنها مقدار محدودی از صرف ریسک (ریسک ژئوپلیتیکی) را در قیمت‌ها لحاظ کرده است.

همزمان با ادعای دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا مبنی بر ازسرگیری مذاکرات با ایران به منظور بازگشایی تنگه هرمز و پایان دادن به جنگ پنج‌ماهه میان دو کشور که فضای بازار را با ابهام مواجه کرده است، نفت خام برنت در محدوده ۸۵ دلار معامله شد.

پافشاری مکرر ترامپ بر تکرار ادعاهایش در حالی مطرح می شود که اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت امور خارجه دیروز در نشست خبری تاکید کرد «مادامی که شرارت آمریکا ادامه پیدا کند، مادامی که محاصره دریایی ایران اعلام شده باشد، مادامی که تجاوز نظامی آمریکا علیه ایران و منافع آن ادامه داشته باشد و مادامی که همه مواردی که آمریکا در این مدت نقض کرده، همچنان ادامه داشته باشد، قاعدتا در وضعیت تنگه هرمز تغییر خاصی اتفاق نخواهد افتاد. لذا تمرکز مذاکرات با عمان بر این موضوع خواهد بود و موضوعاتی که مربوط به ایران و آمریکا می‌شود، باید در مراحل بعدی بررسی شود تا ببینیم اوضاع و احوال به چه سمت‌وسویی خواهد رفت.»

هرچند پس از ادعای ترامپ مبنی بر لغو حملات برنامه‌ریزی‌شده علیه ایران و انتشار گزارش‌هایی مبنی بر پیشرفت مذاکرات مدیریت عبور و مرور کشتی‌ها در تنگه هرمز، قیمت برنت به بازه پایین تا میانه کانال ۸۰ دلار عقب‌نشینی کرد، اما گلدمن‌ساکس تاکید کرده که بازار فیزیکی طلای سیاه همچنان با کمبود عرضه روبه‌رو و تحت فشار است.

برآورد این بانک حاکی از آن است که ذخایر قابل رصد نفت جهان طی دو هفته گذشته روزانه ۶.۳ میلیون بشکه تنزل یافته که از افت صادرات نفت از خلیج فارس و دریای سرخ، کاهش صادرات روسیه و افزایش واردات نفت توسط کشورهای آسیایی نشات گرفته است.

افزون بر این، گلدمن ساکس تخمین می‌زند که صادرات نفت کشورهای خلیج فارس، بر پایه میانگین متحرک هفت‌روزه، به حدود ۳۶ درصدِ سطح پیش از آغاز جنگ کاهش یافته است؛ در حالی که این رقم در اوایل ماه جولای نزدیک به ۸۰ درصد بود.

این بانک همچنین اعلام کرد که ظرفیت نفتکش‌های بارگیری‌شده در دریای سرخ از زمان اعلام محاصره توسط حوثی‌ها(انصارالله یمن)، ۲۲ درصد کاهش یافته است. (یمن پیش‌تر در پاسخ به محاصره فرودگاه صنعا توسط عربستان و در چهارچوب اصل «محاصره در برابر محاصره»، محاصره دریایی علیه ریاض را اعلام کرد.)

همچنین طبق برآورد گلدمن ساکس، صادرات نفت عربستان سعودی نیز نسبت به مدت مشابه سال گذشته روزانه ۲.۴ میلیون بشکه کاهش یافته است.

این بانک در بخش دیگری از این گزارش، به کاهش اخیر عرضه نفت خام روسیه اشاره کرد. طبق برآورد گلدمن ساکس، صادرات نفت خام و میعانات گازی روسیه طی ۲ هفته گذشته روزانه ۱.۳ میلیون بشکه کاهش یافته است. علاوه بر این، اختلال‌های مکرر در بارگیری نفت در پایانه سی‌پی‌سی(کنسرسیوم خط لوله خزر/ CPC) در دریای سیاه باعث شده حجم صادرات این مسیر همچنان به‌طور محسوسی پایین‌تر از سطح معمول باقی بماند.


