×
اجتماعی
شناسه خبر : 331749
تاریخ انتشار : یکشنبه 1405/04/28 ساعت 12:20
اعلام برنامه‌های وزارت آموزش و پرورش برای سال تحصیلی جدید

اعلام برنامه‌های وزارت آموزش و پرورش برای سال تحصیلی جدید

علی باقرزاده، مسئول برنامه‌ریزی آموزش و پرورش، ضمن تأکید بر آغاز قطعی سال تحصیلی در اول مهر، از برنامه‌های وزارت برای تأمین نیروی انسانی، مدیریت 99 هزار مدرسه دولتی و کاهش کلاس‌های پرجمعیت خبر داد. وی همچنین بر اولویت تأمین مدیر و معلم در مدارس تأکید کرد.

نورنیوز-گروه اجتماعی: علی باقرزاده؛رئیس مرکز برنامه‌ریزی منابع انسانی و امور اداری وزارت آموزش و پرورش،  در نشستی با خبرنگاران با بیان اینکه دو مأموریت مهم روی میز وزارت آموزش و پرورش قرار دارد، گفت: نخست پایان رساندن سال تحصیلی جاری است یعنی آزمون‌های پایان سال در همه دوره‌ها و پایه‌های تحصیلی برگزار، نمرات دانش‌آموزان ثبت، کارنامه‌ها صادر و فرآیند ثبت‌نام دانش‌آموزانی که ارتقاء می‌یابند انجام شود. همچنین برای دانش‌آموزانی که نیاز به آموزش یا ارزیابی مجدد دارند، آزمون‌های بعدی پیش‌بینی شده تا سال تحصیلی گذشته به طور کامل به پایان برسد.
 
وی با بیان اینکه مأموریت دوم اجرای پروژه مهر و آمادگی برای آغاز سال تحصیلی آینده است آن هم در شرایطی که با پیچیدگی‌ها و عدم قطعیت‌های اجتماعی و امنیتی مواجه هستیم افزود: سناریوهای مختلف و ترکیبی از سیاست‌ها و راهبردها در حال بررسی است تا بتوانیم سال تحصیلی آینده را به موقع آغاز کنیم.
 
رئیس مرکز برنامه‌ریزی منابع انسانی و امور اداری وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه آغاز سال تحصیلی قابل تعویق نیست، ادامه داد: برخی برنامه‌ها مانند تصمیمات مربوط به کنکور یا آزمون‌ها را می‌توان به تعویق انداخت، اما اول مهر هرگز قابل تعویق نیست و سال تحصیلی باید در موعد مقرر آغاز شود.
 
وی با بیان اینکه در سال تحصیلی آینده، ۹۹ هزار مدرسه دولتی فعال خواهند بود و در این مدارس ۵۶۰ هزار کلاس درس در دوره‌های مختلف تحصیلی تشکیل می‌شود گفت: مهم‌ترین وظیفه ما تأمین نیروی انسانی مورد نیاز این مدارس و کلاس‌ها است.
 
باقرزاده با بیان اینکه میزان نیاز به نیروی انسانی در دوره‌های مختلف تحصیلی متفاوت است به گونه‌ای که هر کلاس دوره ابتدایی به یک معلم، هر کلاس متوسطه اول به طور متوسط ۱.۲ نیرو، هر کلاس متوسطه نظری ۱.۴ نیرو و هر کلاس هنرستان‌های فنی‌وحرفه‌ای و کاردانش به طور متوسط ۱.۷ نیرو نیاز دارد افزود: هرچه به مقاطع بالاتر تحصیلی می‌رویم، به دلیل تنوع دروس و ساختار آموزشی، نیاز به نیروی انسانی افزایش پیدا می‌کند.
 
وی با بیان اینکه تفاهم‌نامه میان وزارت آموزش و پرورش و استان‌ها امضاء شده و ۵۶۰ هزار کلاس درس میان استان‌ها توزیع شده است، ادامه داد: استان‌ها نیز این ظرفیت را میان مناطق آموزشی تقسیم کرده‌ و مناطق نیز ظرفیت هر مدرسه را مشخص کرده‌اند، اکنون هر مدیر مدرسه می‌داند که در سال تحصیلی آینده چند کلاس باید دایر کند و ثبت‌نام دانش‌آموزان نیز بر همین اساس و متناسب با ظرفیت تعیین‌شده انجام می‌شود.
 
باقرزاده با بیان اینکه وظیفه وزارت آموزش و پرورش تأمین نیروی انسانی شایسته و مطلوب برای همه مدارس است ادامه داد: مدرسه نقطه آغاز همه رویدادهای علمی، فرهنگی، اجتماعی، هنری و ورزشی کشور است.

