×
سیاسی
شناسه خبر : 332809
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1405/05/01 ساعت 22:54
تهران و بغداد؛ گام تازه برای تعمیق روابط همه‌جانبه

تهران و بغداد؛ گام تازه برای تعمیق روابط همه‌جانبه

ایران و عراق در پایان سفر نخست‌وزیر عراق به تهران بر تدوین سند جامع همکاری‌های بلندمدت، توسعه روابط اقتصادی و تقویت هماهنگی‌های سیاسی، امنیتی و منطقه‌ای تأکید کردند.

نورنیوز-گروه سیاسی: جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عراق در پایان سفر رسمی «علی فالح الزیدی» نخست‌وزیر جمهوری عراق به تهران با صدور بیانیه‌ای مشترک، بر گسترش همکاری‌های راهبردی در تمامی حوزه‌ها، تدوین سند جامع همکاری‌های بلندمدت، تسریع در اجرای توافقات دوجانبه و تقویت هماهنگی‌های سیاسی، اقتصادی، امنیتی و منطقه‌ای تأکید کردند.در این بیانیه آمده است: نخست‌وزیر جمهوری عراق روز پنجشنبه اول مرداد ۱۴۰۵، در پاسخ به دعوت رسمی رئیس‌جمهور جمهوری اسلامی ایران و در رأس هیأتی بلندپایه از مقامات سیاسی، امنیتی و اقتصادی، سفری رسمی به تهران انجام داد و در جریان این سفر با دکتر مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور، و جمعی از مقامات عالی‌رتبه جمهوری اسلامی ایران دیدار و گفت‌وگو کرد.

بر اساس این بیانیه، دو طرف ضمن بررسی آخرین وضعیت روابط دوجانبه، تحولات منطقه‌ای و مسائل بین‌المللی، بر تداوم گفت‌وگوهای سازنده، تعمیق روابط راهبردی و توسعه همکاری‌ها بر پایه اعتماد متقابل، حسن همجواری و منافع مشترک تأکید کردند.

جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عراق همچنین توافق کردند سندی جامع و راهبردی برای نهادینه‌سازی همکاری‌های بلندمدت در حوزه‌های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، امنیتی و سایر زمینه‌های مورد علاقه مشترک تدوین شود و مقرر شد وزیران امور خارجه دو کشور، پیش‌نویس نهایی این سند را در اسرع وقت برای امضا و اجرا به مقامات عالی دو کشور ارائه کنند.

در این بیانیه، توسعه روابط در حوزه‌های سیاسی، اقتصادی، امنیتی، فرهنگی، علمی، فناوری، زیرساختی و مناسبات مردمی، ضرورتی راهبردی در راستای تأمین منافع مشترک دو کشور توصیف شده و دو طرف بر اراده سیاسی مشترک برای تبدیل روابط ایران و عراق به الگویی موفق از همکاری‌های منطقه‌ای مبتنی بر احترام متقابل، حسن همجواری و منافع مشترک تأکید کرده‌اند.

دو کشور همچنین توافق کردند کمیسیون عالی مشترک ایران و عراق، با هدف پیگیری اجرای توافقات و تعمیق همکاری‌های راهبردی، سالانه در سطح رؤسای دولت‌های دو کشور و به‌صورت متناوب در تهران و بغداد برگزار شود.

در بخش دیگری از بیانیه، جمهوری اسلامی ایران از دولت و ملت عراق به دلیل همبستگی، میزبانی و مشارکت گسترده در مراسم تشییع پیکر امام شهید، حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای، قدردانی کرده و دو طرف این رویداد را نمادی از پیوندهای عمیق تاریخی، دینی و مردمی میان دو کشور دانستند.

در حوزه همکاری‌های اقتصادی نیز ایران و عراق بر تسریع در تکمیل پروژه راه‌آهن بصره ـ شلمچه، افزایش حجم مبادلات تجاری، توسعه سرمایه‌گذاری‌های مشترک، تسهیل تجارت، تقویت همکاری‌های بانکی و مالی و گسترش همکاری در حوزه‌های انرژی، حمل‌ونقل، ترانزیت، صنعت، کشاورزی و خدمات فنی و مهندسی تأکید کردند و خواستار رفع موانع اجرایی، حقوقی و اداری برای تسریع در اجرای پروژه‌های مشترک شدند.

