×
بین الملل
شناسه خبر : 331578
تاریخ انتشار : شنبه 1405/04/27 ساعت 18:53
طوفان انتقاد امام جمعه بغداد؛ عراق نباید واشنگتن را مرجع تصمیم‌گیری قرار دهد

طوفان انتقاد امام جمعه بغداد؛ عراق نباید واشنگتن را مرجع تصمیم‌گیری قرار دهد

آیت‌الله سید یاسین الموسوی با هشدار نسبت به نقش‌آفرینی واشنگتن در امور عراق، بر ضرورت حفظ استقلال سیاسی و اصلاح ساختارهای حکمرانی این کشور تأکید کرد.

نورنیوز-گروه بین الملل: آیت‌الله سید یاسین الموسوی، تصریح کرد: شرایط کنونی عراق و جهان اسلام ایجاب می‌کند که علما و صاحبان اندیشه در برابر مسائل سرنوشت‌ساز سکوت نکنند و به مسئولیت‌های شرعی و اجتماعی خود عمل کنند.وی با اشاره به جایگاه فریضه امر به معروف و نهی از منکر گفت: این فریضه الهی مسئولیتی شرعی است که در برابر انحراف، فساد و انحطاط جامعه، هیچ‌گاه نباید از آن دست کشید.

امام جمعه بغداد خاطرنشان کرد: اگرچه در مقاطعی همچون دوران حکومت رژیم بعثی سابق عراق یا در سال‌های فتنه‌های طایفه‌ای، سکوت به دلیل شرایط خاص، قابل توجیه بود، اما امروز چنین توجیهی وجود ندارد.

وی با استناد به روایات اسلامی که بر نقش امر به معروف و نهی از منکر در برپایی سایر فرائض تأکید دارند و نیز با اشاره به سیره ابوذر غفاری در ایستادگی در برابر حاکمان، گفت: ابوذر به سبب بیان حق، تبعید و شکنجه را تحمل کرد و این الگو باید همواره پیش روی عالمان باشد.

الموسوی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به پرونده مبارزه با فساد، پیگیری مفسدان و بازگرداندن اموال عمومی را وظیفه‌ای ملی بر عهده دستگاه‌های قضایی، اجرایی و قانون‌گذاری دانست، اما هشدار داد که مبارزه با فساد نباید به ابزاری برای فریب افکار عمومی یا سرپوش گذاشتن بر پرونده مفسدان اصلی تبدیل شود.

وی همچنین از برخی پیشنهادها درباره مختومه شدن پرونده بعضی متهمان در برابر بازگرداندن بخشی از اموال انتقاد کرد و گفت: چنین اقداماتی نه تنها عدالت را محقق نمی‌کند، بلکه نوعی پول‌شویی و زمینه‌ساز بازگشت متهمان به مراکز قدرت خواهد بود.

الموسوی در ادامه با اشاره به سفر برخی مسئولان عراقی به آمریکا، اتکا به واشنگتن برای حل مشکلات عراق را مردود دانست و دیدارها با «تام باراک» فرستاده آمریکا را مورد انتقاد قرار داد. وی تأکید کرد: عراق نباید مقامات آمریکایی را مرجع تصمیم‌گیری در مسائل داخلی خود قرار دهد.

وی همچنین به اظهارات دونالد ترامپ، رئیس‌ تروریست دولت جنایتکار آمریکا، در دیدار با علی الزیدی نخست وزیر عراق و هیئت همراه اشاره کرد و با انتقاد از آنچه وی «افتخار به ترور فرماندهان عراقی و مطالبه قدردانی از مسئولان عراق» توصیف کرد، اظهار داشت: تأسف‌آور است که پاسخی در شأن کرامت ملت عراق و خون شهدای این کشور به این اظهارات داده نشد.

الموسوی با بیان اینکه عراق تنها با بحران اقتصادی مواجه نیست، بلکه با بحرانی ساختاری در عرصه‌های سیاسی، مدیریتی و اقتصادی روبرو است، تصریح کرد: کشور در نتیجه گذار غیرکارشناسی از اقتصاد دولتی به اقتصاد سرمایه‌داری، با نوعی بی‌نظمی اقتصادی مواجه شده است.

