×
بین الملل
شناسه خبر : 335910
تاریخ انتشار : یکشنبه 1405/05/11 ساعت 20:36
عربستان ائتلاف دریایی تشکیل داد

عربستان ائتلاف دریایی تشکیل داد

عربستان سعودی پس از تغییر مسیر 8 نفتکش خود و افزایش تنش‌ها در دریای سرخ، از تشکیل ائتلاف دریایی 14 کشوری برای مواجهه با تحولات پیرامون یمن خبر داد.

نورنیوز-گروه بین الملل: همزمان با اعلام رسمی محاصره دریایی عربستان بدست نیروهای مسلح یمن، 8 تانکر حامل نفت عربستان با تغییر مسیر خود به جای عبور از باب المندب مجبور به حرکت به سمت دماغه امیدنیک در جنوب آفریقا شدند تا بدین شکل محموله های خود را بدست مشتریان خود برسانند

تغییر مسیر نفتکش‌های سعودی به سمت دماغه امید نیک سبب شده تا تحولات دریای سرخ و تنگه باب‌المندب بار دیگر در صدر اخبار تحولات منطقه جای گیرد، رخدادی که پس از اعلام نیروهای مسلح یمن درباره اجرای محاصره دریایی از سوی صنعا، با واکنش ریاض و انتشار خبر تشکیل یک ائتلاف دریایی جدید از سوی عربستان سعودی همراه شده است. 

 این تحول در شرایطی رخ می‌دهد که ریاض پس از 11 سال از اعلام ائتلاف جنگ علیه یمن، بار دیگر به گزینه تشکیل ائتلاف‌های نظامی روی آورده و از ایجاد یک ائتلاف دریایی متشکل از 14 کشور خبر داده است.

سرهنگ «رشاد الوتیری»، کارشناس امور نظامی و راهبردی، در تشریح آخرین تحولات پرونده تقابل ریاض و صنعا گفت: «ائتلافی که دشمن سعودی با مشارکت چندین کشور برای حفاظت از کشتی‌های خود و آنچه آب‌های خود می‌نامد تشکیل داده است، در واقع تلاشی برای دفاع از خود در برابر محاصره و حملات یمن عنوان شده است. این در شرایطی است که همه ائتلاف‌های پیشین، چه آمریکایی و چه سعودی، در برابر استقامت و تاب آوری ملت یمن با شکست مواجه شدند؛ پایداری‌ای که بر شکستن و رفع محاصره از یمن تاکید دارد. امروز مطالبات پیش روی ملت یمن قرار دارد و دشمن سعودی چاره‌ای جز رفع محاصره، پذیرش همه شروط یمن و خروج از سرزمین‌های اشغالی در جنوب کشور ندارد؛ در غیر این صورت، نیروهای مسلح یمن به تشدید عملیات خود و ادامه محاصره دریایی و سپس هوایی و زمینی علیه دشمن سعودی ادامه خواهند داد.»

در ادامه تشدید تنش‌های منطقه‌ای، صنعا حمله آمریکا و عربستان به عراق را نیز محکوم کرد و آن را ادامه تلاش‌های واشنگتن و متحدان منطقه‌ای این کشور برای گسترش دامنه تقابل و رویارویی دانست. مقام‌های صنعا همچنین تأکید کردند امنیت منطقه از مسیر ائتلاف‌های نظامی حاصل نمی‌شود، بلکه با توقف تجاوزها و پایان دادن به عوامل تنش، به‌ویژه جنگ و محاصره علیه یمن، امکان‌پذیر خواهد بود.

در همین رابطه «ضیف‌الله الشامی»، عضو دفتر سیاسی انصارالله، اظهار داشت: «تجاوز آمریکا و عربستان به عراق در چارچوب مجموعه‌ای از توطئه‌ها علیه امت عربی و اسلامی ما صورت می‌گیرد. پس از آنکه نقش آمریکا و اسرائیل در مواجهه با ایران، امروز شاهد تقسیم مسئولیت میان آمریکا و عربستان علیه عراق و یمن و شاید در آینده علیه لبنان هستیم؛ چون این توطئه و تقسیم مسئولیت میان آمریکا، اسرائیل و عربستان در چارچوب یک توطئه واحد پیش می‌رود. از همین رو امروز برای اعلام حمایت، همبستگی و ایستادگی در کنار ملت مظلوم عراق در برابر این تجاوز به میدان آمدیم و برای تأکید بر اینکه خون ما یکی است، دشمن ما یکی است و هدف ما نیز یکی است و هیچ قدرتی در جهان نمی‌تواند این وحدت و اصل وحدت میدان‌ها را از هم بپاشد، در خیابان‌ها و میادین شهرها حاضر شدیم.»