باقرزاده با بیان اینکه نخستین اولویت تأمین مدیر مدرسه است و هیچ مدرسه‌ای نباید بدون مدیر باشد، گفت: برای حدود ۴۰۰۰ مدرسه شبانه‌روزی کشور، تأمین سرپرست به صورت صددرصدی در اولویت قرار دارد. پس از آن، تأمین معلم در اولویت است و هیچ کلاس درسی نباید در آغاز مهرماه بدون معلم باشد. این نیاز از طریق تکمیل ساعت موظف معلمان، پرداخت اضافه‌کار، استفاده از حق‌التدریس آزاد و در شرایط خاص، بهره‌گیری از دانشجویان سال چهارم دانشگاه فرهنگیان تأمین خواهد شد.

وی با بیان اینکه در بخش معاونان آموزشی و پرورشی، حدود ۹۱ درصد نیاز استان‌ها تأمین شده گفت: در حوزه مشاوران مدارس، تاکنون حدود ۵۰ درصد نیاز تأمین شده و تلاش می‌کنیم از روش‌های مختلف، روند تأمین و توزیع نیروی مشاور را تقویت کنیم. در حوزه مربیان پرورشی، طی دو سال گذشته اتفاقات بسیار خوبی رخ داده، و اکنون نسبت مربی پرورشی به دانش‌آموز به ازای هر ۲۸۱ دانش‌آموز یک مربی است که نشان دهنده رشد قابل توجه در تأمین نیروها است.

باقرزاده افزود: بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده، هدف‌گذاری وزارت آموزش و پرورش این است که به ازای هر ۲۸۰ دانش‌آموز نیز یک مربی تربیت‌بدنی در مدارس حضور داشته باشد که الان این عدد ۴۸۰ است.

وی با بیان اینکه کلاس‌های با جمعیت بیش از ۳۵ دانش‌آموز همچنان یکی از مسائل آموزش و پرورش است ادامه داد: ۵۰ هزار کلاس بالای ۳۵ دانش‌آموز داشتیم که تلاش می‌شود امسال این عدد حدود ۳۰ درصد کاهش یابد، همچنین از سال گذشته هیچ استان و منطقه‌ای حق ندارد در پایه‌های ورودی کلاس بالای ۳۵ دانش‌آموز تشکیل شود.

 


اخبار مرتبط
ثبت سفارش 155 میلیون جلد کتاب درسی انجام شد
شنبه 1405/05/31 ساعت 09:43
ثبت سفارش 155 میلیون جلد کتاب درسی انجام شد
رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی وزارت آموزش و پرورش اعلام کرد از مجموع 163 میلیون جلد کتاب درسی پیش‌بینی‌شده، سفارش چاپ 155 میلیون جلد ثبت شده و تاکنون 121 میلیون جلد در کشور توزیع شده است.
وزیر آموزش و پرورش: 50 هزار کلاس درس هوشمندسازی می‌شود
دوشنبه 1405/05/05 ساعت 23:36
وزیر آموزش و پرورش: 50 هزار کلاس درس هوشمندسازی می‌شود
وزیر آموزش و پرورش از برنامه‌ریزی برای آغاز سال تحصیلی جدید با کمترین چالش، اجرای طرح‌های جبران افت آموزشی، هوشمندسازی 50 هزار کلاس درس، پیگیری وضعیت نیروهای این وزارتخانه و توسعه زیرساخت‌های آموزشی و دانشگاه فرهنگیان خبر داد.
57 هزار معلم در آستانه بازنشستگی؛ چند نیرو جذب می‌شوند؟
یکشنبه 1405/04/28 ساعت 14:41
57 هزار معلم در آستانه بازنشستگی؛ چند نیرو جذب می‌شوند؟
وزارت آموزش و پرورش اعلام کرد با وجود بازنشستگی 57 هزار معلم، از مسیرهای مختلف جذب نیرو و استمرار خدمت، کمبود معلم سال تحصیلی آینده جبران خواهد شد.
خبر خوش وزارت آموزش و پرورش برای فرهنگیان درخصوص پرداخت معوقات
دوشنبه 1405/04/15 ساعت 12:13
خبر خوش وزارت آموزش و پرورش برای فرهنگیان درخصوص پرداخت معوقات
معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش از پرداخت معوقات بیش از 330 هزار نفر از فرهنگیان مشمول ارتقای رتبه خبر داد و اعلام کرد که پاداش پایان خدمت فرهنگیان نیز برای نخستین بار در دو مرحله پرداخت شده است.
زمان آزمون تخصصی دانشجوی مهارت‌آموز وزارت آموزش و پرورش تغییر کرد
دوشنبه 1404/10/01 ساعت 19:20
زمان آزمون تخصصی دانشجوی مهارت‌آموز وزارت آموزش و پرورش تغییر کرد
وزارت آموزش و پرورش اعلام کرد که تاریخ برگزاری آزمون تخصصی دانشجویان مهارت‌آموز تغییر یافته و جزئیات جدید زمان آزمون به زودی اعلام خواهد شد.
نظرات

