×
ورزشی
شناسه خبر : 331312
تاریخ انتشار : جمعه 1405/04/26 ساعت 18:58
بنر حاشیه‌ساز آرژانتین علیه انگلیس در جام جهانی

از میدان نبرد به میدان فوتبال؛

بنر حاشیه‌ساز آرژانتین علیه انگلیس در جام جهانی

پیروزی آرژانتین مقابل انگلیس در نیمه‌نهایی جام جهانی 2026، به دلیل نمایش بنر مالکیت جزایر فالکلند، از یک شادی ورزشی به یک بحران دیپلماتیک تبدیل شد. در حالی که لندن خواستار جریمه شدید بازیکنان توسط فیفا است، دولت آرژانتین این اقدام را "حق ملی" خود می‌داند.

نورنیوز-گروه ورزشی: نمایش یک بنر درباره مالکیت جزایر مورد اختلاف با انگلیس توسط بازیکنان آرژانتین در پایان دیدار نیمه‌نهایی جام جهانی ۲۰۲۶ حاشیه‌ساز شده است.

فیفا اعلام کرد که قبل از تصمیم‌گیری در مورد اقدام علیه بازیکنان آرژانتینی که پس از پیروزی ۲-۱ مقابل انگلیس در نیمه نهایی جام جهانی، بنری با عنوان "لاس مالویناس (فالکلند) آرژانتینی است" را به نمایش گذاشتند، گزارش‌های مسابقه را بررسی خواهد کرد.

یک وزیر بریتانیایی روز پنجشنبه از فیفا خواست تا در مورد حادثه پس از بازی چهارشنبه در آتلانتا تحقیق کند. دفتر نخست وزیر بریتانیا، کی‌یر استارمر، در داونینگ استریت، درخواست پیتر کایل، وزیر بازرگانی، پس از نیمه نهایی جام جهانی را تأیید کرد.

کایل، نمایش این بنر را نقض آشکار قوانین فیفا مبنی بر ممنوعیت نمادهای سیاسی در زمین بازی توصیف کرد. سخنگوی داونینگ استریت گفت: جام جهانی ممکن است مال ما نباشد، اما جزایر فالکلند قطعا مال ما هستند.

آرژانتین در سال ۱۹۸۲ به قلمرو فرامرزی بریتانیا در اقیانوس اطلس جنوبی حمله کرد. بریتانیا پس از یک جنگ کوتاه، پس از مداخله دریایی مارگارت تاچر نخست وزیر وقت، کنترل این مجمع‌الجزایر را دوباره به دست گرفت. جنگ ۱۹۸۲ با مرگ ۶۴۹ آرژانتینی و ۲۵۵ بریتانیایی پایان یافت.

کایل از فیفا خواست تا تحقیقات کاملی در مورد حادثه بنر پس از مسابقه چهارشنبه در آتلانتا انجام دهد. او به بی‌بی‌سی گفت: سیاست باید از فوتبال جدا نگه داشته شود. در واقع، یکی از اصول اساسی جام جهانی این است که سیاست باید از فوتبال جدا نگه داشته شود. اکنون این مسئولیت فیفا است... ما انتظار داریم فیفا این موضوع را بررسی کند.

فیفا دیروز بیانیه‌ای صادر کرد و عنوان کرد: ما در حال بررسی گزارش‌های مسابقه هستیم.

در این بیانیه آمده است: مطابق با رویه‌های تعیین شده، کمیته انضباطی مستقل فیفا در حال بررسی گزارش‌های مسابقه و در نظر گرفتن شرایط مربوطه قبل از تصمیم‌گیری در مورد هرگونه اقدام بیشتر بر اساس قانون انضباطی فیفا است.

فدراسیون فوتبال آرژانتین پیش از این در سال ۲۰۱۴، پس از آنکه بازیکنان قبل از بازی دوستانه مقابل اسلوونی در مقابل بنری با همین پیام ایستادند، توسط فیفا ۲۰ هزار پوند (۲۷ هزار دلار) جریمه شد.

فیفا اعلام کرد که این حرکت، قوانین مربوط به اعمال با ماهیت سیاسی و سوء رفتار تیمی را نقض می‌کند.

بریتانیا در قرن نوزدهم جزایر فالکلند را اشغال کرد، اما آرژانتین معتقد است که این جزایر بخشی از قلمرو آن هستند.

خاویر میلی، رئیس جمهور آرژانتین، این اقدام را کاملاً مشروع و موجه توصیف کرد. او به رادیو ال آبزروردور گفت: این یک احساس واقعی است که همه آرژانتینی‌ها با آن مشترک هستند.

