×
سیاسی
شناسه خبر : 333648
تاریخ انتشار : دوشنبه 1405/05/05 ساعت 22:21
بقائی: اربعین امسال با یاد رهبر شهید و شهدای ایران معنایی متفاوت یافته است

بقائی: اربعین امسال با یاد رهبر شهید و شهدای ایران معنایی متفاوت یافته است

سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه اربعین امسال در پرتو تحولات اخیر منطقه و شهادت جمعی از ایرانیان، حال‌وهوایی متفاوت دارد، گفت: هر زائر ایرانی در مسیر پیاده‌روی اربعین یاد و خاطره شهدای ایران به‌ویژه رهبر شهید انقلاب را با خود به همراه خواهد داشت.

نورنیوز-گروه اجتماعی: اسماعیل بقائی سخنگویی وزارت امور خارجه گفت: مراسم اربعین همیشه برای ما ایرانی‌ها، برای شیعیان، برای همه آزادگان جهان و برای همه کسانی که کرامت انسانی، عزت انسانی و شرافت انسانی برایشان ارزش دارد، مهم بوده است.

وی افزود: اما اربعین امسال یک تفاوت عمده دارد و آن این است که نخستین زائر کربلا، «رهبر شهید» ما بوده است. عراقی‌ها نیز اگر به خاطر داشته باشید، با همین عنوان به رهبر شهید ما خوشامد گفتند و در میادین مختلف عراق بنرهایی با مضمون «خوشامد به نخستین زائر اربعین» نصب شده بود.

بقائی ادامه داد: فضایی که شکل گرفته، به نوعی تداعی‌کننده ابعاد سال ۶۱ هجری برای ما ایرانی‌ها و برای همه شیعیان است؛ ایستادگی در برابر ظلم، مقاومت در مسیر حق و پایمردی و عزت‌طلبی بار دیگر تکرار شد.

سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به تحولات اخیر گفت: اتفاقی که امسال رخ داد، یعنی تجاوز نظامی آمریکا و رژیم صهیونیستی و حمله شقی‌ترین افراد علیه بهترین بندگان خدا، نقطه عطفی در تاریخ تشیع و تاریخ اسلام بود.

وی تصریح کرد: تردیدی ندارم که هر ایرانی که امسال عازم اربعین است، در هر قدمی که به سمت حرم سیدالشهدا(ع) برمی‌دارد، یاد و خاطره رهبر شهید، بزرگان و همه کسانی را که برای دفاع از عزت ایران جان خود را فدا کردند، با خود همراه دارد.

بقائی با آرزوی توفیق برای زائران اربعین اظهار کرد: از همین‌جا از همه زائران التماس دعا دارم و می‌گویم خوشا به حال آنان که توفیق حضور در این سفر معنوی نصیبشان شده است. بی‌تردید زائران در مسیر پیاده‌روی اربعین، یاد کودکان، یاد شهدای میناب، لامرد و تک‌تک شهدای ایران را زنده نگه خواهند داشت و همواره قدردان فداکاری‌هایی هستند که برای عزت و سربلندی ایران انجام شده است.

آمادگی شبانه‌روزی نمایندگی‌های ایران در عراق برای خدمت‌رسانی به زائران

بقائی در ادامه با اشاره به تمهیدات وزارت امور خارجه برای خدمت‌رسانی به زائران اربعین گفت: با همکاری سایر مراجع ذی‌ربط، همه تمهیدات لازم برای ارائه خدمات در مسیر راهپیمایی اربعین اندیشیده شده است. خدمات کنسولی مورد نیاز زائران در شهرهای محل عبور و اقامت از جمله کربلا، نجف اشرف، سامرا و کاظمین ارائه می‌شود.

وی افزود: برای ارائه خدمات کنسولی و سایر خدمات مورد نیاز چنین سفر بزرگی، تعداد قابل توجهی نیروی جدید اعزام کرده‌ایم. علاوه بر کنسولگری‌های جمهوری اسلامی ایران در کربلا و نجف اشرف، چندین دفتر ارائه خدمات کنسولی نیز راه‌اندازی شده است. در شهرهایی مانند کاظمین، سامرا و حله که به طور معمول کنسولگری نداریم، برای ایام اربعین دفاتر موقت ایجاد کرده‌ایم.

سخنگوی وزارت امور خارجه ادامه داد: تمامی کنسولگری‌ها و مراکز ارائه خدمات به صورت ۲۴ ساعته فعال هستند و هموطنان از طریق خط ۱۲۸ امکان برقراری تماس، دریافت مشاوره و درخواست خدمات را دارند. همچنین با فراهم شدن امکانات اینترنتی در مسیر پیاده‌روی و راه‌اندازی سامانه «سجاد»، روند عبور از مرزها بسیار تسهیل شده است. جا دارد از نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران نیز به خاطر زحمات ارزشمندشان در این زمینه تشکر کنیم.

