×
سیاسی
شناسه خبر : 336174
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1405/05/13 ساعت 08:34
آخرین اخبار و گزارش‌ها از جنگ ایران و آمریکا امروز سه شنبه 13 مرداد ماه

آخرین اخبار و گزارش‌ها از جنگ ایران و آمریکا امروز سه شنبه 13 مرداد ماه

تحولات جنگ ایران و آمریکا همچنان با محوریت تنگه هرمز، رایزنی‌های دیپلماتیک و جنگ روایت‌ها ادامه دارد. در حالی که تهران بر دفاع قاطع از امنیت و تمامیت ارضی تأکید کرده، آمریکا از آمادگی نظامی در خلیج فارس سخن می‌گوید و همزمان ادعاهای متناقضی درباره مذاکرات، بازگشایی تنگه هرمز و احتمال توافق میان دو طرف مطرح شده است.

نورنیوز-گروه سیاسی: تحولات مربوط به جنگ ایران و آمریکا در ۲۴ ساعت گذشته بیش از هر چیز تحت تأثیر وضعیت تنگه هرمز، رایزنی‌های دیپلماتیک و مواضع متقابل تهران و واشنگتن قرار داشت؛ تحولاتی که نشان می‌دهد همزمان با ادامه فشارهای سیاسی و نظامی، تلاش‌های دیپلماتیک نیز در جریان است.

مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور، در مراسم آغاز رسمی فاز دوم طرح ملی پزشکی خانواده با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران به دنبال گسترش تنش و ناامنی در منطقه نیست، تصریح کرد: ایران در دفاع از امنیت، منافع ملی و تمامیت ارضی کشور با تمام توان عمل خواهد کرد.

وی همچنین تقویت سرمایه اجتماعی و افزایش تاب‌آوری ملی را از ارکان اصلی اقتدار کشور دانست.

در حوزه دیپلماسی، سیدعباس عراقچی در تماس‌های تلفنی جداگانه با وزیران امور خارجه پاکستان و عمان آخرین تحولات سیاسی و امنیتی منطقه را بررسی کرد.طرفین بر ادامه رایزنی‌های نزدیک، تقویت همکاری‌های دوجانبه و تلاش برای برقراری صلح و ثبات پایدار در منطقه تأکید کردند.

همچنین وزیر خارجه پاکستان از عراقچی برای سفر به اسلام‌آباد در نخستین فرصت دعوت کرد. در مقابل، دونالد ترامپ بار دیگر مدعی شد مذاکرات با ایران در جریان است و این مقطع را «آخرین فرصت» تهران برای دستیابی به توافق توصیف کرد.

وی همچنین ادعا کرد بازگشایی تنگه هرمز می‌تواند نخستین مرحله توافق باشد و پس از آن مذاکرات درباره برنامه هسته‌ای ایران دنبال شود. ترامپ مدعی شد حمله‌ای بسیار گسترده علیه ایران در آستانه اجرا بوده اما به دلیل آغاز گفت‌وگوها متوقف شده است.

با این حال، شبکه المیادین به نقل از یک منبع ایرانی گزارش داد تهران پیشنهاد آمریکا برای بازگشایی تنگه هرمز را رد کرده و اعلام کرده است تا پایان کامل جنگ با تغییر وضعیت این گذرگاه راهبردی موافقت نخواهد کرد.

همزمان، پاکستان نیز ادعای ترامپ درباره تعیین زمان مذاکرات مستقیم با ایران را رد و اعلام کرد که هنوز هیچ تاریخ یا محل مشخصی برای چنین مذاکراتی نهایی نشده است.

در حوزه نظامی، سخنگوی فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) مدعی شد نیروهای آمریکایی آماده پشتیبانی از کشتی‌های تجاری برای عبور از تنگه هرمز هستند و از ماه مه تاکنون به بیش از هزار کشتی خدمات ارائه کرده‌اند.

در همین حال، ژنرال بازنشسته جوزف ووتل، فرمانده پیشین سنتکام، تأکید کرد واشنگتن در حال بررسی عملیات زمینی گسترده علیه ایران نیست و هرگونه عملیات وسیع به دست‌کم ۱۰۰ هزار نیروی نظامی نیاز خواهد داشت.

از سوی دیگر، روزنامه هاآرتص در تحلیلی نوشت کاهش ذخایر موشک‌های رهگیر آمریکا و اسرائیل به یکی از مهم‌ترین چالش‌های ادامه جنگ تبدیل شده و همین مسئله هزینه و دشواری گسترش درگیری با ایران را افزایش داده است.

در تحولی دیگر، عملیات تجارت دریایی بریتانیا (UKMTO) از اصابت یک پرتابه به یک کشتی باری در مسیر جنوبی تنگه هرمز خبر داد. همچنین برخی منابع عربی از وقوع انفجارهایی در شمال کویت و ادعای هدف قرار گرفتن یک پایگاه نظامی آمریکا خبر دادند؛ گزارشی که تاکنون از سوی منابع رسمی تأیید نشده است.


