×
بین الملل
شناسه خبر : 336297
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1405/05/13 ساعت 17:26
توافق قریب‌الوقوع برای بازگشایی تنگه هرمز

ادعای وزیر خزانه‌داری آمریکا:

توافق قریب‌الوقوع برای بازگشایی تنگه هرمز

اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری آمریکا در گفت‌وگویی مدعی شد که تهران و واشنگتن ممکن است تا فردا-چهارشنبه-به توافقی برای بازگشایی تنگه هرمز دست پیدا کنند که آزادی دریانوردی از این مسیر را فراهم می‌کند.

نورنیوز-گروه بین‌المللاسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری آمریکا، در گفت‌وگویی مدعی شد که واشنگتن پس از عقب‌نشینی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا از حمله نظامی گسترده علیه ایران طی روزهای اخیر در حال مذاکره با تهران بوده و دو طرف ممکن است مروز یا فردا (چهارشنبه) به توافقی برای بازگشایی تنگه هرمز با آزادی تردد کشتی‌های تجاری دست یابند!

بسنت در گفت‌وگو با شبکه سی‌ان‌بی‌سی مدعی شد: «ما با ایرانی‌ها در حال مذاکره هستیم. این احتمال وجود دارد که امروز یا فردا به توافقی برای بازگشایی تنگه و حرکت به سمت وضعیتی عادی‌تر در این مناقشه دست پیدا کنیم.»

وزیر خزانه‌داری آمریکا در پاسخ به این سوال که آیا ایران از کشتی‌های عبوری عوارض دریافت خواهد کرد، گفت که این توافق امکان تردد آزاد در تنگه را فراهم می‌کند.

با وجود تاکید مقامات ایران بر حق ایران برای کنترل تردد ایمن از تنگه هرمز به عنوان کشور ساحلی در هرگونه توافق احتمالی، بسنت مدعی شد: «تردد آزاد خواهد بود. اگرچه در چند روز گذشته اوضاع هنوز کمی نامشخص است اما حتی در حال حاضر شاهد خروج تعداد قابل‌توجهی کشتی هستیم.»

پس از اظهارات وزیر خزانه‌داری، قیمت معاملات آتی نفت خام آمریکا حدود ۴ درصد کاهش یافت و به زیر ۷۷ دلار در هر بشکه رسید. بسنت گفت که انتظار دارد با بازگشایی هرمز قیمت‌ها بیشتر کاهش یابد.

او افزود: «صدها کشتی در آن‌جا متوقف شده‌اند و منتظر خروج هستند. موضوع فقط نه فقط انرژی، بلکه کود، محصولات پالایشگاهی و گازهای صنعتی مختلف است. با کاهش این قیمت‌ها، شاهد کاهش فشار بر تجارت خواهیم بود.»

ادعای بسنت درباره توافق قریب‌الوقوع با ایران بر سر تنگه هرمز در حالی مطرح شده است که روز گذشته اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در نشست خبری هفتگی خود گفت: در هفت الی هشت روز گذشته مذاکرات با طرف عمانی با جدیت ادامه پیدا کرد. هم‌چنین در چند روز گذشته تماس‌هایی بین وزیر خارجه کشورمان با همتایان خود در سطح منطقه و خارج از منطقه با هدف جلوگیری از تشدید ناامنی و تامین منافع ایران انجام شد.

سخنگوی وزارت خارجه ایران در پاسخ به سوالی درباره رایزنی‌های صورت‌گرفته با میانجی‌ها درباره احیای یادداشت‌تفاهم و شروط ایران گفت: ما الان مذاکره‌ای با آمریکا نداریم. مذاکرات، با عمان است و متمرکز بر تفاهم بر سر مسیری که مسیر ایمن کشتیرانی را در تنگه هرمز تامین کند. تلاش ما این است که در اولین فرصت،‌ با مشورت و همکاری عمان مسیری را تعیین کنیم؛ مسیری که موقت خواهد بود و بر اساس آن بتوانیم ایمنی کشتیرانی را فراهم کنیم. این مذاکرات دوجانبه و با حضور دو دولت ساحلی انجام می‌شود. دیگران حتما می‌توانند در این مسیر به صورت سازنده یا مخرب ظاهر شوند اما موضوع به ایران و عمان مرتبط است. این که در مرحله بعد چه اتفاقی می‌افتد، باید درباره آن تصمیم‌گیری شود.

