×
اجتماعی
شناسه خبر : 331088
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1405/04/25 ساعت 21:13
جنجال امنیتی ابزار برنامه‌نویسی ایلان ماسک!

جنجال امنیتی ابزار برنامه‌نویسی ایلان ماسک!

گزارش‌های امنیتی از انتقال بخش‌هایی گسترده از مخازن کد کاربران توسط ابزار هوش مصنوعی گراک بیلد خبر می‌دهد؛ اقدامی که نگرانی‌ها درباره افشای اطلاعات محرمانه توسعه‌دهندگان را افزایش داد.

نورنیوز-گروه اجتماعی: گزارش‌ها نشان می‌دهد ابزار برنامه‌نویسی «گراک بیلد» به‌جای ارسال فقط فایل‌های موردنیاز برای انجام درخواست، بخش بزرگی از مخزن کد (گیت ریپازیتوری) کاربران را به فضای ابری این شرکت منتقل می‌کرد؛ موضوعی که نگرانی‌های گسترده‌ای درباره افشای اطلاعات محرمانه توسعه‌دهندگان به وجود آورد.گراک بیلد (Grok Build) یک ابزار برنامه‌نویسی مبتنی بر هوش مصنوعی است که توسط اسپیس‌ایکس‌ای‌آی توسعه یافته و برای کمک به برنامه‌نویسان در محیط ترمینال طراحی شده است و این ابزار با دستور گراک اجرا می‌شود.ماجرا زمانی جنجالی شد که پژوهشگران امنیتی با مهندسی معکوس نسخه رسمی گراک بیلد دریافتند این ابزار در برخی شرایط، کل تاریخچه پروژه، فایل‌های موجود در مخزن و حتی فایل‌هایی را که هوش مصنوعی هرگز باز نکرده بود، به سرورهای ابری اسپیس‌ایکس‌ای‌آی در گوگل کلاد ارسال می‌کند. یکی از پژوهشگران اعلام کرد در میان داده‌های منتقل‌شده، کلیدهای «اس‌اس‌اچ»، پایگاه‌های داده رمزهای عبور، اسناد شخصی و تصاویر نیز مشاهده شده است.بررسی‌های بیشتر نشان داد حجم اطلاعات ارسالی بسیار فراتر از نیاز واقعی ابزار بوده است. در یکی از آزمایش‌ها، در حالی که مدل هوش مصنوعی تنها حدود ۱۹۲ کیلوبایت داده برای پاسخ به درخواست کاربر نیاز داشت، بیش از ۵ گیگابایت از محتوای مخزن کد به فضای ذخیره‌سازی اسپیس‌ایکس‌ای‌آی منتقل شده بود. همچنین یک فایل آزمایشی که به گراک بیلد دستور داده شده بود هرگز آن را نخواند، در بسته ارسالی پیدا شد؛ نشانه‌ای از اینکه فرآیند آپلود مستقل از فعالیت واقعی هوش مصنوعی انجام می‌شد.
پژوهشگران همچنین هشدار دادند فایل‌های حساس مانند «دات‌اِن‌وی» که حاوی کلیدهای ای‌پی‌آی، رمزهای عبور و اطلاعات اتصال به پایگاه داده بودند، بدون حذف اطلاعات محرمانه بارگذاری می‌شدند. حتی غیرفعال کردن گزینه «بهبود مدل» نیز مانع ارسال این داده‌ها نمی‌شد و به گفته محققان، کاربران همچنان با خطر انتقال کدها و اطلاعات محرمانه خود به سرورهای اسپیس‌ایکس‌ای‌آی مواجه بودند.پس از رسانه‌ای شدن این موضوع، اسپیس‌ایکس‌ای‌آی در ۲۲ تیر ۱۴۰۵ قابلیت آپلود کد را غیرفعال کرد و اعلام کرد مشتریان سازمانی که از قابلیت «عدم ذخیره‌سازی داده» استفاده می‌کنند، داده‌هایشان ذخیره نمی‌شود. ایلان ماسک نیز وعده داد تمام داده‌هایی که پیش از این تغییرات از کاربران دریافت شده بود، به‌طور کامل حذف خواهد شد. همچنین تنظیمات سرور به‌گونه‌ای تغییر کرد که ارسال مخزن کد و داده‌های ردیابی به‌صورت پیش‌فرض غیرفعال باشد.در نهایت، امروز اسپیس‌ایکس‌ای‌آی برای بازگرداندن اعتماد کاربران، گراک بیلد را به‌صورت متن‌باز و تحت مجوز «آپاچی ۲.۰» در گیت‌هاب منتشر کرد. این شرکت می‌گوید اکنون کاربران می‌توانند کل کد ابزار را بررسی کرده، آن را به‌طور کامل روی سیستم خود اجرا کنند و از نحوه عملکرد آن اطمینان بیشتری داشته باشند؛ هرچند بخش‌هایی از قابلیت آپلود همچنان در کد باقی مانده اما غیرفعال شده است.
 


