×
سیاسی
شناسه خبر : 336034
تاریخ انتشار : دوشنبه 1405/05/12 ساعت 14:18
عارف: فرهنگ با بخشنامه اصلاح نمی‌شود

عارف: فرهنگ با بخشنامه اصلاح نمی‌شود

معاون اول رئیس‌جمهور با تأکید بر بازنگری سیاست‌های فرهنگی گفت اصلاح فرهنگ با بخشنامه و نگاه قیم‌مآبانه ممکن نیست و دستور تدوین برنامه دو ساله فرهنگی دولت را صادر کرد.

نورنیوز-گروه سیاسی: محمدرضا عارف در جلسه ترسیم برنامه دو ساله دولت در امور فرهنگی، با اشاره به روند برگزاری مراسم اربعین، اظهار کرد: همکاری و همدلی میان دولت و ملت ایران و عراق در برگزاری این مراسم، یکی از برکات شهادت «امام شهید» به‌عنوان رهبر امت اسلامی است و می‌تواند الگویی برای روابط میان کشورهای اسلامی باشد. وی افزود: نباید اجازه داد دشمن با ایجاد تفرقه، در صفوف امت اسلامی نفوذ کند.

وی دو جنگ تحمیلی اخیر آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران را جنگی فرهنگی و تمدنی دانست و گفت: اقدامات دشمن، بیش از هر چیز، بی‌ریشگی تمدن غرب را آشکار کرد و نشان داد هدف آنها صرفاً تقابل نظامی نیست، بلکه هویت فرهنگی و تمدنی ایران را نشانه گرفته‌اند.

معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به تقویت انسجام ملی در دو سال اخیر، اظهار کرد: مردم ایران حول محور نظام و ولایت فقیه به انسجام رسیدند و در کنار مسئولیت‌های اقتصادی دولت، از جمله کنترل تورم، تأمین کالاهای اساسی و بهبود معیشت مردم، نباید از مسئولیت‌های فرهنگی غفلت کرد. انقلاب اسلامی بر پایه نگاه فرهنگی شکل گرفته است، اما در این حوزه غفلت‌هایی صورت گرفته و گاه برخی افراد یا نهادها خود را تجسم کامل نگاه اسلامی دانسته‌اند که نتیجه آن شکل‌گیری نگاه قیم‌مآبانه بوده است.

عارف تصریح کرد: مسائل فرهنگی با بخشنامه، دستورالعمل و نگاه قیم‌مآبانه پیش نمی‌رود. تحولات دو سال اخیر، با وجود همه هزینه‌ها، ظرفیت فرهنگی و معنوی جامعه را آشکار کرد و نسل جوان و نوجوان، برخلاف برخی تصورها، همانند نسل نخست انقلاب عملکردی درخشان از خود نشان داد و ثابت کرد از ارزش‌های دینی و ملی فاصله نگرفته است.

وی با انتقاد از عملکرد برخی نهادهای فرهنگی، گفت: در این نهادها شاهد اقدامات تکراری و سلیقه‌ای هستیم و تا زمانی که با ابزارهای دستوری به مسائل فرهنگی نگاه شود، نمی‌توان انتظار نتایج مطلوب داشت.

معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به ضرورت حفظ سرمایه اجتماعی، افزود: سرمایه اجتماعی کشور پس از حوادث دی‌ماه با تصمیماتی همچون اعلام فهرست جان‌باختگان، برگزاری مراسم یادبود و شهید اعلام کردن جان‌باختگان بازآفرینی شد و آثار آن در جنگ رمضان نمایان شد؛ جایی که مردم با حضور خود، پشتوانه‌ای معنوی برای سایر عرصه‌های کشور ایجاد کردند.

عارف در ادامه دستور داد برنامه راهبردی فرهنگی دولت برای دو سال آینده با محوریت اعتلای دین، فرهنگ و ارزش‌های اسلام ایرانی تدوین شود و گفت: کشور به بازمعماری فرهنگی نیاز دارد. البته فرهنگ نباید دولتی شود، اما دولت و حاکمیت در این حوزه مسئولیت‌های مهمی بر عهده دارند. امروز نیز فرصت مناسبی برای بازنگری در سیاست‌های فرهنگی و گفت‌وگوی مؤثر با نسل جوان فراهم شده است.

وی در پایان با اشاره به جایگاه زنان در جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد: برخلاف تبلیغات دشمن، زنان ایرانی از جایگاه و منزلت بالایی برخوردارند و در عرصه‌های مختلف، از جمله مدیریت، علم و فناوری، توانمندی‌های خود را به اثبات رسانده‌اند. عملکرد وزیر زن دولت در دو جنگ اخیر و نقش زنان دانشمند در پیشرفت‌های علمی کشور، نشان‌دهنده ظرفیت بزرگی است که باید بیش از گذشته مورد توجه قرار گیرد.