او افزود: تفاهم بر سر مسیر تردد ایمن کشتیرانی از تنگه هرمز، شرط لازم برای بازگشایی تنگه هرمز است اما شرط کافی نیست. تنگه هرمز به خاطر اختلاف نظر بین ایران و عمان بسته نشده بلکه به دلیل تجاوز نظامی آمریکا و رژیم صهیونیستی بوده است. مادامی که شرارت‌های آمریکا و محاصره دریایی ادامه داشته باشد، قاعدتا در وضعیت تنگه هرمز تغییر خاصی نمی‌افتد. مذاکرات با عمان درباره تنگه هرمز است و در موضوعاتی که به ایران و آمریکا مربوط می‌شود، باید ببینیم اوضاع و احوال به چه سمت و سویی خواهد رفت.

تلاش‌های کشورهای میانجی برای کاهش تنش در تنگه هرمز و بازگرداندن ایران و آمریکا به مذاکرات پایان جنگ در بستر این تحولات انجام می‌شود که ارتش تروریستی آمریکا از روزهای اول آتش‌بس با نقض تعهدات خود اقدام به محاصره غیرقانونی بنادر ایران کرده است. اگرچه این محاصره ذیل یادداشت تفاهم‌ پایان جنگ میان ایران و آمریکا لغو شد اما مدتی بعد به دلیل پاسخ نطامی ایران به نقض بند ۵ تفاهم‌نامه از سوی واشنگتن که صراحتا مقرر داشته هرگونه تردد از تنگه هرمز باید با ترتیبات ایرانی انجام شود، آمریکا دوباره آن را اعمال کرد.

نیروهای مسلح ایران این شرارت را توسعه جنگ در منطقه دانسته و تاکید کرده‌اند پاسخ مقتدرانه به آن تا زمان پابرجا بودن تهدیدها ادامه خواهد یافت.

در همین حال، دستگاه دیپلماسی ایران اقداکات تجاوزکارانه‌ای از این دست با هدف مجازات جمعی عمدی مردم ایران را نقض منشور سازمان ملل و به منزله جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت دانسته است.


