×
سیاسی
شناسه خبر : 332988
تاریخ انتشار : جمعه 1405/05/02 ساعت 18:48
عراقچی در سازمان شانگهای: ایران زیر بار قلدری آمریکا نمی‌رود

عراقچی در سازمان شانگهای: ایران زیر بار قلدری آمریکا نمی‌رود

سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه، در پایان نشست وزیران خارجه سازمان همکاری شانگهای با انتقاد از یکجانبه‌گرایی آمریکا و غرب، تاکید کرد ایران زیر بار زور، فشار و تهدید نمی‌رود و رایزنی‌های تهران با روسیه و چین به‌صورت مستمر ادامه دارد.

نورنیوز-گروه سیاسی : سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، در پایان نشست وزیران خارجه سازمان همکاری شانگهای، این سازمان را نهادی مترقی توصیف کرد و گفت کشورهای عضو باید در برابر سیاست‌های یکجانبه‌گرایانه آمریکا و غرب و تلاش نهادهای غربی برای تحمیل رویکردهای سلطه‌گرایانه در روابط بین‌الملل ایستادگی کنند.

عراقچی اظهار داشت مباحث مطرح‌شده در نشست امروز نیز عمدتا حول محور مقابله با سیاست‌های یکجانبه‌گرایانه آمریکا و غرب بوده است. او افزود در سخنرانی خود نیز همین موضوع را محور اصلی قرار داده و آن را با سیاست‌های تجاوزکارانه آمریکا و اقداماتی که علیه ایران صورت گرفته، مرتبط کرده است.

وزیر امور خارجه ایران با اشاره به تداوم تماس‌های دیپلماتیک تهران با مسکو و پکن گفت: «مشورت‌ها با روسیه و چین جاری و مستمر است و به صورت مرتب هرجایی که فرصت باشد با دوستان در چین و روسیه رایزنی می‌کنیم.»

او همچنین از گفت‌وگوهای خود با وانگ یی، وزیر خارجه چین، و سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، خبر داد و تاکید کرد این دیدارها فرصت مناسبی برای ورود به جزئیات موضوعات مورد نظر فراهم کرده است.

عراقچی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به برخی ابتکارات و پیشنهادات مطرح‌شده از سوی پاکستان گفت طبیعی است که با پاکستان به عنوان میانجی، صحبت‌هایی درباره برخی پیشنهادها وجود داشته باشد، اما مسئله اصلی در روابط تهران و واشنگتن، نبود میانجی نیست.

وزیر خارجه تصریح کرد: «بین ما و آمریکا مشکل میانجی وجود ندارد بلکه مشکل، مشکل رویکردهای آمریکاست.» او افزود ایران نشان داده است که زیر بار قلدری آمریکا نخواهد رفت و به هیچ وجه به زبان زور، فشار و تهدید پاسخ نمی‌دهد.

رئیس دستگاه دیپلماسی ایران همچنین تاکید کرد: «نه از تهدید می‌ترسیم و نه زیر بار فشار می‌رویم و زبان تهدید را تحمل نمی‌کنیم.» به گفته او، جمهوری اسلامی ایران در این زمینه یک سیاست اصولی دارد و همان مسیر را ادامه خواهد داد.

عراقچی در ادامه با اشاره به اهمیت تنگه هرمز گفت حفظ مردم ایران و صیانت از منافع کشور در این آبراه راهبردی، جزو اصول اساسی جمهوری اسلامی است و تهران این موضوع را با جدیت دنبال می‌کند. او افزود تا زمانی که اهداف و خواسته‌های بحق مردم ایران محقق نشود، ادامه این مسیر طبیعی خواهد بود.


اخبار مرتبط
بیانیه سران شانگهای؛ تأکید دوباره بر حاکمیت و تمامیت ارضی ایران
سه‌شنبه 1405/06/10 ساعت 11:47
بیانیه سران شانگهای؛ تأکید دوباره بر حاکمیت و تمامیت ارضی ایران
بر اساس بیانیه‌ سازمان همکاری شانگهای که امروز (سه‌شنبه) منتشر شد، کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای حمایت خود را از حاکمیت و تمامیت ارضی ایران مجددا مورد تایید قرار داده و خواستار حل و فصل دیپلماتیک تنش‌های منطقه‌ای شدند.
عراقچی در دیدار وزیر خارجه روسیه: اجازه سوءاستفاده آمریکا از تنگه هرمز را نمی‌دهیم
شنبه 1405/05/03 ساعت 04:07
عراقچی در دیدار وزیر خارجه روسیه: اجازه سوءاستفاده آمریکا از تنگه هرمز را نمی‌دهیم
سید عباس عراقچی در دیدار با سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، با اشاره به تحولات اخیر منطقه، آمریکا را عامل اصلی ناامنی در تنگه هرمز دانست و بر عزم ایران برای دفاع از امنیت ملی تأکید کرد. دو طرف همچنین درباره همکاری‌های دوجانبه و تحولات منطقه‌ای گفت‌وگو کردند.
زیاده‌خواهی آمریکا عامل اصلی وضعیت کنونی منطقه است
جمعه 1405/05/02 ساعت 22:45
عراقچی در دیدار با وزیر خارجه پاکستان:
زیاده‌خواهی آمریکا عامل اصلی وضعیت کنونی منطقه است
سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که برای شرکت در نشست شورای وزرای امور خارجه سازمان همکاری شانگهای به قرقیزستان سفر کرده است، بعد از ظهر امروز جمعه در حاشیه اجلاس با محمد اسحاق دار معاون نخست وزیر و وزیر امور خارجه پاکستان، دیدار و گفت وگو کرد.
بیانیه وزیران خارجه شانگهای در قرقیزستان؛ از نظم چندقطبی تا بانک توسعه
جمعه 1405/05/02 ساعت 17:03
بیانیه وزیران خارجه شانگهای در قرقیزستان؛ از نظم چندقطبی تا بانک توسعه
وزیران خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای در بیانیه‌ای مشترک با تاکید بر ضرورت شکل‌گیری نظم جهانی چندقطبی، بر تقویت امنیت، ثبات، توسعه پایدار، مقابله با تهدیدهای نوین و گسترش همکاری‌های چندجانبه در چارچوب این سازمان تاکید کردند.
امضای 25 سند در قالب 9 تصمیم توسط وزرای امور خارجه سازمان شانگهای
جمعه 1405/05/02 ساعت 11:57
امضای 25 سند در قالب 9 تصمیم توسط وزرای امور خارجه سازمان شانگهای
در سفر سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران به قرقیزستان برای شرکت در اجلاس وزیران امور خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای، 25 سند در قالب 9 تصمیم در پایان این نشست توسط وزرای امور خارجه سازمان همکاری شانگهای به امضا رسید.
نظرات

