×
اقتصادی
شناسه خبر : 334123
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1405/05/08 ساعت 08:43
خیز بلند تهران و اسلام‌آباد برای تجارت 10 میلیارد دلاری

خیز بلند تهران و اسلام‌آباد برای تجارت 10 میلیارد دلاری

ایران و پاکستان با هدف جهش مبادلات تجاری به 10 میلیارد دلار، توسعه زیرساخت‌های مرزی سیستان و بلوچستان و بندر چابهار را کلید زدند. تسهیل گمرکی، توسعه راه‌های ریلی و دریایی و اعطای بورس تحصیلی، از توافقات مهم این نشست بود.

نورنیوز-گروه اقتصادی: ایران و پاکستان با بیش از ۹۰۰ کیلومتر مرز مشترک، از ظرفیت‌های قابل توجهی در حوزه تجارت، ترانزیت و حمل‌ونقل برخوردارند، اما حجم کنونی مبادلات ۲ کشور همچنان با ظرفیت‌های موجود فاصله دارد. در چنین شرایطی، سیستان و بلوچستان به دلیل همجواری با پاکستان و برخورداری از زیرساخت‌های مرزی و دریایی، به مهم‌ترین محور تحقق هدف‌گذاری مشترک تهران و اسلام‌آباد برای افزایش تجارت دوجانبه تبدیل شده است.

توسعه همکاری‌های اقتصادی و مرزی، مهم‌ترین محور دیدار عمران احمد صدیقی سفیر جدید پاکستان در ایران با منصور بیجار استاندار سیستان و بلوچستان بود؛ دیداری که در آن بر رفع موانع تجارت، تقویت زیرساخت‌ها و گسترش همکاری‌های استانی تأکید شد.

استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به توافق سران ۲ کشور برای افزایش حجم مبادلات تجاری به ۱۰ میلیارد دلار، اظهار کرد: حجم کنونی تجارت ایران و پاکستان حدود سه میلیارد دلار است و این رقم با ظرفیت‌های اقتصادی، جغرافیایی و ترانزیتی دو کشور تناسبی ندارد.

منصور بیجار افزود: سیستان و بلوچستان با برخورداری از مرزهای رسمی میرجاوه، ریمدان، پیشین و کوهک، بندر اقیانوسی چابهار و قرار گرفتن در مسیر کریدورهای منطقه‌ای، می‌تواند سهم تعیین‌کننده‌ای در تحقق این هدف ایفا کند و زمینه گسترش مبادلات تجاری را فراهم سازد.

وی توسعه زیرساخت‌های حمل‌ونقل را از الزامات افزایش تجارت میان دو کشور دانست و گفت: توسعه خطوط دریایی میان چابهار و بنادر پاکستان، برقراری و تقویت پروازهای زاهدان به کراچی و کویته، تکمیل زیرساخت‌های ریلی، افزایش ساعت فعالیت پایانه‌های مرزی و تسهیل تشریفات گمرکی، از مهم‌ترین اقداماتی است که باید با همکاری دو طرف دنبال شود.

استاندار سیستان و بلوچستان با بیان اینکه امنیت پایدار و رونق اقتصادی در مناطق مرزی ارتباطی مستقیم با یکدیگر دارند، بیان کرد: توسعه تجارت رسمی، ساماندهی مبادلات مرزنشینان و ایجاد فرصت‌های اقتصادی، علاوه بر افزایش درآمد ساکنان مرز، به کاهش فعالیت‌های غیرقانونی و تقویت امنیت پایدار نیز کمک خواهد کرد.

وی از توافق برای ایجاد سازوکار ارتباط مستقیم میان سیستان و بلوچستان و ایالت بلوچستان پاکستان خبر داد و گفت: معرفی نمایندگان دو طرف در حوزه‌های اقتصادی و امنیتی، روند پیگیری مسائل مشترک و اجرای توافق‌ها را تسریع می‌کند.

بیجار توسعه همکاری‌های علمی و دانشگاهی را از دیگر زمینه‌های همکاری دو کشور عنوان کرد و افزود: اختصاص بورس تحصیلی به ۱۰۰ دانشجوی پاکستانی در دانشگاه‌های سیستان و بلوچستان، می‌تواند به تعمیق روابط فرهنگی و علمی تهران و اسلام‌آباد کمک کند.

سفیر جدید پاکستان در ایران نیز با اشاره بر سابقه روابط دوستانه دو کشور، آمادگی اسلام‌آباد را برای توسعه همکاری‌های اقتصادی، تسهیل تجارت مرزی، گسترش تعاملات دانشگاهی و افزایش حضور سرمایه‌گذاران پاکستانی در منطقه آزاد چابهار اعلام کرد.

عمران احمد صدیقی همچنین بر رفع موانع حمل‌ونقل، تقویت همکاری‌های امنیتی و افزایش ارتباط میان نهادهای اقتصادی دو کشور تأکید کرد.

در پایان این دیدار، ۲ اثر شاخص صنایع‌دستی سیستان و بلوچستان شامل یک قاب سوزن‌دوزی مزین به پرچم‌های جمهوری اسلامی ایران و پاکستان و یک تخته قالی سیستانی، به سفیر جدید پاکستان در ایران اهدا شد؛ آثاری که جلوه‌ای از هنر بانوان سیستانی و بلوچ و نمادی از پیشینه فرهنگی و پیوندهای دیرینه دو ملت به شمار می‌رود.