این جلسه با حضور وزیران فرهنگ و ارشاد اسلامی، میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، علوم، تحقیقات و فناوری، ورزش و جوانان، آموزش و پرورش، معاون امور زنان و خانواده رئیس‌جمهور، رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی و نمایندگان دستگاه‌های مرتبط برگزار شد و حاضران بر ضرورت قرار گرفتن فرهنگ در صدر اولویت‌های دولت در دو سال باقی‌مانده از فعالیت دولت چهاردهم تأکید کردند.


نظرات

آخرین اخبار
داور زن ایرانی در رقابت‌های بسکتبال ناگویا سوت می‌زند
استقلالی‌ها پس از دیدار با السد راهی ناگویا شدند
ارتش یمن: یک پهپاد سعودی RQ-20 سرنگون شد
نوری المالکی: عراق خواهان روابط متوازن با همه کشورهاست
رئیس اتاق اصناف رامسر بازداشت شد
الیور استون: آمریکا تشنه جنگ است
دیدار پاریسی عبدالله دوم و جوزف عون برای حمایت از ارتش لبنان!
باغ 70 ساله شیراز جان دوباره گرفت؛ «باغ زندگی» میزبان شهروندان شد
احضار کاردار هند در پاکستان پس از برخورد شناورهای دریایی دو کشور
خودروهای برقی با تعرفه 4 درصدی وارد می‌شوند
ادعای عجیب ونس در حمایت از ترامپ
مخالفت قانونگذار ارشد آمریکایی با فروش بمب 2 هزار پوندی به رژیم صهیونیستی
14 هزار کلاس درس در آستانه مهر آماده بهره‌برداری می‌شود
ظفرقندی: باید مسیر نظام سلامت را از درمان به پیشگیری تغییر دهیم
سیل مرگبار نپال؛ شمار قربانیان از 1400 نفر عبور کرد
کلاهبرداری با قرعه‌کشی جعلی خودرو؛ 80 نفر قربانی یک آگهی اینستاگرامی شدند
پیروزی تیم‌های ملی شطرنج زنان و مردان ایران در دور اول المپیاد جهانی سمرقند
قائم‌پناه: دولت برنامه‌ای برای بنزین 80 هزار تومانی ندارد
بازگشایی آخرین گذرگاه مرزی عراق با ایران
واکنش یمن به ادعای عربستان درباره مکه؛ چه کسی پرده کعبه را به اپستین داد؟
بهروزآذر: حجاب با برخورد فیزیکی اصلاح نمی‌شود
سرلشکر عبداللهی: اتحاد مردم قدرت ملی را افزایش داده است
سیمئونه، توپ طلا را به «مسی» داد!
وعده پایان چند هفته‌ای؛ جنگ ترامپ به هفت ماه رسید
رهگیری جنگنده‌های عربستان در عملیات موفق پدافندی یمن
نواف سلام در چه شرایطی رأی اعتماد گرفت؟
عیادت پزشکیان از موسوی گرمارودی در آستانه روز شعر و ادب فارسی
وزیر دارایی ترکیه: جنگ علیه ایران تورم را افزایش داده است
حملات توپخانه‌ای و پهپادی سعودی علیه یمنی‌ها
دور جدید پرداخت مطالبات گندمکاران آغاز شد
پوتین: رای دادن در انتخابات، سهم مشترک همه در پیروزی روسیه خواهد بود
سفیر ایران در سازمان ملل: تعامل بین‌المللی با مقامات افغانستان ضروری است
رکوردشکنی ناتوانی شرکت‌های آمریکایی در بازپرداخت وام‌ها
انصارالله: سقوط جنگنده سعودی پرده از واقعیت‌ها برداشت
قائم‌پناه: حتی در شرایط جنگی، سازندگی کشور متوقف نشد
ترفند جانسون برای نجات هگست از استیضاح
رضایی: به هیچ وجه به آمریکا اعتماد نداریم
نتانیاهو اتهام آزار مسیحیان توسط صهیونیست‌ها را رد کرد
یارانه شهریور دهک‌های اول تا سوم واریز شد
«نغمه‌های خواف» وارد تقویم گردشگری کشور شد
دست بردار «رافائل»!
بقایی: آلمان نمی‌تواند حامی جنگ و مدعی صلح باشد
چرا دماوند دود داشت؟
شهریار؛ شاعری که غزل فارسی را با نگاهی تازه روایت کرد
قالیباف: انتظارات تورمی آمریکا به تنگه هرمز و باب المندب وابسته شده است
کاهش تنش؛ اولویت اول، دوم و سوم در خاورمیانه
نتایج اعتراضات امتحان نهایی اعلام شد
رئیس جمهور: همه ارکان جمهوری اسلامی ایران بر همگرایی منطقه‌ای تأکید دارند
کدام شهرهای‌ چهارمحال بختیاری فردا پنجشنبه 26 شهریور قطعی برق دارند؟ برنامه شهرکرد و بروجن
فیلم لحظه سقوط جنگنده F-15 سعودی در یمن منتشر شد