نظرات

آخرین اخبار
تهران میزبان میلیون‌ها عاشق حسینی
قیمت دلار امروز سه شنبه 13 مرداد 1405 + جدول قیمت ارز در بازار آزاد
بحران امنیتی در انگلیس؛ افشای اطلاعات شخصی 114 هزار نیروی پلیس
قیمت جدید گوشت گوسفندی و گوساله امروز 13 مرداد اعلام شد
آخرین وضعیت سدهای تهران؛ فقط یک سد بیش از 90 درصد آب دارد
پشت پرده غائله سازی جدید در خصوص استعفای پزشکیان
جدیدترین قیمت خودرو‌های سایپا امروز سه شنبه 13 مرداد 1405 + جدول
آخرین قیمت محصولات ایران خودرو امروز سه شنبه 13 مرداد 1405 + جدول جدید
حادثه دریایی در نزدیکی عمان ؛ یک کشتی هدف قرار گرفت
سنای آمریکا طرح موقت تأمین بودجه دولت را تصویب کرد
آخرین وضعیت تردد در جاده های شمالی و مرزهای اربعینی
آخرین خبر از نقل و انتقالات پرسپولیس امروز سه شنبه 13 مرداد 1405/ بمب از راه رسید؟
آخرین اخبار و گزارش‌ها از جنگ ایران و آمریکا امروز سه شنبه 13 مرداد ماه
تردد زائران از مرز مهران از مرز 2.4 میلیون نفر عبور کرد
سازمان ملل: از میانجیگری پاکستان و قطر استقبال می‌کنیم
وضعیت آب و هوا امروز سه شنبه13 مرداد+ وضعیت استان ها
کاهش خطر زوال عقل با یک تغییر ساده؛ غذا را فقط در 8 ساعت بخورید
عقب افتادن تکامل مغز انسان از سرعت توسعه هوش مصنوعی
دگرگونی ساختار مغز با آلزایمر
کمین 170 میلیون سیاه‌چاله در گورستان راه شیری!
زنگ خطر آموزش‌های دانشگاهی علوم پایه و مهندسی به صدا درآمده است؟
شارژ لیزری پهپادهایی که فرود نمی‌آیند
ادعای تازه ترامپ درباره تنگه هرمز و ایران؛ از فردا تنگه را باز می کنیم
چالش ترامپ با افسانه شکست ایران
معافیت بیمه‌ای برای بازی سازان
روایت محسن رضایی از شکست آمریکا در جنگ سوم ترامپ؛ آمریکا 500 کشته داد
ادارات و بانک‌های کدام استان‌ها چهارشنبه 14 مرداد تعطیل هستند؟ آخرین فهرست تعطیلی‌ها
آماده‌باش بهداشتی در گنبدکاووس برای مقابله با بیماری وبا
طرح انتقال سهمیه بنزین به کارت بانکی چه زمانی سراسری می‌شود؟
قطعی برق کرمانشاه فردا سه شنبه 13 مرداد 1405+ جدول
اقتصاد به پاشنه آشیل ترامپ در انتخابات کنگره تبدیل شد
رایزنی‌های فشرده عراق با ایران برای عبور نفتکش‌های بغداد
برنامه‌های مقابله‌ای وزارت اقتصاد در قبال برنامه دشمنان
خواسته «فون در لاین»؛ «اقدام یکپارچه» برای تامین امنیت مرزهای اروپا
نجات معجزه‌آسای کودک عراقی با اقدام تیم هلال احمر ایران
تالاب جهانی میانکاله همچنان در آتش می‌سوزد
تعلیق ارسال سامانه‌های دفاعی پاتریوت به اوکراین
قطعی برق چهارمحال و بختیاری فردا سه شنبه 13 مرداد
رایزنی اردوغان و بن سلمان درباره اوضاع منطقه
حزب الله عراق: متعهد به سلاح مقاومت هستیم
استفاده اتحادیه اروپا از اوکراین به‌عنوان «گوشت دم توپ» علیه روسیه
آزادی زندانیان جرایم غیرعمد در تهران همزمان با اربعین حسینی
تکذیب نشست قریب‌الوقوع اسلام آباد
حریق گسترده جنگل‌های آن‌سوی ارس؛ استقرار نیروهای ایرانی برای جلوگیری از سرایت آتش
چرا گذشت زمان به نفع ایران است؟
شوک بزرگ در بازار نقل‌وانتقالات‌ استقلال
پیام اربعینی رئیس‌جمهور عراق
معاریو: ایران ضرب‌آهنگ جنگ را مدیریت می‌کند
تغییرات اقلیمی به نیروگاه‌های هسته‌ای رسید؛ توقف فعالیت راکتور مجارستان
سالگرد حمله داعش به سنجار؛ نسل کشی ایزدی ها توسط داعش