وی افزود: اداره یک کشور را نمی‌توان صرفاً بر پایه موفقیت برخی فعالان اقتصادی در بخش خصوصی بنا نهاد، زیرا مدیریت کشور بر اساس نهادها، سیاست‌های کلان و ساختارهای حکمرانی شکل می‌گیرد، نه صرفاً تجربه‌های فردی.

الموسوی اصلاح واقعی را مستلزم تلفیق کارآمدی و پاکدستی دانست و تأکید کرد: سلامت مالی مسئولان با ادعا اثبات نمی‌شود، بلکه باید منشأ دارایی‌ها و سوابق مالی آنان به‌صورت دقیق مورد بررسی قرار گیرد. 

وی همچنین با بیان اینکه عراق همچنان از فقدان یک نظام سیاسی نهادینه و پایدار رنج می‌برد، گفت: اداره کشور نباید بر پایه سهمیه‌بندی سیاسی یا روابط شخصی باشد، بلکه باید بر اساس تخصص، تجربه سیاسی و توان مدیریتی انجام شود. وی افزود: اصلاح نهادها، از جمله نهاد نظامی، تنها از مسیر اصلاحات حرفه‌ای و واگذاری مسئولیت‌ها به افراد متخصص امکان‌پذیر است.

الموسوی در  ادامه عملکرد برخی مسئولان عراقی در دیدارهای خارجی را مورد انتقاد قرار داد و دفاع از عزت، کرامت ملی و خون شهدای عراق را وظیفه‌ای ملی برشمرد.

وی با اشاره به دیدار مرحوم سید عبدالعزیز حکیم با جرج بوش، رئیس‌جمهور اسبق آمریکا، اظهار داشت: مسئولان باید در مذاکرات و دیدارهای بین‌المللی از جایگاه و عزت عراق صیانت کنند و ضعف در مواضع سیاسی را نباید موفقیت دیپلماتیک جلوه داد، زیرا ادامه این روند پیامدهای منفی گسترده‌ای برای کشور در پی خواهد داشت.

الموسوی در پایان تأکید کرد: تشییع میلیونی شهید امام سید علی خامنه‌ای تنها یک آیین سوگواری نبود، بلکه حامل پیام‌های سیاسی روشنی برای دولت عراق بود که مهم‌ترین آن، مخالفت ملت عراق با وابستگی به بیگانگان و پایبندی به رهبرانی است که برای آرمان‌ها و ملت خود فداکاری کرده‌اند.

وی درباره ادامه اتکا به آمریکا و واگذاری نقش به فرستادگان این کشور در تعیین مسیر تصمیم‌گیری عراق هشدار داد و تصریح کرد: مشروعیت مسئولان از خدمت به مردم، پاسداری از حاکمیت ملی و وفاداری به خون شهدا سرچشمه می‌گیرد، نه از رضایت قدرت‌های خارجی.

الموسوی در پایان خواستار توجه مسئولان به پیام‌های نهفته در تشییع میلیونی شد و با یادآوری اینکه هیچ منصبی ماندگار نیست، تأکید کرد: این ملت‌ها هستند که با حفظ عزت، استقلال و کرامت خود، به مسئولان مشروعیت می‌بخشند.