اما او خواستار عدم اختلاط سیاست با ورزش شد و افزود: یک مسابقه فوتبال، یک مسابقه فوتبال است.

میلی گفت: جزایر مالویناس متعلق به آرژانتین است و ما آن را پس خواهیم گرفت و این کار را از طریق دیپلماتیک انجام خواهیم داد.

ویکتوریا ویلارول، معاون رئیس جمهور آرژانتین، قبل از مسابقه چهارشنبه با توصیف بریتانیایی‌ها به عنوان دزدان دریایی متجاوز، تنش‌ها را افزایش داد.


نظرات

آخرین اخبار
رکوردشکنی وزنه‌برداری نوجوانان ایران در آسیا
هشدار ایران به سوریه درباره درگیری با حزب‌الله
قشم زیر سایه آلودگی نفتی؛ منشأ حادثه در حال بررسی است
سیا تهدید ایران علیه ترامپ را چندان معتبر نمی‌دانست
پیرصالحی: ذخایر دارویی، ناجی تأمین نیازها در جنگ شد
تجلیل سردار رادان از سه شهید شاخص نیروهای مسلح
کنایه سفارت ایران به ماجرای جابه‌جایی مخفیانه ترامپ
موج جدید درگیری‌ها در یمن
16.5 درصد مشترکان تهران، 40 درصد برق استان را مصرف می‌کنند
مشهد آماده موج بازگشت زائران
آمریکا مانع شکل‌گیری پدافند هوایی قدرتمند در عراق
ظرفیت ارشد علوم پزشکی 1405 اعلام شد
حملات پهپادی انصارالله به مواضع سعودی‌ها در یمن
باتری‌های غول‌پیکر هوش مصنوعی یک قدم تا تجاری‌سازی
راز پرواز بازگشت ترامپ از ترکیه فاش شد
جنگ اوکراین؛ اروپا جای خالی آمریکا را پر می‌کند؟
افتخارآفرینی ایران در المپیاد جهانی کامپیوتر
کاتس: خروج از جنوب لبنان فقط پس از خلع سلاح حزب‌الله
وحشت در ایستگاه قطار آلمان پس از هشدار بمب
بازداشت 2 نظامی سابق چین در کره‌جنوبی به اتهام جاسوسی
تحلیل بازار ارز امروز 22 مرداد و پیش بینی قیمت دلار فردا جمعه 23 مرداد
آخرین خبر از نقل و انتقالات استقلال امروز پنجشنبه 22 مرداد
نورنما | تصاویری از زلزله و فروریختن ساختمان ها در کلمبیا
هیچ کشتی بدون مجوز ایران از تنگه هرمز عبور نمی کند
قیمت جدید هر کیلو تخم مرغ اعلام شد
هشدار زرد هواشناسی برای وزش باد شدید در 4روز آینده+وضعیت استان ها
فصل دوازدهم «قند پهلو» روی آنتن می‌رود
رکورد طلایی «انریکه» در فینال‌های فوتبال
شرایط پذیرش دانشجوی ارشد و دکتری بدون کنکور اعلام شد
حریفان هندبالیست‌های نوجوان ایران در آسیا مشخص شدند
جنگ آمار در هرمز؛ چرا مراجع رسمی روایت نفتی ترامپ را زیر سئوال می برند؟
جنایت خانوادگی در جنوب تهران؛ پدر، پسر 17 ساله‌اش را به آتش کشید
قیمت آلومینیوم در بحران تنگه هرمز سر به فلک کشید
پاکسازی لکه نفتی قشم در مراحل پایانی
سهمیه ویژه بنزین برای مسافران ورودی به کرمان
هشدار هواشناسی؛ باد شدید در راه تهران
برنامه قطعی برق کهگیلویه و بویراحمد فردا جمعه 23 مرداد اعلام شد
جاده چالوس و آزادراه تهران ـ شمال از ساعت 16 مسدود است
برنامه قطعی برق گلستان فردا جمعه 23 مرداد اعلام شد
آخرین قیمت لیر ترکیه امروز پنجشنبه 22 مرداد
پرمصرف ترین ماده مخدر در کشور چیست؟
کارت سفر به مرحله اجرا رسید
هت‌تریک طلای زارعی در آسیا
کالابرگ زائران عتبات حذف نمی‌شود
مصر و امارات خواستار ازسرگیری مذاکرات ایران و آمریکا شدند
آخرین قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 22 مرداد؛سکه به 190 میلیون تومان رسید
موج گرما برق اروپا را گران کرد
آیا تنگه هرمز به گران‌ترین مسیر جهان تبدیل می‌شود؟
نوراینفو | 10 نکته کلیدی برای مدیریت بهتر مالی
«مرگ تدریجی» سازمان ملل از زبان گروسی