نورنیوز گزارش میدهد ، دونالد ترامپ رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا روزهای بسیار سختی را سپری می کند. او در جنگ تجاری با پکن بازی را پس از سه سال تلاش باخته است! عدم همراهی شرکتهای تجاری و کشاورزان و شهروندان آمریکایی با سیاستهای ترامپ، در کنار هشدارهایی که از سوی تحلیلگران و اقتصاددانان آمریکایی به کاخ سفید مخابره می شود، سبب شده است تا رئیس جمهور ایالات متحده در برابر اصلی ترین رقیب اقتصادی خود شکست بخورد. در صورتی که این روند تا انتخابات ریاست جمهوری سال آینده ادامه پیدا کند، ترامپ قطعا انتخابات را خواهد باخت. نتایج نظرسنجی های انجام شده در ایالات ویسکانسین، پنسیلوانیا، فلوریدا، میشیگان و اوهایو نشان می دهد که رئیس جمهور آمریکا شانس کمی برای پیروزی در این ایالات دارد. حتی در برخی ایالات آمریکا مانند تگزاس نیز ترامپ شانس زیادی برای پیروزی ندارد وبا ناامیدی تمام مشغول رصد نظرسنجی هاست.حتی دیگر فاکس نیوز و راسموسن و دیگر موسات و شبکه های مورد علاقه ترامپ نیز سخنی از پیروزی وی در انتخابات ریاست جمهوری سال 2020 به میان نمی آورند.
بدون شک، یکی از اصلی ترین عواملی که موجب به کاهش قدرت ترامپ شده است، شکست اقتصادی او در برابر پکن است. رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا هم اکنون به نقطه زیر صفر ، یعنی حتی قبل از سال ???? میلادی بازگشته است. میزان کسری تجاری آمریکا در قبال چین ، از ??? میلیارد دلار در سال ???? به ??? میلیارد دلار رسیده است. از سوی دیگر، در پایان سال ???? میلادی، شاهد افزایش ? درصدی واردات چین به آمریکا بودیم.
بدون شک، چینی ها با کاهش هوشمندانه ارزش یوآن و تصمیم مهم خود در عدم خرید محصولات کشاورزی آمریکا، بدترین ضربات ممکن را به واشنگتن وارد کرده اند. این در حالیست که پکن هنوز به حوزه دارایی های آمریکا در چین ? که بالغ بر هزار میلیارد دلار می شود ) ورود پیدا نکرده است! مطابق شواهد و مستندات موجود در حوزه اقتصاد و تجارت بینالملل، چینیها حدود یک تریلیون دلار از بدهیهای خارجی آمریکا را در تملک خود دارند. همچنین چین بزرگترین خریدار مزایدههای وزارت خزانهداری ایالات متحده آمریکا در طول سالهای اخیر بوده است و بیدلیل نیست که افرادی مانند هیلاری کلینتون ـ نامزد حزب دموکرات در انتخابات ریاستجمهوری سال 2016 آمریکا ـ نسبت به تقابل تجاری با چین هشدار دادهاند. بسیاری از اقتصاددانان آمریکایی از چین به عنوان «بانکدار آمریکا» یاد میکنند. در چنین شرایطی، تقابل تمامعیار اقتصادی دولت جدید آمریکا با پکن میتواند در قالب یک خودزنیِ تجاری و اقتصادی مورد تفسیر قرار گیرد.
در حال حاضر، ایالات متحده آمریکا سعی می کند از همه روشها و ابزارهای خود برای منازعه با چین استفاده کند: از ناامن سازی تایوان تا دخالت در اعتراضات هنگ کنگ و و رایزنی با تبت! حتی ایالات متحده آمریکا سعی دارد در قبال بحران در کره شمالی نیز چین را تحت فشار قرار دهد. اساسا یکی از اصلی ترین دلایل مداخله منفی و بازدارنده ایالات متحده آمریکا در شبه جزیره کره ، و همچنین جلوگیری واشنگتن از مذاکرات مستقیم پیونگ یانگ و سئول، مواجهه با قدرت چین در شرق آسیا است.
در نهایت اینکه ایالات متحده آمریکا قطعا بازی را از پکن خواهد باخت! هزینه ین شکست برای دونالد ترامپ بسیار سنگین خواهد بود و حتی این موضوع می تواند به یکی از دلایل مهم شکست رئیس جمهور آمریکا در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده تبدیل شود./ نورنیوز
نورنیوز