آخرین اخبار
رایحه‌درمانی با عطر قهوه
چراغ‌های روشن شبانه و تغییرات پنهان در قلب انسان
نابودی تومورهای روده بزرک با پروبیوتیک مهندسی‌شده
ایران چگونه آمریکا را در تله تشدید انداخت؟
زنگ خطر آلزایمر در ایران؛ 1.5 میلیون مبتلا و تغییر سن ابتلا پس از کرونا
کسب‌وکارهای آمریکا در شوک زنجیره تأمین؛ بحرانی پیچیده‌تر از دوران کرونا
منشأ اضطراب کودکان در شروع سال تحصیلی چیست و چگونه آن را مدیریت کنیم؟
عراقچی به نیویورک رسید؛ آغاز برنامه‌های ایران در مجمع عمومی سازمان ملل
رایزنی وزیران خارجه مصر و پاکستان درباره ایران، منطقه و همکاری‌های دوجانبه
حماس: به توافق آتش‌بس پایبندیم؛ نقض‌ها همچنان ادامه دارد
وزارت خارجه یمن: اقدامات عربستان امنیت و ثبات یمن را هدف گرفته است
افغانستان، کاردار پاکستان را احضار کرد
جدول خاموشی برق کرمانشاه برای سه‌شنبه 31 شهریور اعلام شد؛ برنامه جوانرود و اسلام‌آباد
قیمت طلا و سکه امروز دوشنبه 30 شهریور 1405؛ سکه امامی 3.6 میلیون تومان ارزان شد
آخرین قیمت خودروهای سایپا امروز دوشنبه 30 شهریور ؛ جدول قیمت بازار و نمایندگی
سرلشکر ایزدی: توان موشکی، پهپادی و پدافندی ایران در حال تقویت است
ضرورت عبور از توافق چارچوب
حزب‌الله عراق در سوگ آیت‌الله شبیری زنجانی؛ میراث علمی او ماندگار است
شورش رسانه‌های آمریکا علیه ترامپ؛ پوشش رئیس‌جمهور متوقف شد
ارتحال آیت الله شبیری زنجانی ضایعه اسفبار دینی و فرهنگی است
توصیه‌های آزمون و رضاییان به نوجوانان؛ از خواب و تغذیه تا آینده‌نگری
جنایت جنگی علیه جنوب لبنان؛ حمله با بمب‌های فسفری
جزییات جدید از وضعیت شیوع کرونا وآنفولانزا در ایران/ وزارت بهداشت هشدار داد
آخرین تحولات جنگ ایران و آمریکا ؛ هشدار درباره هرمز، نفت 100 دلاری و سفر مقام پاکستانی
کمبود گازوئیل اقتصاد جهان را تحت فشار می‌گذارد؛ چشم‌انداز بازار تا 2027
بازار طلا آماده نوسان شد؛ دلار 230 هزار تومانی سرنوشت‌ساز می‌شود؟
وزیر اقتصاد: آغاز اصلاح ساختار 30 بانک
10 غایب بزرگ تیم ملی؛ آیا زنگ تغییر نسل در فوتبال ایران به صدا درآمده است؟
پیش‌بینی قیمت دلار سه‌شنبه 31 شهریور 1405؛ دلار در کمین شکست مرز 230 هزار تومان
دیپلماسی چین در قبال ایران و اوکراین
رایزنی وزیران خارجه پاکستان و فرانسه در نیویورک؛ محوریت ایران و فلسطین
دو مصدوم در واژگونی آمبولانس در محور ایلام-مهران
«کووید 19» چگونه فعال شد؟
نگرانی شدید سازمان ملل درباره یمن؛ احتمال گسترش دوباره درگیری‌ها
درخواست ترکیه از آمریکا برای پایان سیاست‌های بی‌ثبات‌کننده اسرائیل
سقوط مرگبار بالگرد در آمریکا؛ دو نفر کشته شدند
سپاه: وحدت و ایستادگی میراث راهبردی دفاع مقدس است
شکست حزب دموکرات مسیحی به رهبری مرتس
تمرین تیم ملی با حضور لژیونرها داغ شد؛ آزمون و طارمی آمدند + فیلم
دولت چهاردهم علیه مقررات زائد؛ 90 هزار مقرره در کشور شناسایی شد
شروع عصر زیدان در فرانسه با یک خاطره ویژه از امباپه
مسکو: روسیه نه اروپا را تهدید می‌کند و نه از کسی باج می‌گیرد
سخنگوی قوه قضائیه: برای تنگه هرمز باید یک نظام حقوقی شکل بگیرد
جزئیات متفاوت از شیوه فیلم‌سازی اصغر فرهادی؛ اهمیت صدا در سینمای ایران
پزشکیان: اقدامات آمریکا زمینه‌ساز افزایش همگرایی میان کشورهای اسلامی شده است
جزییات و زمان افزایش یارانه حکمت بازنشستگان نیروهای مسلح اعلام شد
بازسازی 100 مدرسه در سیستان‌وبلوچستان و هرمزگان توسط ارتش
اطلاعیه مهم درباره آخرین وضعیت تأمین واکسن آنفلوانزا
راه‌اندازی تیم‌های واکنش سریع برای حفاظت اضطراری از زیگورات چغازنبیل
آیت الله مکارم‌شیرازی: فقدان آیت الله شبیری زنجانی ضایعه‌ای سنگین برای جامعه مؤمنان است