×
اجتماعی
شناسه خبر : 334126
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1405/05/08 ساعت 09:04
آغاز دومین آزمون ملی علوم پزشکی با رقابت بیش از 10 هزار داوطلب

آغاز دومین آزمون ملی علوم پزشکی با رقابت بیش از 10 هزار داوطلب

دومین آزمون ملی علوم پزشکی سال 1405 با حضور 10 هزار و 817 داوطلب در 29 رشته تخصصی و 48 دانشگاه علوم پزشکی کشور آغاز شد. نتایج این آزمون در کنار ارزشیابی درون‌دانشگاهی، نقش تعیین‌کننده‌ای در ارتقای سالانه دستیاران تخصصی پزشکی دارد.

نورنیوز-گروه اجتماعی: آزمون ارتقای دستیاران تخصصی پزشکی یکی از ارکان نظام ارزشیابی آموزش تخصصی پزشکی کشور است که با هدف سنجش میزان دستیابی دستیاران به دانش، مهارت‌ها و شایستگی‌های مورد انتظار در طول دوره آموزش تخصصی برگزار می‌شود و در کنار ارزیابی‌های درون‌دانشگاهی، در فرآیند ارتقای سالانه دستیاران به سال بالاتر نقش دارد. هماهنگی و امور اجرایی آزمون ارتقای دستیاران تخصصی پزشکی با محوریت مرکز سنجش آموزش پزشکی و ۱۰ کلان‌منطقه منتخب انجام می‌شود.

در آزمون ارتقای دستیار تخصصی سال ۱۴۰۵ تعداد ۱۰ هزار و ۸۱۷ نفر ثبت‌نام کرده‌اند که از این تعداد، ۴۰۹۵ نفر در مرحله ارتقا از سال اول به دوم، ۳۵۸۴ نفر از سال دوم به سوم، ۳۰۱۲ نفر از سال سوم به چهارم و ۱۲۶ نفر از سال چهارم به پنجم قرار دارند که از صبح امروز پنج شنبه هشتم مرداد در ۲۹ رشته امتحانی و ۴۸ دانشگاه علوم پزشکی  به رقابت می پردازند.

آزمون ارتقای دستیاران تخصصی پزشکی شامل دو بخش «ارزشیابی درون‌دانشگاهی» و «آزمون کتبی ارتقاء کشوری» است. «ارزشیابی درون‌دانشگاهی» با ۱۵۰ نمره، توسط گروه‌های آموزشی و با تأیید دانشگاه علوم پزشکی محل تحصیل دستیار، در سه حیطه «صلاحیت»، «عملکرد» و «رفتار حرفه‌ای» انجام می‌شود.

«آزمون کتبی ارتقاء کشوری» نیز دارای ۱۵۰ نمره است و تحت نظارت دبیرخانه شورای آموزش پزشکی و تخصصی در دانشگاه‌های مجری برنامه‌های دستیاری برگزار می‌شود. بنابراین مجموع نمره ارتقای دستیار در هر سال ۳۰۰ نمره است.

شرکت کلیه دستیاران رشته‌های تخصصی پزشکی واجد شرایط در آزمون‌های ارتقای تخصصی این دوره، منوط به موفقیت در آزمون‌ها و فعالیت‌های درون‌دانشگاهی، کسب حداقل نمره ۱۰۵ نمره از ۱۵۰ نمره با توجه به معرفی رسمی مدیر گروه مربوطه و ثبت موضوع پایان‌نامه تخصصی و ارائه آن طبق برنامه‌های مصوب است.

در محاسبه نمرات نهایی ارزشیابی درون‌دانشگاهی نیز حیطه‌های مختلف «دانش پزشکی، مراقبت از بیمار، رفتار حرفه‌ای، مهارت‌های ارتباطی، یادگیری بر مبنای تجربه و عملکرد براساس شناخت از نظام سلامت» باید مورد توجه قرار گیرد.

شرط قبولی در ارزشیابی درون‌دانشگاهی، کسب حداقل ۷۰ درصد نمره در هر یک از سه حیطه صلاحیت، عملکرد و رفتار حرفه‌ای است و در «آزمون کتبی ارتقاء کشوری» میانگین نمره ۲۰ درصد شرکت‌کنندگان برتر هر رشته در هر کلان‌منطقه نیز به‌عنوان ملاک مقایسه تعیین می‌شود.