بقائی خاطرنشان کرد: همه این امکانات در تعامل نزدیک میان وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و وزارت امور خارجه عراق فراهم شده و کنسولگری‌ها و دفاتر ایجاد شده به صورت شبانه‌روزی آماده خدمت‌رسانی به زائران عزیز هستند.

حمله به مرز شلمچه، هدف قرار دادن ارزش‌های ملی و مذهبی ایرانیان است

وی در پاسخ به پرسشی درباره حمله اخیر آمریکا به نواحی مرزی از جمله شلمچه گفت: امروز نیز در نشست خبری هفتگی، یکی از خبرنگاران سؤال مشابهی مطرح کرد و پرسید حمله به مرز شلمچه، محل عبور زائران اربعین، چه معنایی دارد؟ همان‌طور که می‌دانید در جریان جنگ تحمیلی آمریکا، هم شهروندان ایرانی و هم بزرگان کشورمان به شهادت رسیدند و به زیرساخت‌های کشور نیز آسیب وارد شد.

بقائی اظهار: در دو هفته اخیر، طرف مقابل الگوی جدیدی را در تجاوزات نظامی علیه ایران دنبال کرده و آن هدف قرار دادن زیرساخت‌های غیرنظامی با هدف آشکار آزار شهروندان ایرانی است. اینکه پلی در یک شهرستان یا روستا را منهدم می‌کنند، چه ارزش نظامی دارد، جز اینکه قصد دارند مردم ایران را در هر نقطه‌ای که هستند، آزار دهند.

وی تصریح کرد: حمله به یکی از نواحی مرزی شلمچه مشابه حمله هفته گذشته به یکی از پل‌های ارتباطی در مسیر تهران ـ مشهد است و این اتفاقات تصادفی نیست. آنها نه تنها زیرساخت‌های نظامی و غیرنظامی، بلکه ارزش‌هایی را هدف قرار داده‌اند که برای مردم ایران مقدس است؛ از مسیر زیارت امام رضا(ع) گرفته تا مسیر پیاده‌روی اربعین. این نشان می‌دهد که آمریکا با ارزش‌های اصیل ایرانی و اسلامی ما مشکل دارد.

سخنگوی وزارت امور خارجه تأکید کرد: این اقدامات از منظر حقوق بین‌الملل مطلقاً ممنوع و محکوم است و مصداق جنایت جنگی محسوب می‌شود. در عین حال، این رفتارها نشان می‌دهد نگاه هیأت حاکمه آمریکا به مردم ایران، کشور ایران و ارزش‌های ایرانی و اسلامی چگونه است.

دشمنی آمریکا با ایران به چهار دهه اخیر محدود نمی‌شود

بقائی در پاسخ به سؤالی درباره اظهارات اخیر وزیر امور خارجه آمریکا در مورد ایران نیز گفت: این‌گونه مواضع و اظهارات مسبوق به سابقه است. البته نباید سابقه دشمنی آمریکا را صرفاً به چهار دهه اخیر محدود کرد؛ دشمنی آمریکا با عزت و استقلال ایران به دهه ۱۳۳۰ و همدستی این کشور با انگلستان در طراحی و اجرای کودتا علیه دولت وقت ایران بازمی‌گردد.

وی ادامه داد: پس از آن نیز این روند بارها تکرار شد؛ از حمایت همه‌جانبه از رژیم صدام در جنگ تحمیلی، از جمله کمک به دستیابی رژیم بعث عراق به تسلیحات شیمیایی، تا حمله به هواپیمای مسافربری ایران و اعمال سنگین‌ترین تحریم‌هایی که خود آمریکایی‌ها نیز اذعان دارند در تاریخ بی‌سابقه بوده است. با این حال، هیچ‌یک از این اقدامات نتوانسته ملت ایران را از پیگیری عزت و استقلال خود بازدارد.

بقائی خاطرنشان کرد: اظهارات و توهین‌هایی که امروز از مقامات آمریکایی می‌شنویم، نشانه استیصال آنهاست. فحاشی و توهین هرگز نشانه قدرت نیست، بلکه بیانگر ضعف و درماندگی در برابر عزم، استقامت و پایداری مردم ایران است.

بقائی در بخش پایانی صحبت‌های خود خطاب به مردم و زائران اربعین اظهار کرد: ما باید بدانیم که چه کرده‌ایم، چه هستیم و به خودمان افتخار کنیم.

