×
اجتماعی
شناسه خبر : 334487
تاریخ انتشار : شنبه 1405/05/10 ساعت 03:05
تهران؛ رکورددار قصور پزشکی

تهران؛ رکورددار قصور پزشکی

مدیر کل امور کمیسیون‌های پزشکی قانونی کشور ،مداخله‌گران و مراکز زیرزمینی را از عوامل دخیل در پرونده‌های قصور پزشکی دانست و گفت: بیشترین قصور پزشکی در استان تهران، با توجه به حجم تراکم و جمعیت است و در استان ایلام نیز کمترین شکایات در این حوزه را داریم.

نورنیوز-گروه اجتماعی: دکتر شیث امینی، مهمترین قصور هر ساله پزشکی را مربوط به مسائل دندانپزشکی و جراحی‌های زیبایی و ترمیم عنوان کرد و افزود: سال گذشته ۳ هزار و۵۶۷ پرونده مربوط به امور دندانپزشکی و ۲ هزارو۱۴۳ پرونده مربوط به پرونده‌های جراحی های زیبایی بوده است.

وی افزود: بعد از این دو مورد، پرونده‌های مربوط به متخصصان زنان، ارتوپدی، جراحی های عمومی و متخصصان پوست و مو است.

استان تهران در صدر پرونده‌های قصور پزشکی 

مدیر کل امور کمیسیون‌های پزشکی قانونی کشور ادامه داد: بیشترین قصور پزشکی در استان تهران، با توجه به حجم تراکم و جمعیت است و در استان ایلام نیز کمترین شکایات در این حوزه را داریم.

انجام قصور پزشکی توسط مداخله‌گران

امینی گفت: یکی از مهم ترین مسئله‌های ما در پرونده‌های پزشکی این است که برخی از این پرونده‌ها اصلا مربوط به پزشکان، جراحان و متخصصان نیست. یعنی اقدامات درمانی و قصور توسط این افراد انجام نشده است. در واقع در برخی پرونده‌های مربوط به قصور پزشکی، شاهد هستیم که عده‌ای دیگر که پزشک نیستند و ما آنها را به عنوان «مداخله‌گر» می شناسیم، اقدام به درمان بیماران کرده‌اند و قصوری را مرتکب شده‌اند.

وی افزود: در بسیاری موارد مشاهده شده است که اعضای دیگر کادر درمان به طور مثال ماماها، پرستاران و حتی منشی پزشکان در نبود افراد متخصص، از مطب و امکانات پزشکان سوء استفاده کرده و اقدام به تجویز دارو، ویزیت بیماران و حتی امور پزشکی دیگر مثل جراحی می‌کنند.

مدیر کل امور کمیسیون‌های پزشکی قانونی کشور در گفت‌وگو با ایسنا ادامه داد: متأسفانه این افراد پزشک نیستند، اما خودشان را پزشک معرفی کرده و در امور پزشکی دخالت می‌کنند که در صورت بروز هرگونه قصور و خطایی، پرونده‌ها توسط کمیسیون‌های ما بررسی می‌شود. 

برخی امور پزشکی در مراکز زیرزمینی و غیرمجاز انجام می‌شود 

امینی گفت: علاوه بر دخالت افراد غیر پزشک در امور پزشکی، در برخی پرونده‌های قصور پزشکی شاهد هستیم که اقدامات درمانی در مراکز غیرمجاز و به اصطلاح ما «مراکز زیرزمینی» انجام می‌شود. 

وی افزود: در واقع این مراکز ممکن است آرایشگاه، سالن‌های ورزشی و غیره باشند که بدون هیچ مدرک و مجوزی، اقدام به انجام امور درمانی می‌کنند و عفونت‌های بسیاری ممکن است از همین مراکز غیرمجاز برای افراد ایجاد شود، همچنین ممکن است در انجام برخی امور نیاز به پزشک متخصص، دستگاه‌ها و تجهیزات خاص باشد که در این مراکز وجود ندارد و ممکن است جان بیمار را تهدید کند.

حتما سوابق و تخصص پزشک و مجوز مرکز درمانی را بررسی کنید

مدیر کل امور کمیسیون‌های پزشکی قانونی کشور به مردم توصیه کرد: مهم ترین مسئله‌ در پرونده‌های قصور پزشکی این است که بیماران و همراهانشان برای انجام هرگونه اقدام درمانی، از یک تجویز و ویزیت ساده گرفته تا جراحی‌های سنگین، باید درباره پزشک خود تحقیق کنند. یعنی بررسی کنند که پزشک تخصص مورد نیاز بیماری آنها را دارد یا خیر؟ و همچنین علاوه بر چک کردن پروانه پزشکی، سوابق پزشک چگونه است.