آخرین اخبار
نقش یگ گیرنده عصبی در روی‌آوری افراد به خودکشی
شکر در 1000 روز اول زندگی چه بلایی سر بدن می‌آورد؟ کاهش خطر 5 سرطان
هشدار نارنجی در راه؛ بارش شدید شمال کشور
انفجار مرگبار تانکر سوخت در سنندج؛ 11 نفر جان باختند؛ عزای عمومی در کردستان ؛ علت حادثه
مودی پاکستان را تهدید به حمله کرد
حمله توپخانه‌ای عربستان به صعده یمن
آمریکا سهم 35 درصدی خود در نفت ونزوئلا را حفظ کرد
فرمانده نیروی دریایی سپاه: هر تحرک مشکوک هدف قرار می‌گیرد
100 پیکر از زیر آوار غزه بیرون کشیده شد
کنترل الکدحه در تعز به دست نیروهای مسلح یمن افتاد
جزئیات آخرین تحولات جنگ ایران و آمریکا؛از تهدید جدیدترامپ تا حمله موشکی به نفتکش های ایران
آخرین قیمت طلا و سکه امروز شنبه 14 شهریور 1405؛ چرا سکه 3.5 میلیون تومان گران شد؟
پیش‌ بینی قیمت دلار یکشنبه 15 شهریور 1405؛ عبور دلار از 230 هزار تومان
اولیانوف: ایران محور بحث شورای حکام آژانس است
کشته‌شدن نظامی صهیونیست پس از تیراندازی در نتانیا
قائم‌پناه: پزشکیان «صدای بی‌صدایان» را می‌شنود
اظهارنظر بولتون درباره حمله آمریکا به عروسی در سیریک ایران
کشف گردنبند 5000 ساله از دندان‌های حیوانات در لهستان
تساوی ارزشمند خانگی شالکه برابر بایرن‌مونیخ
در پی حادثه مرگبار 2 روز عزادار عمومی در کردستان اعلام شد
اسرائیل در جنوب لبنان «خط خاکستری» ایجاد می‌کند
دستور فوری برای ترخیص کالاهای دپو‌شده در آپرین
ایران حمله آمریکا به شناورهای تجاری را محکوم کرد
نورنما | بوسیدن پاهای یکی از رهبران معنوی هندوها در محفظه شیشه ای
ایران پیشنهاد «شبکه قضایی بریکس» را مطرح کرد
اینتر 3 - ناپولی 2/ نیش صدرنشینی افعی‌ها لحظه آخر اثر گذاشت!
تراکتور 1-0 گل‌گهر سیرجان/تداوم صدرنشینی تبریزی ها در لیگ برتر + فیلم گل بازی
ساره جوانمردی؛ ستاره ایران در جمع بهترین‌های جهان
هشدار ایران به آمریکا درباره تداوم مزاحمت برای کشتی‌های ایرانی و محاصره دریایی
سرعین در تابستان رکورد 4 میلیون گردشگر زد
پرسپولیس خواستار برگزاری جام حذفی شد
پوتین با فرستادگان ترامپ درباره پایان جنگ اوکراین دیدار کرد
رسوایی پاتایا؛ آزمون تاب‌آوری ارتش آمریکا پس از 286 روز
پرونده‌ای میان دود و سکوت؛ حقیقت منتظر کدام دادگاه است
کامبک جذاب دورتموند و جشنواره گل لورکوزن در هفته دوم بوندسلیگا
50 میلیون سهامدار عدالت هنوز فعال نشده‌اند
جاده چالوس از ساعت 20 دوطرفه می‌شود
کمپ تیتین؛ ضربه به عقبه امن آمریکا در جنوب اردن
تمدید کاهش ساعات کاری دستگاه‌های اجرایی تا پایان شهریور
میدری: تعاونی‌ها قدرت اقتصادی مردم را افزایش می‌دهند
اسامی 522 نفره کاروان ایران در ناگویا اعلام شد
قیمت برق سبز نصف شد
«هر ایرانی یک پیشنهاد»؛ دولت به‌دنبال ایده‌های حل مسائل کشور
انفجار مهیب، شرق تعز را لرزاند
8 هزار پیکر زیر آوار غزه؛ عملیات جست‌وجو ادامه دارد
وقوع حادثه امنیتی در تنگه هرمز
منچسترسیتی 1 - کاونتری 0/ صدرنشینی و قعرنشینی با درخشش بچه غول؛ هالند روی گل شماره 300
نقشه آمریکایی برای سودان با ادعای واشنگتن پست کلید می‌خورد؟
سندرز: جنگ ترامپ علیه ایران اقتصاد آمریکا را ویران می‌کند
ناکامی دو تکواندوکار ایران در کره جنوبی