دو طرف همچنین بر اجرای کامل تمامی توافق‌نامه‌ها، اسناد و یادداشت‌های تفاهم منعقدشده میان دو کشور تأکید و خواستار تسریع در عملیاتی شدن آنها شدند.

در بخش محیط‌زیست، جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عراق با اشاره به چالش‌های مشترک ناشی از تغییرات اقلیمی، خشکسالی، ریزگردها و مدیریت منابع آب، بر گسترش همکاری‌های علمی، پژوهشی و اجرایی، حفاظت از تالاب‌های مشترک، صیانت از تنوع زیستی، توسعه فناوری‌های نوین زیست‌محیطی و ایجاد سازوکارهای مشترک برای مقابله با بحران‌های زیست‌محیطی تأکید کردند.

در حوزه امنیتی و منطقه‌ای نیز دو کشور ضمن بررسی آخرین تحولات منطقه، بر ضرورت تقویت همکاری‌های امنیتی، مبارزه با تروریسم، افراط‌گرایی، جرائم سازمان‌یافته، قاچاق و سایر تهدیدهای فرامرزی تأکید کرده و ادامه هماهنگی‌های دوجانبه و چندجانبه را برای حفظ امنیت، ثبات و توسعه منطقه ضروری دانستند.

ایران و عراق همچنین بر توسعه همکاری‌های فرهنگی، علمی، دانشگاهی، رسانه‌ای، گردشگری و زیارت‌های دینی و تقویت پیوندهای مردمی به عنوان پایه‌ای اساسی برای استقرار روابط راهبردی بلندمدت میان دو کشور تأکید کردند.

در پایان این بیانیه، دو کشور با تأکید بر استمرار گفت‌وگوهای راهبردی، اجرای کامل توافقات مشترک و گسترش همکاری‌های همه‌جانبه، تصریح کردند که توسعه روابط دوجانبه علاوه بر تأمین منافع مشترک دو ملت، به تقویت ثبات، امنیت، رفاه، همگرایی و توسعه پایدار در منطقه غرب آسیا کمک خواهد کرد.

جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عراق همچنین با تأکید بر اینکه حل‌وفصل بحران‌های منطقه‌ای تنها از مسیر گفت‌وگو، دیپلماسی و مشارکت سازنده کشورهای منطقه امکان‌پذیر است، حمایت خود را از راه‌حل‌های سیاسی و مسالمت‌آمیز مبتنی بر اصول حقوق بین‌الملل اعلام کردند و بار دیگر بر موضع ثابت و اصولی خود در حمایت از ملت فلسطین و تحقق حقوق مشروع آنان، از جمله تشکیل دولت مستقل فلسطین به پایتختی قدس شریف، تأکید کردند.