شرکت در آزمون‌های کتبی سراسری سالانه نیز منوط به قبولی در ارزشیابی درون‌دانشگاهی است. رسیدگی به اعتراضات مربوط به ارزشیابی درون‌دانشگاهی بر عهده کمیته‌ای متشکل از معاون آموزشی دانشگاه، رئیس دانشکده پزشکی، معاون آموزشی بالینی دانشکده پزشکی، مدیر گروه مربوطه و یک نفر از اعضای هیأت علمی به انتخاب گروه مربوطه است.

نمرات ارزشیابی درون‌دانشگاهی پس از طی مراحل رسیدگی به اعتراضات و اعلام به معاونت آموزشی دانشکده، به هیچ عنوان قابل تغییر نخواهد بود.

تعیین و اعلام نمره ارزشیابی درون‌دانشگاهی و معرفی دستیار به آزمون کتبی، همچنین اعلام نتایج دستیارانی که مطابق مقررات به‌صورت میهمان در دانشگاه دیگری ادامه تحصیل می‌دهند، بر عهده دانشگاه مقصد است.

دانشگاه مبدأ موظف است نظر گروه آموزشی مربوطه درباره ارزشیابی درون‌دانشگاهی دستیار میهمان را پیش از شرکت وی در آزمون کتبی ارتقا به دانشگاه مقصد اعلام کند و نمره ارزشیابیدرون‌دانشگاهی پس از پایان دوره میهمانی از سوی دانشگاه مقصد به دانشگاه مبدأ اعلام خواهد شد.

تعیین واجد شرایط بودن دستیار برای شرکت در آزمون ارتقا بر عهده دانشگاه مبدأ است.

درخصوص دستیارانی که طبق مقررات به دو ارتقای همزمان معرفی می‌شوند، باید دو نمره ارزشیابی درون‌دانشگاهی، یکی برای ارتقای سال بالاتر و دیگری برای ارتقای سال پایین‌تر ارسال شود و نمره ارزشیابی سال پایین‌تر باید برابر یا بیشتر از نمره سال بالاتر باشد تا در محاسبه حدنصاب‌های قبولی مشکلی ایجاد نشود.

همچنین دانشگاه‌ها موظف بوده‌اند نمرات نهایی ارزشیابی درون‌دانشگاهی را در فاصله زمانی مناسب و پیش از آزمون کتبی، به اطلاع دستیاران برسانند تا فرصت کافی برای دریافت نمره و رسیدگی به اعتراضات احتمالی وجود داشته باشد.
دستیارانی که در طول دوران دستیاری سه بار در آزمون ارتقا مردود شوند، از سیستم آموزش تخصصی بالینی پزشکی اخراج خواهند شد.

دستیارانی که در آزمون ارتقای سال اول (ارتقای ۱ به ۲) دو بار مردود شوند، مجاز به ادامه دوره نبوده و از سیستم آموزش تخصصی بالینی پزشکی اخراج می‌شوند. در نتیجه از نظر ارزشیابی درون‌دانشگاهی، این افراد واجد شرایط شرکت در آزمون ارتقای این دوره نخواهند بود.

پیش از این و روز پنجشنبه اول مردادماه پنجاه‌وسومین آزمون پذیرش دستیار تخصصی پزشکی با حضور بیش از ۱۷ هزار داوطلب به‌طور همزمان در ۲۴ شهر کشور برگزار شد و آزمون امروز دومین آزمون ملی علوم پزشکی در سال جاری محسوب می شود.