نظرات

آخرین اخبار
چرا با گرم شدن هوا، شکم‌ها بیشتر بیمار می‌شوند؟
پیش‌بینی دقیق زمان برخورد طوفان‌های خورشیدی به زمین
آیا آب گازدار برای دندان‌ها مضر است؟
رقابت جدید متا، اوپن ای آی و آنتروپیک با عامل هوش مصنوعی کدنویس
پاسخ به نگرانی مادران شیرده درباره مصرف قهوه
ترکیه، عربستان و پاکستان در یک قاب؛ رایزنی درباره بحران‌های خاورمیانه
ضربات سنگین منابع طبیعی مازندران به تصرف‌کنندگان اراضی و قاچاقچیان چوب
اذعان قانونگذار دموکرات به «عدم توازن» موشکی آمریکا در برابر ایران
محرمانه عربستان در مرز یمن
ادعای جنجالی ترامپ درباره ایران؛ «اوضاع در ایران بسیار خوب پیش می‌رود!»
واقعیت‌ها را بپذیرید و به تعهدات خود عمل کنید
حضور چهره‌های کلیدی در دیدار استقلال و استقلال خوزستان؛ پیروزی 3-0 آبی‌ها
واکنش دیپلماتیک به تهاجم رژیم صهیونیستی و آمریکا؛ گفتگوهای عراقچی و وزیر خارجه موریتانی
پزشکیان: کالابرگ افزایش می‌یابد؛ ارز باید مستقیم به مردم برسد
تأمین اجتماعی؛ تمامی سامانه‌ها و خدمات بدون هیچ‌گونه اختلالی در دسترس هستند
عملیات تروریستی در جرمانای سوریه؛ انفجار خودروی بمب‌گذاری شده قربانی گرفت
ردپای شرکت آلمانی در حملات به ایران؛ کشف بقایای تجهیزات دشمن در فرودگاه جهرم
بن‌بست در مذاکرات لبنان و اسرائیل؛ چرا حزب‌الله از ابتدا به نتیجه آن بدبین بود؟
حمله یمنی‌ها به مراکز فرماندهی نیروهای سعودی در مرز
تداوم خشونت علیه رسانه‌ها؛ حمله نظامیان صهیونیست به خبرنگار پرس تی وی
هشدار آتشین انصارالله: هدف قرار گرفتن اردوگاه‌های عربستان در راه است
ثبت 67 میلیون تردد در محورهای منتهی به مرزها
درخشش داوران ایرانی در سمینار سالانه AFC در تاشکند
تحریم‌های جدید آمریکا علیه کوبا
افشای برکناری در موساد پس از شکست پروژه علیه ایران
نگاه سفارت ایران به بیانیه اتریش؛ تقابل حقوق بشر و جنایات رژیم صهیونیستی
اتصال ریلی چابهار به زاهدان؛ گام بزرگ برای توسعه سواحل مکران
افسردگی و اُفت شدید روحیه ملوانان ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن
کریدورهای شمالی و جنوبی تنگه هرمز؛ برنامه جدید برای مدیریت عبور کشتی‌ها
هشدار امنیتی در آلمان؛ پهپاد بمب‌گذاری‌شده در فرودگاه لایپزیگ خنثی شد
قطعی سامانه تأمین اجتماعی و افزایش پرداخت از جیب مردم؛ انتقادها بالا گرفت
چگونه تاب‌آوری تهران، ترامپ را غافلگیر کرد؟
رشد فعالیت‌های تجاری در قشم؛ بندر کاوه 22 هزار تن کالا تخلیه کرد
هومن برق‌نورد و محمد بی‌ریا در جدیدترین اثر اطیابی
تراژدی ساحل توسکسرای رامسر؛ ضرورت بازنگری در مدیریت ایمنی سواحل
کهکشانی‌ها شکار بزرگ خود را معرفی کردند؛ دیومانده با قرارداد 7 ساله در رئال
عملیات یگان حفاظت منابع طبیعی علیه قاچاقچیان بلوط در کرمانشاه
ایران و چین به‌دنبال جهش همکاری‌های اقتصادی؛ از تجارت تا سرمایه‌گذاری مشترک
درگذشت یک پیشکسوت دیگر از سینما
کریدور قفقاز؛ اهرم ژئوپلیتیکی ضد ایران
توزیع 20 تن گاز مایع یارانه‌ای در مرز چذابه
جزئیات حملات موشکی یمن به مواضع نیروهای وابسته به عربستان
مخابره پیام وحدت و عدالت راهپیمایی اربعین 1405 به جهان
طرح جدید همدان برای افزایش درآمد روستاییان؛ از تولید تا بازار فروش آنلاین
هشدار پلیس فتا درباره شگردهای کلاهبرداران در حوزه گردشگری
رقم ناچیز فسخ قرارداد رضاییان با استقلال
جلوگیری از فاجعه در همدان؛ آتش‌نشانی مانع انفجار پست برق در آتش‌سوزی برج شد
حاجی‌بابایی: انسجام ملی و پیروی از رهبری، سد محکم ایران در برابر جنگ رسانه‌ای است
تکرار تجربه ناموفق ائتلاف از سوی عربستان
هشدار کارشناسان سازمان ملل؛ شکل‌گیری «غزه‌ خاموش» در کوبا