×
اجتماعی
شناسه خبر : 333473
تاریخ انتشار : دوشنبه 1405/05/05 ساعت 06:00
تشخیص خانگی مشکلات پوستی با یک حسگر بی‌سیم

تشخیص خانگی مشکلات پوستی با یک حسگر بی‌سیم

دانشمندان آمریکایی یک حسگر بی‌سیم پوست ابداع کرده‌اند که به طور مداوم می‌تواند اختلالات بافت نرم را ردیابی کند و یک فناوری مناسب برای بررسی مشکلات پوستی در خانه باشد.

نورنیوز-گروه اجتماعی: مشکلات پوستی علاوه بر تاثیر گذاشتن بر ظاهر، گاهی می‌توانند دردناک نیز باشند و مراجعه به پزشک برای تشخیص آنها یکی دیگر از مشکلات افرادی است که محل زندگی آنها فاصله زیادی با مراکز درمانی دارد.

به نقل از مدیکال‌اکسپرس، دانشمندان «دانشگاه نورث‌وسترن»(Northwestern University) یک حسگر بی‌سیم جدید ابداع کرده‌اند که می‌تواند ویژگی ارتجاعی پوست را در بیماران مبتلا به اختلالات بافت نرم به طور مداوم کنترل کند. این دستگاه می‌تواند به تشخیص زودهنگام بیماری کمک کند و راهبردهای مراقبتی را بهبود ببخشد.

این حسگر که مستقیماً روی پوست بیمار قرار می‌گیرد، می‌تواند خاصیت ارتجاعی بافت بیمار را مورد بررسی قرار دهد و سپس، داده‌های حیاتی مربوط به پیشروی بیماری را به صورت بی‌سیم منتقل کند تا به ارائه‌دهنده خدمات درمانی امکان ‌دهد که از راه دور و از منزل بیمار به این داده‌ها دسترسی داشته باشد و نیاز به معاینه بالینی حضوری از بین برود.

«آن ماری فلورس»(Ann Marie Flores) از پژوهشگران این پروژه گفت: نکته‌ عالی درباره حسگر این است که کوچک است، پتانسیل فوق‌العاده‌ای برای استفاده‌ خانگی دارد و برای بیماران در معرض خطر و نیازمند نظارت، یک واحد خانگی واقعاً خوب به شمار می‌رود که می‌تواند داده‌ها را مستقیماً به پزشکشان منتقل کند. این هدف ماست.

این دستگاه ارتعاشاتی را از طریق شتاب‌سنج منتشر می‌کند و از این ارتعاشات، اطلاعاتی را درباره سفتی، خاصیت ارتجاعی و مقاومت پوست در برابر فشار جمع‌آوری می‌کند. سپس، این داده‌ها را می‌توان به صورت بی‌سیم از دستگاه به پزشک منتقل کرد.

دکتر «مین سئونگ جو»(Min-Seung Jo)، پژوهشگر ارشد این پروژه گفت: این دستگاه می‌تواند داده‌ها را به صورت بی‌سیم منتقل کند و سپس می‌توانیم مستقیماً دامنه و فرکانس این ارتعاش را تجزیه و تحلیل کنیم.

این حسگر در بیماران مبتلا به ورم لنفاوی مرتبط با سرطان و اختلال خودایمنی نادر اسکلرودرمی سیستمیک که در آن تولید بیش از حد کلاژن باعث ضخیم شدن غیرطبیعی تکه‌هایی از پوست می‌شود نیز تأیید شد.

پژوهشگران دریافتند که ناحیه تماس بزرگتر دستگاه، امکان نظارت عمیق‌تر بر بافت را فراهم می‌کند و ارزیابی کلی شدت و پیشروی بیماری را بهبود می‌بخشد. همچنین این دستگاه، همبستگی قوی‌تری را نسبت به دستگاه‌های بالینی موجود در بازار نشان داد.

برخلاف سایر روش‌ها به ‌ویژه طیف‌سنجی امپدانس، این حسگر به قدری حساس بود که بتواند بین سه مرحله گوناگون ورم لنفاوی تمایز قائل شود. همچنین، پژوهشگران دریافتند که سطح تماس بزرگتر دستگاه، اندازه‌گیری سفتی پوست را در زمان حرکت و شل شدن عضلات بیماران بهبود می‌بخشد.

این پژوهش در مجله «Science Advances» به چاپ رسید.