نظرات

آخرین اخبار
امدادرسانی گسترده هلال‌احمر به 568 نفر در سیل گیلان، مازندران، گلستان
حادثه تلخ در یحیی‌آباد؛ اتوبوس معدن همکار کرمان از مسیر منحرف شد
کارت سوخت یک روزه؛ طرح جدید سامانه هوشمند سوخت برای شهروندان
کی‌یف در آستانه زمستان؛ آلمان و متحدان از ارسال موشک‌های ضدبالستیک خبر دادند
پاسخ موشکی ایران به حمله آمریکا به نفتکش‌های ایرانی؛ پایگاه آمریکایی در اردن هدف قرار گرفت
بازی دو سر باخت؛ در صورت شکست در انتخابات میان‌دوره‌ای، استیضاح ترامپ قطعی است
طرح جامع مسکن از بازار اجاره تا تأمین زمین چه تغییراتی ایجاد می‌کند؟
رئال مادرید 2-1 اینتر ؛ اولین سه امتیاز مورینیو در بازگشت به لیگ قهرمانان اروپا
دیدارهای سفیران و نمایندگان دیپلماتیک با عراقچی
هشدار ایران به سئول: حضور نظامی در خلیج فارس یعنی حمایت از متجاوز
انگلیس در دام آمریکا؛ تحریم‌های انگلیس علیه ایران تروریسم اقتصادی است
هشدار بانک مرکزی انگلیس درباره پیامدهای تورمی تداوم تهاجم آمریکا علیه ایران
نخست‌وزیر کانادا: با پاسخ به تهاجم آمریکا دوباره زنده شدیم
انصارالله یمن عربستان را به پاسخ سخت و غافلگیرکننده تهدید کرد
نورنما | خلاقیت معماران ایرانی برای زندگی بدون کولر !
تماس تلفنی ترامپ و پوتین پس از سفر فرستادگان آمریکا به روسیه
برنامه روسیه برای حملات گسترده زمستانی به اوکراین فاش شد
طباطبایی: هیچ جای تفاهم‌نامه با آمریکا منافع و مصالح کشور نقض نشده است
علی‌آبادی: برق پایدار جنوب در اولویت وزارت نیرو قرار گرفت
تخصیص بودجه برای مرمت بلندترین برج آجری جهان
توپ طلای 2026؛ ستاره‌های بزرگ فوتبال جهان در صف
انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا؛ خطر از دست رفتن سنا برای جمهوری‌خواهان جدی شد
ماجرای قبور میلیاردی در حرم امامزاده‌ها چیست؟
تحریم گسترده صنعت هوایی ایران؛ اسامی 27 ایرلاین تحریم‌شده توسط آمریکا
آخرین اخبار جنگ ایران و آمریکا؛ پیشرفت مذاکرات هرمز و هشدار تازه پزشکیان به متجاوزان
آخرین اخبار وگزارش ها ازسیل مازندران و گیلان؛ ساری زیر آب رفت، خسارت به 772 واحد مسکونی
بخشنامه سازمان امور مالیاتی درباره مالیات کرایه حمل مسافر و کالا
دشمن موضوع دارو را برای سیاه‌نمایی هدف گرفته است
برنامه قطعی برق مازندران فردا چهارشنبه 18 شهریور اعلام شد+ لینک
بقایی: تسهیل حداکثری صدور روادید برای زائران اماکن مقدسه کشور انجام شد
برنامه قطعی برق گیلان فردا چهارشنبه 18 شهریور اعلام شد + لینک
ایران در شورای حکام: توانمندی هسته‌ای کشور با حمله و ترور از بین نمی‌رود
ساعات فعالیت اماکن گردشگری تهران افزایش یافت
چرا نتانیاهو در شرایط سختی قرار دارد؟
برنامه قطعی برق تهران فردا چهارشنبه 18 شهریور +لینک خاموشی مناطق
درآمدهای طرح تنگه هرمز چگونه هزینه می‌شود؟
بن‌گویر خواستار تعطیلی کنسولگری انگلیس در قدس شد
انصارالله ادعای هدف قرار دادن غیرنظامیان در عربستان را رد کرد
رایزنی چین و انگلیس با هدف گستر همکاری ها
نورنما | رجز خوانی حماسی نوجوان عراقی بر مزار رهبر شهید انقلاب
شکار و غنیمت‌گرفتن یک فروند زیرسطحی هوشمند دشمن آمریکایی در تنگه هرمز
تأکید سران قوا بر تحکیم وحدت ملی و صیانت از اقتدار ایران در نشست سه‌قوه
مالیات واحدهای مسکن مهر و نهضت ملی مسکن چقدر است؟
پیش بینی قیمت دلار چهارشنبه 18 شهریور 1405؛ دلار برای صعود دوباره آماده می‌شود
هشدار نارنجی هواشناسی در فیروزکوه؛ احتمال سیلاب و روان‌آب در مناطق کوهستانی
واکنش حماس به تشدید تجاوزات اسرائیل در قدس و کرانه باختری
قطعی برق استان البرز فردا 18 شهریور؛ جزئیات خاموشی مناطق مختلف
آغاز پرداخت خسارت آسیب‌دیدگان جنگ
آمریکا تحریم‌های جدیدی علیه ایران اعمال کرد
دیدار وزرای خارجه روسیه و عربستان در مسکو؛ تأکید لاوروف بر ثبات خاورمیانه