در همین حال، با وجود اعلام ریاض مبنی بر پیوستن 14 کشور به این ائتلاف، غیبت امارات در ائتلاف دریایی سعودی به یکی از مهم‌ترین نکات مورد توجه ناظران مبدل شده است. این موضوع به‌ویژه در سایه تحولات شتابان جنوب یمن و اختلافات آشکار میان ریاض و ابوظبی بر سر مدیریت برخی پرونده‌ها، به‌ویژه پس از خارج شدن شماری از نیروهای سعودی از المکلا و عدن، پرسش‌هایی درباره آینده هماهنگی دو طرف و تأثیر آن بر ائتلاف جدید ایجاد کرده است.

سرتیپ «یحیی حسن الحوثی»، رئیس مجمع نظامی، در تشریح دلایل ادامه اختلافات ریاض و ابوظبی گفت: «میان عربستان و امارات تقسیم مسئولیت وجود دارد، اما هر کدام نقش خود را ایفا می‌کنند. امارات همان اسرائیل، و اسرائیل هم همان امارات است و هر کس با این ائتلاف باشد، در خدمت عربستان، رژیم صهیونیستی و آمریکا خواهد بود. کسانی که همچنان با امارات همراهی می‌کنند یا با پیوستن به این ائتلاف نشانه‌ای از ضعف بروز می‌دهند، دودش تنها در چشمان خودشان می‌رود. با این حال، رهبری این ائتلاف بر عهده ایالات متحده و رژیم صهیونیستی است. این اقدامات، هیچ‌گونه قدرت، توان یا بقایی برای آن‌ها به ارمغان نخواهد آورد. ما به خواست خداوند متعال توانایی خوار کردن، وادار به تسلیم کردن و عقب راندن آنها را داریم. توکل ما به خداوند، رهبر، نیروهای مسلح، مجاهدان و ملت بزرگ یمن است و به خواست خدا پیروزی از آن ماست.»

عربستان به مانند سالهای سپری شده از تحمیل جنگ و محاصره علیه ملت یمن، همچنان نسخه شکست خورده سابق را دنبال می‌کند. ناظران اتفاق نظر دارند که تشکیل یک ائتلاف جدید از سوی رهبران ریاض برای جنگ علیه یمن، معادله را تغییر نخواهد داد و بدون اجرای نقشه راه، منطقه تنها در مسیر تشدید بیشتر تنش‌ها گام برخواهد داشت.