نظرات

آخرین اخبار
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 8 مرداد 1405+ جدول کامل قیمت ها
هیئت وزیران مهلت مجوزهای ویژه را تمدید کرد؛ جزئیات ابلاغیه جدید
واقعیت ماجرای حمله پهپادی به بندر بارگیری گاز طبیعی مصر چه بود؟
بلاگر منتشرکننده لایو ضرب‌وجرح زنان در تهران بازداشت شد
تناقض تحریم‌ها
به راه‌حل بیندیشیم
تحلیل واکنش گروه های شیعی به حمله آمریکا- سعودی به عراق
خط و نشان جنگی نتانیاهو برای فرار از حکم بازداشت بین‌المللی
وضعیت نگران‌کننده ایمنی هتل‌های تهران؛ ثبت 90 آتش‌سوزی در سال‌های اخیر
آغاز دومین آزمون ملی علوم پزشکی با رقابت بیش از 10 هزار داوطلب
خلیج فارس و کابوس امنیتی؛ وقتی ناجی خود بحران‌ساز است
تجاوز مجدد ارتش تروریستی آمریکا به ایران؛ پاسخ قاطع نیروهای مسلح با حملات موشکی آغاز شد
پنتاگون بزرگ‌ترین قرارداد تسلیحاتی خود را امضا کرد
خیز بلند تهران و اسلام‌آباد برای تجارت 10 میلیارد دلاری
بیشترین سفرها به شمال کشور از کدام مسیرها انجام شد؟
وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه 8 مرداد 1405+ وضعیت استانها
واکنش سفارت ایران در غنا به توییت ترامپ: شجاعت جان می‌بخشد،ریاست‌جمهوری آمریکا جان می گیرد
چند توصیه به بیماران دیابتی در سفر اربعین
سی‌ان‌ان: عربستان در حال کشیده شدن به جنگی ناخواسته است
تکمیل حلقه مفقوده کریدور شمال-جنوب در گرو اقدام روسیه
انفجارهای مهیب کی‌یف را لرزاند؛ مردم به ایستگاههای مترو پناه بردند
چشم‌انداز تجارت 10میلیارد دلاری میان ایران و پاکستان
کارشکنی تازه آمریکا در مسیر دیپلماسی؛ تحریم‌های موازی خزانه‌داری همزمان با ادعای تفاهم
موج محکومیت حملات آمریکا و عربستان به عراق؛ از تهران تا صنعا و بغداد
واردات ربات‌های انسان‌نمای چینی به آمریکا ممنوع شد
سنتکام چگونه دکترین حقوق دریاها را در تنگه هرمز زیر پا گذاشت؟
آماده‌باش کامل در اوکراین؛ زلنسکی از حمله قریب‌الوقوع مسکو خبر داد
5 راهکار تناسب اندام به جای دراز و نشست
ترور ناجوانمردانه مأمور حافظ امنیت در ایرانشهر؛ عملیات تعقیب آغاز شد
کارنامه نیمه اول، دستورکار نیمه دوم
گفت‌وگوی وزیر خارجه مصر و فرستاده ویژه آمریکا درباره تحولات منطقه
شهادت 4 پاسدار مأمور تأمین امنیت اربعین در حمله به عراق
سپاه: بستن یک حساب کاربری، هرگز نمی‌تواند صدای حق را خاموش سازد
یادی از  خالق خاطرات شیرین سینمای ایران تهران،/چهارشنبه/ مجلس ترحیم زنده یاد اکبر عبدی
آیت‌الله نورمفیدی: تهمت به مسئولان از مرز اخلاق و قانون گذشته است
گزارش تصویری | مراسم یادبود مرحوم اکبر عبدی در مسجد جامع شهرک غرب
دستگیری عاملان شهادت 2 بسیجی در مشهد
شعله‌ها در هورالعظیم فروکش کردند
بررسی ابعاد حمله جنایتکارانه اوکراین به کشتی آنا در دیدار دیپلمات‌های ایران و روسیه
سخنگوی شورای نگهبان: هر اقدامی که ما را مشغول خود کند، به نفع دشمن است
امدادرسانی به 187 نفر در مناطق سیل‌زده سیستان و بلوچستان
50 تن مواد پتروشیمی احتکاری در ساری کشف شد
تحریم‌های تازه آمریکا علیه ایران
حادثه آسانسور در کرج جان یک نفر را گرفت
تکذیب حمله به کشتی باربری در سواحل فریدونکنار
انفجارهای شدید سلیمانیه عراق را لرزاند
سرپرست وزارت دفاع: خون شهدای اقتدار، توان بازدارندگی ایران را استوارتر از گذشته خواهد کرد
مخالفت بوئینک با تولید موشک‌های پاتریوت در اوکراین
برنامه امتحانات نهایی برگزارنشده پایه دوازدهم 4 استان جنوبی منتشر شد
پیشنهاد تشکیل بلوک نظامی بریکس