×
بین الملل
شناسه خبر : 332473
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1405/04/31 ساعت 13:17
نگرانی رژیم صهونیستی از توافق هسته‌ای عربستان

نگرانی رژیم صهونیستی از توافق هسته‌ای عربستان

کارشناسان صهیونیستی توافق هسته‌ای غیرنظامی احتمالی آمریکا با عربستان بدون شرط عادی‌سازی روابط ریاض و تل‌آویو را تهدیدی برای توازن منطقه‌ای و آغاز رقابت هسته‌ای می‌دانند.

نورنیوز-گروه بین الملل:  «یونی بن مناخیم» کارشناس و محقق خاورمیانه، امروز (چهارشنبه) به روابط پیچیده با دولت آمریکا پرداخت و نسبت به پیامدهای فاجعه‌بار توافقات هسته‌ای غیرنظامی منطقه‌ای هشدار داد.

به نقل از کانال ۱۴، بن مناخیم به گزارش‌های مربوط به توافق‌های سیاسی منطقه‌ای پرداخت: «این گزارش وال استریت ژورنال دقیق است و من این توافق را ندیده‌ام. این یک گزارش ژورنالیستی است. این یک اقدام بسیار خطرناک است که ترامپ انجام می‌دهد و بگذارید دلیلش را برایتان بگویم. زیرا این موضوع توانایی هسته‌ای غیرنظامی عربستان باید بخشی از توافق عادی‌سازی روابط با اسرائیل می‌بود. این یکی از شروطی بود که دولت بایدن برای عربستان سعودی تعیین کرد.»

این تحلیلگر ادامه داد: «حالا ترامپ این را به عنوان هدیه‌ای بدون هیچ عادی‌سازی روابط با عربستان سعودی به آنها می‌دهد و مرحله بعدی درخواست‌هایی از سوی ترکیه و مصر خواهد بود. آنها همچنین یک رآکتور هسته‌ای با غنی‌سازی اورانیوم می‌خواهند و این باعث تشدید رقابت تسلیحاتی در خاورمیانه خواهد شد. من فکر می‌کنم اگر فقط به این گزارش روزنامه وال استریت ژورنال تکیه کنیم، این یک حرکت بسیار خطرناک است. ما باید دقیقا ببینیم که در توافق چه چیزی نوشته شده است.»

این درحالیست که رسانه‌های رژیم صهیونیستی نوشتند که اگر گزارش‌ها درباره موافقت دونالد ترامپ با توافقی که به عربستان اجازه غنی‌سازی اورانیوم برای اهداف غیرنظامی را می‌دهد، صحت داشته باشد، میزان ضربه واردشده به رژیم صهیونیستی به سختی قابل توصیف خواهد بود.

بر اساس این گزارش، در سال ۲۰۲۳ و هم‌زمان با اوج گرفتن مذاکرات درباره عادی‌سازی روابط ریاض و تل‌آویو، یکی از شروط اصلی رژیم صهیونیستی این بود که عربستان تنها در صورت برقراری روابط کامل و فراگیر با این رژیم، اجازه غنی‌سازی اورانیوم را دریافت کند.

طبق این گزارش‌ها، دولت جو بایدن نیز از این شرط آگاه بود و به همین دلیل، مقام‌های سعودی می‌دانستند دستیابی به چنین امتیازی تنها پس از عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی امکان‌پذیر خواهد بود.

در ادامه این گزارش آمده است که اکنون به نظر می‌رسد ترامپ نیز از آن تفاهمات عقب‌نشینی کرده است، مگر آنکه طی هفته‌ها یا ماه‌های آینده توافقی درباره عادی‌سازی روابط میان عربستان و رژیم صهیونیستی اعلام شود و این اقدامات صرفاً مقدمه‌ای برای آن باشد.

طبق گزارش رسانه‌های عبری، اگر چنین توافقی حاصل نشود، اعطای مجوز غنی‌سازی به عربستان، ضربه‌ای سیاسی و امنیتی بسیار سنگین به رژیم صهیونیستی در دوران نخست‌وزیری بنیامین نتانیاهو خواهد بود و به منزله از دست رفتن یک فرصت مهم برای این رژیم تلقی می‌شود.