امینی در پایان گفت: بعد از پزشک، محل مورد نظر درمان یعنی مطب، درمانگاه، کلینیک نیز باید مجاز و قانونی باشد و باید از مراکز مربوطه مجوز داشته باشد.


نظرات

آخرین اخبار
تداوم فشار حداکثری آمریکا علیه ایران
تصادف زنجیره‌ای در آزادراه تهران-قم
حمله پهپادی به کشتی ترکیه‌ای
مقاومت عراق پاسخ به حمله عربستان و آمریکا را به تعویق انداخت
همتی: اقتصاد ایران با فروپاشی فاصله زیادی دارد
غنائم خیالی؛ واکنش بقائی به صحبت‌های ترامپ
آئروفلوت پروازهای مسکو-ابوظبی را از سر می‌گیرد
اسحاق دار: توافق مکه به ثبات منطقه کمک می‌کند
انفجار مهیب شهر المخا یمن را لرزاند
هشدار بانک آمریکایی درباره افت شدید ذخایر نفت آمریکا
شباب الاهلی گزینه میزبانی آسیایی استقلال شد
بازگشت مهران مدیری به تلویزیون؛ شصت‌چی پس از ماه صفر می‌آید
اردوغان: توافق‌نامه مکه علیه هیچ کشوری نیست
رمان «مدیر مدرسه» جلال آل‌احمد سریال می‌شود
برنامه خاموشی برق تهران فردا 17 مرداد اعلام شد+ جزییات
روزی که وزیر دفاع اسکورت خبرنگاران شد
واکنش فدراسیون فوتبال آرژانتین به آینده مسی در تیم ملی
استاد منتقد جنگ غزه در پرونده علیه دانشگاه مینه‌سوتا پیروز شد
توقف پروژه 400 میلیون دلاری ترامپ در کاخ سفید با حکم دادگاه
برنامه خاموشی برق کهکیلویه و بویر احمد شنبه 17 مرداد اعلام شد
پشت توافق ریاض، چه کسی از معادله حذف می‌شود؟
پرو و مکزیک روابط دیپلماتیک را از سر گرفتند
دفتر حفاظت منافع ایران: ترامپ التماس توافقی را می‌کند که خودش ویران کرد
المشاط: تمام جهان را هم بسیج کنی فایده‌ای برایت نخواهد داشت
چای داغ بالای 65 درجه خطر سرطان مری را افزایش می‌دهد
یونیسف: 330 کودک قربانی شیوع ابولا در کنگو شدند
آتش‌بس 30 تا 60 روزه
پالایشگاه نفت مهم اسلواکی دچار حریق شد
اعلام نتایج آزمون ورودی پایه هفتم سمپاد
کانال سوئز چگونه ابرقدرت‌ها را تغییر داد؟
هیچ مدرسه مینابی نباید با مشکل آب و برق آغاز به کار کند
رشد چشمگیر ظرفیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر در ایران
هسته داعشی در الانبار عراق متلاشی شد
روسیه: همکاری تجاری با ایران و چین در اولویت اوراسیا است
شرط ازسرگیری گفت‌وگوهای امنیتی میان کشورهای حاشیه خلیج فارس
قیمت افغانی امروز جمعه 16 مرداد چقدر شد؟
نورنما | با خبرنگاران شهید؛ آنان که در خط مقدم حقیقت ایستادند
برنامه خاموشی برق مازندران فردا 17 مرداد و قطعی برق ساری شنبه اعلام شد
قیمت دینار عراق امروز جمعه 16 مرداد چقدر است؟
جنایتکار اتمی، قهرمان صلح؛ چگونه تاریخ وارونه شد؟
صنعاء: نبرد ما علیه طرح سلطه‌جویی عربستان است، نه مردم جنوب یمن
تقویت همکاری علمی ایران و هند در بریکس
ترامپ: جمهوری‌خواهان در انتخابات میان‌دوره‌ای پیروز می‌شوند
تنگه هرمز به بورس‌های عربی شوک داد
درخشش ایران در المپیاد جهانی هوش مصنوعی
چرخش چین از اوراق قرضه آمریکا به سمت طلا
صهیونیست‌ها چگونه مذاکرات رم را به بن‌بست کشاندند؟
عملیات مظنون‌گیری در 30 استان ترکیه
مراسم تشییع مریم همتیان برگزار شد
جنگ فناوری آمریکا و چین به زیرساخت‌های آرژانتین رسید