نظرات

آخرین اخبار
تشخیص خانگی مشکلات پوستی با یک حسگر بی‌سیم
سقوط قیمت نفت در پی کاهش تنش‌ها میان آمریکا و ایران
چند انفجار اربیل را لرزاند
گفت وگوی تلفنی ولیعهد عربستان و نخست وزیر انگلیس
خسارت 12 میلیارد دلاری عربستان به بنادر یمن
استقلال با جشنواره گل استارت زد؛ پیروزی پرگل آبی‌ها در نخستین بازی تدارکاتی
جزئیات تکان‌دهنده از پرونده‌های ارزی؛ 20 هزار بدهکار، تعهد ارزی ایفا نکرده اند
جنایت هولناک در ورامین؛ قاتل همسر اول، متهم به قتل همسر دوم شد
ترامپ با تصاویر جنجالی هوش مصنوعی علیه ایران خبرساز شد
هشدار صریح رئیس کمیسیون امنیت ملی؛ هیچ اقدامی علیه ایران بی‌پاسخ نمی‌ماند
سرمربی جدید صنعت نفت آبادان معرفی شد
انصارالله: محاصره در برابر محاصره؛ باب‌المندب دیگر برای عربستان باز نیست
عملیات ویژه در سواحل قشم؛ خط لوله 500 متری قاچاق سوخت منهدم شد
ناگفته های میرباقری پس از درگذشت اکبر عبدی؛ قرار بود ستاره «سلمان فارسی» باشد
رکورد تاریخی تولید برق در اوج گرما
اصرار عده‌ای بر القای روایت شکست، در راستای منافع ملی نیست
«اعلام قرمز» اینترپل علیه گروه‌های جدایی‌طلب ایرانی در اروپا
افشاگری آکسیوس درباره کمبود تسلیحات در جنگ علیه ایران
گروسی و وزیر خارجه پاکستان درباره تحولات منطقه رایزنی کردند
پزشکیان اصلاحیه آیین‌نامه داخلی مجلس را ابلاغ کرد
افکار عمومی آمریکا علیه جنگ با ایران است
رودخانه‌های خوزستان در خطر
بیمارستان ارتش در مهران آماده خدمت‌رسانی به زائران اربعین شد
دیدار اژه‌ای با خانواده شهید موسوی در قم
استقرار 700 پاکبان برای خدمت به زائران در مرز مهران
تردد بیش از یک میلیون و 113 هزار زائر حسینی از مرزهای اربعینی
اژه‌ای: بعثت ملت ایران با خون شهدا رقم خورد
انفجارهای کنترل‌شده در جهرم از فردا
بقائی: آمریکا مقصر بحران تنگه هرمز است
هشدار مهم اربعین: بدون ویزا به مرز چذابه نروید
خلاصه و نتیجه بازی پرسپولیس و پیرامیدز مصر امروز یکشنبه 4 مرداد
افشای نقشه جنگ علیه ایران
کنگره آمریکا؛ رمزگشایی از نقشه جنگ در لباس قانون
چه کسی زلنسکی را به تقابل با ایران سوق داد؟
پیام صریح ایران به آمریکا درباره تنگه هرمز
جدول ساعت قطعی برق کهگیلویه و بویراحمد فردا دوشنبه 5 مرداد ماه
مصرف برق ایران رکورد زد؛ عبور از 75 هزار مگاوات
شوک پرسپولیس به قهرمان آفریقا؛ سرخ‌ها پیروز شدند
پشت پرده فشار گراهام به ترامپ برای حمله به ایران
پیام تسلیت پزشکیان در پی درگذشت خواهر آیت الله نور مفیدی
ضرورت هوشمندی و بصیرت مردم در حفظ وحدت و یکپارچگی ملی
تسلیت لاوروف برای شهادت ملوان ایرانی درحمله اوکراین
جهاد و مقاومت؛ تنها راه مقابله با آمریکا و رژیم صهیونیستی است
عکس های منتخب ایران، یکشنبه 4 مرداد 1405
رای نهایی پرونده پژمان جمشیدی صادر شد
پایانه مرزی شلمچه به نام شهید تنگسیری نامگذاری می‌شود
نیرنگ تازه تل‌آویو برای آینده غزه
سومین پهپاد، تنش روسیه و رومانی را شعله‌ور کرد
هاکی‌بازان همدانی روی سکوی آسیا؛ ایران جهانی شد
عراقچی: اقدام کی‌یف علیه کشتی ایرانی بی‌پاسخ نمی‌ماند