نظرات

آخرین اخبار
آیا داروهای تزریقی کاهش وزن برای تمام افراد مناسب است؟
چرا رفتارهای کودکان فرزندخوانده‌ متفاوت است؟
دولت هنوز درباره بنزین و سهمیه‌بندی آن تصمیمی نگرفته است
با بدرقه وزیر کشور فرمانده ارتش و وزیر کشور پاکستان تهران را ترک کردند
هزینه سنگین جنگ ایران برای آمریکا؛ پنتاگون رقم 80 تا 100 میلیارد دلار را برآورد کرد
تصمیم جدید ترامپ تروریست؛ خروج هیئت تحریر الشام از فهرست سازمان‌های تروریستی
طرح تحریمی جدید ترامپ؛ تکرار فشار حداکثری با هیاهوی تبلیغاتی
نتایج 6 دیدار هفته سوم لیگ برتر فوتبال
ایران و روسیه همکاری‌های علمی و فناوری را گسترش می‌دهند
جزییات پرداخت وام 75 میلیون تومانی به بازنشستگان کشوری اعلام شد
عمان ترانزیت برخی کالاها به مقصد اسرائیل را متوقف کرده است
قطعی برق تهران فردا سه شنبه 3 شهریور + لینک
اظهارات جنجالی جی‌دی ونس: کانادا یک ایالت است
واکنش وزیر اقتصاد ایران به اسکات بسنت: منتظر پاسخ ما باشید
پزشکیان: تکیه آمریکا بر زورگویی و قلدری، تنها فرایندهای اجرایی را پیچیده می‌کند
تعرفه‌های ترامپ علیه چین دوباره افزایش می‌یابد
عراق و روسیه بر تقویت همکاری‌های امنیتی و نظامی تأکید کردند
وزیر دادگستری: تراکم قوانین متعارض باعث صدور آرای متفاوت می‌شود
در آستانه هفته وحدت؛ ادارات کردستان فردا 2 ساعت زودتر تعطیل می‌شوند
فرانسه و عربستان خواستار بازگشت کشتیرانی در تنگه هرمز به وضعیت عادی شدند
زاخارووا: رژیم زلنسکی در حمله به روسیه کودکان را هدف قرار می‌دهد
ساعت قطعی برق کرمانشاه فردا سه شنبه 3 شهریور اعلام شد + جدول خاموشی
مجلس ادعای ترامپ درباره قالیباف را تکذیب کرد
نورنما | فرار زن 92 ساله از آسایشگاه سالمندان
کاظمی: همه چیز برای آغاز سال تحصیلی آرام و حضوری آماده است
تراکتور 1 پرسپولیس 0؛ رستگاری تبریزی‌ها در دقیقه 90
بازگشایی تنگه هرمز حتی با دریافت عوارض توسط ایران کم‌خطرترین گزینه است
رضایی به عاصم منیر: به آمریکا بی‌اعتمادیم و باید رفتارش را تغییر دهد
قالیباف: کسی گُنده‌لافی‌های آمریکایی‌ها را باور نمی‌کند
آمریکا60 نهاد، شخص و کشتی مرتبط با ایران را تحریم کرد
گزارش تصویری | دیدار عاصم منیر با رئیس جمهور و رئیس مجلس
مخبر: در صورت تداوم محاسبات غلط دشمن، پاسخ ما قاطع‌تر از قبل خواهد بود
مرزداران سیستان و بلوچستان محموله سلاح قاچاق را کشف کردند
یکهزار و سیصدوبیست کارخانه کشور در جنگ آسیب دیدند
اروپا برای جشن استقلال آمد یا تمدید جنگ اوکراین
پوتین بر گسترش روابط روسیه و هند تأکید کرد
دبیرکل سازمان ملل: تردد کشتی‌ها در تنگه هرمز تقریبا متوقف شده است
قالیباف به عاصم منیر: آمریکا با بدعهدی مانع ثبات منطقه شد
سخنگوی سپاه: تهدید زیرساخت‌های ایران یعنی ضربات به منافع آمریکا
رایزنی اردوغان و داسیلوا درباره توسعه روابط ترکیه و برزیل
پیشنهاد شهرداری تهران برای شناورسازی ساعات اداری در مهر 1405
پروفسور آمریکایی: تحریم‌های اقتصادی به‌تنهایی در جنگ‌های بزرگ به پیروزی منجر نشده‌اند
آنتونیو کوستا: اتحادیه اروپا تحریم‌های روسیه را تشدید می‌کند
ترامپ: تعرفه واردات خودرو و فولاد از کانادا از 2027 به 50 درصد می‌رسد
حماس: جنایات شهرک‌نشینان صهیونیست در کرانه باختری نتیجه‌ای نخواهد داشت
پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا سه شنبه 3 شهریور
برنامه‌های جدید بنیاد ملی نخبگان برای جذب و نگهداشت نخبگان
فرسایش توان ارتش اسرائیل در پی افزایش درگیری‌ها در کرانه باختری
بهروزآذر: برخورد سلبی با زنان راه‌حل مسائل فرهنگی نیست
حمله موشکی یمن به نفتکش سعودی