نظرات

آخرین اخبار
رئیس‌جمهورلهستان ادعای جنجالی درباره دریای بالتیک را رد کرد
نماینده کنگره خطاب به ترامپ: آمریکا را ضعیف و منزوی کردی
ترافیک نیمه‌سنگین در جاده چالوس؛ محدودیت تردد اعلام شد
آلودگی نفتی به 32 هزار مترمربع از سواحل قشم و هنگام رسید
قیمت جدید بنزین اعلام شد؛ عرضه بنزین 87 هزار و 200 تومانی از بامداد پنجشنبه
تنگه هرمز همچنان بسته است
حدود 5 میلیون زائر در روزهای اخیر به مشهد مشرف شده‌اند
العلیمی: دیگر هیچ اقدام حوثی‌ها بی‌پاسخ نمی‌ماند
حماس: با گسترده‌ترین ائتلاف ملی وارد انتخابات می‌شویم
سازمان ملل: تنها یک راه برای بازگشت ثبات به خاورمیانه وجود دارد
هشدار النجبا درباره طرح «انحصار سلاح» در عراق
نرخ باسوادی در ایران به 95.3 درصد رسید
بانوی اصفهانی حج عمره‌اش را به ساخت 168 کلاس درس بخشید
علت مرگ ماهیان بند الماس اردبیل اعلام شد
شب شهادت امام رضا(ع)؛ حرم رضوی غرق اشک و ماتم
هرمزگان، سرآمد مدیریت بحران در کشور
نورویدئو | وقتی گلوله ها خاموش شدند، اقتصاد هدف بعدی شد
شکستگی خط انتقال آب بجنورد مهار شد؛ آب پایدار ماند
مسکو: اوکراین تمایلی به پذیرش اتباع مجرم خود در روسیه ندارد
پیام تبریک سرلشکر صفوی به فرمانده جدید سپاه
وزیر دفاع پاکستان خواستار تقویت همکاری‌های دوجانبه با ایران شد
آغاز کاهش حضور نظامی ناتو در کوزوو
برنامه قطعی برق فارس فردا پنجشنبه 22 مرداد+ لینک
برنامه قطعی برق کرمانشاه فردا پنجشنبه 22 مرداد ماه اعلام شد+ جدول
واکنش دردناک مسی به درگذشت پدرش؛ «نمی‌دانم بدون تو چگونه ادامه دهم»
تهران در سوگ امام رضا(ع)؛ حرکت دسته‌های عزاداری به سمت بیت رهبر شهید
فشار تازه اروپا به ایران با اهرم حقوق بشر
صالحی: جنگ پایان راه نیست؛ مسیر «فتح اکبر» ادامه دارد
مخابره پیام «اس.او.اس» لینکن به آمریکایی‌ها!
پایان رزمایش مشترک ناوهای چین و اندونزی
توجه ویژه «رهبر شهید» به قرآن؛ روایتی از نزدیکان بیت
چرا مسابقات شطرنج کشور در خرم‌آباد لغو شد؟
جزئیات تشییع ایرج خواجه‌امیری اعلام شد
روسیه 2 شناور مرتبط با ارتش اوکراین را در اودسا هدف گرفت
جریمه سنگین برای حمل سوخت مازاد در دوغارون
آخرین وضعیت «چنگیز وثوقی» بازیگر پیشکسوت سینما
مزایده آمریکایی برای شرکت‌های نفت و گاز در خلیج مکزیک
جدول قطعی برق چهارمحال و بختیاری فردا پنجشنبه 22 مرداد به تفکیک شهرستان ها اعلام شد
زمانبندی قطعی برق کرمان پنجشنبه 22 مرداد اعلام شد+ لینک
چرایی سفر رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین به ترکیه
آخرین قیمت مرغ امروز 21 مرداد/ مرغ کامل کیلویی چند؟+ جدول
هشدار انصارالله به عربستان؛ یمن در اوج آمادگی نظامی است
موتور طلا دوباره روشن شد؛ سرمایه‌ها به بازار برگشتند
صرب‌الاجل نهایی خروج نظامیان آمریکایی از عراق
گفت‌وگوی دقیقه نودی عراقچی و وزیر پاکستانی
اختصاص 7 همت برای مطالبات رتبه‌بندی فرهنگیان
اوپک:تولید نفت ایران در ژوئیه صعودی شد
انفجار مرگبار در بلوچستان پاکستان؛ 18 شورشی کشته شدند
سرمربی سابق کرواسی هدایت اماراتی‌ها را بر عهده گرفت
نورنما | دلم یک «یا رضا » می خواهد و یک پنجره فولاد ...