وی ادامه داد: اینکه ملت ایران توانست، علی‌رغم ظاهر بسیار هولناک و بی‌رحمی دشمن، از عزت و استقلال خود دفاع کند، از دو زاویه قابل بررسی است. نخست، ریشه‌دار بودن ملت ایران؛ ما ریشه در خاک، تاریخ و تمدن خود داریم و ارزش‌های ملی و اسلامی ما سرمایه‌ای فوق‌العاده ارزشمند است که در این روزها به کمک ما آمده است.

سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به حدیثی از حضرت امیرالمؤمنین(ع) گفت: در روایتی از حضرت امیر(ع) آمده است که انسان‌ها در شرایط سخت، جوهر واقعی خود را نشان می‌دهند. این موضوع درباره جوامع نیز صادق است. جامعه ایرانی، ملت ایران و تمدن ایران در این شرایط دشوار توانستند حقیقت و ذات خود را به جهان نشان دهند و آن ذات چیزی جز نجابت، پایبندی به مسیری که انتخاب کرده‌اند و حرکت در مسیر عزت و استقلال نیست.

بقائی تأکید کرد: ان‌شاءالله با همین روحیه، با توکل بر خداوند متعال و با شناخت و پاسداشت همه دارایی‌های ارزشمند خود، همه دسیسه‌های دشمن را ناکام خواهیم گذاشت.

سخنگوی وزارت خارجه با اشاره به جایگاه معنوی پیاده‌روی اربعین اظهار کرد: راهپیمایی اربعین صرفاً یک مراسم نیست، بلکه در درون خود معنا و پیام عمیقی دارد. اربعین یعنی پاسداشت آرمان کربلا و آرمان حضرت سیدالشهدا(ع) که چیزی جز عزت‌طلبی نیست و تأکید می‌کند که انسان هرگاه میان عزت و ذلت مخیر شود، باید عزت را برگزیند؛ چرا که خداوند انسان‌ها را عزیز آفریده است.


اخبار مرتبط
پیکر شهید سیدمالک موسوی تبار در بهمئی به خاک سپرده شد
جمعه 1405/06/13 ساعت 23:13
پیکر شهید سیدمالک موسوی تبار در بهمئی به خاک سپرده شد
پیکر مطهر ناوسروان شهید سیدمالک موسوی تبار، از شهدای اخیر راه وطن، پس از تشییع باشکوه در شهر لیکک، با حضور گسترده و پرشور مردم شهرستان بهمئی در زادگاهش روستای تنگ‌گر تشییع و در آرامگاه این روستا به خاک سپرده شد.
بقائی: آمریکا و رژیم صهیونیستی مقصران اصلی نابودی حقوق بین الملل در جهان
پنج‌شنبه 1405/05/08 ساعت 19:36
بقائی: آمریکا و رژیم صهیونیستی مقصران اصلی نابودی حقوق بین الملل در جهان
بقائی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، در واکنش به اظهارات اخیر دبیرکل سازمان ملل متحد درباره بی‌توجهی به حقوق بین‌الملل، ایالات متحده و رژیم صهیونیستی را مقصران اصلی وضعیت فعلی جهان دانست.
نخستین سفر دریایی اربعین 1405 فردا از بندر خرمشهر انجام می‌شود
دوشنبه 1405/05/05 ساعت 16:58
نخستین سفر دریایی اربعین 1405 فردا از بندر خرمشهر انجام می‌شود
تردد دریایی زائران اربعین حسینی 1405 میان ایران و عراق از سه‌شنبه 6 مرداد با انجام نخستین سفر از بندر خرمشهر به مقصد بندر بصره آغاز می‌شود؛ شناور مسافری این مسیر ظرفیت جابه‌جایی 243 زائر را در هر سفر دارد.
تأمین سوخت اربعین بدون چالش؛ استقرار 23 جایگاه سیار در مرزهای کشور
دوشنبه 1405/05/05 ساعت 16:37
تأمین سوخت اربعین بدون چالش؛ استقرار 23 جایگاه سیار در مرزهای کشور
مدیر عملیات شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران از آمادگی کامل برای تأمین سوخت زائران اربعین خبر داد و گفت: 23 جایگاه سیار در مرزها مستقر می‌شود.
نظرات