تسنیم
نظرات

آخرین اخبار
آخرین تحولات جنگ ایران و آمریکا؛ انهدام پهپاد MQ-9 آمریکا در قشم و تحرکات دیپلماتیک
تمدید دوباره مهلت ثبت‌نام پذیرش بدون آزمون کاردانی به کارشناسی 1405 + جدول رشته محل ها
مشاور رهبر انقلاب: درباره بازگشایی تنگه هرمز موضع ایران تغییر نکرده است
طلایی‌نیک: 200 شب حضور حماسی مردم، قدرت اجتماعی ایران را افزایش داد
تیم ملی بسکتبال ایران آماده دیدار نیمه‌نهایی با کره جنوبی
سپاه پنجاه و سومین پهپاد MQ-9 آمریکا را رهگیری و منهدم کرد
فیلم‌های تلویزیون آخر هفته 26 و 27 شهریور 1405 + جدول پخش شبکه‌ها
یونیسف: بیش از 57 هزار کودک یمنی در دو هفته آواره شدند
ممنوعیت شبکه‌های اجتماعی برای کودکان زیر 13 سال در طرح جدید اروپا
جزئیات جدید قتل عام 5 عضو یک خانواده در پونک؛دفن اجساد در چاه 20 متری +اعترافات تکان دهنده
سفارت ایران در لندن: جنایت در میناب با فیلم‌های هالیوودی پنهان نمی‌شود
پادکست | میراث واژه‌ها
جایزه سازمان جهانی بهداشت به پزشک ایرانی حوزه سرطان رسید
شکایت پرسپولیس از یاسر آسانی رد شد؛ پرونده به CAS می‌رود؟
نورنما | عجیب ترین مسابقه اتومبیل‌رانی...
هراز یک‌طرفه می‌شود؛ آخرین وضعیت ترافیک جاده‌های مازندران
ورود سامانه ناپایدار به گیلان؛ احتمال تگرگ و بارش شدید در ارتفاعات
نورنما | دو قو در فنلاند در حال انجام «رقص عشق»
مأموران دخیل در رفتار نامتعارف با متهم تبریزی «انتظار خدمت» شدند
آغاز بیمه رایگان زنان سرپرست خانوار در روستاها و شهرهای کوچک
سردار ابن‌الرضا: سامانه پاتریوت و تاد و موشک‌های تاماهاوک آمریکا را به چالش کشیدیم
وزارت دفاع روسیه از رهگیری و انهدام 641 پهپاد اوکراینی خبر داد
جدول خاموشی برق یاسوج و سایر شهرستان‌های کهگیلویه و بویراحمد امروز پنج شنبه 26 شهریور
جدول قطعی برق لرستان امروز پنجشنبه 26 شهریور؛ برنامه خاموشی خرم‌آباد، ازنا و کوهدشت
هشدار منابع یمنی به عربستان؛ حملات به تأسیسات نفتی ادامه دارد
نرخ دینار عراق امروز پنجشنبه 26 شهریور؛ قیمت 100 دینار اعلام شد
وزارت اطلاعات: اجازه نمی‌دهیم خون شهید گرگیچ دستمایه تفرقه شود
راز قتل دو بسیجی در مشهد بعد از 2 ماه فاش شد؛ اعترافات عاملان جنایت
آخرین قیمت دلار امروز پنجشنبه 26 شهریور 1405؛ دلار بازهم سقوط کرد
آخرین وضعیت سهام عدالت جاماندگان؛ اعلام شرط مهم برای ثبت‌نام جدید
آخرین قیمت خودروهای ایران خودرو امروز پنجشنبه 26 شهریور 1405؛ جدول قیمت بازار و نمایندگی
نورویدئو | هند؛ جایی که پیام قدرت ایران به جهان رسید
بازگشت آواکس آمریکایی از خاورمیانه با آثار فرسودگی شدید + عکس
قیمت طلا وسکه امروز پنجشنبه 26 شهریور 1405؛افت قیمت طلا و سکه در بازار امروز + جدول قیمتها
قیمت سکه پارسیان امروز پنجشنبه 26 شهریور 1405؛ قیمت انواع سوت سکه پارسیان
واکنش وزارت امور خارجه به ادعاهای سوئد
هشدار پلیس فتا درباره ترفند کلاهبرداران در سایت‌های عرضه کالا
جزئیات درگیری شدید در جنوب سوریه و کشته شدن 3 نیروی امنیتی + فیلم
نرمش بن سلمان در قاهره؟!/ امکان مذاکره با انصارالله
رئیس پدافند غیرعامل: مأموریت اورژانس در برابر تهدیدات زیستی گسترده‌تر شده است
ترامپ وعده پایان جنگ را جلو کشید؛ چرا زمان علیه واشنگتن عمل می کند؟
آمار سفرهای هوایی ایران به ترکیه و عراق اعلام شد؛ ترکیه دومین مقصد ایرانی‌ها
تصادف مرگبار در آزادراه ساوه ـ تهران؛ 4 نفر کشته و 9 نفر مصدوم شدند+ علت حادثه
گرانی بنزین بازار هیبریدی‌ها را رونق داد؛ رقبای جنرال موتورز پیش افتادند
ارسال ایرادات اساسی دولت به طرح مقابله با نفوذ به مجلس
کشتی آزاد ایران با یک طلا و یک برنز در جام احمد قدیروف به کار خود پایان داد
دستورالعمل جدید ارتش آمریکا چیست؟
ممانعت آمریکا از حضور محمود عباس در نشست مجمع عمومی سازمان ملل
عارف: حل گرانی و ناترازی‌ها نیازمند اجماع نخبگانی و علمی است
هشدار فوری و سنگین البرادعی به جهان عرب