نظرات

آخرین اخبار
پنجمین شب تجاوز آمریکا به جنوب ایران/ انفجار در دبی و هشدار بی‌سابقه نیروهای مسلح
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی وارد بیشکک شد
کویت از رهگیری پهپادها در حریم هوایی خود خبر داد
گزارش واشنگتن‌پست درباره بن‌بست ترامپ برای بازگشایی تنگه هرمز
واکنش والیبالیست‌ها به پیروزی مقابل آلمان
هشدار روسیه درباره همکاری نظامی کره جنوبی با ناتو
یمن: بمباران فرودگاه صنعا 9 دقیقه قبل از فرود هواپیمای ایرانی بود
افزایش دوباره قیمت بنزین درآمریکا
پشت پرده نقش کوشنر و ویتکاف در مذاکرات با ایران
سردار شکارچی: آمریکا و دولت جعلی صهیونیستی حق ندارند در منطقه باشند
عمان پس از تنش‌های ایران و آمریکا به‌دنبال تقویت همکاری با چین
ادعای ترامپ درباره آزادی زندانی آمریکایی در ایران تکذیب شد
پشت پرده تاکتیک خلاقانه ایران در نبرد با دشمن؛ ضربه به معماری تهاجم
روایت بقائی از مخالفان مقابله با تروریسم و جنایات بین‌المللی
قطر ادعای مشارکت در حمله به ایران را رد کرد
امنیت کامل در مرزها برای تردد زائران اربعین فراهم است
کاخ سفید مدعی ادامه مذاکرات ایران و آمریکا شد
رئیس اسبق سیا: تولید پهپاد آمریکا کمتر از یک‌دهم اوکراین است
ادعای ارتش اسرائیل درباره ترور فرمانده حماس
کاخ سفید: ترامپ در مراسم فیفا و فینال جام جهانی حضور می‌یابد
فرانسه و آلمان همکاری هسته‌ای و دفاعی را گسترش می‌دهند
دود سیاه در بهبهان ناشی از آتش‌زدن ضایعات بود
چرا وزارت نیرو جدول خاموشی‌ها را منتشر نمی‌کند؟
جنجال امنیتی ابزار برنامه‌نویسی ایلان ماسک!
هشدار مخبر درباره حمله به ایران
رکورد تازه یوز آسیایی در میاندشت خراسان شمالی
حزب‌الله ادعای حضور در سوریه را رد کرد
پیروزی نفس‌گیر والیبال ایران مقابل آلمان
باقری‌کنی: استقلال ایران باید در برابر زیاده‌خواهی‌ها صیانت شود
اعتراف معاون ترامپ به ارتباط اپستین با نهادهای اطلاعاتی آمریکا و اسرائیل
محدودیت شبانه تردد شناورها در آب‌های بحرین
حاجی میرزایی: دولت از تمام توان برای حمایت از نیروهای مسلح استفاده می‌کند
آیت‌الله جوادی آملی: وظیفه همگان، حفظ وحدت، حمایت از رهبری و صیانت از نظام اسلامی است
سیستان‌وبلوچستان؛ غول خرمای ایران با چشم‌انداز صادرات جهانی
چین به آمریکا درباره گزینه نظامی علیه کوبا هشدار داد
نبض جام | ویژه برنامه روزانه نورنیوز برای جام جهانی 2026 / قسمت سی‌ و یک
توضیحات وزیر علوم درباره تغییرات تاریخ کنکور
نیروگاه تبریز هفته آینده به مدار بازمی‌گردد
ادامه حملات پهپادی اسرائیل به جنوب لبنان
بیانیه وزارت امور خارجه درباره حملات وحشیانه آمریکا علیه ایران
مسکو: اروپا کشتن روس‌ها را جرم نمی‌داند
حمله عضو کنست رژیم صهیونیستی به رئیس ستاد ارتش
کامبک و صعود تماشایی والیبال ژاپن
شرایط جدید واردات خودرو در منطقه آزاد انزلی
معجزه ایرانی در لحظات بن‌بست
آخرین سفر استارمر به کیف و قول حمایت بی دریغ لندن به زلنسکی
واکنش سخنگوی شورای نگهبان به حمله دشمن آمریکایی به اطراف بیمارستان بقایی اهواز
رئیس مجلس خبرگان: عزاداری بدون اقدام، در مکتب اهل‌بیت(ع) معنا ندارد
مالزی طرح جدید شهرک‌سازی صهیونیست‌ها را محکوم کرد
تحقیق کاخ سفید درباره هواپیمای قطری ترامپ