آخرین اخبار
نورویدئو | وقتی سنتکام، قدرت ایران را لو داد
آخرین اخبار جنگ ایران و آمریکا؛ حمله به تأسیسات انرژی عربستان و کاهش شدید تردد در هرمز
واکنش تأمین اجتماعی به مطالبات داروخانه‌ها
آمریکا در تأمین موشک‌های دفاعی به مشکل خورد
اعضای جدید اتحادیه بین‌المجالس مشخص شدند
تابستان تاریخی سینمای آمریکا؛ رکورد 2013 شکست
عملیات نظامی گسترده؛ پاسخ قاطع یمن به تجاوزهای عربستان
پیامدهای خسارات سنگین حملات ایران به پایگاه‌های آمریکایی ؛ بررسی کاهش نیرو در خاورمیانه
خودروی مزاحم را بدون تماس با 110 گزارش کنید
برنامه قطعی برق شهرهای استان بوشهر برای امروز سه‌شنبه 17 شهریور + لینک
معوقه فروردین‌ بازنشستگان تأمین اجتماعی برای همه حروف واریز شد؛ زمان واریز معوقه اردیبهشت
هراز مسدود شد؛ ریزش سنگ تردد را متوقف کرد
هشدار نارنجی برای تهران/ پایتخت در مخاطرات
تحویل 420 واحد مسکن مهستان تا پایان سال؛ میزان آورده متقاضیان کاهش یافت
عارف: بنزین وارداتی گران می‌شود؛ نرخ چهارم نداریم
ماجرای بازگشت ناگهانی جنگنده‌های اف-16 تایوان به آمریکا؛ ردپای چین یا نقص فنی؟
کدام شهرهای چهارمحال و بختیاری سه‌شنبه 17 شهریور برق ندارند؟ بروجن، لردگان، فارسان و...
جدول قطعی برق کرمانشاه سه‌شنبه 17 شهریور +جدول ساعت خاموشی کرمانشاه
برنامه خاموشی برق استان البرز امروز سه‌شنبه 17 شهریور اعلام شد
انتقاد سفیر ایران در آلمان از بی‌قانونی‌های مکرر تروئیکای اروپایی
تنش دیپلماتیک در تل‌آویو؛ وزرای اسرائیلی خواستار اخراج سفیر انگلیس شدند
طرح غذای جدید دانشجویان به تعویق افتاد؛ خبر جدید درباره افزایش وام‌ها
عارف: فیلترشکن‌ها اشراف امنیتی ما را از بین برده‌اند
آخرین اخبار و گزارش ها از سیل مازندران؛ ساری زیر آب رفت، ادارات و بانک ها تعطیل شدند
پاسخ سخت کانادا به ترامپ؛ تعرفه‌های 50 درصدی اجرا شد
قیمت گوشت قرمز امروز سه‌شنبه 17 شهریور 1405 + جدول قیمت ها
آخرین خبر از وضعیت رایگان مترو و بی.آر.تی
اعتراف رئیس سابق شاباک: اسرائیل در حال باختن جنگ است
امروز سه‌شنبه 17 شهریور کدام مناطق قزوین خاموش می‌شوند؟ برنامه قطعی برق را ببینید
قیمت خودروهای سایپا امروز17 شهریور 1405؛ از ساینا 1.4 میلیاردی تا چانگان 6.7 میلیاردی
برنامه قطعی برق کرمان برای سه‌شنبه 17 شهریور اعلام شد
سه‌شنبه 17 شهریور برق این نواحی استان اصفهان قطع می‌شود
جاده‌های شمال بارانی و لغزنده شد؛ آخرین وضعیت ترافیک 5 محور اصلی کشور
ضربه سنگین به دولت آلمان؛ 88 درصد آلمانی‌ها از عملکرد مرتس ناراضی‌اند
قیمت دلار توافقی امروز سه شنبه 17 شهریور 1405؛ رشد 485 تومانی بازار ارز!
یک جمله قطری و راز بزرگ تغییر در منطقه
آخرین قیمت خودروهای ایران خودرو امروز 17 شهریور 1405؛اختلاف قیمت بازار و کارخانه چقدر است؟
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 17 شهریور1405؛ سورن و دنا گران شدند، پژو 207 عقب نشست+ جدول
جدول خاموشی کهگیلویه و بویراحمد امروز سه‌شنبه 17 شهریور ؛ ساعت خاموشی یاسوج
دفاع میهنی یا جنگ‌طلبی؟
تاکتیک‌های ایران و آمریکا در دوره کنونی
قیمت طلای جهانی امروز سه‌شنبه 17 شهریور 1405؛ طلا صعودی شد ،دلار عقب نشست
جنگ ایران، کابوس اقتصادی ترامپ؛ قیمت گازوئیل در آمریکا رکورد زد
1407؛ سال نوسازی حکمرانی
برنامه مسابقات ورزشی امروز17 شهریور1405/ از رئال تا منچسترسیتی + جدول پخش
همکاری سنت شکنانه هسته‌ای آمریکا با عربستان
علی‌الطاهر؛ تپه‌ای که قرار است شکست جنگ ایران را پنهان کند
وضعیت آب و هوا امروز سه شنبه 17 شهریور 1405 / هشدار برای شمال کشور + وضعیت استانها
بعد از یک شب بی‌خوابی، با ورزش قدرت مغز بهتر تقویت می شود
قارچ روده یا ابرقهرمانِ ضد‌تشعشع؟ کشف شگفت‌انگیز دانشمندان چینی