نظرات

آخرین اخبار
فرمانده نیروی دریایی ارتش: آماده دفاع همه‌جانبه از منافع ملی هستیم
قیمت دلار امروز سه‌شنبه 31 شهریور 1405؛ دلار 4 هزار تومان گران شد
طوفان مرگبار در ژاپن؛ 4 نفر کشته شدند
قالیباف: در جنگ ترکیبی تسلیم نمی‌شویم و پاسخ خواهیم داد
صدای انفجار در جنوب اصفهان؛ توضیح مدیریت بحران
تله مرگ در غار؛ 3 نفر جان باختند و یک نفر به بیمارستان منتقل شد
تیم ملی فوتبال ایران راهی تاشکند شد؛ دیدار با ازبکستان در راه است
محرومیت داور جنجالی دربی مادرید؛ این اشتباهات جنجالی باعث محرومیت داور شد
میزبانی که خود متهم است؛ سازمان ملل در محاصره
پیام تسلیت دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی برای رحلت آیت‌الله العظمی شبیری زنجانی
حق وتو در خدمت ایران
هشدار سیلاب در غرب ایران؛ بارش‌های 100 میلی‌متری در راه است
پاکستان و یمن
نورنما | حضور و غیاب نمادین دانش آموزان شهید میناب
اینک نوبت ابهام هسته‌ای است
خروج نیروهای آمریکایی از عراق؛ بغداد برای هشتم مهر آماده می‌شود
یمن هدف حملات هوایی عربستان؛ 6 شهید و 8 زخمی
پیام رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در پی رحلت آیت‌الله العظمی شبیری زنجانی
انفجارهای کنترل‌شده در هرمزگان؛ عملیات از ساعت 11 آغاز می‌شود
تنگه هرمز؛ راهی به سوی صلح
روز سوم بازی‌های آسیایی 2026 ناگویا؛ طلسم طلای ایران شکست؛ نعمتی اولین طلای کاروان را گرفت
کشف 254 کیلو گوشت الاغ، قاطر و اسب در تهران؛ 5 نفر دستگیر شدند
آب سدهای کشور 31 درصد بیشتر شد؛ هنوز نیمی از ظرفیت مخازن خالی است
شورای نگهبان به طرح مهریه ایراد گرفت؛ ماجرای 14 سکه چیست؟
افزایش 28 هزار نفری ثبت‌نام در مدارس دولتی به‌خاطر هزینه زیاد هیئت امنایی
رهبر انقلاب: فقدان آیت‌الله شبیری خللی در ردیف محققین تراز اول شیعه ایجاد کرد
قیمت خودروهای سایپا امروز سه‌شنبه 31 شهریور 1405؛ رکوردشکنی شاهین و چانگان در بازار
قیمت گوشت قرمز امروز سه‌شنبه 31 شهریور 1405؛ نرخ انواع گوشت گوسفند و گوساله
قیمت دلار توافقی امروز 31 شهریور 1405؛ جهش 777 تومانی دلار
طلا پس از رشد اولیه عقب نشست؛ آخرین قیمت طلای جهانی امروز سه شنبه 31 شهریور
قیمت خودروهای ایران خودرو امروز سه‌شنبه31 شهریور؛کدام خودروها از6 میلیاردتومان عبور کردند؟
عراقچی: سازمان ملل تریبونی برای بیان مظلومیت مردم ایران و شهدای میناب است
پیروزی فقط با مردم ممکن است
واکنش بقایی به ادعای واشنگتن درباره گرانی سوخت
آخرین تحولات جنگ ایران و آمریکا؛ پزشکیان به نیویورک رفت، قطر خواستار بازگشت به مذاکرات شد
سیاست نامه | سلاحی که از جنگ هشت ساله یادگار مانده است
پزشکیان عازم نیویورک شد؛ رئیس جمهور: با قدرت از مواضع ایران دفاع می‌کنیم
آخرین وضعیت ترافیک جاده‌ها امروز سه‌شنبه 31 شهریور؛ ترافیک نیمه‌سنگین در 3 محور
آخرین تحولات جنگ یمن و عربستان؛ حملات هوایی سعودی و پاسخ پهپادی انصارالله
رایحه‌درمانی با عطر قهوه
چراغ‌های روشن شبانه و تغییرات پنهان در قلب انسان
نابودی تومورهای روده بزرک با پروبیوتیک مهندسی‌شده
ایران چگونه آمریکا را در تله تشدید انداخت؟
زنگ خطر آلزایمر در ایران؛ 1.5 میلیون مبتلا و تغییر سن ابتلا پس از کرونا
کسب‌وکارهای آمریکا در شوک زنجیره تأمین؛ بحرانی پیچیده‌تر از دوران کرونا
منشأ اضطراب کودکان در شروع سال تحصیلی چیست و چگونه آن را مدیریت کنیم؟
عراقچی به نیویورک رسید؛ آغاز برنامه‌های ایران در مجمع عمومی سازمان ملل
رایزنی وزیران خارجه مصر و پاکستان درباره ایران، منطقه و همکاری‌های دوجانبه
حماس: به توافق آتش‌بس پایبندیم؛ نقض‌ها همچنان ادامه دارد
وزارت خارجه یمن: اقدامات عربستان امنیت و ثبات یمن را هدف گرفته است