نظرات

آخرین اخبار
تمدید مهلت دفاع از پایان‌نامه و رساله دانشگاه تهران
بورس امروز صعودی شد؛ شاخص کل 132 هزار واحد رشد کرد
جزئیات پیش‌بینی دما و بارش برای دو ماه آینده در کشور
نورنما | ربات انسان‌نما، رکورد انسان‌ها در دوی 100 متر را شکست
نوراینفو | 5 فرمان تغذیه‌ای برای داشتن مغزی آرام و شاداب
وزیر دارایی آلمان: ترامپ به جنگ «غیرمسئولانه» علیه ایران پایان دهد
قیمت طلای جهانی امروز شنبه 7 شهریور 1405/ پیش‌بینی قیمت طلا
قیمت گوشت قرمز امروز 7 شهریور 1405 + جدول قیمت ها
چین تنها راه حل عملی برای پایان جنگ ایران را چه می‌داند؟
کیفرخواست پرونده‌های شهادت رهبر معظم انقلاب و شهدای دانش‌آموز میناب صادر شد
زمان‌بندی تکمیلی انتخاب واحد نیم‌سال اول دانشگاه آزاد اعلام شد
آغاز پرداخت مرحله دوم وام 150 میلیون تومانی بازنشستگان تأمین اجتماعی+شرایط نحوه دریافت
پیروزی الهلال در سایه یک اتفاق عجیب؛ 50 هوادار بیهوش شدند
هشدار گوترش درباره آزمایش‌های هسته‌ای
درگیری در پایتخت نیجر؛ تلاش مهاجمان برای نفوذ به حلقه امنیتی کاخ ریاست‌جمهوری
از تاب‌آوری تا فرسایش ساختاری
ترمیم سریع زیرساخت‌های آب، برق، گاز و مخابرات آسیب دیده تهران در جنگ
آخرین قیمت خودروهای سایپا امروز شنبه 7 شهریور 1405؛گران‌ترین خودرو سایپا معرفی شد
تمهیدات ترافیکی تهران برای جشن میلاد پیامبر(ص) اعلام شد
تعطیلی جدید در راه است؛ پیشنهاد نمایندگان مجلس به دولت
هشدار به مسافران مازندران؛ شنا و قایقرانی در خزر ممنوع
نتایج «امتحانات نهایی» دانش‌آموزان فعلا اعلام نشده است
جرم‌انگاری بادبادک‌بازی در غزه
قیمت دلار توافقی امروز شنبه 7 شهریور 1405؛دلار وارد کانال جدید شد
دی - دِی اقتصادی ایران یا دی - دِی مالی آمریکا؟
آخرین قیمت خودروهای ایران خودرو امروز شنبه 7 شهریور 1405؛ قیمت سورن، دنا، 207 و تارا
جنگ به بازارهای آمریکا رسید؛ پای ین ژاپن در میان است
جدول پخش زنده بازی‌های امروز شنبه 7 شهریور؛ پخش زنده لیورپول، یوونتوس و اتلتیکومادرید
برنامه بازی‌های امروز لیگ برتر فوتبال شنبه 7 شهریور؛ ساعت دیدار پرسپولیس و ملوان+ جدول لیگ
اژه‌ای: نباید با سیاه‌نمایی برای دشمن خوراک جنگ روانی فراهم کرد
هشدار سفارت آمریکا در کی‌یف؛ شهروندان برای تخلیه آماده شوند
اردوغان: اسرائیل «معتاد به جنگ» است
آخرین وضعیت جاده‌ها؛ جزئیات ترافیک و محورهای مسدود کشور
حسن اعتماد و لطف رهبر انقلاب را بزرگ‌ترین سرمایه و پشتیبان در مسیر دشوار پیش‌رو می‌دانیم
ادعاهای رودریگز و ترامپ درباره قرارداد نفتی آمریکا و ونزوئلا
چگونه دشمن را وادار به پذیرش حقوق خود کنیم؟
تغییرات جدید مدارس دولتی؛ همه مدارس هیئت امنایی می‌شوند
وضعیت آب و هوای امروز شنبه 7 شهریور 1405+ وضعیت استانها
جنگ ایران به بازار اوراق رسید؛ ژاپن، ین و بازار بدهی آمریکا در خط آتش
رضایی: امروز وحدت و انسجام بنیادی‌ترین مولفه قدرت است
ترکیب احتمالی پرسپولیس مقابل ملوان با 11 ستاره؛ سرگیف به زمین برمی‌گردد؟
فیش معوقه حقوق فروردین بازنشستگان منتشر شد + جزئیات و مبلغ پرداختی
قطعی برق فارس امروز شنبه 7 شهریور + لینک
جدول زمان قطعی برق چهارمحال و بختیاری امروز شنبه 7 شهریور اعلام شد
قطعی برق تهران امروز شنبه 7 شهریور + لینک
جدول زمان قطعی برق کرمانشاه امروز شنبه 7 شهریور اعلام شد
درمان جدید سرطان؛ سلول‌های ایمنی برای نفوذ به تومورهای جامد تقویت شدند
بزرگترین تولیدکننده داروهای پروبیوتیک خاورمیانه؛ تولید داروهای پیوند اعضا و سرطان
شروع طوفانی بایرن در افتتاحیه بوندس‌لیگا؛ خط و نشان قهرمان برای رقبا
زمان طلایی درمان سکته مغزی چقدر است؟